Scudo Sports

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

Scudo
@İlker_Yılmaz teknik anlamda bisiklete o kadar hakim olmadigindan rica etsem acaba canyon sayfasindan bu kulakciklarin linkini paylasabilir misiniz? Tesekkurler

@Groims
Bisikletinizi sepete ekledikten sonra ki ekranlarda, uygun kadro kulağı modeli karşınıza çıkacaktır. Yaklaşık 12-15 euro arası fiyatı bulunuyor.

@Groims ;
Merhaba hocam bahsetmiş olduğum kadro kulakçığına aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsin.
Sayfa içeriğinde yer alan fotolarda zaten hangi bisiklet seçeneğine uygun oldukları yazmakta.

Link:
(link)

• Beğen
Tepkiler: Groims
@İlker_Yılmaz Teşekkür ederim. Almışken alabildiğimi alacağım. Su kafesi, sticker, matara vs vs'ye ek olarak bunu da alışveriş listeme attım. Ama hala daha şu soru kafamda. CF mi AL mi, başlangıç için AL iyi oluyor deniyor ama almışkende CF alırsam bir daha bisiklet değiştirmem Canyon macerası yapmam diyorum. Beden verilerimi girince ürünler stokta gözüküyor.

Bu arada ek bir soru, kadroları cidden büyük mü. 1.75 boy, 79 Bacak boyu'na Small öneriyor. Verilere güvenebilir miyiz?

bisiklet 3 saat önce yeşilköy'e gelmiş, 1 saat önce de warehouse scan işleminden geçmiş.
şimdi merak ettiğim, kargo ve paketleme hariç %18 (1500 avro altındayım) mi vergi ödeyeceğim? firma komisyon alıyor mu?
adamlar aramadan önce biraz bilgi almak istedim açıkçası.

Banada 183 cm boy 82 cm iç bacak boyuna small önerdi fakat ben medium alacağım. Sizcede heralde medium almalıyım değil mi?

Arkadaşlar benimde şöyle bir durumum var bisiklet 1599 dolar acaba faturaya kaç euro olarak yansır ve bunu nerede görebiliriz

@İlker_Yılmaz pazar günü kulak kırılması nasıl olurmuş öğrendik kendi kadromda, arka vitesin minik dişlilerine naylon poşet sıkıştı hafif pedala asılmamla vites kökten geldi :) ve yedek kulak almamıştım ama gruptaki bir arkadaş sağolsun almanya ya gidip geliyor ona sipariş rica ettim... Kesinlikle haklısın yedek kulak önemli :)

@hashus1099 komisyon almıyorlar ama benim hesabım 635 tl iken 650 istemişlerdi, hiç uğraşmamıştım...

@alpyese dostum peki bugün gümrüğe girdiğini düşünürsek, tahminen ne zaman elimde olur? gelecek haftaya sarkar mı?

@hashus1099 evet sarkabilir form dolduracaksın, ertesi gün yada sonraki gün vergi ödemesi olur, gümrükten adrese gelmesi hafta sonuna kalırsa, sarkar... bu arada verilen takip numarasını ups yurtiçi bölümünde takip et gelişmeleri görmek için...

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
@hashus1099 UPSden gelen vergi odemeli urunlerle Unsped ilgileniyor. (link) bilgileri burada var, ararsaniz tahmini olarak ne zaman size gelecegini her seyi soyleyebilirler.

@alpyese şu an topkapı'daki gümrükteymiş. gidip alma şansım var mı? birkaç yüz metre ötemde zaten. :D

@hashus1099 DHL'in taşıması ile internetten avrupadan alışveriş yapan biri olaraktan, Gümrüğe girdi, aynı gün aradılar, gümrükten geçmesi için işlem bilgi formu gönderdiler, aynı gün ödememi yaptım, ertesi gün kargo elimdeydi. Tüm gümrük işlerini DHL halletti.

Bir de boy tercihini nasıl yaptınız?

Edit: Siz de gidip alabilirsiniz sanırım. Önünüzde açacak, açma parası, değerine göre belirli bir para alacaktır.

Siparişi Türkiye den internet üzerinden versem Bulgaristan'daki kayınvalideye kargolatsam Bulgaristana gittiğimde sınırda vergi iadesi alabilirmiyim?

@Togursamsun Evet.

Düzenleme: Sınırda Tax Office bulman gerek onaylatman gerek belgeyi.

Bulgaristana kargo 50 eu vergi iadesini canyon dan alıp Türkiye'ye yanımda getirirsem çok hesaplıya geliyor

baska bir ülkeye kargolattığımız zaman, misal @Togursamsun un dediği gibi bulgaristan a kargolattığımız zaman, bulgaristanın vergilerine tabii olmuyor mu? bizdekii %18 ödemek gibi.

• Beğen
Tepkiler: Togursamsun
@Mehmet Vidinli Şuan Romanya'dayım. Hedefim Bisikleti Romanya'ya kargolatıp, uçak ile Türkiye'ye getirmek. Önceki sayfaları okursanız, bir çok arkadaş farklı ülkelerden almış. Önemli olan Gümrük Birliği.

Arkadaslar, uzulerek soyluyorum ki konunun onceki sayfalarini hic okumuyorsunuz. Yardimci olmayi seven bir topluluk var Canyon icin ama gene de tekrar tekrar ayni sorularla karsilasiyoruz.

Urunun teslimat adresini istediginiz yer secebilirsiniz. Eger EU icinde bir yer secerseniz vergi iadesi alma ihtimaliniz artar. Vergi iadesi almaniz icin urunun faturasini EUda oturma izni olmayan, vatandas olmayan birine kestirmeniz gerekiyor ve bu kisinin bisikleti EU sinirlarindan gidip bizzat cikarmasi gerekiyor.

Bulgaristandaki akrabaniza kargolatip, faturayi kendi adiniza kestirirseniz vergi iadesini almaniz icin Bulgaristana gidip urunu ulkeden sizin cikarmaniz gerek kisacasi.

@Groims canyon'un kendi sorduğu ölçüleri girdim, L çıktı.
iç bacak boyunu 1 cm indirince M çıkıyordu, ben yine de verdiği bedeni tercih ettim.

Geri