Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@muratbo Hayırlı olsun bisikletiniz, kazasız belasız sürüşler, en yakın zamanda da fotoğrafları görmek isteriz forumda :)

@Ardhas sizin de hayırlı olsun bisikletiniz, keyifli sürüşler, fotoğraf bekleriz tez zamanda.

Scudo
Carraro 224 ile sedona 300 arasında kaldım.Kısmet olursa bügün birini seçip almak istiyorum.Yardımcı olursanız sevınırım...

Dosyalar

• 20150228164130.jpg
    20150228164130.jpg
    88,9 KB · Okunma: 30
@Kazım kuru55 üzerlerindeki setler hemen hemen aynı. Marka olarak Sedona öne çıkıyor. Alacağınız yerde hangisi gözünüze güzel görünürse onu alın. Ben ikisi arasında kalsam sanırım Sedona'yı tercih ederdim.

sedonaın bu modelinde maşa kilitlenebiliyorsa onu alacağım aksi halde carraro 224.Bilgisi olan varmı acaba

IMG_20160324_075744.jpg 2015 mart ayında aldım bu paraya bundan daha iyisi varsa buyrun derim donanım giriş seviye ama birbirleriyle uyumu şahane ben hiçbisikletçiye gidip şunun vitesini ftenini ayarla demem benden iyi ayarlayanını görmedim yada bana denk gelmedi kusura bakmayın ama tabi bi akort ayarı yapamıyorum ne biliyim çok büyük sıkıntı olmadığı sürece gitmem çünkü sallama yapıyolar benimde canım sıkılıyo sonu tartışma yla bitiyo konu biraz dağıldı kusura bakmayın.. Ayda 800 veya 1000km arası yol yapıyoruz zaten forumdada takip eden arkadaşlar vardır nekadar ekmek okadar köfte hesabı 1000 liraya bu kadar carraro gerçejden dayanıklı estetik ve konforlu bisiklet tavsiye ederim yazımı okuyanlara da teşşekür ediyorum bol pedallar hekeze

S.a arkadaşlar sizlere bir şey danışmak istiyorum yaklaşık 1.5 ay önce 227 alarak aranıza katıldım ,( accell bisikletçisinden aldım) ama adam bana alırken kadro boyunu söylemedi bende bir hevesle ilk pro bisikletim olunca hemen alıverdim ,alışırmıyım acaba diye bekledim ama kontrol çok zor oluyor ve hiç zevk alamamaya başladım sizce ne yapabilirim ... TEŞEKKÜRLER

@Emin ak

Kadro ve boyunuzu (+ve de iç bacak boyunuz) da belirtirseniz sanırım olası yanıtlar için daha yol gösterici olur ;)

iyi akşamlar arkadaşlar. Ben de yaklaşık iki hafta önce 225 ile aranıza katıldım. Ön tekerden gelen sürtme sesi ve sele haricinde hiç bir şikayetim yok. Sele ağrısı da tam kuyruk sokumunda acayip bir ağrı yapıyor ne zaman alışacak merakla bekliyorum. Bu geçen kısa sürede de eşimi de gaza getirdim ve 226 bakmaya başladık. Eşimin boyu 173 cm ve iç bacak boyu 81 cm. Yaşadığım yerde hangi bisikletçiye gitsem hep 43 kadro var diyorlar. Bu şekilde küçük kadroya binmek ilerde rahatsızlık yaratır mı yoksa bu boy uygun mudur?

@tahrefa Merhabalar, öncelikle bisikletiniz hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler. Sele konusunda birazcık daha sabredin alışacaksınız, bende de 2 hafta sürmüştü o iğrenç ağrı ama alışıyorsunuz, hatta bir süre sonra farketmiyorsunuz bile.

Eşinize alacağınız bisiklete gelince 226 zaten lady kadro sanırım (lady kadronun ölçü seçenekleri hakkında bir bilgim yok maalesef), yeterli yükseklikte sele boyu ayarı ve gidon ayarıyla sürüş konforu sağlayabilir ve sağlık açısından sıkıntı yaşamayabilirsiniz, fakat iç bacak boyu bu kadar uzunken sele boyu yüksekliği sıkıntı yaratabilir. Ancak bunun yerine lady kadro olmayan bir modele mesela sizinki gibi 225'e yönelseniz kadro boyu açısından belki daha fazla seçenek bulabilirsiniz yaşadığınız şehirde. (Ben 227 kullanıyorken kız arkadaşım için 225'i tercih etmiştik bizde)

İyi akşamlar.

