Scudo Sports

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

Ülkeyi Bulgaristan seçince fiyatı vat içinde hadaplıyor

Scudo
@Groims
tam bilmediğim için soruyorum. avrupa birliği ülkeleri arasında herhangi bir gümrük vergisi yok mu?
yani avrupa birliği = Gümrük Birliği midir?
Almanya dan alınan ürün Fransa ya da Yunanistan a gönderildiği zaman bizdeki gibi ek %18 e benzer bir vergi ödenmiyor?
doğru anlıyorum değil mi?

@Mehmet Vidinli Avrupa Birliği, ekonomik, siyasal, tek para birimine dayanan bir sistemdir. Kendi içlerinde gümrük uygulaması yapmazlar.

Avrupa Birliği Gümrük Birliği, (link) ve bazı komşu ülkelerin (Andorra, Monako, San Marino, Türkiye) oluşturduğu bir (link).
(link)
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Vidinli
@drumbanger evet bende tam sizin dediğiniz gibi yapmayı planlıyorum. Sipariş sırasında vergi iadesi için canyon dan belge istiyormuyum ?

@Groims

teşekkürler hocam.

@alpyese,
Çok geçmiş olsun hocam...Ufak detaylar insanın başına gelmeyince anlaşılamıyor maalesef...Bende ıslak logar kapağında ne olduğunu anlamadan kayıp sağıma düşmüştüm....Düşme esnasında kulakçıkta hafif çatlama oluşmuştu...Birde her bisikletin kulakçığı ayrı olduğu için büyük sıkıntı gerçekten...

@Groims ,
AL ile CF arasında kaldıysanız kesinlikle CF derim...Neden derseniz, bisikletin en önemli parçası bence kadrosu ve diğer companentleri eskidikçe yenileyebilirsiniz fakat kadro da böyle bir durum söz konusu olmaz...İleride mutlaka o esnemezliği ve tüm gücün yola aktarımını isteyecek ve karbon kadroya geçmeyi düşüneceksiniz....105 set için de kesinlikle yeterli olduğunu ve her daim sizin yüzünüzü güldüreceğinin garantisini verebilirim...Bende Ultimate serisi var ve son derece memnunum boyum 193cm ve sitede bana XL kadro çıkmıştı ama ben 2XL aldım ve üzerinde çokta rahatım...Sizin içinde M kadro almanızı öneririm...Kadro ufak gelir ve sıkışırsanız oldukça fazla sorun yaşarsınız...Zaten aradaki ölçüm farklarınıda kıyaslayabilirsiniz...

• Beğen
Tepkiler: Groims
Aeroad CF 7.0'ın yerine önerisi olan varmı ? siz önerirmisiniz ? ilk üst seviye yol bisikletim olmayacak ama canyon hakkında bilgim sınırlı.

CANYON markanın dışında Almanya dan alınabilecek en iyi markalar nelerdir?

Merhaba.Kardeşim Köln de oturuyor ve 1 ay içerisinde buraya gelicek.Ödemeyi ben burdan yapsam vergiler hariç olarak kardeşimde fabrikadan bisikleti kendisi alsa kargo parası vermeden alma imkanım olurmu sizce.Bunu için pasaport göndermem gerekirmi sizce?

kendin olmadığın sürece alamazsın hocam vergiyi
pasaport göndermekle olmaz diye düşünüyorum.
en azından 200$ kargo yu ödemiyorsunuz oyle dusunun.
keske benimde bir tanıdıgım gelse ben vergiye razıyım.

1000 dolar lık şehir bisikleti almayı düşünüyorum aslında tasarımları çok hoşuna gitti.Kargoyla vergi hemen hemen eşit oluyor benim için.İkisindende nasıl yırta bilirim diye düşünmekteyimde . :))Sanırım kardeşim canyona sorsa daha sağlam olur.Umarım kanyon ben burdan vergisiz paramı aldıktan sonra kargoyu istediğime teslim ederim demesini umuyorum vede mantıklı geliyor.

@alobar Almanya'da yaşayan birinin vergi iadesi almasının mümkünü yok. Sizin gidip almanız lazım. Kardeşiniz getirirse sadece kargo parasını vermezsiniz.

@alobar roadlite 6.0 mı alıyorsun.
vergiyi düşebilmesi için kargoya vermesi lazım maalesef.

• Beğen
Tepkiler: mesut.esmeray
@alobar

Fabrika'dan teslimat artık yapılmıyor. Satın alırken vergiyi ödemek zorundasınız, o yüzden boşuna ümitlenmeyin.

Bu konular forum içerisinde belki de defalarca yazıldı. Sizin durumunuzda ki birisi, bisikleti buradan satın alıp, Almanya içerisindeki herhangi bir adrese, pasaport sahibinin adıına kargolatmak zorunda. Hava limanı gümrüğü pasaport ile vergi iade evraklarında yer alan isimleri kontrol etmeden, buyurun geçin der mi? Siz buradasınız, pasaportunuz kardeşinizde, bisikleti yurt dışına çıkaran kim!

Kaldı ki, oturma izini varsa, %19 vat'ı geri alamazsınız.

Diğer başlıkta yazdığımı buraya da aktarayım. Sabit başlık ve konuyla daha ilgili:

Nisan sonu sipariş verdim. 16-21 Mayıs'ta gönderilecekti. 24 Mayıs'ta parayı çekemedik diye mesaj attılar, süreç uzadı. (burada aslında sorun benden kaynaklandı. sanal kart kullanmıştım. provizyon çekmişlerdi. fiyata itiraz ettim, indirdiler, provizyonu iptal ettiler vs..).

e-postalara geç dönüş yapıyorlar (2-3 gün gibi), sitedeki canlı sohbetten ulaşmayı defalarca denememe karşın başaramadım. ama facebook'tan çok hızlı yanıt alabildim. Fabian artık abi diye yazışmaya başladı sonunda :) Hediye olarak yalnız bir suluk koparabildim.

UPS biraz yavaş. Geçen çarşamba sabah kargo İstanbul'a geldi. Çeşitli e-posta ve telefon tacizlerime, vekaleti ve gümrük masrafını hemen ödememe karşın 6 gün sonra eve teslim edildi.

Gümrük 710 lira istediler. Benim hesabıma göre 650 lira civarı olması gerekiyordu ama hiç sormadım bile daha da gecikmemesi için

• Beğen
Tepkiler: dramorey
@bulentbuy hocam ben de aynı süreçleri yaşadım sanırım cf sl 7 aldınız. kargo parası olan 200 küsür doları ne zaman çektiler sizden veya çektiler mi onu sormak istiyorum.

@ecdaerol
Henüz çekmediler, bugün yarın çekerler. Benim hesabımdan provizyonu alınmış durumda (bisiklet+bikeguard+diğer siparişler topluca tek rakam olarak). Belki UPS'ten teslim edildiği bilgisini bekliyorlardır.
Bu arada kargo parası olarak 200 küsur dolar değil, onlardan kaynaklanan bir hatayla 200 dolar ödedim. Yani 20-25 dolar karlıyım
Cf değil AL aldım Hem de yol bisikleti değil

@bulentbuy
Anladığım kadarıyla vergi dışında toplam sepet ve kargo ücretini tekte çektiler sizden değil mi?

Geri