Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Selamlar,
Adını özgür koydum, Özgür'le bugün ilk kez sahile indik. Bakırköy semalarından Eminönü'ne ordan da Kadıköy'e geçtik. Ara ara çiseleyen yağmur eşliğinde keyifli bir kısa tur oldu.
Alalı bir hafta oluyor, fotoğraflarını atmak bugün nasip oldu. İşte benim Özgürlüğüm;

Carraro Sportive 330 HD

P_20160319_111342.jpg P_20160319_120409_HDR.jpg P_20160319_120059_HDR.jpg P_20160319_120359_HDR.jpg

Scudo
İyi günler arkadaslar carrraro sportive serisi almayı düşünüyorum, üstünde çok düşündüm 2016 model sportive321 de karar kıldım ama fiyat ortalamam 900 lira ama diyorsanızkı 100 lira daha koy bunu al derseniz 1000 liraya kadar zorlayıp çıkabilirim. (link). Tüm yorumlara açığım bugün kesinlike almak istiyorum. Boyum 176 cm linkteki bana olur mu acaba?

@emreagca91 Merhabalar öncelikle verdiğiniz linkteki bisikletin kadro boyuna dair bir ayrıntı göremedim ilan sayfasında, bilirsiniz doğru kadro boyunu seçiminiz sağlık ve konfor açısından çok önemli bu yüzden boyunuz kadar önemli olan bir detayda iç bacak boyunuz, lütfen kadro boyunu seçerken bunu dikkate alınız ve forumda bununla ilgili onlarca konu başlığı mevcut lütfen bu sayfalarda vakit geçiriniz.

Alacağınız bisiklete gelince; bu konu başlığı altında bu seriyle ilgili yeterince karşılaştırma mevcut, sayfalarda vakit geçirirseniz bir fikir edinebilirsiniz, ancak özellikle ve öncelikle bisikletin sizin içinize sinmesi çok önemli, bu yüzden siz kendi kriterleriniz (kullanım amacı/donanım/sıfır veya ikinci el tercihi/bütçe vb.) doğrultusunda seçeneklerinizi sıralarsanız/indirgerseniz daha detaylı yardımcı olunabilir. Sadece bütçeye bakarak zaten bir sınır çizmiş oluyorsunuz fakat buna rağmen başka seçenekler yaratılabilir. Şimdiden hayırlı olsun bisikletiniz :tskler:

arkadaslar bisiklet 0 halde kutudan ciktiginda tam parca haline getirdikten sonra vites vs ayarli olurmu ? yoksa serviste onuda yapmalarimi gerekiyor

@ÖmerMurat

Özelden mesaj atmıstım sabah cevap bekliyorum boyu için kullanım amacı istanbul sahil boyunda oturuyorum genellike yolda binmek amacım 0 almak istiyorum bisikleti donanım konusunda pek bir bilgim yok

@emreagca91 bahsettiğiniz bisikleti carraronun kendi sayfasında bulamıyorum, 2016 model olduğuna emin misiniz bu bisikletin? En azından donanım karşılaştırması yapabilelim diye bakıyorum ancak bulamadım, ama yine de sportive 224 sizin bütçenize yakın ve donanım olarak sanırım bahsettiğiniz bisikletin de bir tık üstünde.

@ÖmerMurat Ömer Bey 321 çok sıkıntı bir modelmiş bi kaç bisikletçi aradım onun yerine (link) bisikletciyi aradım elimde bu var dedi sanada 1000 lira yaparım dedi boyunda olur dedi . 2 günde bir ortalama 20km falan sahil boyunda binmeyi düşünüyorum. İlerde sararsa uzun kmler için yol bisikletine geçis sağlarım.Sizin bunun hakkındaki gorusunuz nedir. Dedigim gibi bugün-yarın almak istiyorum.

@emreagca91 Şu "senin boyuna da olur" söylemine dikkat edin lütfen, hiç kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ancak satıcıların söylemi çoğunlukla aynı, siz doğru kadro boyunu seçtiğinize emin olunuz! 221 ve 224 arasında da kıyaslama isterseniz hala 224 diyorum çünkü donanım olarak çok küçük farklarla olsa bile 224 bir tık üstte sanırım, ancak çok da farklı bisikletler değiller, birbirlerine çok yakın iki bisiklet. Aralarındaki fiyat farkı da carraro'nun kendi sitesinde bile çok az (80 TL). İkisinin arasındaki farkı günlük kullanımızda anlar mısınız emin değilim, çoğunlukla çok uzun soluklu kullanımlarda veya profesyonel düzeydeki sürücülerde bu farkı hissedebileceğimizi söylüyorlar, bu yüzden tercih size kalmış, gidin görün beğenin ve alın bisikletinizi, bütçeniz size bir sınır çiziyor zaten, donanım olarak da üç aşağı beş yukarı aynı olacaktır bu düzeydeki bisikletler.

Düzeltme: Ufak bir kaç detay; 221 3X7 21 vites, 224 3X8 24 vites, bu sizin için ne kadar büyük fark yaratır şehiriçi kullanımlarda çok emin değilim açıkçası ancak bu önemli bir detay dikkatinizden kaçmasın. 224'ün arka vitesi de 221'in bir tık üzerinde daha iyi, aynı zamanda krank takımı da yine shimano marka 224'ün (221'in markasıyla ilgili bir veri bulamadım) aklınızda bulunsun.

@ÖmerMurat Ömer Bey satıcı ile konuştum bana 1000 liradan verebileceğini söyledi 224ü bugün-yarın alacağım fotografını koyarım çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

@emreagca91

Rica ederim, ama dediğim gibi öncelikle bisikletin sizin içinize sinmesi çok önemli, onunla vakit geçirecek olan sizsiniz, bizler burada teknik olarak donanımla ilgili kıyaslamalar yapabiliriz ancak en doğrusu sizin araştırmanız, bilgi sahibi olmanız ve karar vermeniz. Mutsuz olacağınız bir bisikletle vakit geçirmenize sebep olmak istemem açıkçası bu nedenle ben sadece söylediğiniz modellerin farklılıklarını sıraladım sadece, karar sizin.

Şimdiden hayırlı olsun öyleyse, kazasız belasız sürüşler.

@ÖmerMurat
Bulabilirseniz 2015 modelini almaya bakın 2015'in lastikleri Michelin Protrek. 2016 modelde başka bir markanın lastiğini kullanmışlar. Geçen sene Ağustos ayında 900 TL'ye Sportive 224 almıştım.

Düzeltme: Yanlış alıntılamışım sanırım. @emreagca91

@yahya09

sohbetinizi boldum kusura bakmayin arkadaslar.bu sorunun cevabini bilen yokmu qcaba ?

@yahya09 Açıkçası bilgim yok ama forumda fren ve vites ayarları için videolar var. Bunları izleyerek kendinizde ayarlamaları yapabilirsiniz.

@Gyges
hocam sagolun.kendim yaparim herhalde ama ben serviste yapilmasi gerekiyormu diye merak etmistim.sonra bizi yemesin servisci olmayacak felan diye.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160322/5c0e7a6d57f4057d2f2e7749a04c4471.jpg

Geri