Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro sportive 327 güncesi

count 8 ve count 14 modelleri bende yok. O sebeple o ürünleri malesef tanitamiyorum. Elimde olan count 4 isimli en alt ve en ucuz modeli.
Teknik ve maddi imkanlar sebebi ile ürün tanitimları yerel TV kanalı tadında oluyor farkındayım. :) İleride daha profesyonel prodüksiyonlar yapabilirim belki.

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
Scudo
bu sele bi gün kiraladığım bisikleti hatırlattı bana. oturup kısa bir şehir turu atıcaktım ama ayakta pedallamak zorunda kalmıştım

Ufak tefek alet edevat her bisiklet çantasında bulunmalı düşüncesi ile bu mini onarım kitini de sepete ekliyorum. Sanki lastik patlasa veya başka bir arıza çıksa onarabilecekmişim gibi :) Mecburen öğreneceğiz, bisikletçi her şeyi olmasa bile bir çok şeyi kendisi halledebilen becerikli bir insandır diye boşuna dememişler.

http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/27/7fa8dc81881206c8b30ff938966a041b.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/27/71c6c3f27aaa01eae855a5c8c3ee0458.jpg

Kit içerisinde, 125 gr ağırlığında, iki ayrı sibop tipine uygun ağzı bulunan (presta ve Schrader) bir adet aliminyum el pompası, 3 adet levye, bir adet çeşitli uçları olan ( 8 uç: 2 - 2,5 - 3 - 4 - 5 - 6 mm alyan, bir yıldız ve bir düz ) anahtar, pompayı kadroya sabitlemek için taşıma aparatı mevcut.

@Cengo aldığın yerin wep adresi, fiyatı gibi bilgileri de ver tanıtım yaparken. bak yine sorucam şimdi :D bu arada lastiğimiz patladığında yama spreyi sıksak olmaz mı tubeless lastiğe çevrilmez mi :krktm:

Bisikletiniz hayırlı olsun, yol bisikletine geçmeden önce amortisörlü modeli olan 227 ile bir dönem hem hal olduğum, parasının karşılığını veren bir bisiklet almışsınız.

Mevcut ekipmana ilave olarak, muhakkak yedek iç lastik, kaliteli bir yama seti (levyeler var, yamaları göremedim), bunları taşımak için yeterli boyutta bir sele altı çanta, eğer yoksa termal özellikli bir matara, akşamları kullanmak için güvenlik yeleği ve fosforlu paça bandı edinin.

Bir de fren pabuçlarına dikkat edin. Üzerinde gelen standart pabuçların kalitesi ıslak ortamda endişe verici derecede düşüyordu. Eğer aynı kalitesiz pabuçlar sizin bisikletinizde de varsa zaman kaybetmeden değiştirin.

@DKN Alışverişi Samsun'dan dönerken Decathlon'dan yaptım, ilk mesajda yazmıştım. ;) Mağazadaki tüm ürünler internet sitelerinde yok. Mesela bu tanıttığım mini onarım kiti web sitelerinde bulunmuyor. Web sitelerinde bulunan onarım ürünleri sayfası ve mevcut tüm ürünleri/fiyatları (link) görülebilir. Fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 35 TL civarıydı. Faturası işyerimde kalmış, yarın bakar yazarım.

Sprey konusunda ise maalesef bir bilgim/tecrübem yok. Bir gün alırsam ve kullanırsam mutlaka buraya eklerim. :)

@Sadettin Z. Teşekkür ederim. Akşamları kullanıyorum evet, arka lamba mı bu sebeple bisikletle beraber almıştım, forumdan öğrenerek. Ancak tedbiri elden bırakmamakta fayda var elbette. Acemi olduğum için ve kullandığım D010 karayolu üzerinde şehirler arası ve uluslararası çalışan Tır ve otobüsler çok fazla geçtiği için, ek olarak Selle Royal selelerin altındaki özel klips yerine takılan selle royal marka bir arka lamba daha gördüm ve aldım, kargo da. Böylece biri sabit sürekli yanan, diğeri yanıp sönen 2 arka lambam olacak. Omuz çantamın kayışına (sırtımı çapraz geçiyor boydan boya) diktirebileceğim reflektörlü kumaş şerit bakıyorum , bulduğumda kayışa boydan boya diktireceğim ve görünürlüğe önemli katkısı olacağını tahmin ediyorum. Yamalar ve matara da yolda. Sadece karpuz biçimli koca kafam sebebi ile kask olayını çözemedim henüz. :) Araştırmalara devam ediyorum, en kısa sürede kaskı da halledeceğim.

