Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

@Sayhan

Türkiye'de ki gümrük memuruna şunu göstermek, hatta gözüne doğru iyice yaklaştırmak lazım. İlla bir şey yapacaklar, yoksa rahat edemiyorlar.
(link)

Scudo
Merhaba, Almanyada yaşayan birisi bana gelirken getirse %19 vergiyi iade alabilir mi acaba?
Ve ya bulgaristana ya da yunanistana sipariş versek, ordan birisi gelirken bana getirse yüzde 19 vergiyi iade alabilir miyiz? %18 kdv ödemek zorunda kalmayız değil mi her iki durumda da?

@Dethagorf

Getirecek olan kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ise evet, vergi iadesi için gerekli evrakları onaylatıp, iade işlemini başlatabilir.

Yolcu beraberinde gelen 1 adet bisiklet için, ayrıca vergi ödemezsiniz.

@Erdal YILMAZ 2 tane getirseler uçakla ve ya arabayla vergi ödeniyor mu hocam yüzde 18?
Yüzde 18 vergi ödeyip yüzde 19 almanyadan vergiyi almadan bile uyguna geliyor Türkiyeye göre.

@Dethagorf

Tek kişi 2 adet getirirse vergi ödersiniz, İki kişi kendi isimlerine fatura kestirip aynı araçta getirebilirler. O zaman sorun yok.

@Dethagorf

Almanya'da yaşayan birisi getirirse vergi iadesi alamaz. Vergi iadesi turistlere uygulanır.

arkadaşlar peki diyelim ki bisikleti aldık, vergi iadesini almanyadan çıkarken mi alıyoruz yoksa türkiyeye girerkenmi?yani almanyadan aldım ama türkiyeye girmeden başka ülkelere geçiş yapacağım diyelim.Tam olarak nasıl oluyor?

Hep aynı sorular soruluyor, arkadaşlar lütfen konuyu okuyunuz. Lütfen!

Teşekkürler

@Erdal YILMAZ daha önce ilk mesajı okumuştum ama unutmuşum sanırım,sorumun cevabı varmış,uyarı için teşekkürler

Bu başlığı çok ilginç geldiği için bike sene önce kaydetmiştim o zamanlar bisiklet alma aşamasındaydım. Geçen günlerde bir kaç kez göz attım okudum.
Abi çok tehlikeli bir başlık bu yahu! İnsanı elindeki bisikleti sat! Git canyon al! Şeklinde psikoloji lere sokuyor. Kendimi renk ve model beğenirken buluyorum, Almanya daki akrabalar vs aklımda dolanıyor...yok yok ben bisikletimden memnunum :):)

İyi günler herkese. öncelikle sayfada çok faydalı bilgiler var herşeyi okudum neredeyse ama tam istediğim bilgilere ulaşamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. sorum şu;

1. bisikleti seneye almanyaya gidecek olan kardeşimin getirmesini istiyorum ama koblenz e gidemeyecekler o nedenle oldukları yere kargolatmayı düşünüyorum ki o kişi de dayım. Şimdi isim olarak kardeşimi yazmam gerekiyor anladığım kadarıyla ve tax free belirtmeliyim. ancak canyon sayfasından ülkemi türkiye olarak seçtiğimde fiyat 1979 dolar iken ülkeyi değiştirip almanya yapınca fiyat 2199 euro oluyor. Bunu anlamadım. eğer fiyat 2199 üzerinden olursa almayı düşünmüyorum zaten.

2. oldu da alabildim türkiyeye gelince bisiklet ne kadar geri ödeme alabilirim? %18+%19 mu? tabi alım sırasında da ne kadar vergi ödemem gerekecek?

3. 1500 euro nun altında kargolatmak makul deniliyor o zaman endurace cf 7 sl nasıl bir bisiklet? ben 9 u düşünüyorum . ilk yol bisikletim olacak o nedenle tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim .

@Halilkhsrl
1) Almanya içine gönderecekleri için vergi dahil fiyatı vereceksiniz. (2199 Euro)
2) %19 vergiyi geri alabilirsiniz. Yaklaşık olarak 350 euro ediyor.
3) Endurace cf 7 sl kullanıcısıyım. Çok da memnunum :) Eğer daha fazla ödeyebiliyorsanız jant seti daha iyi bir seri almanızı öneririm. Ayrıca alıp yükseltmek çok daha pahalı oluyor.

@JusTiMe

Yapmanız gerekenler aslında çok fazla değil ve basit işlemler.

1.Canyon web sitesinden satın alacağınız bisikletin, kargo hariç bedeli 1500 euro'yu geçmeyecek.

2.Size uygun olan, doğru kadro boyu ve modelini seçerek ödemeyi yapacaksınız.

3.Size gelen mailleri takip ederek, bisiklet Türkiye'ye geldiğinde, ilgili kargo firması (UPS veya DHL) ile irtibata geçip, ödemeniz gereken vergiyi ödeyerek, bisikletinizin kapınıza kadar gelmesini bekleyeceksiniz.

4.Mutlu son.

@erdalyilmaz_ belgelerle 1 şeylerle uğraşmayacağım değil mi? parayı öde bisikleti sür mü olacak

Geri