Scudo Sports

Çadır önerisi

Dünyanın en iyi çadırı şu an The North Face markasına ait. Bunun yanında Mountain Hardwear, Kailas, Marmot, Ferrino, Trangoworld markaları outdoor ürünlerde başı çekiyor.
Ben bunlara Big Agnes, Black Diamond, MSR, Vaude ve Salewa'yı da eklemek istiyorum. Öte yandan fiyat/performans denirse Naturehike'ı tek geçerim.

Scudo
Ben bunu kullanıyorum
(link)
Naturehike Spider 2 olarak geçiyor tam bir fiyat performans ürünü

Merhabalar,

Bir süredir hayal ettiğim bisiklet ile Ege Turu planımı bu yaz yapmaya karar verdim ve ekipmanlarımın çoğunu topladım. Planım ekteki rotayı takip edip bilimsel bir araştırma ve keyif turu yapmak. Akademisyen olarak çalışıyorum ve öğrencilerime sunacak bilgiyi ülkemize gelen yabancıların yazdığı kitaplardan öğrenmek çok canımı sıkıyor.

tur harita.jpgçadır.jpg

Ancak aşırı yoğun çalışma tempom nedeniyle ÇADIR - UYKU TULUMU seçimi konusunda kendimi yeteri kadar geliştirecek zamanı bulamadım ve hangi ürünü almam gerektiğini tam olarak kestiremiyorum. Tecrübeli arkadaşlar lütfen bana TEMMUZ 16 Tekirdağ çıkışlı 1-1.5 ay sürecek bir EGE turu için ne tavsiye eder?

BÜTÇEM NE KADAR?
Part time görevli olduğum için tam zamanlı bir akademisyen gibi hareket edemiyorum. Hatta yıla göre hesaplayınca maaşım asgari ücret altında kalıyor. O nedenle minimum ile maksimum performans düşünüyorum. Lakin piyasayı göz önüne alınca kaba taslak aşağıdaki fiyatları düşündüm.

Çadır: 500 - 1000
Uyku Tulumu: 300

Bu mesajı okuduysanız ve tecrübesi olan birini tanıyorsanız yorumları benim için değerli. Lütfen iletişim için aracı olmaya çalışın!

iyi soru

• Beğen
Tepkiler: ilkay.mert
Merhabalar,

Bir süredir hayal ettiğim bisiklet ile Ege Turu planımı bu yaz yapmaya karar verdim ve ekipmanlarımın çoğunu topladım. Planım ekteki rotayı takip edip bilimsel bir araştırma ve keyif turu yapmak. Akademisyen olarak çalışıyorum ve öğrencilerime sunacak bilgiyi ülkemize gelen yabancıların yazdığı kitaplardan öğrenmek çok canımı sıkıyor.

268783 dosyayı görüntüle268782 dosyayı görüntüle

Ancak aşırı yoğun çalışma tempom nedeniyle ÇADIR - UYKU TULUMU seçimi konusunda kendimi yeteri kadar geliştirecek zamanı bulamadım ve hangi ürünü almam gerektiğini tam olarak kestiremiyorum. Tecrübeli arkadaşlar lütfen bana TEMMUZ 16 Tekirdağ çıkışlı 1-1.5 ay sürecek bir EGE turu için ne tavsiye eder?

BÜTÇEM NE KADAR?
Part time görevli olduğum için tam zamanlı bir akademisyen gibi hareket edemiyorum. Hatta yıla göre hesaplayınca maaşım asgari ücret altında kalıyor. O nedenle minimum ile maksimum performans düşünüyorum. Lakin piyasayı göz önüne alınca kaba taslak aşağıdaki fiyatları düşündüm.

Çadır: 500 - 1000
Uyku Tulumu: 300

Bu mesajı okuduysanız ve tecrübesi olan birini tanıyorsanız yorumları benim için değerli. Lütfen iletişim için aracı olmaya çalışın!
@ilkay.mert
Öncelikle selamlar ve güzel rotanızda sorunsuz sıkıntısız bir tur geçirmenizi dilerim. İlk olarak; bahsettiğiniz tarihlerde ve o rotada ince bir polar örtü işinizi görecektir. Ama tulum konusunda öneri isterseniz kesinlikle hem hacim hem ağırlık noktasında çok başarılı olan şu tulumu öneririm:
(link)
Ben de kullandığım için kafanızda şekillenmesi amacıyla bir de fotoğraf ekleyeyim