Frenler konusunda açıkçası şimdilik bir şikayetim yok, bana yeterli geldi. Ama forumda bir çok kez denk geldiğim 3 renkli pabuçlardan sipariş edebilirim tavsiye ederseniz.

• Beğen
Tepkiler: S.Koca
Bisikletin komponentlerinden genel anlamda memnunum. Ömürlerini doldurana kadar stok bileşenlerini değiştirmek/yükseltmek gibi bir planım/isteğim yok. Genellikle lastikler ilk değiştirilenler olduğundan, Michelin City Protek lastiklerim hakkında da araştırma yapıp, öğrenmek istedim. Konfor ve tutunma açısından oldukça iyiler, sırt deseni sayesinde kayma vb. sıkıntılar şimdilik yaşamadım. Şehir içi kullanım amaçlı üretildiklerinden amacına gayet iyi hizmet ediyor diyebilirim. Patlamaya karşı dirençli ve fosforlu şeritleri sayesinde gece güvenli sürüşe de katkısı oluyor. Detaylı bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

Ürün Numarası: 3845
Üretici:Michelin
Michelin CİTY PROTEK 28x1.35 Dış Lastik Protek Plus tasarımı sayesınde bozuk yollarda yuksek koruma sağlar. Kanallı yapısı sayesınde kaygan yollarda performansı yuksektir. Patlak önleyici dış katman mevcuttur.
Ebat: 28x1.35 700x35 37x622
Kullanım Alanları : Gezi, Tur,
Ürün Serisi: Performans Serisi
Teknoloji: Protek Plus-Telli
Delinmeye karşı koruma :Üstün Performans
Kalitesi kanıtlanmış , yüksek kaliteli tur lastiği
Lastik yanaklarında fosforlu yansıtıcı şerit vardır
Max Hava Basıncı:2.5-6 bar-36-87 psı
Teknolojileri
Protek Plus : Özel olarak tasarlanmış sırt deseni ile bu lastik özellikle de asfalt ve parke taşı yüzeyler için uygundur . Protek Plus teknolojisi Şehir lastiğin sırt tasarımı güçlendirmek için kullanılır. Bu teknoloji UV ışınları , ozon , sıcaklık değişimleri ve hasarlara karşı özellikle etkili olduğu için şehir ve tur yol lastikleri için geliştirilmiştir.
Boyut : 28x1.35 700x35 35x622
Yapı : 60 tpi Telli
Hava basıncı : 2.5-6 bar-36-87 psı
Maksimum yük kapasitesi : 98kg
Ağırlık:
Michelin CİTY PROTEK 28x1.35 Dış Lastik (Reflektörlü) siyah 735gram

• Beğen
Tepkiler: Khayyam ve S.Koca
Gece sürüşü esnasında güvenliği arttırmak amacı ile mevcut cube rider II arka lambama ek olarak bir Selle Royal arka lamba daha aldım. Cuber Rider II sadece sabit olarak yanarken, bu lamba istendiğinde sabit, istendiğinde yanıp sönerek (çakar) çalışıyor. Bir diğer önemli özelliği ise Selle Royal marka selelerin altında bulunan kendi özel klips sistemiyle uyumlu. Herhangi bir yardımcı malzeme kullanmadan doğrudan sele altında bulunan klipse takılarak monte ediliyor. Benim bisikletim de Selle Royal Shadow model sele ile geldiğinden bu lambayı tercih ettim. Böylece bir sabit bir çakar lamba ile araçlar tarafından fark edilmeme ihtimalini minimuma indire bileceğimi umuyorum.
Ek bir bilgi olarak aynı klips mekanizmasına uygun Selle Royal sele altı çantaları da mevcut, aynı yere sele altı çantanızı da tek bir hareketle monte edebiliyorsunuz.

