Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro bisiklet tercihi ve tavsiyeler

@tolga33 hic dusunmeyin bir yildir kullaniyorum 2500 km yol yaptim yakinda uzun bir tura daha cikicam her turlu bagaj ilave edilebiliyor. Performansida cok iyi

• Beğen
Tepkiler: fahrikagan16
Scudo
Herkese merhabalar arkadaşlar, ben de bugün siz bisiklet tutkunu arkadaşların arasına katıldım. Bugün taşıma ve yer sorunu nedeni ile katlanabilir bisiklet alacağım, uzunca araştırdım ve bu iki model arasında kararsız kaldım, Flexi 121 hakkında konularda 21 vites olmasına rağmen vitesi çok hafif, sadece isim olsun diye 21 vites koyulmuş gibi yorumlar mevcut, 106 hakkında pek fazla yorum bulamadım, gideceğim yol günlük 10-12 km. Yokuş yok. Sizce hangi bisikleti tercih etmeliyim, şimdiden teşekkürler.

@Tolga33asd. Carraro sportive 321 tedavulden kalkti yeni katalogda yok. 221 almanizi oneririm cunku, uzerinde cok kusursuz olmasa da bir amortisor var bunun faydasini stabilize bir yola girdiginizde goreceksiniz. Bunun haricinde ayarli gidon bogazi yuksekligi ayarlamada size kolaylik saglayacaktir. Fiyat olarakda bir dezavantaji yok

321 yerine 323u koymuslar ben sizin yerinizde olsam 220 yada 221 secenekleri uzerinde dururdum aralarinda aynakol ve amortisor farki var sadece ikiside. Butceniz uygunsa 221 deilse 150 tl assasi 220 sizlero memnum edecektir.

İkisi arasında kaldım. Force 330 hidrolik olması ile avantaj, big 627 ise 27.5 jant sizce hangisini alayım? Belgrad Ormanında süreceğim

hidroliği jant boyutuna tercih ederdim...

Force 540 hd var bende suanki 330 ile ayni hemen hemen gayet iyi
hidrolik farki hissettiriyor supper :harika:

KADRO:ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
MAŞA:26″ SUNTOUR XCM RL 100mm GİDONDAN KİLİTLİ
ARKA VİTES:SHIMANO DEORE M592 SHADOW
ÖN VİTES:SHIMANO ACERA M390
KRANK TAKIMI:SHIMANO ACERA M391 44x32x22
VİTES KOLU:SHIMANO ACERA M3000 3X9
FREN:SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK
LASTİK:SCHWALBE SMART SAM 26X2.10 54-559 SİYAH
JANT:26″ CARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM DİSK
SELE:SELLE ROYAL

MAŞA:27.5″ SUNTOUR XCM RL 100mm GİDONDAN KİLİTLİ
ARKA VİTES:SHIMANO DEORE M592 SHADOW
ÖN VİTES:SHIMANO ALTUS M370
KRANK TAKIMI:SHIMANO ALIVIO M430 44x32x22
VİTES KOLU:SHIMANO ALTUS M370 3X9
LASTİK:SCHWALBE RAPID ROB 27.5X2.25 57-584 SİYAH
JANT:27.5” CARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM DİSK

Merhaba. İlk seçenek biraz daha iyi gibi. Fiyatı da ona göredir. Arazide kullanacaksanız 26 jant daha güçlü olabilir...Bütçem uygunsa ilkini alırdım, değilse hiç zorlamaz ikincisini alırdım; daha başlık (kask), eldiven, ışıklandırma, pompa, iç lastik, tâmir seti, belki ayna ve çamurluk alacağım diye düşünürdüm...

Gerçi bisikletler aynı markanın mı...kadro kalitesi de önemli...

evet ikiside carraro üstteki 26'' alttaki 27.5'' jant olarak

bu arada 1. 1800 tl
2.1908 tl

bende anlamadım donanımı biraz daha düşük ama daha pahalı

acaba kullanan varsa bagaj bağlantsı varmı ?

Arkadaşlar merhaba. benim bildiğim Carraro' nun ürettiği ilk tur bisikleti olan 28″ CARRARO CR-T WORLD 30-V HVB modelini satın alan, deneme şansı olan yada herhangi bir bilgisi olan var mı acaba ?

İyi günler.

