Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Kullanıcıları Kulübü

Şimdi bende accelbisikleti arayıp sordum. Kadro boylar 49-52-54-56-58 olarak üretilmiş. Ağırlık olarak da 9,60 üzerindeki pedallı ağırlığı dedi. Cr 052 de bu ağırlık 10,60 dedi telefondaki bayan.

• Beğen
Tepkiler: fatihözüdoğru
Scudo
@ilberto teşekkür ederim hocam sorduğunuz için kesin ağırlığını öğrenmiş olduk sayenizde.Bisiklet bana göre bu kiloda ağır, Bu yüzden elimden geldiğince karbon sele , 80 gr iç lastik değişikliği gibi ufak değişiklikler yaparak gr, gr hafifletmeye çalışacam.

• Beğen
Tepkiler: T. Süren
Carraro race serisinden bir bisikletin kadro ve masa agirligini tartmis olan var mi acaba? Bildigim kadari ile hepsi ayni kadroyu kullaniyor. Alt modellerin masasi aliminyum olabilir.
Bunlarin agirligi bilinirse bisikletin ne kadar hafifleyebilecegi belli olur.

@fatihözüdoğru Bu kadroda 49 boy secenegi oldugunu bilmiyordum. Peki kac boyunuz kac? 49 kadro hangi boy araligi icin oneriliyor?
Okudugum kadari ile agirlik ve surus kalitesi icin parca degistirecekseniz once lastik ve janttan baslayin deniyor. 062'nin jantlari bence yeterince iyi.
Hem agirlik hem de daha iyi yol tutus icin lastikleri degistirmeyi dusunebilirsin.

@celikkadro Boyum 1.60, 48-50 aralığı ,
(link) bu sitede iç bacak boyunu ölçerek uygun kadro boyunu bulabilirsiniz. (Ben iç bacak boyumu hiç cm olarak ölçmedim.İkinci yol bisikletim olduğu için direk 49 cm aldım.)

@celikkadro Şimdi carraro 6061 aluminyum,kaliteli ama bisikletlerdeki en alt seviye aluminyum.Diğeri ise karbon fiberin başyapıtı bir trek equinox,oclv karbon.Arada gerek fiyat olarak,yaklaşık 13bin TL gibi bir fark var hemde malzeme ve kadronun yapısı çok farklı,carraro tam yol bisikleti değil,endurance kadro.Trek ise yol bisikletinden daha daha aerodinamik ve hırçın.Ancak malzeme olarak konuşursak trekte gram esneme yoktu.Bu esniyor,illaki olacak.2000 liralık bir bisikletten bahsediyoruz sonuçta.

Arkadaşlar ayrıca bir ek not,

032 - 052 - 062 aynı kadro ve maşayı kullanmaktadır.Geometri gibi şeyler aynıdır,maşalar karbondur.Arka fren kablosu üst borunun içinden geçer.

012-022 Aluminyum kadro ve aluminyum maşaya sahiptir,geometri aynıdır,kablolar dışardadır.

012 - Tourney set

022 - Claris

032 - Sora

052 - Tiagra

062 105 kullanıyor.Ayrıca ek olarak bu bisikletlerin hepsi MANİSA menşeilidir.İtalya ile bir alakaları bulunmamaktadır,accell bisiklet isim hakkına sahiptir.

Benim düşündüğüm bisiklet salcano xrs002 105'ti.Ama sonradan gördüğüm vites sistemi 105 olup da daha ucuz bisiklet var, bende carraroyu aldım. Bütçeyi fazla zorlamak istemedim.

carrarolarin gorunusunu baya seviyorum yol grubunun. hayirli olsun :)

Benim de beklediğimin bayağıüzerinde bir ağırlıktan bahsediyorsunuz.. Ben de bu bisikleti düşünüyordum.. Hayal kırıklığına uğradım.. B'twin i alur 700 veya ultra 700 lerine de bakıyorum ama onlarda Small yani 52 kadro yok ortada.. Zaten şu anda kullandığım bisiklet 54 kadro ve bana büyük geliyor.. ama bu kategorideki bisikletler için fiyat iyi..

@amoush00 Hafta sonu 52 kadro 052'ye baktim. Derli toplu bir goruntusu var. Agirligini hissetmedim. Baktim derken sadece baktim. Kisa da olsa kullanmadim. 062, biraz daha hafif olacaktir.

Az once AnkaMall Decathlon'da M kadro Ultra700 denedim. Buyuk ve kesinlikle hafif degil. M kadro icin internette 8.95kg demisler.

Carraro biraz daha one cikti benim icin.

