@efe_20
Merhabalar,
Carraro dışında bahsettiğiniz diğer modeller hakkında çok bir bilgim olmamasına rağmen şöyle bir bakındığımızda; sizin tercih ettikleriniz arasında Carraro 221 donanım olarak yine de bir adım öne çıkıyor. Özellikle Bianchi ve Carraro çok yakın özelliklere sahipler ama orada da mesela Carraro arka viteste bir adım önde.
Fiyatlarda ise yeni yıl sebebiyle (kadrolarda ve donanımda herhangi bir değişiklik olmamasına rağmen, lastik farkı dışında) yani sadece adını 2016 koydukları için artış söz konusu, anlamlı bir artış değil yani.
Boy meselesine gelince; her türlü bisiklet (mtb, şehir/tur, yol vb.) olur hiç sorun değil, yeter ki doğru kadro ölçülerine sahip bir bisiklet tercih edin, bunun için de önceki sayfaları lütfen karıştırınız, çok değil 1-2 sayfa geriye bile gitseniz doğru kadro seçimiyle ilgili bilgi paylaşımıyla karşılaşacaksınız, sürekli bununla ilgili bilgi paylaşmak boş yere sayfaları şişiriyor çünkü, o sayfalardan sonuç alamazsanız yine konuşuruz problem değil. (Boyunuzdan daha önemli olan kriter iç bacak boyunuz.) Ama iç bacak boyunuzu bilmiyor olmama rağmen boy ölçünüze baktığımda; 28 janta sahip bisikletlerin kadro boylarında sizin boyunuza uygun ölçülerde bir seçenek çıkar mı emin değilim. En azından Carraro'da (Sportive Serisi) en küçük kadro boyunun 46 olduğunu biliyorum ve bu boy kadronun bile size büyük gelebileceğini düşünüyorum. Sadece bu yüzden bile belki 26 jant bir bisiklet tercih edip lastik değişimiyle bisikletinizi şehiriçi kullanıma uygun hale getirmeniz gerekebilir.
Toparlarsak; sizin sunduğunuz seçenekler arasında Carraro 221 öne çıkıyor. (Ama bu 3 seçenek dışında, 3'ünden de daha iyi donanıma sahip bir Carraro 224'ü sıkı bir pazarlıkla bütçeniz civarında alabileceğinizi düşünüyorum.)
Bisikletinizi görerek, dokunarak, mümkünse deneyerek almanız taraftarıyım. Hangisinin ölçüleri size oluyorsa ve geometri/renk olarak hangisi hoşunuza gidiyorsa o bisikleti tercih ediniz. Öncelikle sağlık/rahatlık/konfor sonrasında zevk/keyif kriterlerimiz yani.
Saygılar.
Not: Modeller arasında değerlendirme yapılırken kadro farklılıkları, yani sağlamlık/geometri vs. dikkate alınmamıştır, ancak bu bütçelere sahip bisikletlerin kadrolarının üç aşağı beş yukarı aynı özelliklere sahip olduğunu düşünüyorum.