Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çadır önerisi

Aşağıdaki decathlon ürünlerini bizzat kullanıyorum çokta memnunum. Kar kış kıyamette kamp yapmayacaksanız bu çadır ve uyku tulumu gayet makul bence. Yoğun yağış altında da kullandım en ufak sızıntı yaşamadım çadırla ilgili.

Çadır: (link)
Uyku Tulumu: (link) (+10 yazdığına bakmayın. +5 derecede bile gayet güzel koruma sağlıyor bence. Tabi içine don atlet girmediğiniz sürece)

Scudo
evolite-tour-3-kisilik-cift-tente-cadir.jpg

(link)

• Kapasite: 3 Kişilik
  • Ölçü: 205x205x130 cm.
  • Renk: Mavi-Turuncu
  • Yapısı: Çift Tenteli / Dome
  • Ağırlık: 2.75 kg.
  • İç Kumaş: Breathable polyester (Nefes Alabilir)
  • Dış Tente: Su geçirmez Polyester PU/2000mm
  • Zemin: Polyethylene, Su geçirmez Dayanıklı taban

@Teknika

Esasında çadır tecrübem olmadı. Okuduğum yorumlara dayanarak yaptım o yorumu. Ben de sizin gibi alım aşamasındayım. Ama yine de sorunuza yönelik şunu söylebilirim sanırım:

@mehmet ulaş
Ve 200-300 TL'yi geçmeniz gerekiyor diyorlar yağmurdan tam manasıyla korunabilmek için...
Ben, "Ne yapalım, büsbütün korumasın, o kadar param yok. Ama benim ne zaman kullanacağım da hiç belli olmaz." deyip bütçeme uygun olanlar listesinden "nispeten" koruması fazla olanı seçiyor ve
(link)
değil de
(link)
almayı tercih ediyorum. (Yahu basit bi mevzu üzerinde bu kadar düşününce takıntılı hissediyorum kendimi:confused:. Ama mesele o kadar da basit değil sanki, yolculuktaki evin sonuçta. Yoksa basit mio_O? Tamam... Takıntılıyım biraz:uzgnm:)

Eğer ağırlığı fazla kaçmayacaksa (2.95 kg densede 3.10 kg olarak ölçtüm) vay efendim çok pahalıydı denmeyecekse (379 tl idi indirimden 300 tl ye aldım) şu an kullanmakta olduğum loap garve 3 kişilik çadırı öneririm. İçinde rahatlıkla iki kişinin eşyaları ile birlikte kalacağı salon salomanje yüksek kubbeli, çift katmanlı, su dayanımı yüksek, lakin tek çıkışlı güzel bir çadır. Alacağınız çadırın altına ayrıyeten bir zemin matı ve iç zemin içinde hafif kamp örtüsü edinmeyide unutmayın.

1.2 kilogram, tek kişilik, 3-4 kere kullanılmış msr hubba çadır satıyorum (yeşil renk). neden bilmiyorum fakat ikinci elde ilan açamıyorum. mesaj sayım yeterli olmayabilir. çadır everest outdoor'dan alınmıştır. fiyat 750dir.
tek kişilik çadıra malzemelerimle birlikte sığmadığım için iki kişilik çadıra geçtim. 10 aydır çadır evde yatıyor.

IMG_20170620_153454_257.jpg Dechatlon'daki iki kişilik çadırdan :) güzele benziyo 90liraya..

Decatlondaki çadırda 2 pole var. 2 tane pole çapraz biçimde tenteyi taşiyor. Ve hacim veriyor. Ilave kazdıkları var fakat cakmaniz şart değil. Bazı üst düzey pahalı ve hafif çadırlarda ise illa yere kazık cakmaniz şart. O yüzden decatlonun 2 kişilik çadırı gayet makul ve mantıklı bir tanesi tek kapılı diğeri çift kapılı modeli var cift olursa daha serin tutar.
Yere kazık cakilmadigi için cekerek yeri degisen ağaç gölgesine cekebilirsin

Decathlondan çadır alırken fiyat farkına bakmadan fresh & black modellerden alın. Sabah güneşle birlikte sauna ortamı oluşmuyor, gün boyu serin kalıyor çadırın içi

• Beğen
Tepkiler: bsklt07
40 liralık attığınız çadırlar bildiğiniz çuval. yağmur yediğinde de su alır. tek kat olduğu için yalıtım konusunda da sıkıntı çıkarabilir.
yağışsız havada, ağaç altında kullanacaksanız iş görür yine, ama decathlon çadırıyla karşılaştırılamaz bile, aradaki fiyat farkından çok daha fazla kalite farkı var.

gerçi decathlon çadırı da inanılmaz iyi değil, ama fiyatına göre bayağı performans sunuyor.

ben husky bizam kullanıyorum, memnunum.

• Beğen
Tepkiler: UPCycling
big_5edc8bdcaac54859be2e203ff9095833.jpg

Decathlon'un çadırlarından 2" Seconds XL Air 2 Kişilik olanı için yağmur konusunda oldukça dayanıklı olduğunu söyleyebilirim. Geçen yıl kışın Şile'de Karadeniz yağmuruna yakalandık. Sabaha kadar rahat 5 saat yağmur yağdı. Yağan yağmurda çiseleme filan değil, sağlam yağdı. İçeriye bir damla su almadı. Su almadığı gibi terleme de yapmadı. Kesin sabah çadırda yüzeriz diye düşündüm ama bana mısın demedi çadır. Yağmur konusunda yeterince güvenilir.