IMG_20210705_190242.jpg
Hatta İstanbul'da çok az kullanılmış ikici elini satan biri var onu da paylaşayım:
(link)
Gelelim çadır konusuna. Tur tarihiniz itibariyle Aliexpress ten sipariş etme olanağınız kalmamış. Yurt içi alternatiflere yönelmek durumundasınız. Hafiflik ve paketli hacmi bence çok önemli çadırda. Bir de kendi başına polleri ile ayakta durabilmesi (free standing). Ancak hafif çadırlar malum cüzdanı da hafifletiyor. Örneğin Decathlon bu sezon 1,2 kg ağırlığında güzel bir çadır getirdi ama maalesef 1400 lira fiyatı var. Bir başka konuda Upland brabus modeli önerilmişti. Kullanmadığım ve incelemediğim için kalitesi konusunda yorum yapamam ancak fiyatı uygun ve 1,8 kg gibi fena olmayan bir ağırlığı var.
Bu arada bisikletiniz ve heybeleriniz nelerdir o da önemli. 1,5 ay uzun bir süre ve taşıma sistemlerinizi efektif kullanmanız gerekiyor. Biraz ağır ve hacimli fakat şu değerlendirilebilir:
(link)
Ya da hepten uygun yollu ve aşağı yukarı aynı ağırlıkta şu var:
(link)
Ya da kullanacağınız mevsim düşünülürse tek katman ucuz, hafif, festival çadırı diye tabir edilen ürünleri değerlendirebilirsiniz. Ama tabi bunları yaz mevsimi dışında kullanamayacağınızı bilmeniz lazım.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sormak istediğiniz farklı konular olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

@ilkay.mert
Öncelikle selamlar ve güzel rotanızda sorunsuz sıkıntısız bir tur geçirmenizi dilerim. İlk olarak; bahsettiğiniz tarihlerde ve o rotada ince bir polar örtü işinizi görecektir. Ama tulum konusunda öneri isterseniz kesinlikle hem hacim hem ağırlık noktasında çok başarılı olan şu tulumu öneririm:

@everhard vakit ayırıp yanıtladığınız için teşekkür ederim. Aliexpress işi maalesef artık çok geç.

Bende yukarıda link verdiğiniz decathlon çadırlarını düşünmeye başlamıştım. Hatta dün akşam birkaç değerlendirme videosu da izledim. Su tutuyorlar almıyor akıp gidiyordu.

1. Bu tarz çadırlar ile gece boyu yağmurda kalsam problem yaşar mıyım?
2. Çadırın su geçirgenlik kalınlığı minimum kaç mm olmalı?
3. -18 bir uyku tulumu alıp daha uygun fiyatlı çadır tavsiye edenler oldu. Sizce uyku tulumu çadırdan daha mı önemlidir?

KRON.jpeg

TAŞIYICI DEMİRLER:

Arka EPIC olarak aldığım ancak üzerinde KAIWAI 25 KG yazan taşıyıcı
Ön XLC amortisörlü bisiklete uygun taşıyıcı demirim mevcut.

HEYBE:

Henüz almadım ancak ORTLIEB 20 L düşünüyorum arkaya 2 adet. Veya bunları ön tarafa takıp arkaya DECATHLON 20 L bir çanta daha takacağım. Taşıyıcının boşta kalan kısmına ise bir seyahat gitarı yapmaya çalışıyorum onu takıp, tripod ve bir miktar suluk entegre edebilrim.

-18 C gibi konfor derecesi ciddi şekilde düşük olan uyku tulumları sizi terletecek ve hasta olmanıza neden olabilecektir, deneyimle sabittir. Ağırlığı ve kaplayacağı yer de azımsanmayacak şekilde canınızı sıkabilir. Çadır-uyku tulumu konusunda birbirine yakın değerler daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

@everhard vakit ayırıp yanıtladığınız için teşekkür ederim. Aliexpress işi maalesef artık çok geç.

Bende yukarıda link verdiğiniz decathlon çadırlarını düşünmeye başlamıştım. Hatta dün akşam birkaç değerlendirme videosu da izledim. Su tutuyorlar almıyor akıp gidiyordu.

1. Bu tarz çadırlar ile gece boyu yağmurda kalsam problem yaşar mıyım?
2. Çadırın su geçirgenlik kalınlığı minimum kaç mm olmalı?
3. -18 bir uyku tulumu alıp daha uygun fiyatlı çadır tavsiye edenler oldu. Sizce uyku tulumu çadırdan daha mı önemlidir?

