Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Flexi 121

Evet oradan aldım :) nasıl memnunmusun ?

Son düzenleme:
Scudo
Bisikleti almış bulunuyorum. Bakalım PTT Kargo ne zaman teslim edecek.

@Rider108

Bisiklet konusunda teknik olarak başlangıç noktasında bulunsam da duyduğum heyecan nedeniyle detaylara ineceğimi düşünüyorum. Edindiğim tüm deneyimlerimi görsellerle de destekleyerek aktarma niyetindeyim.

• Beğen
Tepkiler: Rider108
@uygardemir
Hocam iyi kurtarmışsın maviyle koyu gri arasında kalıp koyu griyi aldım. Senin bisiklette parmak izlerim var suça karışma ?

Ben satıcıdan memnun kaldım baya uyguna da aldım. Ancak aldığımda çok yağmur vardı test edemedim. Sağ vites kolu bozuk çıktı. Göstergelerin yeri kaymış durumda. Ben bir de Avrupa yakasında oturuyorum. Aradım durumu anlattım servisten yeni kol istediler. Beklemedeyim geldiğinde gideceğim yine değiştirecekler. Çekmeköyde bana baya uzak ama en iyi fiyatı onlar verdi onlardan aldım. Gerçi şimdi tekrar gitmek zorundayım. Mazot parası denk gelecek zaten :)

İyi esnaflar yardımcı oldular ama vitesi o şekilde vermelerine bozuldum biraz. Bisiklet kurulurken baya sohbet etmiştik. Özenle yaptılar. Ancak o gün istanbulu sel bastı test edemedim o yağmurda. Kuran arkadaş test etti sorun yok dedi. Muhtemelen o da aceleyle test edip göstergeye bakmadı yağmurda. Kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta aradığımda da baya yardımcı oldular. Maviyi seçseydim başıma bu gelmeyecekti muhtemelen sana kısmetmiş :) :)

@Ramazan48
Hocam aynı renginden var bende de. Şu sanırım zincir koruması linktekinden. Bende almayı düşünüyorum. Doğru ürün değil mi?

(link)

Biskletim geldi. Kurulum için buradan servis öneri rica etmiştim, gelmeyince, bana en yakın olan (ve internette almış olduğu pozitif yorumlara istinaden) Kızıltoprak'taki Kaçkar Bisiklet'e gidip yaklaşımı tartmak istedim. Bisiklet konusunda bilgisiz olduğumu, internetten satın almış olduğum bisikletin ilk kurulum için kendilerine gelmek istediğimi söyledim. Kurulum için kupon yerine 70TL ücret alacaklarını, Carraro ile anlaşmalarının böyle olduğunu belirttiler..

Araştırdığım kadarıyla bu mevzular yine bizim ülkemize özgü yaşanıyor: Firmaların servis ihtiyaçlarını karşılama yolları ve buna bağlı ilişkinin seviyesi, verilen hizmetin takibi vb. Şahsi algım, firmanın verdiği kurulum kuponunun değeri, bir servis için yeterli seviyede olmayabiliyor. Eğer Carraro firması, yetkili servis sayfasında listelediği bir servisin kurulum kuponunu reddetmesine (anlaşmanın yaptırımının olmaması veya kuponun değerli olmaması bağlı) imkan veriyorsa, yaşananlardan kendisi mesuldür.

Bisikletimin ayarlarının keyifsiz bir ruh hali ile yapılmasını istemediğimden, kuponla kurulum yapacak servis aramak yerine ücretini ödemeyi hatta kurulum kuponunu da vermeyi düşünüyorum. Aksilik olmaz ise yarın kurulumu gerçekleştirmiş olacağım. İzlenimlerimi paylaşırım.

@ademc
Hocam 70 cok istemis, ucret alanlar bile 30-35 lira en fazla degeridir. Bisikletin kitapciginda yada carraro internet sitesinde yetkili servis firma isimleri var. baska bir firmayi arayin goruceksiniz. Bisikletin zaten %80 kurulu olarak geliyor. Yaptiklari tek sey pedal takmak birde gidonu katlayinca tam ortasinda bir vida cikiyor. Onu sıkıştırmak.(ön tekerin dogrultusu kaymasin direksiyonla ayni olsun diye) onun haricinde vites ayarida bozuksa ona bakiyolar 2 saniyelik, Baska yerede sorun isterseniz. Yinede siz bilirsiniz.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Son Selim
@Rider108 , ilgin için teşekkür ederim. İş gücün arasında uğraştığım için yakınlık büyük avantaj yarattığından ve ilk görüşmede işin düzgün yapılacağı intibası edindiğimden kurulum için bisikleti oraya götürdüm.