Aydınlatması Cube Rider II ile kıyaslayınca az, sebebi ise Rider da 5 bunda ise 2 led olması. Ayrıca Rider 2 AA pille çalışırken, bu lamba yuvarlak saat pili (CR32) ile çalışıyor.
Ben her iki lambayı da birlikte kullanacağımdan aydınlatma seviyesi anlamında bir sıkıntım yok.

Ürünü (link) dan 30 TL fiyatla ve ücretsiz kargo ile aldım. Aynı gün kargoya verdiler. Ambalaj gayet özenli, kargolama gayet hızlı idi. Parkur bisiklet'ten ilk defa alışveriş yapmama rağmen memnun kaldım. Diğer ihtiyaçlarımı da buradan karşılayabilirim.

http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/29/6f3b9c6da9ec9a6cda352e5f1875d166.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/29/fbf90318422a7a451c0eb03050cda738.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/29/e683846ca6ed0b0ad33b21a6c4b8fb0d.jpg

Merhabalar,
Öncelikle bisikletiniz hayırlı olsun. Güzel bir seçim yapmışsınız.
Fren pabucu olarak baradine 3 renk öneririm. Bir arkadaşıma aldık.Fren performansında çok büyük bir değişim oldu.
Biz bu ürünü kullanıyoruz memnunuz : (link)
Fakat bu ürün kullan at .Bitince çöp oluyor.

Eğer aşağıdaki ilk linkteki ürünü alırsanız balatalar bitince sadece ikinci linkteki ürünü alarak sorunu halledebilirsiniz.
(link)
(link)

Ayrıca aşağıdaki ürünleride öneririm. Birisi reflektörlü paça bandı diğeri ise zincir altı kadro koruyucu. İkisinide kullanıyoruz memnunuz.
(link)
(link)

Bu siteden 200 küsür liralık bir alışveriş yaptım sıkıntısız geldi kapıma kadar. Fiyatları bence çok uygun diğer sitelere göre.

Tamir - bakım konusuna gelince benimde 5 yıl önce hiçbir bilgim yoktu. Bir patlağa yama yapmak için 3 saat uraştığımı hatırlıyorum. Bir türlü tutmamıştı yama. Disk fren balatalarını söküp temizleyip takmaya niyetlendiğimde ise yine temizinden bir 2-3 saatim gitmişti. Yani demem o ki uğraşıp öğrenmedikçe olmuyor. O balataları söküp temizleyip takmam 1.5 dakikayı bile bulmuyor artık. Uğraşıpta yapamadığınız şeylerde ise kesinlikle forumdan faydalanın. Önerilerim bu kadar :)

• Beğen
Tepkiler: Cengo
@Furkan Kılınç Teşekkür ederim. Pabuçları kısa süre içerisinde değiştireceğim gibi görünüyor, daha 15 gün olmadı ama arka pabuçların yarısı gitti, çok hızlı eriyor.

Bisikleti aldığım günden beri her gün işe gidiş geliş 10 km yapıyorum, ilk günkü kadar terleyip yorulmasam da, yokuşlarda halen zorlanıyorum. Kondisyon kazanmak zaman alacak doğal olarak. Çok şükür selenin verdiği acı nerdeyse yok oldu :harika:, artık rahatsız etmiyor.
Bu akşam iftar sonrası günlük iş rotası dışında yeni bir rota deneyeyim dedim. Yemekten sonra çıktım ve işe gidiş gelişe ek olarak 19 km. yaptım. Yani toplamda 29 Km!!! Ben bile şaşırdım, hatta şok geçirdim :krktm: diyebilirim, zira bu kadar sürebileceğimi hiç tahmin etmiyordum.
Tabii gündüz rotamın biraz eğimli, gece rotamın ise dümdüz olmasının da bunda etkisi büyük. ;)
2 arka lamba kullanmam etkili oldu, geçen araçların hemen hepsi beni fark etti ve hafif sola açılarak geçtiler. Arkası ışıklı kaskım ve fosforlu yeleğim de gelince gece görülebilmek için elimden gelen tüm tedbirleri almış olacağım.
Her gün en az 30 km yapabilirsem, hiç olmazsa sezon bitmeden bir kaç ay içinde 60-80 km. çaptaki köy/ilçe/mesire yeri vb. yerlere ufak minik bir tur yapabilecek kondisyona kavuşmayı umuyorum.