@celikkadro bir niyetim var 105 li bir bisiklete ama ne alsam bilemiyorum. Firmalar sanırım en küçük kadro boylarındaki ağırlık değerlerini koyuyor. Bi ara şimdiki bisiklete full 105 set mi taktırsam dedim. Ama jant seti uyumsuz. Yeni bisiklet daha mantıklı kadro da büyük zaten. İlk alırken eksik bilgiyle. İşi bilmeyen satıcıdan aldık.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Walla biraz proje bisiklet olsun havasında mevcut bisikletimin sistemini ileride full 105 yapabilirim. Bence bir carraro 0 62 den farklı olmayacak.. Kadro büyüklüğünü gidon boğazını kısalatarak biraz aşacağım.. hatta 70 mm bir gidon boğazı alarak giriştim.. bir de ileride 105 seti takabilmek adına rs11 jant seti aldım..

@amoush00 abi senin mesajları okuyorum uzun zamandır çok masraf ettin. Sen bişeyler aldıkça ben üzülüyorum resmen rs11 leyin çok farkı olmaz herhalde. Bende 030 var aynı parayı harcadık büyük ihtimal

• Beğen
Tepkiler: amoush00
@amoush00 MEvcut bisiklet nedir? Kadro boyu ve orjinal gidon bogazi kac cm?

Son bir aydir kadro boyu, kadro geometrisi ustune ne bulsam okuyorum; gidip deneyebildigim her bisikleti deniyorum. Ilginc seyler cikiyor karsima. Gidon bogazi kisaltildigi zaman on teker uzerindeki agirlik azaliyor bunun sonucunda da on tekerin yol tutusu azaliyormus. Azalma miktari nedir, gunluk kullanimda bir sorun yaratir mi bilmiyorum. M kadro Ultra700 alip gidon boyunu kisaltmamam bu sebepten.

@mekolac
Ya bu en son ki rs 11 ler biraz keyfi oldu. Evet toplamda bir xrs 030 parası oldu bu jant setiyle.. O zaman 2000 tl civarına alınırdı bir 030. Şimdi biraz pahalandı sanırım. O zaman çıkanları sattığım için 1750 tl civarına mal olmuştu bu bisiklet. Geçen sordum öylesine 030 u 2250 gibi bir fiyata bırakırım demişti sanırım bayii. R501 ler yedekte duracak Trainer için. Onun dışında yaptığım masraflar aksesuar. Her türlü yapılacak masraflar yani. Bundan sonra yeni bir bisiklet alırım sanırım. Ama istediğim bisikletler peşin 3200 ve üstü. İşte bu beni arada derede bırakıyor. Üstelik 062 nin 9.5 kg olması beni düşündürdü. Bir gün tartayım ama 040 da o civarda sanırım. Üstündeki zaba zigoyu sökmeye üşeniyorum.

@celikkadro
Bisiklet salcano xrs040. 54 kadro gidon boğazı 100 mm di. Uzun sürüşlerde bel ağrısı olmaya başladı. Bilmem etkisini görürüm. Henüz sürmedim bisikleti. Bu teorik olarak okuduğum duyduğum bir şeyi denemek olacak.. Gidon boğazını satan çocuk seleyi de biraz öne al dedi belki sizin dediğiniz sebep zira bu sefer kilitli pedalın üstünde kuvvet noktası değişecek. Ben sele ile oynamadım. Buradan şu sonuç çıkıyor, bisikleti bir bilen insaflı bir bayiiden alacaksın.

• Beğen
Tepkiler: Hologram
Merhaba. Samsun'dan selamlar. Ben de yaklaşık bir buçuk ay önce cr062 aldım. 54 kadro. Ağırlığını pedalları ile 9.9 ölçtüm. O gün 82 kiloydum. Şimdi 79. Tabi bunda ramazan ayının da büyük etkisi oldu. Bu sayede sanki 7 kiloluk bir karbon bisiklet almış olmaya eşdeğer bir psikolojim oldu. Çok formdan düşmemek için iftara yakın saatlerde kısa mesafe sürüşlere çıktım. Toplamda şimdiye kadar 220 km civarı yapabildim. Daha önce sadece dağ bisikleti kullandığım için başlarda gidonun ani tepkisine alışmam gerekti. Üzerinde gelen eski model pedallardaki kemerleri en başta söktüm. Ramazan sonrası yine takarım. Ama gerçek sürüş zevki ve performans için de zaman kaybetmeden spd ye geçmem gerektiğini düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Hologram
Bu bayramda gönlünüz dertlerinden arınmış, tüm gözyaşlarınız dinmiş olsun. Yüzünüz de hep gülümseme, kalbiniz huzurla dolsun. Ramazan Bayramı'nız kutlu olsun.

merhaba arkadaşlar. bütçeme uygun bisiklet almaya karar verdim. ilk bisikletim olacak. carraro 310 bisiklet almayı düşünüyorum. kullanan varmı önerirmisiniz. yardımcı olursanız sevinirim.

@murataktas01 Bisikleti ne amaçla kullanacaksınız? Dağ bayır gezip arazi tadınamı bakacaksınız yoksa asfalt yoldan çıkmayacakmısınız?

Geri