Scudo Sports

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

(link)

Burdaki karşılaştırmada endurace ile ultimate aynakol ebatlarında, dişlilerinde farklılıklar var. Ultimate aynakolu daha büyük, bu bir dezavantaj mıdır. Yani hızlanma yokuş çıkma vs açısında ultimate daha mı avantajlı ?

Scudo
@legolas99353 bu fark kadro farkı değil, komponent/ekipman farkıdır.
Aynakol ve arka dişli seçimi tamamen kullanıcı tercihidir. Ortalama bir sürücüyüm veya sürdüğüm rotalar çoğunlukla rampa diyorsanız 34-50 standart aynakol seçersiniz. Sürüş profilim hızlı ve genellikle düz bölgelerde sürüyorum derseniz 36-52/54 şeklinde aynakol tercih edersiniz.
Endurace daha konforlu ve performans çok ön planda olmayan bir kadro olduğu için küçük aynakol koymuşlar. Ultimate performans odaklı bir kadro olduğu için üzerine büyük dişli aynakol eklemişler.

• Beğen
Tepkiler: legolas99353
@legolas99353

52/36 oranından çekinmeyin derim. Benim gördüğüm kadarıyla başlarda insanlar küçük oranlara yönelip, daha sonra aynakol veya ruble değişimine gidiyor. 52/36 aynakol - 11/28 ruble ile eğimler tabi ki çıkılabilir, çıkılıyor da. Yalnız yeni başlayanlar için bu oranlar başlarda sıkıntılı olabiliyor. Gelişip sürüş performansı arttıkça, bazıları 50/34 oranlarını yükseltmek istiyor.

Şehir efsanesi mi bilmiyorum ama, 52/36 oranı için en ideal dişli oranı olduğunu duyuyorum.

@legolas99353
52/36 için orta yol diyebiliriz. 53/39 ile 50/34 arasında.
Seçim kişinin performans düzeyiyle alakalı, herkesin tercihi farklı olabilir. 53/39 yeni başlayanlar için dik yokuşlarda ciddi sıkıntı yaratıyor. 50/34 ise yokuş aşağı durumlarda 50 ayna yetersiz kalıyor. 52/36 ise bunların arasında orta karar kalıyor. Tercih yaparken bu skalada nereye yakın kaldığınıza bakmak gerekiyor. Eğer bol-dik yokuşlu yerlerde sürecekseniz ve performansınız kötü değilse 52-36 veya 53-39 olabilir. Yok eğer yeni başladıysanız veya devamlı formda olamam diyorsanız 50-34 daha uygun olacaktır. Özellikle kuvvet eksiği olanlar için 50-34 çok daha uygun olacaktır.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Şuan ben hbyrit bisiklet denen ne olduğu belli olmayan ve ilk başlarsa cahilken alınıp sonradan pişman olunan bisiklete biniyorum. Dün sabah yokuşların fazlaca olduğu bir tura katıldım ve 9 kişiden sadece bende tur bisikleti vardı. Diğerlerinde hep yol/yarış bisikleti mevcuttu. Benim bisikletin ağırlığı ve performans düşüklüğümün yanında diğer arkadaşların bisikletlerinin yağ gibi akması beni çok gerilerde bıraktı. Daha sonra almaya karar verdiğim endurace kadro konusunda şüphe duymaya başladım. Yani ultimate yarış bisikleti dizaynında fakat endurace daha konforlu deniyor. Bu konfor hız vb performansta ne kadar etki ediyor acaba. Daha sınra yarış kadrosu almadığım için pişman olur muyum? Tüm bunlar kafamdan geçti. Ayrıca ultimate serisinde bulunan ultegra setli en ucuz biaiklet 2000 $ iken endurace te 1599 $ bunun sebebi ne? Endurace tercih edilmediğinden mi? Gibi gibi düşüncelerden sonra size aynakol ile ilgili soru sordum. Endurace kullanan varsa bu konuyla ilgili yorum yapabilr mi? Uzun oldu kusura bakmayın

