Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Canyon Kullanıcıları Kulübü

Scudo
@EnginK.
Teşekkürler, renk kombinasyonuna çok dikkat ederim herzaman :)

@Adrenalin26 hayırlı olsun. ben daha toplamayı bitiremedim, sadece vites değiştiriciler kaldı. Yalnız o jantlar böyle makinada sırıtmış, yeni jant seti bekliyoruz:D

@rodya
Teşekkürler, bildiğim kadarı ile benden önce başladınız canyon u toplamaya, merakla bekliyorum nasıl bir canavar çıkacak.
Jant değiştirmeye daha var , şimdilik yeter ,sokma beni masrafa şimdi :D

D913DB9B-026C-4E63-AD6F-2C59062DF485.jpeg
Dün geceki 3 km lik, bol çukurlu, bol mıcırlı köy yolunda beni, yarı yolda bırakmadığı için, bu gün ödüllendirdim Kara şimşeği :) iç dış yıkama, zincir yağlama, haketti kereta...:ssrtcbya:
Check out Evening Ride on Relive! (link)

Canyon'un yekpare karbon gidonu "CANYON H31 ERGOCOCKPİT CF" 390 usd fiyat etiketi var. alüminyum olanın fiyatı 64 usd. Bu kadar fiyat farkının karşılığını alabilir miyim 100 kg ve sıradan kullanıcı olarak.

ne tavsiye edersiniz?

@kenanyusuf

Türkiye'ye bahsettiğiniz ürünün gelebilmesi için, yaklaşık 90$ kargo ücreti ödemeniz gerekiyor. Ödeyeceğiniz vergiyi hesaba katmadım. Bu rakamları göz önüne alıyorsanız eğer, teknik açıdan fark elbette ki var. Ancak normal bir kullanıcı için bu değişime gerek var mı derseniz, bence yok.

@Erdal Yılmaz

aslında ben gidon değişmek için değil de model seçmek için bunu size sordum.. internet üzerinden satın almayı düşünüyorum. Bisikleti Almanya'daki bir yakınım alıp bana getirecek.

(link) (2529 usd) bu modelde gidon alüminyum, jantlar dt swiss 1800 db

(link) (2919 usd) bu modelde yekpare gidon var(390 usd) jant seti "MAVİC KSYRİUM ELİTE UST DİSC"

incelediğim kadarıyla, donanım olarak jant seti ile karbon gidon; fiyat olarak da 390 usd fark var aralarında..

@kenanyusuf

İlk mesajınızdan sadece gidon alacağınız anlaşılıyor. Öncelikle bisikleti getirecek olan kişi Almanya vatandaşı veya oturma izini olan birisi ise, bisikleti satın alırken ödemiş olduğunuz vergiyi geri iade alamazsınız.

Diğer bir konu ise; mekanik disk frenli modellerde dikkat ettiyseniz eğer, fren kolları normalden çok daha uzun bir yapıya sahip. Sti kolları üstten tuttuğunuz zaman daha ileride duruyor. Aynı şekilde gidonu alt kısımdan drop2lardan tutunca, fren kolları elinize daha yakın olduğu için frenleme esnasında elinize çarpabilir. Disk frenli model de bütçe müsait ise Di2 olan modeli tercih edin derim.

(link)

Yok ben diğer iki modelden birisini alacağım diyorsanız, dt swiss jantlar ile mavic arasındaki en belirgin fark fiyat farkı. Mavic yaklaşık 100-120 euro daha pahalı. Ağırlık olarak neredeyse aynılar. Aralarındaki farkı hisseder misiniz bilemiyorum. 8.0 SL'de kullanılan gidon karbon olması nedeniyle, konfor açısından sizi daha fazla memnun edecektir. Di2 olan modeli düşünmüyorsanız, 8.0 SL'yi alın.

Ayrıca, bisikleti satın almadan önce Outlet kısmına mutlaka göz atın. Çok iyi indirimler oluyor, belki de daha iyi bir modeli düşündüğünüz fiyata alabilirsiniz.

@Erdal Yılmaz aydınlatıcı bilgileriniz için çok teşekkür ederim..
ilk mesajda karbon gidonun, alüminyum gidona nazaran ne kadar güvenilir olduğunu sormak istemiştim. +100 kg birisi için risk teşkil eder mi sizce?

outlet ürünlere de baktım. Çoktandır bakıyorum. Bu mevsimdeki outlet ürünler hep iade edilen, kullanılmış ürünler oluyor. 2018 model bisiklet görüyorum, vites kollarında, selede inanılmaz yıpranma var. Bu kadar kısa sürede nasıl bu kadar yıpratılmış inanılır gibi değil. Ender de olsa endurance seri, M bedende bu iki modeli outlet olarak hiç cazip görmedim. Bu yüzden yeni almak niyetindeyim.