Öncelikle herkese merhaba. Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim çünkü "Bisiklet Seçimi" bölümüne konu açamadım. Carraro Force 330 modelini kullananlar var mıdır? Ben 1000 Tl'ye buldum 2016 model sizce iyi midir?

Özellikleri:

KADRO:ALÜMİNYUM 1.1/8″
MAŞA:26″ SUNTOUR XCT HLO 100mm MAŞADAN KİLİTLİ
ARKA VİTES:SHIMANO TOURNEY TX800
ÖN VİTES:SHIMANO TOURNEY TX50
KRANK TAKIMI:SHIMANO TY301 42X34X24
VİTES KOLU:SHIMANO ALTUS M310 3X8
LASTİK:CST 26X2.10 56-559 SİYAH
JANT:26″ CARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM DİSK
FREN TİPİ:HİDROLİK DİSK FREN
JANT EBATI:26 JANT
KADRO TİPİ:ALÜMİNYUM
VİTES SAYISI:24 VİTES

Gerçi siz soralı 3 ay olmuş, koca yaz geçmiş, muhtemelen çoktan birşeyler alıp yola koyuldunuz ama kayda geçmesi için cevap vereyim:

20 inçlik tekerle 21 vitesin, hele sizin gibi düz yola gidecekler için hiçbir anlamı yok.

Flexi 121'de benim gördüğüm en büyük kusur katlandığında sele borusunun ucunu alttan çıkmayacak şekilde tasarlanmış olmasıdır. Boru kadronun içinde kalıyor, dolayısıyla katlanmış bisikleti ayakta tutacak bir ayak vazifesi görememektedir. Bisiklet katlandığında (özel bir aparat takmazsanız) aynakol dişlisini üzerinde gayet iğreti bir şekilde durmaktadır. Anlayacağınız ağır bir tasarım hatası vardır.

Carraro tasarımcıları da aynı sorunu görmüş olmalılar ki Flexi 103 ve 106'da tasarımı değiştirmişler.

MAŞA:28″ ZOOM SWIFT-140
ARKA VİTES:SHIMANO ALTUS M310
ÖN VİTES:SHIMANO TOURNEY TX51
KRANK TAKIMI:ALÜMİNYUM 48X38X28
VİTES KOLU:SHIMANO ALTUS M310 3X8
LASTİK:CST 700X38C 40-622 SİYAH REFLEKTÖRLÜ
JANT:28” CARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM DİSK
AKSESUAR SHIMANO GÖBEKTEN DİNAMOLU, AYARLI GİDON BOĞAZI, ÖN-ARKA AYDINLATMA, ARKA BAGAJ

Herkese Merhaba, Bisiklete başlayacağım. Şehir içinde kullanacağım. Kışın da uygun havalarda (yağmur da olabilir) kullanmak istiyorum. İstanbul'da Göztepe tarafında oturduğum için sahil şeridinde bisikletle yol yapabileceğim alan var. Çamurluk olmasını istiyorum. Bagaj da. Ayrıca yaş 44 biraz da konforuma düşükünüm o yüzden amartisörlü seçenek tercih ediyorum. Bisikteleti denedim. 804'e nazaran, 806'nın kadrosu bana çok daha uygun geldi. Şimdi bisiklette benden çok daha tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum. Bu bisikletin avantajı ve dezavantajları nelerdir? Ağır olduğu söyleniyor. Bu konudaki düşünceleriniz nedir? Ayrıca benim isteklerime cevap verebilecek başka modeller olabilir mi? Herkese şimdiden teşekkür ederim.806-ELITE-ERKEK.jpg

• Beğen
Tepkiler: ibrahimkesen
Flexi 121 sahibiyim. Ön aynakolu ve ön vites takımını söktürdüm, öne tekli aynakol taktırdım. Bu teker çapına sadece arka vites takımı fazlası ile yeterli. Flexi121'in malesef kadrosu da problemli. Elinizle tutup taşımak için yere paralel bir kadro parçası yok, Ya sele borusundan iki büklüm tutacaksınız, ya da daha da eğilip, kadronun alt köşesinden, ki hiç bir şekilde rahat ve sağlam bir şekile tutamıyorsunuz bisikleti katlanmış haldeyken. Tüm yük bir iki parmağınıza yükleniyor. İlla Carraro alınacaksa 106 alınmalı.

@Trekkie

Öne kaçlık aynakol takdırdınız hocam? Ücreti ne kadar tuttu ve modelini öğrenebilir miyim?

Geri