268827 dosyayı görüntüle

TAŞIYICI DEMİRLER:

Arka EPIC olarak aldığım ancak üzerinde KAIWAI 25 KG yazan taşıyıcı
Ön XLC amortisörlü bisiklete uygun taşıyıcı demirim mevcut.

HEYBE:

Henüz almadım ancak ORTLIEB 20 L düşünüyorum arkaya 2 adet. Veya bunları ön tarafa takıp arkaya DECATHLON 20 L bir çanta daha takacağım. Taşıyıcının boşta kalan kısmına ise bir seyahat gitarı yapmaya çalışıyorum onu takıp, tripod ve bir miktar suluk entegre edebilrim.
Egede temmuz ağustos da -18 uyku tulumu kullanamazsın. boşuna almış olursun. decathlon senin için en iyi çözüm çadır ve tulum konusunda. 320 tl lik çadır ve derecesine çok takılmadan hafif bir tulum işini görecektir. çok teknik beklenti olmayan durumlarda decathlon yolda bırakmaz.
Çanta konusunda emin misin? ortliebe en az 1500 tl vereceksin. geçen sene anunnaki heybe çanta aldım, yağmurda kullanmadım ama daha önce çok şiddetli yağmurda kullandığım motosiklet rollbag lerimle aynı malzemeden yapılmış olduğu için su geçirmezlik konusunda içim rahat. 250tl ydi çok değişmemiştir sanırım. sem çantaya da bakabilirsin. bisikletin kilitli amortisör değilse çantadan kalan parayla onu değiştirirdim ben olsam.

Egede temmuz ağustos da -18 uyku tulumu kullanamazsın. boşuna almış olursun. decathlon senin için en iyi çözüm çadır ve tulum konusunda. 320 tl lik çadır ve derecesine çok takılmadan hafif bir tulum işini görecektir. çok teknik beklenti olmayan durumlarda decathlon yolda bırakmaz.
Çanta konusunda emin misin? ortliebe en az 1500 tl vereceksin. geçen sene anunnaki heybe çanta aldım, yağmurda kullanmadım ama daha önce çok şiddetli yağmurda kullandığım motosiklet rollbag lerimle aynı malzemeden yapılmış olduğu için su geçirmezlik konusunda içim rahat. 250tl ydi çok değişmemiştir sanırım. sem çantaya da bakabilirsin. bisikletin kilitli amortisör değilse çantadan kalan parayla onu değiştirirdim ben olsam.

@a.erkan Amortisörüm kilitli ve indirim ile 20 litre iki çantayı 846 tl'ye alabiliyorum. Anunnaki çantayı da biliyorum. Eğer arkaya iki çantayı takarsam ön tarafa 15 L Anunnaki sipariş edebilirim.

• Beğen
Tepkiler: a.erkan
@ilkay.mert
Şimdi hocam öncelikle bahsettiğiniz tarihlerde gece boyu yağmura maruz kalmanız pek olası değil. Ama derseniz ki ben bu malzemeleri sadece bu faaliyette kullanmayacağım, kamp yapmaya devam edeceğim o zaman durum değişir. Burada da hangi mevsimlerde, hangi irtifalarda faaliyet yapacağınız, başta tulum ve çadır olmak üzere ekipman seçimini etkiler.
Bu faaliyet özelinde alacağınız neredeyse her çadır işinizi görecektir. Genel olarak dikiş yerleri ısıl işlemle içeriden bantlanmış ve doğru kurulmuş bir çadırın su geçirmemesi için 2000 mm su sütunu değeri yeterlidir. Özellikle doğu Avrupalı üreticiler kumaşa poliüretan ı boca edip bu değerleri 8 bin 10 bin gibi rakamlara çıkarıyorlar. Tabi bu bir pazarlama politikası. Kağıt üzerinde kıyaslama yapan tüketici bak bunun su geçirmezliği daha iyi diyerek o ürüne yöneliyor. Mevcutta kullandığım naturehike çadırımın su geçirmezliği 2000 mm ve Kaçkarlar da bile su geçirmedi.
Tulum konusu ise çok farklı. Baştan söyleyeyim sakın ola -18 lik bir tulumla o tarihlerde o rotaya gideyim demeyin. Çok büyük bir hacim ve ağırlık taşıyacağınız gibi, gece öyle bir tulumun içinde havale geçirirsiniz. Farklı faaliyetler için farklı özelliklere sahip tulumlar kullanmak en doğrusu. Tabi bu da bir maliyet. Kendimden örnek vereyim dört farklı tulumum var (tabiki bir anda olmadı, 25 yıldır dağcılık, sportif kampçılık ve doğada uzun mesafe yürüyüşü yapıyorum). Özetle yaz faaliyetine kışlık tulumla çıkmayın derim.
Bisikletinizin taşıma kapasitesi gayet iyi bence. Decathlon un 20 lt olan btwin 500 heybelerini kullanıyorum hiç fena değiller.
Ve son olarak seyahat gitarı nedir hocam? Eğer bildiğimiz gitarı bisikletle taşımak niyetindeyseniz benim aklıma pek yatmadı.