2 Seconds'ları kurması kolay ancak toplarken özellikle 3 kişilik olanları biraz kırılacak diye tedirgin ediyor. Bisiklet için 3 kişiliklerinden uzak durmanızı tavsiye ederim, topladığınız zaman tamburu çok büyük. XL olmayan 2 kişilikleri ile 1 kişilikleri bisiklette taşınabilir.

Yinede en kolayı normal 2 kişilik kubbe çadırı kadroya bağlayıp taşımak daha kolay ve pratik olur.

Migros'ta Touch Me marka çadırlar indirime girmiş. Kısa bisiklet turlarında kullanmak için (link) 59 liraya aldım.

(link)
(link)

Yazın kullanmak isteyen varsa da daha önceden eşimle gittiğim kamplarda kullandığım (link) vardı. Kesinlikle yazın sıcakta vs. rahat ettiriyor, güneş vurunca uyanmıyorsunuz. Ama bu çadırla Mart ayında bir tura gittim. Birincisi, o zaman bisiklet bagaj demirim bile yoktu, taşımakta çok zorlandım. Şu an da bagajın üzerinde devasa bir yer kaplıyor. İkincisi bu çadır iki kattan oluşuyor, en iç kısmın altı su geçirmez siyah çadır bezi, üstü tül. Onun üstünde de güneş ışığını engelleyen katman var. 2 ayrı katman olduğu için Mart soğuğunda inanılmaz rüzgar ve nem aldı.

Özellikle hafif olması, yer kaplamaması ve yekpare olması, ayrıca fiyatının uygun olması açısından da bu çadırı aldım ayrıca. Sitede resim/bilgi bulunmuyor ancak satılan ürün de şu:
(link)

2 kişi kalmak için uygun fiyatlı çadır arıyorum. festivalde 4-5 gün idareten kullanılacak. zaten festivalde çok uyumak mümkün değil. decathlondan arpenaz 2 alsak, aynı paraya 2 tane market çadırı alınıyor en azindan geniş geniş yatarız sığma problemi olmaz diye düşünüyorum. ne yapmalı kampçı arkadaşlar?

(link) bu cadir indirime girmiş 400 tl den 200 tl ye naail kullanan varmı almayi düşünüyorumda

• Beğen
Tepkiler: gercek umurcan
@Emreyasir22 bisikletle veya sırtınızda taşıyacaksanız eger fazla ağır gibi geldi bana.

Arkadaşlar iki çadır arasında kaldım.Coleman Monviso 2 kişilik indirimli 1394.-TL.ikinci Vaude Odyssee L2P2 1820.-TL. Arasında kaldım.Fiyat önemli değil kalite ve sağlamlık aradığım.bu çadırlar hakkında bilgisi olanlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum.

(link)

(link)

Fiyatından çok kalite ve kullanışlılığı ile ilgilenenler için öneride bulunabilirim. ben bisikletle yada yaya olarak dağda uzun süre ve soğuk havalarda dolaşmayı seviyorum. normal sentetik kumaşlarla soğuk havada tek yapabildiğin vücut ısınla ufak çadırını ısıtıp, sıcak birşeyler içmek oluyor ama kanvas çadır kullanırsanız ateş soba yakabiliyorsunuz. ben Kağanlık Doğa Ekipmanlarından 2.5 çapında, içinde ateş/soba sanarken iki kişini kalabildiği kanvas bir çadır aldım. kesinlikle bambaşka bir kamp anlayışı oluyor, üşümek tarihe karışıyor, ateşin üstünde bir şeyler yapıyorsun, soğuk konserve yemekten kurtuluyorsun. sandığınız kadar da ağır değil. kışın alt muşambasını almaya gerek oluyor, çadır direğini de yanıma almayıp, bir ağaç dalı kesiyorum, o zaman 3.5 kilo oluyor. çantaya da rahatlıkla giren ufak bir şey. yazın böcek oluyor vs diye alt tabakasını da alabilirsin ama ben rahatsız olmadığım için pek almıyorum, kız arkadaşımla giderken alıyoruz o zaman da zaten ağırlık çok önemli olmuyor. Bir girip bakın büyük olanları da var. google a "kağanlık doğa ekipmanları" yazınca da çıkıyor.

• Beğen
Tepkiler: MuratHan ve MakRo
çadır marka olarak öneri yapar mısınız hangi markalar iyidir?

Forumdaşlar bugün Bim'e gelmiş olan çadırı alıp kullanan var mı? Fiyat olarak uygun gözüküyor.

çadır marka olarak öneri yapar mısınız hangi markalar iyidir?
Dünyanın en iyi çadırı şu an The North Face markasına ait. Bunun yanında Mountain Hardwear, Kailas, Marmot, Ferrino, Trangoworld markaları outdoor ürünlerde başı çekiyor.

Geri