Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Canyon Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Merhaba,

Ben de canyon almayı düşünüyorum. Fakat endurace mı yoksa ultimate kadro mu alsam tam karar veremedim. Yol bisikletinde çok fazla tecrübem yok. Yarışlara katılmayacağım. Daha çok spor, gezme ve keyif turları için düşünüyorum. Fakat forumda okuduğum genelde yol bisikletinde kimse hemen hemen başladığı yerde duramıyor :) kadro, kompenantlar vs hepsini imkanları ölçüsünde bir üst seviyeyle değiştiriyorlar. Bu açıdan bakınca ileride endurace dan daha rijit, daha sportive bir eğilimim olur mu diye acaba başında Ultimate kadro ile başlasam beni zorlar mı, sert gelir mi? Alışmakta sıkıntı çeker miyim bilemiyorum.. Yanlış bir seçim yapmamak için konu hakkında deneyim ve görüşlerinize ihtiyacım var.

@Kubay benim gibi kilo sorununuz yoksa bence ultimate alın. İki yılı aşkındır endurance kadro kullanıyorum. Kilo sorunum olmasına rağmen gözüm ultimate ve eşleniği kadrolarda. Ayrıca yandan bakıldığında müthiş estetik geliyor bu tarz kadrolar. Bıyunıza uygunsa ve kilolu biri değilseniz ultimate derim ben.

• Beğen
Tepkiler: Kubay
@karanbatu haklısınız daha estetik gözüken kadrolar ama benim için esas önemli olan kullanmasından zevk alabileceğim bana uygun bir kadro tipi olması. ilk yazımda belirtttiğim gibi endurance tarzına iyice alıştıktan sonra ultimate tipli daha sportif bir kadroya geçmek istermiyi mi (bana uyarmıyı) düşünüyorum. İşin başından doğru seçim yapabilirsem ileride ultimate kadro geçisine yönelik oluşabilecek ekstra masrafa da katlanmayacak olabilirim. Kilolu biri değilim.

Siz ultimate kadroya sadece görüntü açısından mı geçmeyi düşünüyorsunuz? daha önce kullandınız mı? ikisi arasındaki kullanım farkını öğrenebilmek adına soruyorum.

@Kubay Ultimate almanı tavsiye ederim, bende senin ile aynıamaçlarla bisiklete başladım ve ilk yol bisikletim olan Canyon endurace modelini aldım. Bisikletten memnunum fakat ister istemez bir süre sonra performans istiyor insan. Bu yüzden kesinlikle ültimet ile başlamanı tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Kubay ve karanbatu
Endurance kadrolar genel olarak daha büyük bir alın borusuna sahiptir ve bu sayede kullanıcısına daha dik bir pozisyon sunar. Geometrideki daha az estetik görünmesinin sebebi de büyük alın borusu için değişen açılardır. Ben denemedim ama birçok sürücünün uzun mesafeler için de ultimate tarzı kadrolar kullandığını biliyorum. Bu bir tercih tamamen size bağlı. En dik oturuşlı hollanda tarzı bisikletlerden en dik açılı tt bisiklete kadar seçenek var. Ben tecrübe etmedim o yüzden tecrübemi paylaşamayacağım ama tercihim bu yönde olurdu.

• Beğen
endurace kullanıyorum , gayet de iyi performans yapılıyor :) performans için en önemli şeylerden biri sürüş pozisyonu.

GCN de testi vardı endarance ile aeroroad karşılaştırılmış. saatte 40 ortalama ile gittiğinzde yaklaşlık 2 dakikalık bir fark oluşuyor. (toplam 1 saatte)

Son düzenleme:
@srdrmrs canyonun endurance modelleri diğer markalara göre daha agresif açılara sahip. Bende fuji sportif var tam tersi, diğer markalara nazaran daha dik oturuşa sahip. Scott speedster canyon endurance ile fuji sportif arasında diyebilirim. Bi forumda canyon endurance için adı endurance olsa da hala biraz yarış geometrisine yakın diye bi değerendirme vardı.

endurance değil endurace :) zaten yarış serisi olarak geçiyor. sürüş pozisyonu kendiniz de ayarlayabilirsiniz. ne kadar esnek ne kadar antrenanlı oldugunuz burada önem kazanıyor.

