Merhaba,
Ben de benzer süreçleri yaşamış birisi olarak birkaç ekleme yapmak isterim.
Canyon.com internet sitesinde istediğiniz model için sipariş aşamasında çıkan tarihler o andaki sipariş durumuna göre verilir. Sipariş sürecinde siz sipariş verdikten sonra siparişiniz diğer siparişler ile beraber işleme alınır. Bu aşamada yeni bir tarih ile karşılaşmanız çok muhtemeldir.
Canyon, bisikletinizin montaj, ayar ve kuryeye veriliş zamanını siparişinizi işleme alırken gelen diğer siparişler ile beraber tekrar programlar.
Benim geçen sene başımda verdiğim sipariş sırasında çıkan kuryeye teslimat tarihi, sipariş işleme alındığında 15 gün öteye atmıştı.
Bu sene ise Almanya'dan farklı bir markadan (Rose) karbon bisikletimi gidip fabrikadan teslim aldım. Tax Free evraklarımı düzenleyip bana verdiler. Bisikleti kolisi ile beraber havaalanına götürdüm. Havaalanında gümrük görevlisine tax free evraklarını (check-in işlemi sırasında bisiklet taşıyacağımı ve tax free yapacağımı bildirdim) verdim. Gümrük görevlisi ürünü görmek istedi ve kutuyu açıp gösterdim. Tax free evrağına yasal mühür bastı ve onayladı. Sonrasında kutu uçağa alındı ve İstanbul'da uçak iniş sonrasında teslim aldım. Gümrük görevlisi tarafından onaylanan belgeyi fabrikanın muhasebe/finans sorumlusuna gönderdim. Tax free yaptığım tutar Türkiye'de verdiğim döviz hesabına bir hafta içinde (SWIFT ile) gönderildi.
Almanya'dan internet sipariş ile veya fabrikadan (oraya giderek) bisiklet alma konusunda daha detaylı soruları olan arkadaşlara özelden bana ulaşmaları halinde bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim.
Kolay gelsin,
Şimdiden hayırlı olsun,