Scudo Sports

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

Scudo
@Tutmosis89

Merhaba, aşağıdaki modelin karşılığı olarak Trek yada Scott markasında önerebileceğiniz bir model var mıdır? Değerlendirmek isterim, teşekkürler.

(link)

Avrupa Birliği'ne üye bir ülkeye gidip alındığında,

1568364323322.png

5515, 90 - 880,69 = 4635, 21 € bisiklet ücreti
+ yol masrafları, (bu da değişken)
+ 45€ uçak taşıma ücreti, (bunu vermeyebilirsini de)
+ 10€ civarı Canyon' a döküman yollama masrafı

şeklinde toplam masrafı olur.

Türkiye' ye göndertmek pek mantıklı değil.

Merhaba,
Trek emonda slr serisi. 8 ve 9 modelleri.
Scott addict rc pro, ultimate, premium.

Türkiye'de Emonda Sram Red Etap AXS model var mı hocam? Ben göremedim de.

Yurtdışında var, onun da vergisiz hali 55-60 bin TL civarında.

Aynı şekilde Scott da göremedim. Dura ace Di2 modeli yurtdışında vergisiz 55-60 bin TL bandında.

Ortaya seçenek sunarken somut verilerle desteklerseniz; biz de bir şeyler öğrenmiş oluruz.

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
@umutcelik

Yeni bir tartışma konusu açmak istemiyorum ama, muadili bir modeli bulamadım. Bulduklarım ise hiç öyle 6-7 bin tl fark ödenecek gibi durmuyorlar.
(link)

Bu konulari okuma da guzel. Okuyup vay be demek.

@Murat B.

Numan arkadaşımız sağ olsun detaylıca yazmış, tekrardan aynı şeyleri yazmak istemedim.

@erdlylmz
Sipariş ve teslimat süreci başlığında, gidip yurtdışından almak ile karşılaştırmak ne kadar doğru sizce? Ya Türkiye'deki fiyatları Türkiye'dekiler ile karşılaştıralım, ya da yurtdışındakileri yurt dışındakiler ile...

Amaç yurtdışına çıkıp ucuza bisiklet almaksa, çoğu durumda Canyon'dan daha ucuza olmasa bile yakın fiyata bisiklet bulabilirsiniz. Üstelik almadan önce bisikleti gözünüz ile görür, hatta denersiniz. Özellikle 2000-4000€ fiyat arasındaki orta ve yüksek seviye bisikletler için yurtdışında bu zamanlarda ciddi indirimler oluyor. Mesela:
(link)
2400€'luk bu Cannondale'in muadili olmaya en yakın Canyon ise 3700€'ya satılan Aeroad CF SL Disc 8:
(link)
Canyon'un jantları çok daha iyi ama aradaki fark ile Canyon'daki Reynolds'lar gibi bir set daha alırsınız, iki çift jantınız olur.

Benzer durum 2000€ altına satılan fiyat/performans bisikletleri için de geçerli ama Canyon'ların genelde çok daha iyi donanım ile satılıyor olması hesabı çok karmaşıklaştırıyor. 5000€'dan pahalı olan en üst seviye bisikletlerde ise haklısınız, Canyon daha düşük fiyatlar ile satılıyor. Bunun sebebi, bu bisikletlerin satış hacimleri düşük olduğu için çoğu bayi az sayıda sipariş veriyor, hatta sadece sipariş üzerine getirtiyor o yüzden sezon sonunda veya ertesi sene büyük indirimler ile satma gereği duymuyor.

@Murat B. Aslında indirimli olmayan fiyatları karşılaştırmak daha mantıklı.

Çünkü Canyon' da arada indirime giriyor. Modeline göre 1000€ ya kadar. Hatta Outlet bölümünde ciddi indirimli modeller oluyor.

İndirim meselesi biraz şans işi. (Marka/model/kadro boyu bulmak vs. )

Şu anki tüm marka modeller çok pahalı. 2016 yılında Ultimate CF SLX sıfır almıştım. O zamanlar ulaşılabilirdi. Mantıklıydı da.

Ancak geçen ay Almanya!dan 2.el Aeroad aldım. Oldukça temiz. Sıfırının yarı fiyatına geldi.

Global ölçekte gittikçe fakirleşmemiz farklı alternatiflere yönelmemize yol açıyor malesef.

@Murat B.

Bir daha düşündüm de, mantıksız. Yorum için teşekkürler.

Avrupa Birliği'ne üye bir ülkeye gidip alındığında,

209036 dosyayı görüntüle

5515, 90 - 880,69 = 4635, 21 € bisiklet ücreti
+ yol masrafları, (bu da değişken)
+ 45€ uçak taşıma ücreti, (bunu vermeyebilirsini de)
+ 10€ civarı Canyon' a döküman yollama masrafı

şeklinde toplam masrafı olur.

