Herkese selamlar,
23.06.2020 tarihinde 2020 model 56 kadrosunu aldım yukarıda da yazdım zaten ( boyum 1,87 110 kg ım)
+/- lerini kısaca yazmak isterim
Artılarıdan başlamak gerekirse kadro, üzerindeki component ve aksesuarlar olarak Türkiyede daha uyguna satılan bir tur bisikleti yok.
Zira üstündeki iki lastiğin çifti şu an 700 lira gibi rakama alınmaktadır.
Tubus ön arka bagaj demiri çamurluklar satori gidon deore ve xt aktarıcıları ve dinamolu nexus ön göbeği ile orta mesafe turlar için çok yeterli bir donanımı var.
Dışarıdan baktığınız zaman oturma poziyonu ve kadro yapısı alçak gibi gözüksede aslında yüksek bir bisiklet ve yüksek pozisyonda sürmek benim için avantaj diyebilirim.
Bu üç ay içinde yüklü ve yüksüz olarak yaklaşık 500km yol yaptım. Beni en çok şaşırtan rodi web jantlar oldu çünkü yüklü olarak (110 kg max yükleme kapasitesi verilmişti) ben dahil 150 kg gibi yükle bozuk yollarda kullandım. Bu yollarda bile jantlarda en ufak bir akor sapması olmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.
Yaklaşık 20 yıldan beri bisiklet kullandığımdan doğru vites kullanımı ile bu 500 km boyunca hiç vites ayarı gerektirmediğini de söylemeden geçemeyeceğim.
Yolda giderken ağırlığın verdiği tokluk hisside çok hoş.
Eksileri sanırım biraz daha fazla ancak fiyat performans olarak baktığınız zaman çok önemli eksiler değil gibi geldi.
Eksilerini ise kısaca özetlemek gerekirse,
Bisikletin en büyük eksisi fren kabloları magura fren kabloları çok kısa bunun en önemli sebebi kadro boyu bu durumu eğlenceli bir örnekle özetlemem gerekirse,
Geçenlerde evden çıkıp sahil yoluna çıktığım zaman (böyle bir tesadüf yok) tam sağımı solumu kontrol edip pedala basacağım zaman önümden ful yüklü velespitli seyyah geçti
bende yanaştım yanına tanıştık ikimizde de cr-t world onunki 51 kadro benimki 56 kadro 2020.
Kısa bir sohbetten sonra bisikletine baktığımda bisikletinde gidon yükseltme olmadığını farkettim
görselde de gördüğünüz gibi böyle bir yükseltme var 2020 56 kadroda ben extra bi yükseltme yapmadım orjinal bu şekilde geldi.
bunun şöyle bir handikapı var ön fren kablosuna baktığınız zaman ne kadar gergin olduğunu görürsünüz anladığım kadarıyla 56 kadro için yapılan bu yükseltmeyi yaparken kablo boyu 46 yada 51 kadro için kullanılan kablo kullanıldı çünkü velespitli seyyahın ön fren kablosu gayet bol ve rahattı gözlerimle gördüm.
Diğer bi husus yine magura frenler frenler inanılmaz güçlü arka freni sonuna kadar sıktığınızda kadronun arka çatalının esnediğini gözlerimle gözlemledim şu aşamada biraz daha kullanıp disk frene geçeceğim sanırım nedeni ise magura frenin uğraşanıda çok fazla yok yada uğraşmak istemeyen sevmeyen yada bilmeyen bir servis ağı var.
Alır almaz kendi selem olan brooks b67 yi taktım gidon sargılarını da değiştirdim daha doğrusu sünger üstüne kahverengi sargı sardım böylelikle yumuşaklık gitmedi.
Arka göbek arka göbek acera 36h çok güven vermeyen bir göbek servis sağlayıcısı bir arkadaşıma bunu hemen değiştirelim xt göbek takalım dediğimde önce onu bitir bitsin sonra takarız dedi ben siparişini verdim deore xt 36h arka göbek evde bekliyor.
Çamurluklar var birde çamurluklar çok güzel özellikle arka çamurluk içinden giden iletken yol arka ışığa güç veriyor kablo yok o yönden iyi ama bana gelen versiyon sürekli tubus arka bagaja çarpıp iğrenç bir ses yapıyordu onada şöyle bi çözüm buldum
Bisiklet üzerinde gelen dinamoya bağlı ön ışık adeta bir fecehat ilk yaptığım onu değiştirmek oldu busch + müller Cyo'T senso plus ışık ile değişti ve şu an inanılmaz memnunum.
Son olarak üzerinde gelen lastikler efsane güzel lastikler ama hamuru çok sert eğer bisikleti %80-%90 asfaltta kullanacaksanız 25km hızdan sonra çok ses yapıyor ve virajlarda sert dönüşlerde çok fazla güven vermiyor evet patlamıyor ama biraz daha hız ve akış isterseniz beklentinizi karşılamayabilir.
Bunu için ben schwalbe marathon supreme hd one star 42-622 katlanabilir lastik siparişi verdim şehir içinde de sürekli kullandığım için böyle bi şeçim yaptım uzun ve bilinmez yollara giderken bisikletle gelen marathon plus tour ile değiştirip devam edeceğim
Şimdilik tespitlerim bunlar sormak istediğiniz farklı konular için her zaman elimden geldiğince cevaplamak isterim.
herkese iyi sürüşler.
243036 dosyayı görüntüle
243037 dosyayı görüntüle
243038 dosyayı görüntüle