@ilkay.mert
Şimdi hocam öncelikle bahsettiğiniz tarihlerde gece boyu yağmura maruz kalmanız pek olası değil. Ama derseniz ki ben bu malzemeleri sadece bu faaliyette kullanmayacağım, kamp yapmaya devam edeceğim o zaman durum değişir. Burada da hangi mevsimlerde, hangi irtifalarda faaliyet yapacağınız, başta tulum ve çadır olmak üzere ekipman seçimini etkiler.
Bu faaliyet özelinde alacağınız neredeyse her çadır işinizi görecektir. Genel olarak dikiş yerleri ısıl işlemle içeriden bantlanmış ve doğru kurulmuş bir çadırın su geçirmemesi için 2000 mm su sütunu değeri yeterlidir. Özellikle doğu Avrupalı üreticiler kumaşa poliüretan ı boca edip bu değerleri 8 bin 10 bin gibi rakamlara çıkarıyorlar. Tabi bu bir pazarlama politikası. Kağıt üzerinde kıyaslama yapan tüketici bak bunun su geçirmezliği daha iyi diyerek o ürüne yöneliyor. Mevcutta kullandığım naturehike çadırımın su geçirmezliği 2000 mm ve Kaçkarlar da bile su geçirmedi.
Tulum konusu ise çok farklı. Baştan söyleyeyim sakın ola -18 lik bir tulumla o tarihlerde o rotaya gideyim demeyin. Çok büyük bir hacim ve ağırlık taşıyacağınız gibi, gece öyle bir tulumun içinde havale geçirirsiniz. Farklı faaliyetler için farklı özelliklere sahip tulumlar kullanmak en doğrusu. Tabi bu da bir maliyet. Kendimden örnek vereyim dört farklı tulumum var (tabiki bir anda olmadı, 25 yıldır dağcılık, sportif kampçılık ve doğada uzun mesafe yürüyüşü yapıyorum). Özetle yaz faaliyetine kışlık tulumla çıkmayın derim.
Bisikletinizin taşıma kapasitesi gayet iyi bence. Decathlon un 20 lt olan btwin 500 heybelerini kullanıyorum hiç fena değiller.
Ve son olarak seyahat gitarı nedir hocam? Eğer bildiğimiz gitarı bisikletle taşımak niyetindeyseniz benim aklıma pek yatmadı.

İyi ki sizlere danıştım. Yoksa - 18'i aldıracaktı birisi bana. Ben bu bölgeye daha önce pek gitmediğim için ve 2 defa dışında kamp tecrübemde olmadığından dolayı yağmuru ister istemez göz önüne aldım. Ayrıca Tekirdağ 1.5 haftadır ciddi yağmur ve dolu yağışına maruz kalıyor. Sonuçta irtifaya da çıkınca ısı biraz daha düşer diye düşündüm.

Çadır konusunda DECATHLON ürünlerine yöneleceğim. TREK 100 bu işe başlarken ilgimi çekiyordu. Sanırım işimi fazlasıyla görecek bir ürün.

Uyku tulumu ise şuan az çok kafamda şekillendi. Mumya mı yoksa battaniye tipli olanlar mı ona karar vermem gerekiyor.

Seyahat gitarı dediğim şu şekilde bir gitar. Elimde önceden aldığım ahşaplar olduğu için turda güzel vakit geçirmek amaçlı bir girişime girdim.
backpacker_f-jpg.268838

Dosyalar

• Backpacker_f.jpg
    Backpacker_f.jpg
    22,4 KB · Okunma: 243
  • Beğen
Tepkiler: everhard
Hocam konuyla ilgili pek deneyimim olmadı ama ucuz ve çabuk temin edilebilmesi açısından mevsimi de göz önünde bulundurursak hamak kampı yapmayı düşündünüz mü yine bir uyku tulumu ile rahat olacağını düşünüyorum.Su şekilde gölgelik sipariş ettiniz mi olası yağmur yağma durumlarında da korunabilirsiniz: (link)
Fikir olması açısından takip ettiğim hamak kampı yapan bir bisikletci:

