Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Manifesto!

Bisikletsiz kaldığım dönem sevgili @Gökay Akçay ' ın Manifestoyu kullandıgım oldu, droplarla harika bir bisiklete dönüşmüş açıkçası..üstündeki 700*35 lastiklerlede oldukça konforluydu...

Scudo
Merhaba Arkadaşlar , yeni bir manifesto kullanıcısı olarak bir kaç sorum vardı. Bisiklet mekanik bilgim/tecrübem hiç yok.
Gidon boyunu yükseltmek için takılması kolay önerebileceğiniz kaliteli bir aparat var mı ?
Lastiklerden memnunum bozuk yollara girdim patlama olmadı ama ilerde değiştirmek istersem buna biraz daha kalın/geniş lastik takılabilir mi ?
Bir de tektro frenlerin performansından şu an için memnum değilim biraz yavaş gibi.
Kurulum yapan bisikletçi kullandıkça performansının artacağını söyledi ama bana pek mantıklı gelmedi.Doğru mudur?
Cümleten hayırlı bayramlar.

@halil halil benim 96 model celik mtb bile 11 idi ya üstünde en agir stx donanimlarla yaziktir.
Sanki Carraro firmasi gelecekte olurda aya maya koloniler halinde tasinirizda yercekimi eksikliginden ucmasin diye ozellikle agirlastiriyorlar bisikletleri hshshsh :D Bisikletleri normalden hep daha agir oluyor nedense :D @Gökay Akçay
2018-07-17_13-56-04_HDR.jpg

@halil halil benim 96 model celik mtb bile 11 idi ya üstünde en agir stx donanimlarla yaziktir.
Sanki Carraro firmasi gelecekte olurda aya maya koloniler halinde tasinirizda yercekimi eksikliginden ucmasin diye ozellikle agirlastiriyorlar bisikletleri hshshsh :D Bisikletleri normalden hep daha agir oluyor nedense :D @Gökay Akçay
227477 dosyayı görüntüle
35lik kojak lastikler, alu pedal, bi de disk frenle 11kg ya cok yaklasiyor.
(link)
Zayifladi biraz

Son düzenleme:
Carraro manifesto İstanbul içi satılık varsa özelden ulaşabilir mi? :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Amacım şehir içi ulaşım, günlük tur, kondisyon yapmak. Zaman zaman kendi kendime segment denemek. İşe gidip gelmek, yol bisikleti kadar aero olmasa da şehir bisikletindeki gibi rüzgara kafa atmamak. Doğru yer burası mı arkadaşlar.?
Bisikler alma süreci anksiyeteye dönüşmüş durumda.

Amacım şehir içi ulaşım, günlük tur, kondisyon yapmak. Zaman zaman kendi kendime segment denemek. İşe gidip gelmek, yol bisikleti kadar aero olmasa da şehir bisikletindeki gibi rüzgara kafa atmamak. Doğru yer burası mı arkadaşlar.?
Manifesto ile bu isteklerinizin tümünü gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bir süre sonra daha fazlasını isteyeceğinizi garanti ederim. O yüzden almışken direkt olarak yol bisikleti almanızı tavsiye ederim. Ben de sizle aynı amaçla başladığım bisiklet sporunda ilk tercihimi Manifesto'dan yana kullanmıştım. Bir süre sonra yetmedi tabii ki. Şu anda Salcano XRS 030 kullanıyorum, daha da mutluyum.

Manifesto ile bu isteklerinizin tümünü gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bir süre sonra daha fazlasını isteyeceğinizi garanti ederim. O yüzden almışken direkt olarak yol bisikleti almanızı tavsiye ederim. Ben de sizle aynı amaçla başladığım bisiklet sporunda ilk tercihimi Manifesto'dan yana kullanmıştım. Bir süre sonra yetmedi tabii ki. Şu anda Salcano XRS 030 kullanıyorum, daha da mutluyum.
Böyle diyonuz iyice aklım karışıyor.

Ben bu beklentilerimi daha ekonomik olan 328 modeli ile karşıladım. Gayet rijit ve yeterli bir model oldu.

Arkadaşlar manifestoya mevcut jantla schwalbe marathon plus'ın en geniş hangi modeli takılabilir ?
Kojak iyi hızlanıyor ama bazı yerlerde kayıyor ve tutuşu güven vermedi.

Carro manifesto bisikletime Sora 9lu rublemi 11-42 10 lu ruble haline getirmek istiyorum. Göbekle ilgili sorun yaşanacağından bahsettiler. Değiştiren oldu mu? Neler yaşadı?

Carro manifesto bisikletime Sora 9lu rublemi 11-42 10 lu ruble haline getirmek istiyorum. Göbekle ilgili sorun yaşanacağından bahsettiler. Değiştiren oldu mu? Neler yaşadı?

göbekle ilgili derken? 10lu sisteme geçmeniz için sti kol ve ruble yeterli olcaktır, Jantlar 10lu sisteme uyumlu

• Beğen
Tepkiler: ulasjazz
@metalikfb selamlar. İkinci el manifesto almayı düşünüyorum, 2018 model. ama kadro boyu 51. Benim boy 179. Ne dersiniz ? Uyar mı bana.

