Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Carraro CR Race 052

@kreatifdizaynir
Deore sistemli bir model istiyorsanız Carraro'da şunlar var:
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: kreatifdizaynir
Scudo
@Berke 230 modeli güzel ama 58 cm kadrosu yok sanırım? sitesinde de kadro seçenekleri yok çok ilginç...

edit: satış yapan bi mağazayı aradım 56 cm üretiyolarmış en büyük :(((

Selamlar,
Önümüzde ki hafta Carraro race 052 bisikletini alıyorum.
Merak ettiğim konu ortalama süratiniz ve düz yolda ulaşabildiğiniz max. sürat. Paylaşabilir misin?

Düz yolda sürat, kilitli pedal ile kondisyonunuza bağlı bir durum. Ben 45km hız a ulaşırım, başkası 50 de yapar ya da 35'i geçemeyedebilir.
Ama şunu söyleyeyim pedalınız boş dönmeyecektir, sizin kondisyonunuz ne kadar var ise o kadar hızlanabilirsiniz. Sanırım 55-60 km arası bir hızda boş dönebilir..

• Beğen
Tepkiler: umutcanv
Düz yolda sürat, kilitli pedal ile kondisyonunuza bağlı bir durum. Ben 45km hız a ulaşırım, başkası 50 de yapar ya da 35'i geçemeyedebilir.
Ama şunu söyleyeyim pedalınız boş dönmeyecektir, sizin kondisyonunuz ne kadar var ise o kadar hızlanabilirsiniz. Sanırım 55-60 km arası bir hızda boş dönebilir.. Teşekkür ederim başkasından bu şekilde duymuş ama inanamamıştım zira hali hazırda Bianchi Cross 600 kullanıyorum 30km üzerine çıktığımda pedal boşa çıkmasada gerçekten zayıflıyordu 120/dk gibi düşünün :D bunu duyduğum iyi oldu

Önümüzdeki hafta ben de bu bisikletle yıllardır atıl durumda duran MTB'den ayrılarak yol bisikletine geçiş yapıyorum. Mağazada mutlaka deneyerek alacağım kadro boyunu ama 1.80 boy 80cm civarı iç bacak boyu için 54 kadro uygun gibi olacak tahmin ediyorum. Sizce uygun mudur? Bu boy civarında olanlar hangi kadro boyunu kullanıyorlar?

@minimalist
56 baksanız daha iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: minimalist
@Berke
56'dan büyük kadrosu olmadığı için 1.85 ve üstü için bu bisikleti kullanmak sıkıntı o zaman :)
Her ikisini de (54 ve 56) deneyeceğim mutlaka. 1.78-1.80 boylarındaki kullanıcıların tercihlerini merak ediyorum.

@emrah sökmenberk

dağ bisikleti canını okuyor adamın yolda,şehirde, efor çok fazla, hız düşük, süre uzun, can sıkıntısı da yapıyor süre uzayınca.
ankarada şehir içinde denedim,toplam 70km yakın yapıyordum ama dönüş yolu canını okuyor adamın, %85 düz ama eğimler de yoruyor.
yol bisikleti hız yüksek, sürtünme, ses az, süre neredeyse yarı yarıya, efor düşük, ağırlık hafif, güzel lastik ayarladığınız zaman
çok keyif verecektir. şimdi kısmen şehirdışı yolda gidiyorum, hergün kullansan da dert değil form tutunca.
forumları okudum,ankara eğimli dağ bayır mtb al demişlerdi, aba ben dikmen veya keklik pınarında oturmuyorum ki,gereksizmiş,
neyse...onun da keyfi ayrı.
günlük 20-30km arası mtb çok büyük sorun değil,ama 50-70km gibi yol yaparsanız mutlaka yol bisikleti.

ben de 54 kullanıyorum, bariz sıkıntı yok. boy:176

Alışana kadar zorlayacaktır, (10-15gün) ama sonrası için yolunuz da düzgün ise (iniş, yokuş farketmez önemli olan asfaltın kalitesi) tadından yenmez :) @emrah sökmenberk

Kadro ve boy seçimleri için bence ne desek boş, bisikletinizi alırken kadro seçenekleri olan bir bayi de binerek seçiminizi yapın. En iyisi bu şekilde ortaya çıkıyor. Web'den alacak iseniz de önce bir bayide kadro boyunuzu kontrol edin, sonrası için uğraşmayın :) @minimalist

• Beğen
Tepkiler: minimalist
@urkmez39

aynı markada farklı model bisiklet kombinasyonunu nasıl yakaladık öyle :)

@urkmez39
bu arada ben 40 yaşın içindeyim, şikayet etmem normaldir MTBden değil mi uzun mesafede:)

Piyasadaki bence en fazla Salcano modeli olabilir NG 650 :) ardından da keseye uygun ama daha kaliteli olan Carraro seçimi mantıklı :)
MTB uzun yol için değilde kısa iniş-çıkışlı, asfalt-toprak parkurlar için yapılmış, uzun yolda rahatsız ediyor evet.
Yol bisikletine alışan birisi için attan inip eşek e binmek gibi bir durum.

Ama uzun yol için bana kalır ise cyclocross dediğimiz modeller çok daha uygun, hem yol bisikletinden daha konforlu, hemde şehir tur bisikletlerinden daha hızlı ve atik.. Tabi azıcık pahalıca :) @ankarraro012

@urkmez39
"cyclocross" bilmediğim ve denemediğim bir şey

aa evet fiyatlar süper..imkan meselesi

karbon kadro bu işin peak noktası herhalde, 7kg idi ağırlığı, nedir ki 7 kilo? Ankara Delta'da gördüğüm bir tanesinin, cyclocross mu hatırlamıyorum.

Şehir içi kullanımda daha rahat bir kullanımı mevcut. Yol bisikletinden daha sağlam, lastikleri 23 yerine 28 ölçülerinde oluyor, frenleri hidrolik disk genelde, tur ve yol bisikletinin arası bir model :) Arkadaşımda var cannondale karbon kadrolu bir modeli trafikte bunny hop vs. korkusuzca yapıyor :) Ben şahsen korkuyorum yol bisikletimle kaldırımdan inerken-çıkarken ciddi dikkat ediyorum. Geçenlerde Galata Köprüsünde yoldaki asfalt erimiş ve birleşme noktasındaki demirleri dışarı doğru çıkmış, arka lastiğimi patlattı hızım yüksekti biraz.. Bunun gibi sorunları yaşamamak için cyclocross :) Gerçi lastik dediğin nedir ki 5 dk'da değiştiriyoruz artık, yeter ki sorun iç lastikte olsun. @ankarraro012

@Berke

1.74 boy iç bacak 79 cm 52 kadro
@urkmez39

Söke içerisinde 55km hız gördüm hafif aşağı bir meyil vardı ve bisiklet pedalı boşa dönmüyordu... not: jant setim farklı...

@Halil Barış Çaldıran Ben üstünde gelen setle kullanıyorum, :) 55-60 ile giderken Pedal boşa dönmüyor gibi ama ekstra da hız katmıyor gibime geldi.. İstanbul Hasdal/Alibeyköy TEM inişi bilen bilir :) 80-85 yapılabilecek bir eğim var.

Geri