• Beğen
Hocam konuyla ilgili pek deneyimim olmadı ama ucuz ve çabuk temin edilebilmesi açısından mevsimi de göz önünde bulundurursak hamak kampı yapmayı düşündünüz mü yine bir uyku tulumu ile rahat olacağını düşünüyorum.Su şekilde gölgelik sipariş ettiniz mi olası yağmur yağma durumlarında da korunabilirsiniz: (link)
Fikir olması açısından takip ettiğim hamak kampı yapan bir bisikletci:

Çadır başlangıç seviyesinde olduğum için daha konforlu ve güvenli olacağını düşündüm. Ayrıca her zaman ağaç bulamayabilirim. Ama ilerleyen zamanlarda denemek istiyorum.

Merhaba , Aynı rota içerisinde bikepacking turu yapacağım yakın zamanda . Forumda bir arkadaşın önerisi üzerine Upland Brabus 2 çadırı edindim 350 tl karşılığında. 1.85 kg ağırlığı var, incelemeleri olumlu ve paketli boyutu 53x12 cm. Bu fiyata yapılacak olumlu işlerden biri olabilir.

@Furkaann
Hamak emin olun 1-1,5 ay gibi sürelerde içine konaklanacak bir malzeme değil. Keyif yapmaya ya da 1-2 gecelik faaliyetlerde düşünülebilir ama daha uzunu için önermem. Zira rahatsızdır hamakta uyumak.

@ilkay.mert
Seyahat gitarı ilginçmiş gerçekten. Mumya ve battaniye tipi olanların temel farkı genelde ağırlık ve hacimleridir. Mumya tipi olanlar daha ufak sıkışmış hacme ve daha düşük ağırlığa sahip olurlar. Zarf tipi olanlarsa daha rahat ve konforlu olmakla birlikte kullanımları genellikle yaz mevsimi ile sınırlıdır. Fermuarlarını tamamen açıp üzerinize de örtebilirsiniz. Ayrıca daha ağır ve hacimli olurlar.

Merhaba , Aynı rota içerisinde bikepacking turu yapacağım yakın zamanda . Forumda bir arkadaşın önerisi üzerine Upland Brabus 2 çadırı edindim 350 tl karşılığında. 1.85 kg ağırlığı var, incelemeleri olumlu ve paketli boyutu 53x12 cm. Bu fiyata yapılacak olumlu işlerden biri olabilir.

Bu baya hafif bir ürünmüş gerçekten.

Ben likya yokunu yürürken görselini koyduğum ekipmanı kullanmıştım. Bisiklete de uygun olur die düşünüyorum

Dosyalar

• BE5A3611-BED6-4A0A-9393-EED30637C7CA.jpeg
    BE5A3611-BED6-4A0A-9393-EED30637C7CA.jpeg
    52,3 KB · Okunma: 50
  • Beğen
hamak kampı hakkında ne düşünürsünüz

hamak kampı hakkında ne düşünürsünüz
Yazlık hamak kampı için tarf mat ve hamak önerileriniz
Sineklerin durumu beni endişelendiriyor
Cibinlikli hamaklar var.

Bisikletle gittiğim dönemde değil ama 1-2 kez kullanma fırsatını yakaladım yerden yüksekte olduğunuz için hoş oluyor. Ama yatma konusunda farklı bir deneyim olduğu için herkes tercih etmeyebilir. Ayrıca kullanıcı kilosu, çadıra göre içinde üst baş değiştirme imkanı sunmaması, yine içinde yemek yapma oturup yeme gibi imkanının olmaması da tercih edilmeme sebebi olabilir. Tabi birde kurulumu var illa ki direk, ağaç gibi arasına gerebileceğiniz bir yer olmalı. Ben hamak+ 3mx3m tente ile kullanıyorum, dağ başında üst baş değiştirme sıkıntı değil ama sahil yada camping alanı gibi yerde sıkıntı olacaktır. Ama yemek konusunda sıkıntım olmadı tente altında çiseleyen yağmurda yemeğimi yedim gece olunca hamağa girip yattım. Bir tane çadırda da şart diye düşünüyorum.

Dosyalar

• My-hammock-Jack-Raven-Bushcraft.-Copyright-Gretta-Schifano.jpg
    My-hammock-Jack-Raven-Bushcraft.-Copyright-Gretta-Schifano.jpg
    227,7 KB · Okunma: 27
Geri