Scudo Sports

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

@Ozan k. Ben tam olarak cümleyi anlayamadım. Anladığım kadarıyla şöyle cevap verebilirim.
aynı donanım ve aynı kadro ağırlığında Türkiye'de Cube Peloton Race var ( o da 8.6kg filan, biraz daha ağır)
Konu müşteri hizmetlerine vurgu yapmak ise; ben almıyım, sizin olsun. Her türlü takımım var, internette her şeyin videosu var.

Scudo
Pardon, şöyle söyleyeyim şimdi canyon klas bir marka, bu kalitede bir başka marka bisiklet üzerinde aynı kalitede ekipman var diyelim ve bu marka da türkiyede satılıyor. Peki bu eşdeğer marka mesela cube daha ucuza gelmiyor mu?

Siteye baktım en ucuz bisiklet 1000 euro, 350 de kargo ve gümrük. 1350 euroya türkiyeden aynı kalitede bir başka marka bisiklet alınamıyor mu?

Çünkü bu yazıyı okuyunca aslında ucuza geliyor da prosedürü karışık diye insanlar çekiniyor gibi bir hava sezdim de o yüzden sordum.

@Ozan k. anladım. şu şekilde özetlemeye çalışıyım;
- aldığım bisiklet alüminyum gövde+105 5800 grupset, toplam ağırlık 8.2 kg = 1200 euro (herşey dahil)
- aynı donanımda olan Cube 2015 Peloton SL (düzeltiyorum; ön ve arka aktarıcı ultegra imiş), 8.75 kg =1399 euro (erdoğanlar bisiklet) ** aktarıcılardan dolayı tercih edilebilir..
- Cannondale Caad10 (fren 105 değil), ağırlık konusunda bilgim yok = 5440 TL (yaklaşık 1880 euro) (delta bisiklet)

diye gider... şimdi burada Canyon'un fanboy'u değilim, kadro geometrilerini ve sürüş konforlarını kıyaslayacak bir tecrübeye de sahip değilim. basit bir kullanıcı olarak üzerindeki donanıma, toplam ağırlığa ve vereceğim paraya baktığım zaman düşünmeden Canyon derim. birileri için müşteri hizmetleri, garanti vs.. önemli olabilir, saygı duyarım. ancak ben bisiklette herhangi bir donanım söküp takmayı ve bakımları yapabiliyorsam, bunun dışındaki garantiler sizlerin olsun derim...

Bu başlıktaki amacım, kendi çabamla, oradan buradan öğrendiğim bilgilerle ve yol bisikleti hakkında hiç bir şey bilmezken verdiğim bu yurtdışı siparişi ile ilgili tecrübe paylaşmaktı. Naçizane faydalı olduğunu düşünüyorum.
sevgiyle kalın,

Anlıyorum, bu şekilde biraz daha ucuza geliyor ve türkiyede pek de görülmeyen bir bisikletiniz oluyor.

@Ozan k. Türkiye'deki görünürlüğünden ziyade önceliğim fiyatıydı. aynı sınıfta bir ürün başka markada olsa neden almayayım :)

1 aydır burada canyon ile ilgili her şeyi takip ediyorum. canyonda stokları takip ediyorum. keşke akrabalarımdan biri almanyadan gelse diyorum. ay başı geliyorlar :) . endurance cf 7.0 stok yok :( . beklemeye takip etmeye devam. eninde sonunda aranıza katılacağım. canyon endurance cf serisi sadece f/p olarak değil görünüş olarak da en çok beğendiğim marka ve model. tam içime sinen şey... :D

@feversea hayırlı olsun bisikletiniz canyon'ların tasarımı gerçekten çok hoş
availability kısmında CW 27-30-35 ve altındaki parantezli kısımdaki (27.7.-1.8.) ne anlama geliyor acaba

Dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    57,7 KB · Okunma: 115
@Sinan Çakır current week yani cw 27 dediği yılın 27. haftası parantez içindeki 27.7 - 1.8 ise 27. haftaya denk gelen takvim. yani 27 temmuz ile 1 agustos arası. umarım anlatabilmişimdir.

• Beğen
Tepkiler: Sinan Çakır
@Sinan Çakır

Senenin 27 haftası 30,35 haftaları 7 ayın 27 si 8 ayın 1 arası stoğa girecek demek oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Sinan Çakır
Gayet güzel bir yazı olmuş.
Ben hala 1500€ üzerinde olduğu zaman ne yapacağımı merak ediyorum. Canyon'da ilgilendiğim bisikletler 3000€ civarlarında.

