Scudo Sports

Çadır önerisi

Yazlık hamak kampı için tarf mat ve hamak önerileriniz

Cibinlikli hamaklar var.

Bisikletle gittiğim dönemde değil ama 1-2 kez kullanma fırsatını yakaladım yerden yüksekte olduğunuz için hoş oluyor. Ama yatma konusunda farklı bir deneyim olduğu için herkes tercih etmeyebilir. Ayrıca kullanıcı kilosu, çadıra göre içinde üst baş değiştirme imkanı sunmaması, yine içinde yemek yapma oturup yeme gibi imkanının olmaması da tercih edilmeme sebebi olabilir. Tabi birde kurulumu var illa ki direk, ağaç gibi arasına gerebileceğiniz bir yer olmalı. Ben hamak+ 3mx3m tente ile kullanıyorum, dağ başında üst baş değiştirme sıkıntı değil ama sahil yada camping alanı gibi yerde sıkıntı olacaktır. Ama yemek konusunda sıkıntım olmadı tente altında çiseleyen yağmurda yemeğimi yedim gece olunca hamağa girip yattım. Bir tane çadırda da şart diye düşünüyorum.

Çadırsız olmaz bence. Sineği falan geçtim Akdeniz tarafında Akrep vs. var risk almaya gerek yok. Bir diğer noktada sahil kesimlerinde genelde en güzel kamp atılacak yerler deniz kenarında ki orada da hamak kurmak sorun. Yine zorunlu durumlarda kamp alanlarında kalırsanız yine çadır lazım.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Scudo
(link) Screenshot_20210707-131434_Instagram.jpg
Hem çadır hem gölgelik olarak kullaniliyormuş.Paketlenmis hali de gerçekten küçük.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren ve MakRo
hamak kampı hakkında ne düşünürsünüz
Screenshot_2021-07-07-15-07-19-61.jpg
Cibinlikli hamak ve Bushlove 3x3 tarp ile kullanıyorum. Arası uzak iki ağaca kurulduğunda daha düz bir yatış pozisyonu sağlıyor. Daha rahat olsun derseniz altınıza mat serin. Rahatlıktan öte yaz da olsa alttan soğuk geliyor, matı tavsiye ederim o yüzden.

Ağaç, direk olmaması çok da sorun değil bence. İlkbaharda bir gece matın üstüne hamak, onun içine de tulumu serip yatmıştım. :) Cibinliğin yüzümü gıdıklaması dışında bir şikayetim olmamıştı. İnsan zorda kalınca çareler üretiyor.

Hamak ve tarp ikilisi 1.2 kg gibi bir şeydi benim. Çadırım da 1.8 kg. Daha konforlu bir konaklama için 600 Gr daha taşımak bence makul.

IGLOO markası nasıldır?? Geçen gün A101 de satılıyordu ama bulup alamadım tabi :kötü:
Tekrar gelirse alınabilir mi?? (Sadece yaz için düşünüyorum)

Son düzenleme:
(link)

(link)

Merhabalar, bisikletle kampa gitmek istiyorum daha önce gitmedim acemi bir kampçı için hangisini önerirsiniz ?

Otomatik çadır bisikletle taşınır mı bilmiyorum. Kocaman olur kapanınca

Forumda daha önce çıkan bir arkadaş vardı. Konuyu bulabilir misiniz bilmiyorum. Ama benim takıldığım nokta dayanıklı olup olmadığı konusu. Belli bir kalite düzeyinin altındaki çadırlar dikiş yerlerinden vb. sorunlar yaşıyor sıkça. Güneşe maruz kalınca da yıpranma oluyor. Ürünü görme imkanınız varsa öyle alın yoksa hakkında bilgi ve yorum olan markalara yönelin derim.

Çantaya bağlasak ?

Çantaya bağlasak ?

Otomatik çadırlar bisiklette taşımak için hiç uygun değil. Bir defa şekli itibari ile bisiklette konumlandırmaya uygun değil. Ayrıca eğer bu çadırı sırf kurması kolay diye tercih ediyorsanız, kurulumu kolay toplaması kurmaktan daha zahmetli çadırlar olduğunu da göz önünde bulundurun derim. Ayrıca toplarken -kalitesine bağlı olarak-çadır direklerini kırma ihtimaliniz de var.