Bisikleti teslim aldıktan sonra 5 km kadar kullandım.

Kaçkar Bisklet'le deneyimim:

- Benimle ilgilenen arkadaş, başka yerden alınmış bisikletleri kuponla kurmuyor olmalarından dolayı, sakin ve servisin tarafından bakan üslubuma rağmen, alışılmış bir sürtüşmeye hazırlıklı bir ruh hali varmış gibi göründü ve o duygu son ana kadar hiç gitmedi. Teslim esnasında pozitif bir noktaya varabildik.
- Hem bilgisizlik hem de aracı bıraktığım yerden hemen çıkarmak istememden kaynaklı teslim esnasında bisiklete etraflıca bakamadım.
- Bagajdan sürmek için çıkardığımda gidonun ön tekerleğe tam hizalı olmadığını gördüm.
- Ön lastik biraz, arka lastik ondan fazla hava basılmasına ihtiyaç duyuyor göründü.
- Katlama esnasında kullanılan mıknatıslar ayarlanmamıştı. Nasıl katlandığını göstermesini rica ettiğimde ortaya çıktı ve düzelttik.
- Garanti belgesini onaylamamıştı. Bunu aldığınız firmanın yapması gerekir dedi. Ankaradaki firmaya onaylaması için mi göndereyim dediğimde gerek yok dedi. Şu halde benim bu bisikleti ilk kurulumunu Kaçkar Bisiklet'te yaptırdığıma dair hiç bir iz yok elimde. Garanti desteğine yönelik buradaki negatif yorumları da gördüğümden bu konunun üzerinde de durmadım.
- İlk kullanımda sıkıntı yaşamadan eve ulaşmak için vitesi kurcalamadım, sadece bir üst ve alt vitese geçtim. İyi göründü.

Çok uzun yıllardır bisikleti olmayan, arada bir kaç kez dağ bisikleti kiralayıp kullanmış biri olarak bu bisikletle ilgili ilk izlenimlerim:

- 1.78cm boyunda biri olarak söylüyorum, ayağınıza tam oturan bir ayakkabı alırsınız da yürürken her şey doğru görünür ya, bu 20" lik bisiklet bana bu derece doğal geldi. Vücudumun bir parçası gibi hissettim, dolayısıyla hakimiyetim çok doğaldı. aldığım keyif için efsaneydi demek istiyorum.
- Konformist biri olarak, seleye ilk oturduğum anda seleyi değiştirmeliyim dedim. Yaklaşık 2 km kadar sürdükten sonra da alt bölgem mızmızlanmayı arttırdı.
- Disk fren, tekerleğe çok doğru bir noktadan baskı uyguluyor hissi verdi. Frenleme çok net gerçekleşiyor.
- Ön disk fren, frenleme esnasında ses çıkarıyordu. Diskin yüzeyi kusursuz durumda değil; kullanırken ara ara sıktım ve ses azaldı ama tam geçmedi. Sürüşün sonuna doğru da önden bir sürtme titreşimi algılamaya başladım. Bakalım; okuyup, izleyip öğreneceğiz.
- Sanırım mekanik disk frenin katkısıyla ağırlığı için 14,6 kg bilgisi yazılmış. Bu bisikleti kaldırıp taşımak için sağlam bir bel lazım. Büyük bir jel sele, şu bu derken sanırım bisiklet 16 kg olacak.
- Bisiklet aşırı şık görünüyor düşüncesindeyim. İnternetteki fotoğraflarında ne ise o.
- Volvo V40'ın bagajına yatırarak koyduğumda tüm alanı kapladı hatta selesini de çıkardım. Bagajı küçüktür ama bu kadarını beklemiyordum.
- Mıknatıslar zayıf, bu nedenle sürükleme veya taşıma esnasında güven yaratmıyor ve bırakıyor zaten. Selesinden tutup bir şekilde ilerletebiliyorsunuz ama özen istiyor. O mıknatısı güçlendirmek lazım.

Bu bisiklet, mekanik disk frene sahip olması nedeniyle sanırım az sayıda satıldığından ve ortalıkta pek kaynak olmadığından detaylı fotoğraflarını atma niyetim var. Bu kadar yazmışken bir fotoğraf ekleyeyim dedim:

p.jpg

@ademc

Aynı sorunu bende yaşamıştım geçen sene, accell bisikleti aradığımda Fatih'de ki Dadaş bisiklete götürmemi tavsiye ettiler, orda ücretsiz kurdular, ücret isteyen bayiler için bir yaptırımınız olacak mı diye sorduğumda gerekli uyarıları yapacaz deyip geçiştirmişlerdi.

