Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Carraro CR Race 052

Bence Berke K. kardeşimize Carraro'nun yeni bir yol bisikleti hediye etmesi lazım, satışlarına çok katkısı olmuştur :)

• Beğen
Tepkiler: Exciting ve Berke
Scudo
Euronun 3 ve doların 2.7 olmasıylan şuanda en fazla fiyat performanslı bisikletler kesinlikle ve kesinlikle carraro . Bariz bir şekilde bunuda ispatlarım. Nakitlen iyi alabileceğiniz 062 modeli kesinlikle bence bu senenin en f/p ürünü. Şahsen ben bisiklet işini seneye bırakılırsa ekipman ve parça teminatlarının yetersiz stok oluşundan ve nesil atlayışından seneye bisikletlerin %20-30 artacağı kanaatindeyim. Fiyatta en hızlı artışıda bu sene salcano gerçekleştirdi. 2400 küsürden 2900 lere çıkan apex modeli bunu gösteriyor. Üzerinde kullandığı ekipmanlar aynı hatta aksium jantlar r501 ile değişmişki aksiumun shimano dengi rs10-11 ler olduğundan tam tersine ucuzlaması gerekir. Carraroda , bianchide ise yüzde 10 luk bir artış mevcut. Ümit ,bisan vs lere bakmadım. 5800 105 setler arasında en ucuzun mosso alüminyum modeli olduğunu söylerim lakin kadro jantlar lastikler 2. ekipmanlar aşırı kötü. Sadece jantların değişimi ile bile fiyatı yukarı çıkmakta. Daha sonraki modelde carraronun 062 modelidir. 2. ekipmanlar rictheyden daha kaliteli fsa olarak değişmiş ve jantları rs10 . Selesi ise hiç beklenilmeyen bir bisiklet selesi. 350 liralık fizik ardea kullanılmış. Kadrosuda ömür garantisi var. Çoğu internet sitesinde taksite indirimde yapılıyor . Bence çok iyi. Tiagra setler arasında da en carraro 052 ve salcano 030 işk başlarda ilk akla gelen f/p ürünleri. Zaten bu ikisi dışında 3000 üstünde tiagra setler mevcut. Salcanonunki 2450 carraronunki 2227 olması gerekir . Carraronun sele borusu , gidonu vs salcanonunkinden daha iyi ya da eş olarak düşünürsek ve carraronun jantlarını 250 liralık r501 lerle eeğiştirirseniz ki bence gerekmez. Ozaman carraronun aynı fiyata daha uygun olduğunu görürsünüz lakin salcanonun kadrosu anlamadığım bir şekilde aşırı hafif. 8.49 kg inanılmayacak bir alüminyum kadro karbon maşa akıla getiriyor. Diğer parçaların ağırılığını bilmesem parçalardan hafif olduğunu düşünürüm ama onlarda yeteri kadar orta ağırlıkta. Carraronunkinden 700 gram hafiflikte olması avantaj fakat kullanıma dayalı uzun vadede ne kadar sağlam olacağıda meçhul. Kadro sağlamlık testi yapılmadan o hafiflikte ki bir bisiklete binmem açıkcası. Sora setlerde en uygun decathlondaki triban 500 ve bulabiliyorsa kliksada ki gibi indirimli geçen seneki arta kalan salcano xrs040 sora modeli. Bunun aşağısında yol bisikleti düşünenler ise düşünmeden triban 3 alabilir.(Edit: euro 2.60 civarına inerse carraro avantajını ktm olarak değiştirebilirsiniz , aynı şekilde canyondan düşünülebilinir)

@Ömer Ş.

Şu an geçen yazın sonunda taktırdığım CST'ler var Mayıs'ın sonunda Pro4 Endurance taktıracağım.