@legolas99353 Endurance kullanıcısı olarak yarış kadrosu almadığınız için pişman olacağınızı hiç sanmıyorum. Sonuçta profesyonel olarak yarışmadığımız için aradaki farkı hemen hemen hiç hissetmezsiniz. Ultimate serisi ile endurance serisi arasındaki fiyat farkı jantlardan kaynaklanıyor. Endurance Cf 7.0 sl Mavic Aksium jant setine sahip iken Ultimate cf sl 9.0 Mavic Ksyrium Elite WTS kullanıyor.
Bu arada indirimler başlamış. :)

• Beğen
Tepkiler: legolas99353
@legolas99353

dramorey ek olarak

sele ve sele borusu farklı ve kadro farkıda olunca fiyat farkı olması doğal, endurace cf 7 kullanıcısı olarak düz yolda 30-35km hızlarda seyrediyorum 50 aynanın tek eksik kaldığı yer yokuş aşağı 70km hızla giderken hafif kalabiliyor... (her zaman bu hızları nerede yapacaksanız) ama düz yolda 50 ayna kol hayli hayli yetiyor tabi 34 aynanın faydasıda tırmanışta işe yarıyor... Ben gayet memnunum olmayanın tek yapması gereken aynakol değişimine 52/36 gitmek olabilir ama baştan ultimate de alınabilir, neticede endurace den pişman olmazsınız

• Beğen
Tepkiler: dramorey
Bu fırsat kaçmaz! Fiyat şu an 1500 euro sınırının altında.

(link)

https://static.canyon.com/img/cache/dc/e/62700a9d0c1f511f97fa699c29a44.jpg

Oncelikle tum konuyu bastan sonuna kadar okudum ve hepinize boule yararli bilgiler paylastiginiz icin tesekkur ederim.

Erdal bey son gondermis oldugunuz modeli almaya karar verdim, siparisimi Turkiye'den yapacagim. Sadece kafama takilan kadro boyunu L mi yoksa XL olarak mi secmeliyim karar veremedim.

Biliyorum firmanin bu konuda yardimci oldugu bir sistemi kendi sitesi icinde mevcut ama arastirdigim bazi yabanci forumlarda bu sistemin cok saglikli sonuclar vermedigi seklinde bilgilere ulastim.

1,88 boyum ve 86 ic bacak yuksekligim var. Diger olculerimi net olarak hesaplamadan vermek istemedim. En azindan boyum ve ic bacak yuksekligime gore sizce L kadro boyu uygun olur mu ?

Simdiden tesekkurler..

@TKARAN
iç bacak 87cm den sonra L veriyor sistem.
ki muhtemeln şu anda size M önermiştir.
XL yi unutup M mi L mi diye bakın derim.

@TKARAN

Diğer ölçüler çok önemli değil. İç bacak boyunuzu doğru ölçtüyseniz @Mehmet Vidinli'nin dediği gibi M ile L arasındasınız. İkisi de olabilir, sürüş biçiminiz ve beklentinize göre karar vermelisiniz.

• Beğen
Tepkiler: Groims
bende roadlite almak istiyorum. iç bacak boyum 83. L olması gerekirken M öneriyor.
bende galiba onlara güvenip M alacağım. ne dersiniz @bulentbuy

@Mehmet Vidinli

83 doğru ölçümse L hiç düşünmeyin, M uygundur bence

Arkadaşlar ultimate'i gördüm ve kullanan arkadaşla da konuştuktan sonra da endurace ten vazgeçtim. Alacağım bisiklet ultimatecf9 2000 $ bu sebeple galiba 1500 euroyu geçiyor yani gümrük vergisine takılıyor. Şimdi Almanyadaki bir tanıdığım bu bisikleti alıp kendi evine kargolatsa %19 almanya devletine olan vergiyi verse ve bana kendisi kargolasa günrük vergisine yine takılır mı?

@legolas99353

Almanya için %19, Türkiye için ise ithalat vergilerini ödeyerek almış olursunuz. İthalat vergisi olayını mutlaka araştırın. Zira ödediğiniz masraflar ile astarı yüzünden pahalıya gelecektir. Yerinizde olsam böyle bir işleme girişmezdim.

Çok net ve aydınlatıcı bir anlatım tebrikler size

Geri