Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

Scudo
Merhaba, Canyon fabrika magzasindan bisklet getirmeyi planliyorum. Ucak biletini ve donus icin pegsus tan bisiklet rezervasyonu yaptim. vergi iadesi islemini Canyon a sordugumda orjinal faturayi Alamanya ve Turkiye gumrugunde damgalatip bize gonderiyorsunuz, bize size odemeyi yapiyoruz dedi.
Yakin zamanda bu islemi yapan var mi? Turkiye gumrugunde cikis kapisi yaninda bekleyen memurlar mi bu islemi yapiyor?

Merhaba, Canyon fabrika magzasindan bisklet getirmeyi planliyorum. Ucak biletini ve donus icin pegsus tan bisiklet rezervasyonu yaptim. vergi iadesi islemini Canyon a sordugumda orjinal faturayi Alamanya ve Turkiye gumrugunde damgalatip bize gonderiyorsunuz, bize size odemeyi yapiyoruz dedi.
Yakin zamanda bu islemi yapan var mi? Turkiye gumrugunde cikis kapisi yaninda bekleyen memurlar mi bu islemi yapiyor?

Türkiye gümrüğünde imzalatmıyorsun sürekli yanlış bilgi veriyorlar. Almanya'daki vergi iadesinin Türkiye gümrükleri/maliyesi ile alakası yok. Bu başlıkta gerilerde yazıyor. Tekrar tekrar aynı soruları sormamak için başlığı geriye doğru okusanız iyi olacak.

Canyon konusunda emin misin :D

@:DDD Cok buyuk gecmis olsun cok enteresan boyle buyuk bir firma.

• Beğen
Tepkiler: :DDD
Anlayamıyorum niye çatlayan maşayı yapıştırıp millete satarsın ki? Bunu alıp gözlerine sokmak lazım. Bir nevi insan canıyla oynuyorlar. Ben 60-70 ile yokuş inerken bu çatlak yüzünden maşa kırılsa ben düşsem nasıl olur? Hiç mi düşünmez bunu bir insan. Hele böyle büyük bir firma.

Merhaba,

Almanya'dan bisikleti kendim getireceğim, Canyon'un kendi karton kutusu ile bisiklet getiren oldu mu?
Bu kutu bireysel uçuşta bagaj olarak kullanmak için yeterince güvenilir mi?

Dosyalar

• images.jpg
    images.jpg
    42,9 KB · Okunma: 28
Merhaba,

Almanya'dan bisikleti kendim getireceğim, Canyon'un kendi karton kutusu ile bisiklet getiren oldu mu?
IMG-20191019-WA0003.jpg
Yaklaşık 3 ay önce 2 bisiklet bu şekilde geldi Almanya dan.
IMG-20191015-WA0062.jpg

• Beğen
Tepkiler: m.cem
Merhaba,

tabiri caizse uçak düşse canyon kutusuna bir şey olmaz. biskilet çok stabil ve güvende.

@m.cem

Canyon kutunun 4 köşesine kolinin ezilmesine karşı destekler koyuyor. Orta kısımlardan büyük bir darbe almadığı sürece ki bu düşük bir ihtimal, sorun yaşamazsınız. 3 kez Canyon marka bisiklet getirttim, en ufak sorun yaşamadım.

@m.cem
3 Haziran Dünya Bisiklet Günü'nde kargo ücreti sıfırlanmıştı.Kargo ücretinin alınmaması, yapılan indirimlerden daha etkili bir avantaj sağlayabilir.

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve sccetin
@hamlet2006 Gidip alacağı için kargo indiriminin pek faydası olmayacaktır. Ayrıca 1500 € altı elle tutulur bisikleti kalmamış (Yol bisikleti) Canyon Bey'in. Sipariş 1500 € sınırı üzerinde olursa gümrük müşaviri (Firma bazında getirme) devreye girmesi söz konusu oluyor masraflar katlanıyor ortada avantaj kalmıyor.

Selamlar,

Canyon Grail Al 7.0 almayı düşünüyorum.

Fiyatı zaman zaman değişse de 1649$’a iniyor arada. Bu da 1495€ yapıyor. Kendilerine mesaj atıp fiyatı Euro üzerinden yazabilirler mi sordum. Sanki fiyatı düşük gösterin demişim gibi bir cevap geldi, yapamayız diyorlar.

Neyse, özetle sormak istediğim bu tip bir durum yaşayan var mıdır önceden? Fiyatı çok sınırda, gümrükte hesap kitap nasıl olur, direk günün kurundan ellerine bir hesap makinesi alıp hesap mı yapıyorlar?