Çadır kurmak birkaç pratikten sonra 3-5 dakikayı geçmeyen bir iş. Gözünüzde büyütmeyin derim. Ekipmanınız ne kadar küçük ve hafif olursa o kadar iyi. Bütçeniz doğrultusunda bir orta yol bulmalısınız. Çünkü tabiri caizse bisikletiniz bir at arabası, ve siz de o arabayı çeken kısraksınız :) çektiğiniz arabayı ne kadar hafif az malzemeyle doldurursanız yokuşlarda o kadar rahat edersiniz.

@ilkay.mert belirlediğiniz rotayı daha önce geçtiniz mi bilmiyorum ama karşılaşacağınız zorluklarla ilgili birkaç bilgi vereyim. Haritada işaretlediğiniz rotanın İzmir - Kaş arasındaki kısmını motosiklet ile defalarca geçtim. İlkokulda öğretilen ege bölgesinde dağlar kıyıya dik uzanır diye bir bilgi var ya işte bisiklet için en zor kısım bu. Güneye doğru indikçe kıyıya dik uzanan dağları tırmanıp inmek zorunda kalacaksınız. Türkiye 'nin en güzel manzaralarına sahip yollarındandır ama yaklaşık 1500 km lik zorlu bir rotayı yüklü bir bisikletle geçmek de kolay değil. Amacım sizi vazgeçirmek değil aksine o rota üzerinde çok sayıda çadırla bisiklet turu yapan yerli ve yabancı bisikletçi var ben sadece daha hazırlıklı olarak yola çıkmanız ve turun ilerleyen günlerinde yanınıza aldığınız gitar, ikinci tava, fazlalık çatal kaşık gibi çok gerekli olmayan malzemeleri yol kenarına atmak zorunda kalmayın diye uyarmak istedim.

Merhabalar,

Bir süredir hayal ettiğim bisiklet ile Ege Turu planımı bu yaz yapmaya karar verdim ve ekipmanlarımın çoğunu topladım. Planım ekteki rotayı takip edip bilimsel bir araştırma ve keyif turu yapmak. Akademisyen olarak çalışıyorum ve öğrencilerime sunacak bilgiyi ülkemize gelen yabancıların yazdığı kitaplardan öğrenmek çok canımı sıkıyor.

Ancak aşırı yoğun çalışma tempom nedeniyle ÇADIR - UYKU TULUMU seçimi konusunda kendimi yeteri kadar geliştirecek zamanı bulamadım ve hangi ürünü almam gerektiğini tam olarak kestiremiyorum. Tecrübeli arkadaşlar lütfen bana TEMMUZ 16 Tekirdağ çıkışlı 1-1.5 ay sürecek bir EGE turu için ne tavsiye eder?

BÜTÇEM NE KADAR?
Part time görevli olduğum için tam zamanlı bir akademisyen gibi hareket edemiyorum. Hatta yıla göre hesaplayınca maaşım asgari ücret altında kalıyor. O nedenle minimum ile maksimum performans düşünüyorum. Lakin piyasayı göz önüne alınca kaba taslak aşağıdaki fiyatları düşündüm.

Çadır: 500 - 1000
Uyku Tulumu: 300

Bu mesajı okuduysanız ve tecrübesi olan birini tanıyorsanız yorumları benim için değerli. Lütfen iletişim için aracı olmaya çalışın!

Arkadaşlar ilgilenen herkese çok teşekkür ediyorum! Kararımı verip DECATHLON TREK 100 ve EVOLITE ALFA PRO UYKU TULUMU 0 C Derece aldım. Uyku tulumu için belki kalın gerek yok diyebilirsiniz ama sıcağı ciddi anlamda seven birisiyim. En kötü battaniye gibi ürperme hissedersem üzerime çekerim. Hafif soğuklarda da işini yapar.

evolite-alfa-pro-uyku-tulumu-0-derece-haki-01jpg.jpg 1801166_default.jpg

Rotam üzerinde iseniz belki bir gün karşılaşırız.

