@ilkay.mert
Şimdi hocam öncelikle bahsettiğiniz tarihlerde gece boyu yağmura maruz kalmanız pek olası değil. Ama derseniz ki ben bu malzemeleri sadece bu faaliyette kullanmayacağım, kamp yapmaya devam edeceğim o zaman durum değişir. Burada da hangi mevsimlerde, hangi irtifalarda faaliyet yapacağınız, başta tulum ve çadır olmak üzere ekipman seçimini etkiler.
Bu faaliyet özelinde alacağınız neredeyse her çadır işinizi görecektir. Genel olarak dikiş yerleri ısıl işlemle içeriden bantlanmış ve doğru kurulmuş bir çadırın su geçirmemesi için 2000 mm su sütunu değeri yeterlidir. Özellikle doğu Avrupalı üreticiler kumaşa poliüretan ı boca edip bu değerleri 8 bin 10 bin gibi rakamlara çıkarıyorlar. Tabi bu bir pazarlama politikası. Kağıt üzerinde kıyaslama yapan tüketici bak bunun su geçirmezliği daha iyi diyerek o ürüne yöneliyor. Mevcutta kullandığım naturehike çadırımın su geçirmezliği 2000 mm ve Kaçkarlar da bile su geçirmedi.
Tulum konusu ise çok farklı. Baştan söyleyeyim sakın ola -18 lik bir tulumla o tarihlerde o rotaya gideyim demeyin. Çok büyük bir hacim ve ağırlık taşıyacağınız gibi, gece öyle bir tulumun içinde havale geçirirsiniz. Farklı faaliyetler için farklı özelliklere sahip tulumlar kullanmak en doğrusu. Tabi bu da bir maliyet. Kendimden örnek vereyim dört farklı tulumum var (tabiki bir anda olmadı, 25 yıldır dağcılık, sportif kampçılık ve doğada uzun mesafe yürüyüşü yapıyorum). Özetle yaz faaliyetine kışlık tulumla çıkmayın derim.
Bisikletinizin taşıma kapasitesi gayet iyi bence. Decathlon un 20 lt olan btwin 500 heybelerini kullanıyorum hiç fena değiller.
Ve son olarak seyahat gitarı nedir hocam? Eğer bildiğimiz gitarı bisikletle taşımak niyetindeyseniz benim aklıma pek yatmadı.