@Kubay
tabi ki endurace alın, endurace ile ultimate arasında kadro açısı olarak da uçurum yok aslında. ancak vites dişli oranlarında önemli farklılıklar var. endurace'deki yüksek dişli oranları, yol bisikletine yeni başlayacak olan sizi yokuşlarda çok rahat ettirecektir. düz yolda da ultimate'den farkı olmayacaktır. ileride yarışlara katılmaya karar verirseniz de tıpkı benim gibi endurace bisikletiniz ile yarışlara pek tabi katılabilirsiniz. eğer olur da bisikletin size artık yetmediğini düşündüğünüzde (ki bu yetmemezliği çok üst seviye bir bisikleti kullandığınızda da düşünebilirsiniz, bunun sonu yoktur) jantlarını değiştirebilirsiniz.

stok halinden farklı olarak jantlar değişik . rublede 11-28 olarak değiştim. gidon boğazını uzattım ve spacerleri çıkardım.

(link) by (link), on Flickr

Aslında mantık endurance diyor ama binemesem de severim diyor ve hala ultimate diyorum. Bu arada endurace hakkaten cuk oturmuş :)

Cahilliğimi bağışlayın endurace demiş adamlar zaten. Şimdi farkettim.

• Beğen
@srdrmrs Bisiklet çok şık duruyor ? kazasız belasız güle güle kullanın. Aslında istediğim renk ultimate de olduğu için biraz oradan da ultimate düşünüyorum (tabi tek neden bu değil)

@soner83

görüşleriniz için teşekkür ederim. bu dişli oranları konusunda haklısınız. tabi kondisyonu ilerletirsem ultimate deki dişli oranları da sonrasında iyi olabilir. biraz karasız kaldım açıkcası, bakalım.. ultimate deki "stage race blue" rengini çok beğeniyorum aslında :harika:.. bu renk endurace de olsa kara vermem çok daha kolay olurdu.

@karanbatu evet endurace :) ben de geçen gün forumdan biri yazmış ozaman farketmiştim. göz yanılması diyelim :harika:

@Adrenalin26
görüş için teşekkürler.. halen endurace var sanırım? ultimate e geçmeyi düşünüyormusun? ben de biraz kararsız kaldım. biraz daha düşünelim bakalım..

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: srdrmrs
@Kubay şuan aero bir bisiklete geçmeyi düşünüyorum.

• Beğen
Ben de Endurace CF 8.0 kullanıyorum ve bisikletin hızı, tepkisi ve konforu gayet iyi. Ayrıca GCN'de yapılan bir testte Endurance ve Lightweight bisikletlerin arasında performans farkının çok az olduğu testi yapılmıştı.

• Beğen
Tepkiler: Kubay ve karanbatu
Hem Canyon hem giant kullanan var mı? Kıyaslama açısından soruyorum.. kullanmadan da bilgi verebilecek varsa neden olmasın... faydası olacaksa canyonun commuter 3.0 modeli

Hem Canyon hem giant kullanan var mı? Kıyaslama açısından soruyorum.. kullanmadan da bilgi verebilecek varsa neden olmasın... faydası olacaksa canyonun commuter 3.0 modeli
Canyon'un commuter serisinden almaya niyetlenmiştim bir ara, internetten araştırdım çok fazla negatif yorum var. Bisikletin çok yavaş olmasından, boya kalitesinin düşüklüğünden özellikle çok şikayetçiler.

Ben de Canyon kullanmadım ama Giant Escape City kullandım uzun süre. Oldukça iyi bir bisiklettir. Escape sıfır olarak nispeten uygun fiyatlara bulunabiliyor.

bende de şu an rx3 var, çok memnunum, ama başka model kullanmadığım için benim memnuniyetim pek işe yaramıyor :) sadece arkadaşımın lapierre urban shaper 400 ünü kullandım. çok benziyor benimkine..

Geri