Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

Scudo
ENDURACE CF 7.0 SL modeline bakınıyorum fakat istediğim renk stokta olmadığı için beklemek zorundayım. Peki stokların yenilenme aralığını bilen var mı ? Tahminen kaç ay sürer ?

(Canyon'dan da geri dönüş bekliyorum)

• Beğen
Tepkiler: Groims
@BeyogluLions sepete eklemeyi denediğinizde stoğa ne zaman gireceği gözükmüyor mu? Gözükmüyorsa almak istediğiniz modelin 2018'i henüz üretilmeye başlamadı demektir.

• Beğen
Tepkiler: BeyogluLions
@BeyogluLions cf 7 sl modeli 2018 de kaldırıldı diye görmüştüm. Eğer 2017 modelini almaya çalışmıyorsanız?

@Murat B. "Sold Out" ibaresi ile birlikte herhangi bir tarih verilmemekte. @ilberto hocamın dediği gibi 2018 yılında kaldırılmış durumda.

Müşteri hizmetleri ise farklı bir ürün önerdi fakat ben 2017 model, farklı bir renk seçeneğine yönelmeyi düşünüyorum.

Kabaca 100$ fark ile 105 yerine Ultegra grup setli bir model almış olacağım...

İyi günler

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@BeyogluLions Bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama 2018 cf8 modelini tavsiye ederim. Hem 105 den ultegraya çıkarmışlar hemde jant seitini yenilemişler.

• Beğen
@ilberto teşekkür ederim fakat 1500€ sınırını aşmamaya çalışıyordum. Az önce şans eseri isteğim renkten 1 tane stoğa geri geldi ve anında kaptım :)

Artık bisiklet elime geçince detaylı bir şekilde aüreçleri anlatmaya çalışacağım.

Yardımlarınız için tekrar teşekkürler. iyi akşamlar

@BeyogluLions Merhabalar,

Geldikten sonra ayrıntılı bir inceleme bekliyorum şahsen, Hayırlı olsun..:)

• Beğen
Teşekkürler arkadaşlar, bisikletim ve yanında aldığım ekipmanlar sağ salim ulaştı ve sadece 1 kez 50km’lik bir tur yapabildim. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle fotoğrafları birkaç gün içinde yükleyeceğim fakat tüm satın alma süreci aşağıdaki gibi gelişti. Umarım faydalı olur.

