Yazlık hamak kampı için tarf mat ve hamak önerileriniz
Cibinlikli hamaklar var.
Bisikletle gittiğim dönemde değil ama 1-2 kez kullanma fırsatını yakaladım yerden yüksekte olduğunuz için hoş oluyor. Ama yatma konusunda farklı bir deneyim olduğu için herkes tercih etmeyebilir. Ayrıca kullanıcı kilosu, çadıra göre içinde üst baş değiştirme imkanı sunmaması, yine içinde yemek yapma oturup yeme gibi imkanının olmaması da tercih edilmeme sebebi olabilir. Tabi birde kurulumu var illa ki direk, ağaç gibi arasına gerebileceğiniz bir yer olmalı. Ben hamak+ 3mx3m tente ile kullanıyorum, dağ başında üst baş değiştirme sıkıntı değil ama sahil yada camping alanı gibi yerde sıkıntı olacaktır. Ama yemek konusunda sıkıntım olmadı tente altında çiseleyen yağmurda yemeğimi yedim gece olunca hamağa girip yattım. Bir tane çadırda da şart diye düşünüyorum.
Çadırsız olmaz bence. Sineği falan geçtim Akdeniz tarafında Akrep vs. var risk almaya gerek yok. Bir diğer noktada sahil kesimlerinde genelde en güzel kamp atılacak yerler deniz kenarında ki orada da hamak kurmak sorun. Yine zorunlu durumlarda kamp alanlarında kalırsanız yine çadır lazım.