Türkiye' ye göndertmek pek mantıklı değil.

Türkiye'de Emonda Sram Red Etap AXS model var mı hocam? Ben göremedim de.

Yurtdışında var, onun da vergisiz hali 55-60 bin TL civarında.

Aynı şekilde Scott da göremedim. Dura ace Di2 modeli yurtdışında vergisiz 55-60 bin TL bandında.

Ortaya seçenek sunarken somut verilerle desteklerseniz; biz de bir şeyler öğrenmiş oluruz.

Muadilini aradığınız bisiklet Turkiye'de satılmadığı için ben de Türkiye sitelerine bakmadım. Seçenek isterken kriterleri daha net belirtirseniz insanlar da ona göre seçenek sunabilir. Keza fiyat da belirtmemişsiniz sorduğunuz tek şey trek ve scott muadilleri ben de gördüklerimi yazdım.

@Murat B. De söylemiş zaten eğer fiyat olarak yakın seçenekler arıyorsanız başka markalara bakabilirsiniz. Ayrıca yine onun da söylediklerine katılıyorum 2000€ üzeri bisikleti Turkiye'den almak ya da Turkiye'ye sipariş etmek ekonomik olarak mantıklı değil.

Sizinle tartışmaya çalışmıyorum, sorunuzu gördüm, sorunuzdan anladığım ve bildiğim kadarıyla cevap yazdım.

Canyon'un eski fiyatlarına baktım, 6-7 yıl önce Ultimate CF SLX kadro set fiyatı 1700 Euro imiş, şu anda 2500 Euro. Canyon populerleştikçe fiyat cazibesi göreceli olarak azaldı. Eskilerde çok daha fazla fiyat avantajına sahipken şu anda sahip olduğu fiyat avantaj minimum seviyelerde. Çoğu zaman diğer markaların sezon sonu indirimleri ile canyon'a eşdeğer veya daha hesaplı şekilde bisiklet almak mümkün olabiliyor. Buradaki yanılgı fiyat karşılaştırmasının liste fiyatları üzerinden yapılması. Liste fiyatı üzerinden canyon kesinlikle tercih edilir ancak kim liste fiyatı üzerinden alışveriş yapıyor ki? Sezon sonu %30-40 hatta daha fazla oranlarda indirim bulunabiliyor. Bazen de bulunamıyor. Yani bu işin bir garantisi yok, bazen canyon mantıklı olabiliyorken bazen başka modeller mantıklı olabiliyor. Bu bakımdan fiyat konusunda genelleme yapılmasını çok doğru bulmuyorum.

@erdlylmz
30 saniye süren google araması sonucu çıkan şu alternatifi bırakıyorum.

(link)

@umutcelik Est. Benim de niyetim tartışmak değil. Önemli olan bilgi paylaşmak.

Yukarıdaki mesajımda fiyat paylaşmıştım. Erdal' ın paylaştığı Red Etap AXS' li modelin Scott ve Trek muadillerinin vergisiz fiyatları 55-60bin TL bandında. Muadil Canyon'unki 29 bin TL.

@hakan hoca nın dediği gibi Canyon' un fiyat/performansı eskiden daha iyiydi.

Populerleşip reklam verdikleri yerler (Eurosport vs.) arttıkça, fiyatları da arttırdılar. Özellikle SLX kadroların düşük donanımlı modellerini kaldırarak fiyatlarını yükselttiler. Şu anki SL kadro fiyatların SLX' ler alınabiliyordu.

Canyon'un eski fiyatlarına baktım, 6-7 yıl önce Ultimate CF SLX kadro set fiyatı 1700 Euro imiş, şu anda 2500 Euro. Canyon populerleştikçe fiyat cazibesi göreceli olarak azaldı. Eskilerde çok daha fazla fiyat avantajına sahipken şu anda sahip olduğu fiyat avantaj minimum seviyelerde. Çoğu zaman diğer markaların sezon sonu indirimleri ile canyon'a eşdeğer veya daha hesaplı şekilde bisiklet almak mümkün olabiliyor. Buradaki yanılgı fiyat karşılaştırmasının liste fiyatları üzerinden yapılması. Liste fiyatı üzerinden canyon kesinlikle tercih edilir ancak kim liste fiyatı üzerinden alışveriş yapıyor ki? Sezon sonu %30-40 hatta daha fazla oranlarda indirim bulunabiliyor. Bazen de bulunamıyor. Yani bu işin bir garantisi yok, bazen canyon mantıklı olabiliyorken bazen başka modeller mantıklı olabiliyor. Bu bakımdan fiyat konusunda genelleme yapılmasını çok doğru bulmuyorum.