Yaklaşık 1 aylık araştırma sonucu girip çıkmadığım site kalmadı. Her gün, her saat ve dakika araştırma yaptım fakat ne yazık ki 'aradığım bisiklet bu' diyebileceğim bir model ile karşılaşamamıştım. En sonunda, yine en başa sarıp 'yok ya o kadar kargo/gümrük ödeyeceğime Türkiye'den alırım' diyerek vazgeçtiğim Canyon'a yöneldim.
Araştırmalarımın 2. gününde stoğu tükenmiş olan Endurace CF 7.0 SL'in siyahı 1 adet olarak stoğa girmişti ve fiyatı da tam bütçeme göreydi. Sonuç olarak anında kaptım. (indirimli 1529$ + %18 vergi + Kargo) ücreti vardı ve 1500€ sınırını aşmıyordu. Sonrası ise aşağıdaki gibi;
*13 eylül saat 18:20 sipariş verildi.
*18:25 Canyon'dan mailler geldi. Stokta olduğu için tahmini teslim tarihi 18-22 Eylül arası olarak belirtildi.
*19:00 Yapı Kredi'den harcama için telefon geldi.
14 Eylül'de kargoya verilen ürünler 2 paket halinde yola çıktı.
15 Eylül'de (Cuma) ayakkabı ve aksesuarların bulunduğu ufak kutu İstanbul'a ulaştı fakat bisiklet hala Köln aktarma merkezinde.
Ups'i arayıp küçük kutu için vergi ödeyecek miyim diye sordum, Pazartesi günü görüşelim, sizin için gümrük işlemleri daha kolay olur dedi ve ben de kabul ettim. Bu arada Ups'ten vekaletname maili de geldi fakat eksik paketim olduğu için pazartesi gününü bekledim.
Kargo hareketlerine baktığımda ise sistemin otomatik olarak yüklediği 'kullanıcı Ups dışında bir müşavir ile çalışmayı talep etti' gibi bir hareketi görünce panik oldum fakat sorun yokmuş.
Pazartesi günü 2. kutum yani bisiklet saat 9 gibi İstanbul'a ulaştı. Ardından vekalet formunu doldurup upstrimport@ups.com'a gönderdim. Ups'i arayıp konuyla ilgili bilgi verdim ve ilgili birime yani müşavir firmaya (Ünsped) ilettiklerini belirttiler.
Pazartesi günü sabah 9'da ulaşan bir paket için ya aynı gün öğleden sonra ya da bir sonraki gün müşavir bize ulaşırmış. Bana pazartesi günü müşavirden ulaşan olmadı.
Salı günü saat 11.30, henüz ulaşan olmadığı için Ups'in gümrük işlerini yürüten Ünsped'i aradım ve durumu anlattım. Sağolsunlar hemen yardımcı oldular ve öğleden sonra gönderecekleri maile istinaden sadece %18 vergi ödeyerek kargomu göndereceklerini belirttiler. (1500€ sınırını geçmediğini söyledim)
Salı günü 14:45'de gelen mailde 1055TL vergi tutarını aktarmam gereken bir IBAN bulunmaktaydı. Bu hesaba ücreti aktardıktan sonra dekontu da maile ekleyerek hemen geri dönüş yaptım.
Kargo sistemide “Son dağıtma bekleniyor” gibi bir hareket ile güncellenen gönderilerimden bir haber yoktu. Ups, ürünler müşavirde olduğu için bilgi veremiyordu. Dayanamayıp Ünsped’i aradım ve durumu sordum. Onlar da gümrük işlemleri devam ediyor demekle yetindiler. Perşembe akşamı Ünsped’i tekrar aradığımda gümrük çekim işlemlerinin bittiğini öğrendim fakat Ups tarafında hala bir gelişme yoktu.
Cuma günü saat 12.40 gibi bir telefon geldi ve ‘adresiniz eksik yazılmış, Ups’ten geliyorum’ deyince hemen evi tarif ettim. Yalnız bisikletim gelmiş, diğer küçük paket ise henüz gelmemişti.
Cuma günü, akşama doğru Ups’i aradım ve durumunu sorduğumda, gümrükten geldiğini (sistemde değişiklik hala yok) yarın (Cuma) teslim edileceğini söyledi. Ben de adres değişikliği yapacağımı belirttim ve telefondaki arkadaş bana mail adresini verdi.
Kargo adresini değiştirmek için gönderi no, açıklama, isim soyisim ve kimlik görüntüsü göndermek gerekli. Yalnız gönderi yine ilk belirttiğim adrese gitti fakat bir şekilde yeni adrese yönlendirdim.

@BeyogluLions çok teşekkürler. Fotoğrafları ve toplam maliyeti paylaşırsanız çok memnun oluruz.

Merhaba,

Endurace CF 7.0 SL modeli bana kargo, kargo kolisi, vergi dahil 6250TL'ye mâl oldu. (Aldığımda dolar 3,41TL) Tek söyleyebileceğim şudur arkadaşlar, İYİ Kİ ALMIŞIM.

Adamlar kargo kolisinden tutun, en ufak civatasına kadar öyle güzel işçilik yapmışlar ki anlatamam. Verdiğim paranın son kuruşuna kadar helal olsun. Ayrıca bisikletin içinden kupon çıkıp da kimsenin ağız kokusunu çekmek zorunda bırakmamışlar bizi. Toplam 5-10 civata sıkarak bisikleti kurmuş oluyoruz. (Kurulum videosu da Canyon / Youtube'da mevcut)

Bisikleti yaklaşık 200km kadar kullandım. Lapierre şehir bisikleti ile Pendik-Kadıköy arası 23km/h ortalama ile giderken, azcık kondüsyon artmasının da etkisi ile Canyon tarafında 29km/h ortalamalara ulaştım. Bisiklet tabiri caizse yağ gibi akıyor, vitesler sessiz ve geçişleri çok iyi, frenler de gayet tatmin edici. Şehir bisikletinden geçiş yaptığım için fren konusunda biraz bocalayabiliyorum (lastiklerden dolayı sahil yolunda kaymalar olabiliyor)

Evde bisiklete binen 1 kişi olduğum halde 3 bisikletim oldu :suspus:
-Bianchi 3x7'nin ağırlığı 18kg
-Lapierre Urban Shaper 400'ün ağırlığı 12kg
-Canyon Endurance CF 7.0 SL'in ağırlığı 8.5kg gelmektedir.

En önemli konu, boyum 185cm, kilom da 85. M beden aldım ve hiç bir uyumsuzluk sorunu bulunmamaktadır.

Naçizane tavsiyem ise bu tip bir bisiklet alıp, zevkini de almak istiyorsanız sahil yoluna 06:00 ile 14:00 arası çıkmanızdır.