Almanya vatandaşı olduğu içinvergiyi alamayacağım, ne yazık ki farkındayım. Disk fren olmazsa olmazsa olmazım sadece. :)

elektronik sistem karmaşık bir yapıda değil midir? daha önce hiç görmedim. kullanımı nasıldır, aradaki fiyat farkına "benim gibi kullanıcı için" değer mi onu da bilmiyorum :)

@kenanyusuf

Karbon gidon da kilo açısından bir sıkıntı yaşamazsınız, bizzat kendim kullanıyorum. Sağlamlık açısından endişeniz olmasın, sıradan bir marka’dan söz etmiyoruz.

Elektronik vites daha seri ve kullanımı pratiktir. Uzun vadeli kullanacaksanız eğer kesinlikle tavsiye ederim. Vites ayarı ve benzer şeylerle uğraşmazsınız. Ultegra ve Duraace di2 kullandım, kullanıyorum. Bütçeniz müsaitse kesinlikle Di2 alın.

önerdiğiniz modeli alırsam, 300 dolar fazla ödemiş; karbon(yekpare) gidondan ve Dt Swiss e 1800 e göre (görece) daha kaliteli olan mavic ksyrium elite jantlardan da feragat etmiş olacağım..

Elektronik vites sisteminin sunduğu avantajların buna değeceğini söylüyorsanız düşüneceğim bunu :)

@mümtaz öztürk

Bu, (link) adresinde bulunan ayrı bir Canyon markası... Bizim Koblenz merkezli Canyon değil.

• Beğen
Tepkiler: kenanyusuf
Merhaba,

Haziran 2017 tarihinde almış olduğum, canyon ultimate cf 7.0 bisikletimin kadrosunda dün bir çatlak farkettim.
Fakat ne zaman nerde oldu farkında değilim. Bisikletimi aldığımdan beri 2 veya 3 defa düşmüşümdür fakat bunlar yüksek hızda kazalar değildi.
Sizinle bisikletimin çatlak kısmının fotosunu paylaşmak istedim. Acaba kadrosu garanti kapsamına girer mi, girerse ne gibi işlemler yapmam gerekir.IMG_2387.JPG
Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

E-maillere geç dönüyorlar bu bir kenarda dursun.
İnternet sitesi üzerinden iletişime geçin. Resmini vs isteyip dönüş yapabilirler. Veya inceleme için gönderilmesi gerekecektir. Üretim hatası mı darbe sonucu mu diye kontrol ediliyor sanırım. Garantiye girerse gönderim ücreti almazlar sanırım ancak olumsuz sonuçlanırsa masraf olarak karşınıza çıkabilir. Başıma bu aşamaya kadar gelmediği için farazi yazıyorum.
İnceleme için geri gönderim aşamasına gelirseniz Ups i onlar yönlendirsin aksi halde kendiniz göndermeye çalıştığınızda astronomik rakamlar çıkıyor
Geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: sccetin
@Koray Gürel
Öncelikle zaman ayırıp yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.
24-25 Mart 2018 tarihinde katıldığım Çanakkale etkinliğinde kayıt sırasında yere yan yatırıp bıraktığım bisikletimin üzerine mtb bisikletii düştü.
Detaylı inceleme yapamamıştım kayıt telaşı ile kadro zaten büyük ihtimal o anda malesef darbe sonucu zarar gördü.
Yinede canyon firmasına kadroyu göndererek şansımı denemek istiyorum.
Birşey duydum ne kadar doğru bilmiyorum sizin bilginiz var mı?
Kadro zarar gördü mü yeni bir kadro aldımı indirim sağlanıyormuş.

@Emre7055 bisiklet düşünce böyle oluyorsa bence sıkıntı kadro da .Büyük ihtimal değişirler.Siz olayı birebir anlatın bence.
İyi şanslar...

@Emre7055 bu gün sağolsun öküz belediye şöförü sayesinde, güzel bir takla attım, ilk kazamı gerçekleştirdim, el bileğinde v dirsekte biraz ağrı var, şanslıyım sanırım kadroda hiç bir sıkıntı yok, arka teker yarıldı, akort bozuldu sadece , birazda vites kollarında hasar var göZe batmayan.
Diyeceğim kazadan bile çiziksiz çıkan kadro, üstüne bisiklet düşmesiyle bu hale geleceğini sanmam. Firma ile görüşmekte yarar var

Geri