@Çağrı Soylu

Onları gidip almak gerekiyor. Buradan konuşuyorsunuz. Paranızı ödeyip hangi tarihte alacağınızı kesinleştirip o tarihte fabrikalarında oluyorsunuz. Bisikleti alıp geliyorsunuz. Tax free işlemlerini yapıyorsunuz KDV yi geri alıyorsunuz. Yolcu yanında bir bisiklet getirmek vergiye tabii değil. Bisiklet 10bin euro bile olsa...

peki yurtdışından 2. el bisiklet aldık diyelim onunda vergisini ve gümrüğünü ödüyormuyuz. sonuçta 2. el ve faturası yok.

@niyazi akarken bu tamamen gümrüktekilerin insafı. Bir arkadaşım 1100 euro'ya avusturyadan birisinden ikinciel bisiklet aldı. Hiç birşey ödemedi :)
Mevzuatta bu açık olarak belirtilmiş mi bilmiyorum. Ancak sizi gümrük işlemleri için çağırabilirler.

@Çağrı Soylu
O konuda kimsenin bir tecrübesi olduğunu sanmıyorum. Çünkü bunun bir şirket tarafından ithal edilmesi ve gümrük işlemlerinin yürütülmesi gerekiyor sanırım. Hem gümrük vergisi hem KDV ödenmesi gereklidir diye ayrca gümrükten çekme vs gibi masraflar da vardır diye tahmin ediyorum..

@niyazi akarken
Biraz posta ve gümrük idaresinin insafına kalmış. Ben de gümrük muafiyetinin üstünde bir saat almıştım hiç takılmadan geldi. Vergi falan ödemedim. Oradaki memur bu işlem için kredi kartı ekstreni hatta ürünün ebay vs satış linkini bile isteyebilir. Sanıyorum bunların hiç biri yoksa bile bu bisikletin ederi şudur deyip o rakama göre vergi isteme hakları bile var..

• Beğen
Tepkiler: Bahadır S.
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Yaptığım bir araştırmada Canyon markanın Türkiyedeki salcano ya eşdeğer olduğunu duymuştum. Bisikletleri gerçekten component olarak çok iyi ama gel gelelim destek işi işin içine girince insanlar ister istemez kaçınıyor bu markadan. Çünkü distribütör vs. yok.
Bu yazınızda bu işin çokta zor olmadığını herkese göstermiş oldunuz.Tekrar iyi günlerde kullanın.

@Emir Batmaz salcano ile kıyaslamak biraz abes olmuş bence.
Sonuçta canyon alırken türkiyede direkt muhatab bulamayacağınızı bilerek alıyorsunuz.
Salcano ile bu açıdan kıyaslanamaz, mühendislik açısından da kıyaslamam açıkçası.

• Beğen
Tepkiler: kanbozli
@Emir Batmaz Salcano'nun Türk olması da pek bir şey değiştirmiyor sanki.

Ben yurtdışından ne satın aldıysam bütün satıcılar arkasında durdu.

@feversea @Saturn abeslikbir durum yok konu açık ve net. ben ulaşılabilirlik açısından bir yorum yaptım siz yanlış anlamışsınız. Burada anlatmak isteğim şey Almanya da çok yaygın bir marka ve pazarı elinde bulunduruyor.Kullanıdığı komponentler fiyat/performans açısından mükemmel diyebilirim.Makul fiyatlı makinaları getirtmenin o kadar da zor olmadığını anlatmışsın zaten. salcanoyu övme ya da canyonu yerme gibi bir niyetimde yok.

@Çağrı Soylu bende 1500 euronun üstündeki bi modele epey kafayı takmıştım. gümrük işleri yapan bi arkadaşımında bu konuda başını cok şişirmiştim. net olarak şu çıkmıştı karşıma %18 kdv nin yanında birde % 20 gümrük vergisi ödüyosunuz. ve bu gümrük işlerini yapmak için extra bi 100 200 tl nizi daha alıyorlar :) tüm bunları ögrendikten sonra 1500 euronun altında jant seti ve sele borusu (canyonun o meşhur sele borusu) daha düşük bi modelini aldım.

Geri