(Fotoğrafları düzelterek ekledim fakat bazıları yatay görünmektedir...)

Özellkler ise;
Full Karbon kadro ve maşa
Full Ultegra Set
Mavic Aksium Jant
Fizik Ardea Sele
Conti Grand Prix 4000 II serisi lastikler
Belirtien ağırlık 7.5kg'dı.

Dosyalar

• IMG_1155.JPG
    IMG_1155.JPG
    188,3 KB · Okunma: 143
  • IMG_1156.JPG
    IMG_1156.JPG
    181,8 KB · Okunma: 134
  • IMG_1158.JPG
    IMG_1158.JPG
    153,2 KB · Okunma: 134
  • IMG_1160.JPG
    IMG_1160.JPG
    186,5 KB · Okunma: 130
  • IMG_1162.JPG
    IMG_1162.JPG
    171,2 KB · Okunma: 131
  • IMG_1164.JPG
    IMG_1164.JPG
    177,9 KB · Okunma: 128
  • IMG_1167.JPG
    IMG_1167.JPG
    150,7 KB · Okunma: 126
  • IMG_1172.JPG
    IMG_1172.JPG
    132,1 KB · Okunma: 121
  • IMG_1174.JPG
    IMG_1174.JPG
    155,5 KB · Okunma: 123
  • IMG_1178.JPG
    IMG_1178.JPG
    162,3 KB · Okunma: 121
  • IMG_1180.JPG
    IMG_1180.JPG
    161,8 KB · Okunma: 121
  • IMG_1182.JPG
    IMG_1182.JPG
    106,5 KB · Okunma: 121
  • IMG_1183.JPG
    IMG_1183.JPG
    140,1 KB · Okunma: 118
  • IMG_1190.JPG
    IMG_1190.JPG
    124,8 KB · Okunma: 119
  • IMG_1191.JPG
    IMG_1191.JPG
    94,7 KB · Okunma: 121
  • IMG_1192.JPG
    IMG_1192.JPG
    90,7 KB · Okunma: 120
  • IMG_1197.JPG
    IMG_1197.JPG
    101,3 KB · Okunma: 122
  • IMG_1198.JPG
    IMG_1198.JPG
    145,6 KB · Okunma: 127
  • IMG_1200.JPG
    IMG_1200.JPG
    111,8 KB · Okunma: 126
  • IMG_1201.JPG
    IMG_1201.JPG
    148,6 KB · Okunma: 125
  • IMG_1202.JPG
    IMG_1202.JPG
    110,7 KB · Okunma: 121
  • IMG_1203.JPG
    IMG_1203.JPG
    147 KB · Okunma: 120
Hocam yurt dışı ürün vergilendirmesinde alış bedelinin %18ini ödüyoruz sadece dimi ek vergi söz konusu mu?Ayrıca Kargo ücreti bu fiyata tabi mi?

@BeyogluLions sizin bisiklet e bakıyorum şuan canyonun sitesinden dediğiniz özellikte ve fotograftaki ile aynı olan CF 8 SERİSİ.SL değil birde 7 serisi değil !
ayrıca fiyat ta 1899 € gibi bir fiyat ? anlayamadım.acaba aldığınız bisikletin linkini atarmısınız? teşekkürler...

@M.Oonnaayy Hocam ürünün sadece kendi fiyatı üzerinden %18 vergi ödersiniz Yalnız dikkat etmek gerekir, 1500€'yu aşarsanız ticari vergi kurallarına dahil olursunuz ve sizi çok uğraştırabilir, bilmiyorum. Kargo ücreti vergiye dahil olmaz.

@mühendis Canyon'un sitesinden bisikletin linki kaldırılmış, ben de az önce baktığımda bulamamıştım. Benimki 2017 serisi ve yaklaşık 3 hafta önce sezon sonu indiriminden satın almıştım.

• Beğen
Tepkiler: M.Oonnaayy
Bunların merkez fabrikası Stuttgart sanırım, nişanlımın evine çok yakın. Ailesi bazen arabayla geliyor, acaba ben gidip bisikleti beğenip alsam, arabayla getirsek ben de vergi fln öder miyim?

@Aazam hayır ödemezsiniz. Fakat Euro fiyatı üzerinden(biraz daha fazla fiyata) alırsınız. Bir de ödemiş olduğunuz %19 kdv fiyatını geri alabilirsiniz. Bu sayede daha ucuza elde etmiş olursunuz. Gidip alabilme şansınız varsa hiç düşünmeden alışveriş yapınız.

Geri