Aksam 17:00 civari pendik sahilden baslayan bisiklet yolculugum gayet keyifli devam ederken siddetli yagis ile rezil oldu:) biryandan keyif alirken biryandan da bu yol nasil bitecek kaygisiyla ben ve bisikletimin tursusu cikti diyebilirim:krsn:
Olumsuz havaya ragmen guzel olan lastigin yaptigim ~30 km boyunca hic kaymamasi oldu.

Dosyalar

• IMG-20160324-WA0005.jpg
    IMG-20160324-WA0005.jpg
    120,9 KB · Okunma: 35
@ÖmerMurat teşekkür ederim.Sele değiştirmeyi düşünüyordum biraz daha bekleyeyim madem. Bisikletten çok anlamıyorum ama biraz araştırdığım kadarıyla kadınların üst vucudu erkeklere oranlara daha kısa olduğu için bizlerin kullandığı bisikletler kadınlar için ağrılara sebep olabilirmiş. Kız arkadaşınızda böyle bir problem olmuş muydu?

@Scherwin boyum 1.76 bisiklette koltukta otururken ayağımın sadece parmak uçları deyiyor .

Acaba bisikletçiden bisikletimin değişimini veya takasını isteme gibi bir hakkım varmı?

@Emin ak
Kadronuz 51 mi 54 mü? Yazdığınıza bakılır ise 54 olma ihtimali daha yüksek!
"0" alırken üzerinde şeffaf bir naylon içinde kadroya takılı kullanım kılavuzu ve de kadro ölçüsünü de yazan bir etiket olabiliyor!? Olmadı selenin içine girdiği dikmeyi ölçün ve paylaşın.

@tahrefa rica ederim, şu ana kadar öyle bir problem yaşamadı hayır. Anatomik olarak söylediğiniz şey doğrudur ancak mekanik olarak giderilebilecek bir sorundan bahsediyorsunuz -doğru sele yüksekliği ve gidon ayarı/değişikliği ile çözülebilecek, sürüş pozisyonuyla ilgili bir durumdan bahsediyoruz yani, doğal olarak bunun bir çözümü var-, fakat doğru kadro boyu seçimindeki sorun sadece mekanik çözümlerle giderilebilecek bir problem değil, doğru anatomi seçimi de önemli (bisikletin kendi kadro boyu ve geometrisinden bahsediyorum burada), yanlış kadro seçiminde sele ve gidonla istediğiniz kadar oynayın, hem konforlu bir sürüş yaşayamayacaksınız, hem de ileri de sağlık problemleri yaşayacaksınız (bisikletiniz ve kadronuzun olası görebileceği zararlardan bahsetmiyorum bile). Bu yüzden bence makro çözümler üretip mikro problemlere çözüm aramak daha mantıklı sanki, tabii yine de sizin araştırmalarınızın detaylarını bilmiyorum, bir şekilde düşünüp tarttıktan sonra kendinizce en doğru kararı vereceğinize eminim.

İyi akşamlar.

@Emin ak
Rica ederim. Düşüncemi net ifade etmem gerekir ise 46 olsa idi daha iyi olurdu. Bununla birlikte tamamen ezbere konuşuyorum iç bacak boyunuz da durumu etkilemekle beraber 176 cm 'lik bir boy 51 Carraro Sportive kadrosunu idare edebilir kanımca.. Seleyi aşağı konuma ayarlamışsımızdır diye düşünüyorum. Sonuçta doğru sele yüksekliği ile ilgili 50 tane belge ve youtube kanalı izlerseniz geleceğiniz nokta neredeyse parmak ucuyla basılan bir pedal olacaktır [emoji1] sonraki aşama gerekli olursa farklı bir gidon boğazı veya kelebek gidon gibi iyileştirici çözümler de öngörülebilir.
Satıcı değişim yapar mı yapmaz mı en ufak bir fikrim yok bu arada.
Selamlar...

@ÖmerMurat cevaplarınız için teşekkür ederim.Yaptığınız yorum gayet mantıklı görünüyor. Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda mantıklı bir seçim yapmaya çalışacağız. Vakit ayırdığınız için tekrar teşekkürler.iyi akşamlar.

Geri