@metalikfb selamlar. İkinci el manifesto almayı düşünüyorum, 2018 model. ama kadro boyu 51. Benim boy 179. Ne dersiniz ? Uyar mı bana.
Benim boyum 1.78. Önceki bisikletim 51 kadroydu ve bel fıtığı ağrısı yaşıyordum. Manifesto aldım 56 kadro. Tablolara göre bu da bana büyük aslında ama çok rahatım ve ağrılarım artık yok. Bence de size küçük gelecektir kadro.

Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. İç bacak 82 cm. Dediğiniz gibi bana küçük biraz ama Piyasada bisiklet kalmadı. Bisiklet de çok hoşuma gitti. Almazsam bir tarafım şişecekti, aldım gitti (2600).
Biraz binerim, çok rahatsız olursam eşime ayırırım, ya da satarım.
Gidon kalkıyormu bilmiyorum. Kalkıyorsa biraz kaldırabilirim.
Seleyi de biraz geri alacam. Kadro küçüklüğünü telafi edecektir bir miktar.
başka bir soru. Ön dış lastikte aşağıdaki gibi bir durum var. Oradan iç lastik de 2 cm yarılmış. Yenisini taktım. Bu dış lastiği değiştirmeli miyim ? Fotoğrafını ekledim.

Dosyalar

• D683F8A1-2C8A-47AF-8545-1AF5C896A217.jpeg
    D683F8A1-2C8A-47AF-8545-1AF5C896A217.jpeg
    1 MB · Okunma: 39
@thechalon
hocam bende kullanıyorum bisikleti ve yarış koşmayacak birisi için veya aşırı yokuşlu bir uzun tur yapmayacak biri için tekli aynakol bence yeterli hatta en düşük vites oranına baktığımızda bir çok yol bisikletinden daha düşük orana sahip olduğunu görürsünüz (1.23529 oranı) .en yüksek oran ise benim için fazla bile hatta bu yüzden ileride yaparsam eğer tek yapacağım şey 42 dişten daha küçük tekli aynakol almak olur sanırım oda belki. biraz abartıldığını düşünüyorum bu mevzunun .hatam varsa affola

Merhaba, 42 dişten daha küçük tekli aynakol alabilirim demiştiniz. Bunu yaptınız mı? Ben de düşünüyorum. Sonucu merak ettim (9. vitesi zaten çok sık kullanamıyorum. Bulunduğum yerde de %12 lik eğimler var. )
Manifestoyu 21 yada 24 vitese yükseltmemiz mümkünmü acaba bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirmi oluyorsa hangisini önerirsiniz hangi parçaları almamız gerekir detayli bilgi verirseniz sevinirim..

Merhaba, bahsettiğiniz yükseltmeyi yaptınız mı? Yaptıysanız detay verebilir misiniz (aldığınız ürünler, maliyet, performans vs.), ben de düşünüyorum.
Arkadaşlar merhaba,

İçinden çıkamadığım bir konu var. Bu nedenle sizden destek rica edeceğim.

Günlük hayatta Carraro Manifesto kullanıyorum. Bisiklet 1x9 Sora sete sahip. Sora grup setin performansından hiç memnun değilim. Bu nedenle vites grubunu yükseltmek istiyorum.

Bir dönem dropbar takip, ikinci el 105 set takayım dedim. Ancak bisiklet hidrolik disk frenli olduğu için ve dropbarın şehir bisikleti geometrisine çok uygun olmaması nedeniyle vazgeçtim.

Manifestonun üst modelinde Shimano Metrea grup set var. Ancak bu grup setin fiyatları bisikletin 2 katı değerinde.

Lafı çok uzatmadan; Manifesto’yu daha iyi bir vites grubuna nasıl yükseltirim? Grup set önerilerinizi rica edeceğim.

Sevgiler.

Size de merhaba, bahsettiğiniz yükseltmeyi yaptınız mı? Yaptıysanız detay verebilir misiniz (aldığınız ürünler, maliyet, performans vs.), ben de düşünüyorum.
@caesar
Hızlanma sorunu derken ortalama ne kadar bir hıza ulaşılabiliyor ? Mesela 40-50 km/s aralığında rahat yorulmadan götürür mü ?

Arkadaşlar 9 vitesli manifestoyla eğimsiz, yaya olmayan müsait bir yolda 15 dk tempoyu düşürmeden sürekli kullanıyor olsanız, bu 15 dakikada ortalama kaç km hıza ulaşabilirsiniz? Ben İstanbul Maltepe'deki velodromda 15 dk ortalamada 28-29 km'yi geçemiyorum. Yaşım 43.

Son düzenleme:
Geri