@ilkay.mert belirlediğiniz rotayı daha önce geçtiniz mi bilmiyorum ama karşılaşacağınız zorluklarla ilgili birkaç bilgi vereyim. Haritada işaretlediğiniz rotanın İzmir - Kaş arasındaki kısmını motosiklet ile defalarca geçtim. İlkokulda öğretilen ege bölgesinde dağlar kıyıya dik uzanır diye bir bilgi var ya işte bisiklet için en zor kısım bu. Güneye doğru indikçe kıyıya dik uzanan dağları tırmanıp inmek zorunda kalacaksınız. Türkiye 'nin en güzel manzaralarına sahip yollarındandır ama yaklaşık 1500 km lik zorlu bir rotayı yüklü bir bisikletle geçmek de kolay değil. Amacım sizi vazgeçirmek değil aksine o rota üzerinde çok sayıda çadırla bisiklet turu yapan yerli ve yabancı bisikletçi var ben sadece daha hazırlıklı olarak yola çıkmanız ve turun ilerleyen günlerinde yanınıza aldığınız gitar, ikinci tava, fazlalık çatal kaşık gibi çok gerekli olmayan malzemeleri yol kenarına atmak zorunda kalmayın diye uyarmak istedim.

@desmo Önerinizi göz önüne alacağım teşekkürler. Zaten ağırlığım fazla olursa mutlaka evde bırakırım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: everhard
(link) Daha önce çocukken teyzemlerin tarlasında henüz baraka yapımı tamamlanmadığı için çadırda kalmak haricinde hiç kamp deneyimim olmadı, fazla da bütçem yok. Bu çadırı alırsam memnun kalır mıyım? Ağırlıklı olarak yazın kullanacam ama yine de su geçirir mi? Yağmurun mevsimi yok sonuçta. Buna yakın fiyatlarda çadır önerilerine açığım, su geçirmezlik ve sineklik şart.

Merhaba arkadaşlar böyle bir set buldum.Kullananinız var mı?Önemli olan çadırın kalitesi.Bu tip çadır kullanan var mı?Fiyatı uygun geldi bana 450tl.Sizce değer mi?Çadır+Uyku tulumu+sirt cantası+sulukScreenshot_20210716-211545_Samsung Internet.jpg

Merhaba arkadaşlar böyle bir set buldum.Kullananinız var mı?Önemli olan çadırın kalitesi.Bu tip çadır kullanan var mı?Fiyatı uygun geldi bana

Hiçbir zaman fiyata göre ürün alınmaz. Bende 50 liralık çadır linki koyar bunu alın derim kıstas fiyatsa .

İlk başta önceliklerini belirlemelisin. 3 mü 4 mü 5 mevsim mi çadır gerekli ?

Çadırda havalandırma var mı ? Sineklik var mı ? Suya dayanıklı mı ? Dikişleri su geçirmez mi ?

Bagaj kısmı var mı ? Varsa yeterli mi ? Poller dayanıklı mı ? Kazıklar kullanışlı mı ? Kaç denye kumaş vs vs ?

Bunlardan hangisi gerekliyse sana öne göre seçimini yap.

Ondan sonra fiyat araştırması yap.

Bir kaç seçeneğe indirdiğinde içlerinden en iyisini seçmene yardımcı olurum.

Bu arada soruna gelirsek bu çadır 5 para etmez.

Son düzenleme:
Tek kişi için trek100 güzel bir alternatif bence çadır olarak. Nispeten hafif de

Ben, eşim ve kızım yakın zamanda küçük iç Anadolu turuna çıkacağız. Zaman zaman kamp kurma planımız olduğu için (link) bu ürünü almak mantıklı mı?

- Bunu aldığımızda mat yada tulum almadan kalma şansımız nedir?
- Toplaması neden zor, çevirerek mi toplayacağız?
- Bunlarda içine böcek girmesin diye tül olan modelleri varsa hangisi?

Turu araçla yapacaksanız çok pratik. Katlaması da bir iki denemeyle alışkanlık hale geliyor. Benzer decathlon ürününü yıllardır kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: ÆSir
Geri