Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çadır önerisi

@cagdascaneroglu açıkcası ağırlığı benim dikkatimi çekti sonuçta uzun turlarda hafiflik tercih ediyoruz
siz hangi çadırı kullanıyorsunuz hocam

• Beğen
Tepkiler: cagdascaneroglu
Scudo
@ziinal Bende sizin gibi düşünceler ve alternatifler arasında seçim yapmakta zorlananlardanım. Daha uzun tur planım başlamadığı için çadırımı almadım. Ama istediğim çadır yatılan yerin haricinde, bagajlarımı, kamp malzemelerimide koyabileceğim ayrıca bir bölmenin olması. Ama bu istediklerim, istediğim kiloda ya da istediğim fiyatta olmuyor :):) Bu çelişki içerisinde iki alternatifim var. Ya 2.4 kg arpenaz çadır (istediğim bagaj bölmesine sahip değil), ya da 3.8 kg arpenaz xl2 çadır.(konfor, rahatlık ve kalitesinin çok başarılı olduğunu biliyorum ayrıca geniş hatta bisikletinizi bile sığdırabileceğiniz bir bölmesi var.) Ama bu bir hafta içerisinde bir çok turcunun kullandığı 2.4 kg'lık arpenaz çadırını alacağım. Arada ki 1.4 kg ciddi bir ağırlık farklı olabilir.

QUECHUA marka çadırların linkteki modelide var. 2 kişilik ve aynı zamanda bagaj alanı da var. bir arkadaşım tavsiye etmişti. ben de alsam mı düşünüyorum.

(link)

• Beğen
Tepkiler: cagdascaneroglu
@cagdascaneroglu önce bisiklet seçimi karmaşası şimdi de outdoor malzeme seçimi karmaşası biz bisikletçilerin kaderi sanırım bu :)
benim de bu seneden geçti ama sonraki yaz için bir tur planım var gerçi biraz erken ama şimdiden malzeme araştırmalarına başladım karşılaştırıyorum fikir alıyorum.
siz çadırı alınca deneyimlerinizi aktarırsızın hocam :)

@is-mail

Teşekkür ederim yorumunuz için. Bu çadırında bir çok handikapını okudum. Poller çadırdan ayrılmadığı için iç ve dış tenteyi ayırabilme şansınız olmuyor. Bu yüzden 2 kişi yola çıktığınızda yükü birbirinizle paylaşabilme şansınız olmuyor. Artık karar verip bulacağım.

@ziinal

Umarım sizde kararınızı verir ve turunuzu yaparsınız. Çadırı ve diğer tüm malzemeleri alıp turu tamamladığımda, tur yazısı dışında tur malzemeleri konusunda da bir inceleme yazısı hazırlayacağım.

Boyutları tam bisiklet bagajına göre. Paket halinde uzunluk 35 cm, ağırlık 2 kg yaklaşık. Polleri ve kazıkları değiştirerek ağırlığı düşürebilirsiniz. Ben aldığımda 99 TL idi.

(link)

Decathlondan dün arpenaz 2'yi aldım. Önceden de söylediğim gibi, aslında istediğim çadır geniş ve önünde bagaj koyma bölümü olmasından ötürü arpenaz 2xl'ydi. Ama oraya gidip, çadırı elime alınca kg'ının bisiklet için oldukça ağır olduğunu gördüm. (3.8 kg) Bu nedenden ötürü tercihim arpenaz 2 oldu. (2.4kg). Umarım ihtiyacımı karşılar.

Cadiri hafifletmek icin bir oneri;
Decathlonda 20 tlye satilan ultra hafif kaziklardan alin. Bir kutuda 10-12 tane olmasi lazim. Cadirin agirliginin bir kismi kaziklardan geliyor. Belli bi4 oranda cadiri hafifletmis olursunuz. Aliexpress' te de var.

(link)

-->>Bu çadır= 49 TL
Arpenaz 2= 89 TL

"40 TL fazla vermeye ne gerek var?" demek neden mantıksız?

@UPCycling marka imajını , kullanıcı deneyimlerindeki kalite garantisini ve sürekli alınan bir şey olmadığını varsayarsak ve ''40 tl yi nelere vermiyoruz ki'' diye düşünürsek arpenaz 2 yi tercih etmek neden mantıksız ?

• Beğen
Tepkiler: UPCycling
(link) aprenaz 2 ye 90 tl vermektense 40 tl ye aradaki belirgin bir 50 tl var ama kaloteleimidir bileniyorum ama boyutlari daha buyuk alrrnaz 120 cm aprenaz 145 cm bu bileniyorum almak uzere gibiyim bu cadiri

Husky beast 3 var bende 3.5 kg 4 mevsim bir çadır cok memnunum bisikletide cadırın içine aloyorum kafam rahat ediyor...