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
Kaskım ve diger ekipmanlarim henüz gelmedi, bu sebeple bu aksam planladigim 20km iftar sonrasi turunu yapmayacagim. Aslında kask ve diğer ekipmanlar gelene kadar 1-2 gün bisiklet kullanmaktan bir şey olmaz diye düşünuyordum ama forumda kaza haberlerini okudukça arkadaşlarımız için üzülüyor kendi adıma ise korkuyorum. Bu sebeple malzemeler gelene kadar bekleyecegim.
Aksam iş dönüşü Tekzen'e uğrayıp ikaz (güvenlik) yeleğimi de aldım. Gece sürüşlerimde mutlaka giyeceğim. Aldığımda sanki hiç parlamıyor gibime geldi fakat flaşla fotoğraf çektiğimde özelliğini gösterdi.

http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/30/5923dd15cc95adf2a7a7cd44349f7f0c.jpg

• Beğen
Tepkiler: dengetekerci
Beklediğim siparişlerimden biri olan Sigma Quadro X model ön lambam nihayet geldi. Cuma günü sipariş verdiğim ürünün elime ulaşması Çarşambayı buldu. N11 üzerinde spor dünyası isimli bir mağazadan 55 TL fiyatla almıştım, genel olarak alışverişten memnun kalmadım diyebilirim. Ürün hem geç geldi, hem de pazartesi günü mesaj atıp ürünü sorana kadar büyük ihtimalle siparişi bile fark etmediler. Zira ben mesaj attıktan sonra sipariş onaylandı konumuna alındı.

Gelelim ürüne. Arka lambam da Sigma olduğundan ve aydınlatma ve kalitesinden memnun olduğumdan yine Sigma tercih ettim. Aslında bu lambalar internette ve mağazalarda ön lamba olarak satılsa da, asıl amacı yolunuzu aydınlatmak değil, görünürlüğünüzü arttırarak güvenliğinize katkıda bulunmak. Zaten Sigma'nın sitesinde de (link) kategorisinde bulunuyor. Gece sürüşlerine sık çıkıyorsanız, ek olarak bir de yolu aydınlatacak güçlü bir ön lamba almanızda fayda olacaktır.

40 saate kadar yanabilen, 0.5 watt power led kullanan ürün, arkasındaki küçük taşıma ipi ile, bisikletten indiğinizde yanınıza alabileceğiniz bir el feneri olarak kullanılabiliyor. Yanıp sönme, ekonomik ve güçlü olmak üzere 3 ayrı aydınlatma seçeneği mevcut. Ürün su geçirmiyor ve 3 adet AAA pil ile çalışıyor.

http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/01/6b73d16b94c7e8ccfcd1decd2f7f8b4f.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/01/dc5e81ebd8bbec1cdf83234ef3cb05e2.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/01/3da66480b93adedff45f05688cacfa51.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/01/9af3f2ad549da75debb51ae8ff2846d0.jpg

Eksikler yavaş yavaş tamamlanıyor. Bugün mataram ve matara tutacağım geldi. Bisikletim koyu gri olduğundan bu ürünleri kırmızı/siyah seçtim. Matara Zefal Arctica Insulated Bottle. 750 ml. hacminde. Çift cidarlı bir şişesi ve iki katman arasında 3 tabakadan oluşan bir alüminyum izolasyonu var. Bu şekilde 2.5 saatin üzerinde bir süre içerisindeki sıvının ısısını muhafaza edebiliyor. Polipropilen malzemeden, %100 geri dönüşümlü ve BPA içermeden imal edilen ürünü tercih etmemdeki en büyük sebep, Çin, taiwan vs. değil, Fransa'da üretilmiş olması. Sürekli su içeceğim mataranın kanserojen maddeler içerdiğinden korkmak istemem. Matara 185 gr. ağırlığında ve 25.9 cm uzunluğunda.