Hayırlı olsun bu arada kazasız günlerde kullanmanız dileğiyle

@enolism merhabalar.carraro 21 vites almak istiyorum.aradan geçen zamanda fikriniz değişti mi?keşke başka bir marka alsaydın dediğiniz oldu mu? teşekkürler

@Yusufclp merhabalar.bisikletinizin az vitesli olmasından sitem etmişsiniz.ben de iki adet katlanabilir bisiklet alacağım.sizce 7 vites bir dahon mu almalıyım yoksa 21 vites mosso yada carraro mu?

Arkadaşlar flexi 121 alicam , siz bütün kullanıcılara bir sorum olacak. Bisikletçi bir arkadaşım var dedi ki flexi 121 lerin bazilarinda gidon boyunun kısa olduğunu ve bir partiyi iade ettiğini söyledi. Sonra carraro nun bunu düzelttiğini ve gidon boyunu uzattığını söyledi. Bisikleti internetten sipariş vereceğim için bunu sor dedi almadan. Bu konuda bi bilgisi olan var mı.yoksa direkt sipariş vereyim mi bilemedim. Bulunduğum yerde flexi 121 bulunmadığı için internetten sipariş vermek zorundayım. Sanırım gidonun hatalı hali 5 cm uzarken , düzeltilmiş hali 10 cm kadar uzuyomuş.

Arkadaşlar flexi 121 alicam , siz bütün kullanıcılara bir sorum olacak. Bisikletçi bir arkadaşım var dedi ki flexi 121 lerin bazilarinda gidon boyunun kısa olduğunu ve bir partiyi iade ettiğini söyledi. Sonra carraro nun bunu düzelttiğini ve gidon boyunu uzattığını söyledi. Bisikleti internetten sipariş vereceğim için bunu sor dedi almadan. Bu konuda bi bilgisi olan var mı.yoksa direkt sipariş vereyim mi bilemedim. Bulunduğum yerde flexi 121 bulunmadığı için internetten sipariş vermek zorundayım. Sanırım gidonun hatalı hali 5 cm uzarken , düzeltilmiş hali 10 cm kadar uzuyomuş.
valla ilk bisikletimdi deli gib araştırdım aradım taradım aldım aldıktan sonra a değişltirmedik yerini bırakmadım gece gündüz parça vs vs araştırdım forumlarda bisiklet bayilerinde zaman geçirdim ama dediğin şekilde bir sorun hiç okumadım duymadım

@NOMAD 35 merhaba,arkada ki çantayı nereden bulabilirim acaba ?

@FoldingRider aldım Bisikleti öyle bir hata benimkinde de yok. Çok şık bir bisiklet kocaman bir şehir bisikletinden sonra ufacık katlanır çok güzel oldu.

bir yerde okumuştum ve fotoğraf paylaşımı vardı şu şekilde , bu eğim ileride sıkıntı çıkarıyor mu, uzun süre kullanan biri bilgi verebilir mi acaba ? (link)

hatta sonradan parça eklenmiş gibisindende bir ibade vardı ve o eklenen parçayıda göstermiş paylaşan kişi.

bir yerde okumuştum ve fotoğraf paylaşımı vardı şu şekilde , bu eğim ileride sıkıntı çıkarıyor mu, uzun süre kullanan biri bilgi verebilir mi acaba ? (link)

hatta sonradan parça eklenmiş gibisindende bir ibade vardı ve o eklenen parçayıda göstermiş paylaşan kişi.

Bu bisiklet, etandart dışı eğimli sele borusuyla benim de hep dikkatimi çekti. Yazıda da bahsedildiği gibi, bence gidon-sele arası mesafryi arttırıp, büyük jantlı bisikletlerdekine benzer bir sürüş deneyimi hedeflenmiş olabilir.

Bunun disk frenlisi var nasıldır tavsiye eder misiniz? 121 D modeli: (link)

ben kullanıyorum yaklaşık 9-10 aydır memnunum. Bir sıkıntısı yok ayrıca 7 vitesli modele göre çok daha iyi yokuş çıkışı var. Frenler v frene göre çok çok daha iyi.

@Sauths Gerek yok bence katlanır bisiklette disk frene. Ayrıca mekanik disk bilginiz olsun. Arkadaşım da var aynı şekilde disk frenli katlanır. Frenleme tepkileri çok sert bisikletin.Bu katlanır bisiklet kibarlık istiyor bence disk fazla sert.

• Beğen
Tepkiler: Sauths
Bayiden baktığımda -121d (disk frenli) olanların gidon boyu daha kısa idi ve çok az uzuyordu. V frenlinin gidon boyu daha fazla uzadığı için v fren aldım.

Geri