@Yiğit Alp Okyaylı

Güzel karşılaştırma yapmışsınız hepsine katılıyorum fakat Carraro'nun ağırlığı biraz muamma. @Berke K. sanırım 8,9 kg demişti (pedalsız), başka bir kaynakta 9,5 kg olarak geçiyor(bu da pedalsız), ben iki farklı dijital tartıda tarttım pedallı olarak biri 9,9 diğeri ise 10,1 olarak sonuç verdi (ortalama 10kg pedallı diyelim). Bu esnada bisikletin üstünde çifti 315gr olan pedallar vardı yani benim ölçümüme göre de pedalsız ağırlık ortalama 9,7 civarı çıkıyor. Salcano bu hesapla baktığımızda 1 kilodan daha fazla hafif 052'den. Tabi sitesinde yazan rakam gerçekse. Tiagralı bir bisikletin 8,5 kg olması pek gerçekçi gelmiyor nedense bana.

@Berke K.

Acele etme bak her sene çıta yükseliyor, seneye ultegralı bir model gelir o zaman başlatırız biz senin için kampanyayı. :D

@Berke K.
Salcano begendim RC 052 ile aynı duzeyde...Kardesim memnun musun peki baya kullanmıssındır Carraroyu..Bak kadro icinden adam tel gecirmis..Ne kadar akıllıca gizlemis renk uyumu cok iyi o yuzden bunu da alasım var salcano ıle ikisi arasındayım..Bana ozelden heryerden yrumlarını yaz olur mu..Su salcano su kabloları bır gızleyemedı feryad edıyorum ya...iyi pedallamalar

@Bora Doruk
Bu konuyu baştan sona okursanız sorularınıza cevap bulabilirsiniz çok yazdım.

Jantlarla ilgili olarak;
(link) Portekiz'de bulunan (link) markalı şirketin ürünlerinden biri.
Satışını tek bir sitede gördüm; (link)
Bu site indirimli fiyatlarıyla;
(link) £95.99
(link) £64.75
(link) £98.95 e satıyor.
Ağılık olarakta;
Airline-4 2104gr
R501 1900gr
RS11 1807gr olarak belirtilmiş.

@BilalASD (link)

Bahsettiğiniz ürün buysa, bizim jantlarla uzaktan yakından ilgisi yok, muhtemelen sadece isim benzerliği. Ne görüntüsü benziyor, ne de 95 sterlin (yaklaşık 400TL) edecek bir jant seti değil Carraro üzerindekiler.

@BilalASD
Linkteki jantlar 20-28 telli olarak belirtilmiş bizimkiler ön arka 24'lü. Dolayısıyla bu jantlar değil.

Merhaba Berke, bu incelemenden sonra zaten aklımda olan bir bisikleti hemen alasım geldi. Eline sağlık, çok güzel bir inceleme olmuş.

• Beğen
Tepkiler: Berke
@Osman Atasoy
Rica ederim.

son anda bi değişiklik yaparak sipariş verdiğim carraro cr 0 52 yi iptal edip cr 0 62 aldım. aradaki 700 tl için 105 setten vazgecmeyelim

@unaldemirel
Tiagra iyidir ama 105 Candır...

Çok güzel bir inceleme olmuş emeğinize sağlık.

• Beğen
@Osman Atasoy

ya ilerde tiagra seti değiştirmeye kalksak bir bisiklet parası nerdeyse :) bence böyle daha mantıklı oldu

@unaldemirel

105 set+ rs 10 jantlar + fizik ardea sele + 2014 052 ye göre bazı parçalar fsa olarak değişmiş . Türkiyede 50-100 euro arası değişen parçalardan bahsediyorum carraronun kendi parçalarından kalitelimi bilmiyorum ama fsa gerçekten iyi. :) inşAllah bende bugün yarın alacağım inceleme yazısı yapmayı planlıyorum . Siz nerden aldınız kaç kadro?:)

54 kadro aldım, 7 mayısta türkiyeye dağıtıma başlamış 062 muhtemelen benimkide bu hafta içi gelicek.
nerden aldım kendi bisikletçim var abimiz Sakaryada ...

• Beğen
Geri