@erdlylmz
30 saniye süren google araması sonucu çıkan şu alternatifi bırakıyorum.

(link)
Dediklerinize katılıyorum. Canyon eskiden daha hesapliydi. Belki de marka stratejisidir, ilk yıllarda pazar payını arttırmak için düşük fiyattan satmışlardır.
Dediginiz başka markalardan indirim ile alma olayını bizzat tecrübe ettim. Hatta forumda da bahsettim daha önce bir yerlerde.

Geçen yıl ekim gibi bisiklet bakıyordum, canyon 2019 modellerini tanıttı ben de Endurace 8.0 disc almaya karar vermiştim. Sipariş vermeden hemen önce yakınlardaki bisiklet mağazasının sezon sonu indirim mailini aldım. Trek domane sl6 disc 2018 modeli indirimdeydi. Ikisi de ultegra setli. 250-300 euro kadar daha pahalıydı trek, dedim isospeed var değebilir gidip göreyim bi.
Mağazaya gittim 2018 stokta yok, açtım telefondan dedim burada var gözüküyor kalktım yol geldim, internetten sipariş etsem ne yapacaktınız. Kem küm ettiler başta, internetten verseniz mecbur 2019 gönderecektik dediler, o zaman bana burada 2019 verin aynı fiyata alayım dedim kabul ettiler ben de sezon sonu 2018 fiyatına 2019 modelini 800€ civarı indirimle aldım, bedava bike fit kampanyası da vardı 2000€ üstü bisiklet alana onu da bedavaya getirdim 200€ civarı da ondan kazancım olmuştur. Benimkisi büyük şanstı.
Yurtdışında pek çok mağaza/marka ekimden itibaren indirime gidiyor. Yurtdışına çıkıp bunlardan almak şartlar uygunsa çok avantajlı.

Dediklerinize katılıyorum. Canyon eskiden daha hesapliydi. Belki de marka stratejisidir, ilk yıllarda pazar payını arttırmak için düşük fiyattan satmışlardır.
Dediginiz başka markalardan indirim ile alma olayını bizzat tecrübe ettim. Hatta forumda da bahsettim daha önce bir yerlerde.

Geçen yıl ekim gibi bisiklet bakıyordum, canyon 2019 modellerini tanıttı ben de Endurace 8.0 disc almaya karar vermiştim. Sipariş vermeden hemen önce yakınlardaki bisiklet mağazasının sezon sonu indirim mailini aldım. Trek domane sl6 disc 2018 modeli indirimdeydi. Ikisi de ultegra setli. 250-300 euro kadar daha pahalıydı trek, dedim isospeed var değebilir gidip göreyim bi.
Mağazaya gittim 2018 stokta yok, açtım telefondan dedim burada var gözüküyor kalktım yol geldim, internetten sipariş etsem ne yapacaktınız. Kem küm ettiler başta, internetten verseniz mecbur 2019 gönderecektik dediler, o zaman bana burada 2019 verin aynı fiyata alayım dedim kabul ettiler ben de sezon sonu 2018 fiyatına 2019 modelini 800€ civarı indirimle aldım, bedava bike fit kampanyası da vardı 2000€ üstü bisiklet alana onu da bedavaya getirdim 200€ civarı da ondan kazancım olmuştur. Benimkisi büyük şanstı.
Yurtdışında pek çok mağaza/marka ekimden itibaren indirime gidiyor. Yurtdışına çıkıp bunlardan almak şartlar uygunsa çok avantajlı.

Bu sabah gördüm bunu, bahsettiğim sezon sonu indirimi için saha ne örnek.

(link)

1500€ indirim yapmışlar. Bunun Canyon muadili aeroad 8.0 sanirim, indirimdeki cannondale daha ucuza geliyor.

türkiye ye 220 euro kargo ücreti çıkıyor. yunanistan yada bulgaristan da akrabası olan varsa eğer ona sipariş ettirmek daha mantıklı gözüküyor. kargo ücreti 37 euro yunanistan için, bulagristana 40 euro

Konuda yazılanlar Orbea, Ghost (yeni modeller artık Türkiye'ye gelmiyor), Cube ve diğer İtalyan markaları için geçerli olabilir mi?

Alışveriş yapılan mağazaya bağlı. Bazı firmalar vergi iadesi ile uğraşmak istemiyor. Ancak çoğu büyük firmadan vergi iadesi alınabiliyor. Ülkeye göre bir takım farklılıklar olabiliyor.

Geri