Çadırı bir ağacın gölgesine kurduğun müddetçe kalitenin hiç bir önemi yok. Ayrıca eksi bilmem kaç derecede çadır kurmayacaksan da kalitenin bir önemi yok. Etrafımda en pahalı markalarla çadır kuran gençler görüyorum. Benim ise iki çadırım var. Bir tanesi Carrefour'dan sezon sonu indirimiyle 20-30 liraya aldığım tek kişilik çadır. İkincisi markasız olup yağmur geçirmez kılıfı olan kılıfı çıkarnıca sineklik şeklinde yazlık modu olan dört kişilik bir çadır. Havalı değiller, markalarıyla övünemiyorum ama yüksek kaliteli çadırı olanlardan daha çok eğleniyorum :) Parana ve ihtiyacına göre al.

@Emreyasir22
Ben aylarca cadır araştırması yaptim igloo dağ cadırı 1 kişilik almaya karar verdim, fakat ürünü hiç bir yerde bulamadım. Lanet olsun dedim ve özdilekten 1.7 kg bu çadıri aldım. Daha dememedim ama iş görür gibi duruyor.

Ben de bir haftadır çadırları inceledim. Kg olarak 1.3 Kg ile Carrefour Sa da 44 Tl ye bir çadır var. Ama tek kat!

Decathlon da ki en uygun çadır 89 Tl. Çift kat ve daha kaliteli duruyor. Ama ağırlığı 2.3 Kg. Yani neredeyse 2 katı. Ama galiba Decathlon dan alacağım çadırı. Bir de uyku tulumu alacağım. O da 830 Gr. 650 Gr. da var. Mat almayacağım gibi. Beni biraz huylandırıyor. Arka üçlü heybe çantaların üstnde çadır ve uyku tulumu montaj bağlama alanı var zaten. Heybelere de kendi elbise ve eşyalarını koyacağım. Alet edevat ve tamir kitleri zaten diğer çantalarda. (İlk yardım seti, lastik tamir kiti, Xlc çoklu tamir rakınları mini. Powerbank 10500 MA. Aksiyon kamera Vs. Vs.

Bu arada ben bir de bisiklet alarmı ve kablosuz mekan alarmı alacağım çadıra. İlisi toplam 50 Tl civarı yapıyor.

Dosyalar

• IMG_4305.JPG
    IMG_4305.JPG
    191,9 KB · Okunma: 72
  • Beğen
Decathlondaki 90 liralık çadırdan aldım, kullanıyorum. Kurulumu çok kolay. Rahat ettim şahsen. 2 kişi çok rahat sığdık eşyalarımızla biraz sıkıştık :D Güzel çadır tavsiye ederim. Pek bir özelliği yok zaten 50-90 liralık çadırların hepsi aynıdır, birisi yağmurda daha iyi korur belki o kadar. Bir de ağırlık önemli çadır mevzusunda. Bisikletle gidecek arkadaşlar şu Decathlondaki 8 saniyede kurulan çadırdan alabilir. Bisiklete montajı da kolay, kurulumu da. Arkadaşım kullanıyor, montajı diğer çadıra göre çok daha rahat oldu.

@Emreyasir22

Yağmurluk tentesi olmaması sizi endişelendirmiyorsa, yalnızca bahar/yaz mevsiminde, ağaç altında kullanacaksanız sanırım almanızda bir sakınca yok.

@Teknika çadırı 20 liraya aldım hatta rengi bile aynı. Eğer fantastik hava koşullarında kullanılmayacaksa işini görür. Ben ve bir arkadaşım ocak ayında 1890 metrede bu çadır içinde kaldık gece -15'i gördüğümüz oldu. Uyku tulumunun sayesinde hiç bir şey olmadan atlattık. Yaz ve bahar aylarında da kullandım çok şiddetli yağmura gelemiyor onun için bu sene uygun fiyata tente yapan bir yer bulduk ondan da yaptırıp kalacağımız yerde çadırımızın üzerine germeyi düşünüyoruz.

Genel olarak doğa yürüyüşü yapıp karda yağmurda farklı ortamlarda bulunup kamp yapmayı düşünüyorsanız iyi bir çadırın cidden faydası olacaktır ama yılda sadece 1 ay ve yaz ayında kullanacaksanız çok absürt fiyatlara çadır almanın bence bir manası yok.

• Beğen
Carrefour sa da 44 tl'ye olan çadır ilk başta çok hoşuma gitmişti fakat Dekatlondaki ile birkaç defa karşılaştırınca üstüste Dekatlondaki çift kat olduğu için birazda daha çok güvendiğim için Dekatlondaki 89 liralık ç Carrefour sa da 44 tl'ye olan çadır ilk başta çok hoşuma gitmişti fakat Dekatlondaki ile birkaç defa karşılaştırınca üstüste Dekatlondaki çift kat olduğu için birazda daha çok güvendiğim için Dekatlondaki 89 liralık Çadırı aldım . Uyku tulumu öyle bu sene deneyeceğimiz bakalım umarım hoşuna gider .

Geri