Bu arada taşıma çantası fiyata dahil ediliyor mu? 15 dolar civarı onu da ekleyince sınır zaten aşılıyor birkaç Euro ile.

Yine bana verdikleri cevapta Avrupa hariç ülkelerde paketin üzerinde VAT hariç fiyat görünür demişler. Alacağım bisiklet için ne fiyat yazacak paketin üzerinde bir yazın hele dedim ya fiyatlar sık sık değiştiği için muhtemelen net bir cevap vermeyecekler.

Son düzenleme:
Selamlar,

Canyon Grail Al 7.0 almayı düşünüyorum.

Fiyatı zaman zaman değişse de 1649$’a iniyor arada. Bu da 1495€ yapıyor. Kendilerine mesaj atıp fiyatı Euro üzerinden yazabilirler mi sordum. Sanki fiyatı düşük gösterin demişim gibi bir cevap geldi, yapamayız diyorlar.

Neyse, özetle sormak istediğim bu tip bir durum yaşayan var mıdır önceden? Fiyatı çok sınırda, gümrükte hesap kitap nasıl olur, direk günün kurundan ellerine bir hesap makinesi alıp hesap mı yapıyorlar?

Bu arada taşıma çantası fiyata dahil ediliyor mu? 15 dolar civarı onu da ekleyince sınır zaten aşılıyor birkaç Euro ile.

Yine bana verdikleri cevapta Avrupa hariç ülkelerde paketin üzerinde VAT hariç fiyat görünür demişler. Alacağım bisiklet için ne fiyat yazacak paketin üzerinde bir yazın hele dedim ya fiyatlar sık sık değiştiği için muhtemelen net bir cevap vermeyecekler.
Vat hariç demesinin anlamı bisiklet yollandığında gümrük ödeyeceksin anlamına gelir, eu ülkelerine gösterilen fiyat vat dahildir. Mesela ben Norveçteyim EU ülkesi olmadığı için gösterilen fiyat Almanyaya yada başka EU ülkesine göre daha düşük. Bisikleti alınca ne kadar ödersen yollanan paket üzerindeki invoice kağıdında o fiyat yazar. Misal 1000 euro ödedin 1000 euro yazar.

Vat hariç demesinin anlamı bisiklet yollandığında gümrük ödeyeceksin anlamına gelir, eu ülkelerine gösterilen fiyat vat dahildir. Mesela ben Norveçteyim EU ülkesi olmadığı için gösterilen fiyat Almanyaya yada başka EU ülkesine göre daha düşük. Bisikleti alınca ne kadar ödersen yollanan paket üzerindeki invoice kağıdında o fiyat yazar. Misal 1000 euro ödedin 1000 euro yazar.
İşte Türkiye’ye gönderim yaparken gösterilen fiyat dolar üzerinden olduğu için kafam karıştı. Faturada 1649$ yazar diyorlar. Yani Avrupa ülkesinden gelecek ama fatura 1649$ şeklinde. Bu da kur çevrimine kaba hesap google’da bakınca dün 1495€ yapıyordu, bugün baktım 1505€ yapıyor. Türkiye’de 1500€ geçince %20 daha vergi biniyor, o 3-5€ ekstra bana oldukça pahalıya patlayacak. Emin olmak istiyorum 1500€ altında olacağından.

Var mıdır böyle sınırda fiyatlı ürün alma tecrübesi olan?

İşte Türkiye’ye gönderim yaparken gösterilen fiyat dolar üzerinden olduğu için kafam karıştı. Faturada 1649$ yazar diyorlar. Yani Avrupa ülkesinden gelecek ama fatura 1649$ şeklinde. Bu da kur çevrimine kaba hesap google’da bakınca dün 1495€ yapıyordu, bugün baktım 1505€ yapıyor. Türkiye’de 1500€ geçince %20 daha vergi biniyor, o 3-5€ ekstra bana oldukça pahalıya patlayacak. Emin olmak istiyorum 1500€ altında olacağından.

Var mıdır böyle sınırda fiyatlı ürün alma tecrübesi olan?

Gümrüğe girdiği gün merkez bankası kuru ne ise o değerden çevrim yaparlar. Euro fatura kesmelerini talep edin garantiye almak için.

Gümrüğe girdiği gün merkez bankası kuru ne ise o değerden çevrim yaparlar. Euro fatura kesmelerini talep edin garantiye almak için.
İlk mesajımda yazmıştım. O talebimi geri çevirdiler. Bilgi için teşekkürler.

Geri