Matarayı (link) dan aldım. Hızlı kargolanması ve telefonda sorduğum sorulara ilgili ve alakadar davranmaları sebebi ile memnun kaldığım bir alışveriş oldu. Sadece bonus kartlara taksit yapıyor olmaları biraz kötü, diğer kartlara da taksit imkanı sağlarlarsa satışları çok daha iyi olacaktır.

http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/02/14820b606b64cbd78f6bcfea3446ee80.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/02/027257c1b8b6f24f8e4118588b382b71.jpg

Matara kafesi ise yine Zefal'in Pulse Fiber Glass isimli modeli. 40 gr. ağırlığında ve adından da belli olduğu gibi fiber glass dan mamül bir ürün.

11.jpg

Suluk kafesini ise (link) dan aldım ve her zaman olduğu gibi hızlı kargo, uygun fiyat, ilgi ve alaka sebebi ile memnun kaldım.

Tektro marka pabuçlarım oldukça hızlı eriyor, özellikle arka pabuç. Tahminimden önce pabuç değiştireceğim gibi göründüğünden, forumda herkesin önerdiği ve memnun olduğu Baradine 955 VC modelini tercih ettim. Fren pabuçları ve ayrıca pabuçlar için fren pedi (kartuş) aldım. Pabuç üzerinde gelen pedler bittiğinde, yedekleri ile değiştirebileceğim. Tektro lar tam olarak bitene kadar değiştirmeyeceğim. Değiştirip bir müddet kullandıktan sonra yorum/değerlendirme yazarım.

http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/02/e83c1f09cb3d3e73b2ef0dee7db10144.jpg

• Beğen
Tepkiler: Lawyer58
Bu akşam adeta Doğru Ahmet gibiydim :) Gece sürüşü nasıl yapılır dense, örnek olurdum herhalde. Arka sabit lambam + arka çakar lambam + kaskımın arkasındaki çakar lamba + reflektörlü ikaz yeleğim + ön çakar lambam ile tüm tedbirler alınmış halde iftar sonrası 25 km yaptım.
Kaskın küçük geleceğinden şüphe etmiştim ama sürüş boyunca bir sıkıntı vermedi. Cratoni muiro seçimimden gayet memnun kaldım.
Eldivenler gerçekten sürüş konforuna olumlu etki ediyor, elciklerin elimi acıtmasını ve terletmesini engelledi. Bu kadar etkili olduklarını tahmin etmiyordum.
Ön lambam gözüme çok küçük görünmüştü. Ancak bu gece en az 75-100m ilerideki reflektörlü karayolu levhaları veya trafik işaretlerini bile parlattığını gördüm. Küçük ama etkiliymiş. Ayrıca çakar modda kullanıldığında, özellikle orta refüjde yol aydınlatması olmayan zifiri karanlık alanlarda yanıp sönerken yolu da aynı şekilde aydınlattığından arkadan gelen araçlar için bile dikkat çekici oluyor.
Kaskın arkasındaki 3 ledli çakar lamba ise, sele altındaki lambalarıma nazaran daha yüksekte kaldığından, özellikle tır/kamyon gibi, sürücüsü yüksekte kalan araçlar için daha kolay fark edilir oluyor.

http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/02/05dcf897c2c1c49aeb44ac399a460adf.jpg

Maşallah bütün önlemleri almışsınız. Güzel bir sonuç çıkmış orataya tebrikler :) @Cengo

• Beğen
sigma arka far sabit yanmasa düşünüyordum aslında..Görünebilirlik nasıl sizce.fiyatı uygun hala aklımda...Kask için çakar nerden aldınız bende düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: yasinç71=81
@Cengo count 8 modelinde anlik hiz, ortalama hiz, turun km si, toplam km, saat, turun suresi, anlik hizla ortalama hizi surekli karsilastirma, maksimum hiz ozellikleri var.

• Beğen
Geri