Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Scudo
@efe_20

Bana cevabı ile yardımcı olabilecek var mı? Teşekkürler..

@efe_20

Merhabalar,

Carraro dışında bahsettiğiniz diğer modeller hakkında çok bir bilgim olmamasına rağmen şöyle bir bakındığımızda; sizin tercih ettikleriniz arasında Carraro 221 donanım olarak yine de bir adım öne çıkıyor. Özellikle Bianchi ve Carraro çok yakın özelliklere sahipler ama orada da mesela Carraro arka viteste bir adım önde.

Fiyatlarda ise yeni yıl sebebiyle (kadrolarda ve donanımda herhangi bir değişiklik olmamasına rağmen, lastik farkı dışında) yani sadece adını 2016 koydukları için artış söz konusu, anlamlı bir artış değil yani.

Boy meselesine gelince; her türlü bisiklet (mtb, şehir/tur, yol vb.) olur hiç sorun değil, yeter ki doğru kadro ölçülerine sahip bir bisiklet tercih edin, bunun için de önceki sayfaları lütfen karıştırınız, çok değil 1-2 sayfa geriye bile gitseniz doğru kadro seçimiyle ilgili bilgi paylaşımıyla karşılaşacaksınız, sürekli bununla ilgili bilgi paylaşmak boş yere sayfaları şişiriyor çünkü, o sayfalardan sonuç alamazsanız yine konuşuruz problem değil. (Boyunuzdan daha önemli olan kriter iç bacak boyunuz.) Ama iç bacak boyunuzu bilmiyor olmama rağmen boy ölçünüze baktığımda; 28 janta sahip bisikletlerin kadro boylarında sizin boyunuza uygun ölçülerde bir seçenek çıkar mı emin değilim. En azından Carraro'da (Sportive Serisi) en küçük kadro boyunun 46 olduğunu biliyorum ve bu boy kadronun bile size büyük gelebileceğini düşünüyorum. Sadece bu yüzden bile belki 26 jant bir bisiklet tercih edip lastik değişimiyle bisikletinizi şehiriçi kullanıma uygun hale getirmeniz gerekebilir.

Toparlarsak; sizin sunduğunuz seçenekler arasında Carraro 221 öne çıkıyor. (Ama bu 3 seçenek dışında, 3'ünden de daha iyi donanıma sahip bir Carraro 224'ü sıkı bir pazarlıkla bütçeniz civarında alabileceğinizi düşünüyorum.)

Bisikletinizi görerek, dokunarak, mümkünse deneyerek almanız taraftarıyım. Hangisinin ölçüleri size oluyorsa ve geometri/renk olarak hangisi hoşunuza gidiyorsa o bisikleti tercih ediniz. Öncelikle sağlık/rahatlık/konfor sonrasında zevk/keyif kriterlerimiz yani.

Saygılar.

Not: Modeller arasında değerlendirme yapılırken kadro farklılıkları, yani sağlamlık/geometri vs. dikkate alınmamıştır, ancak bu bütçelere sahip bisikletlerin kadrolarının üç aşağı beş yukarı aynı özelliklere sahip olduğunu düşünüyorum.

@ÖmerMurat Çok teşekkür ediyorum cevap için. Sayfaları epey karıştırdım ama net bir sonuca ulaşamamıştım. Fiyatların anlamsız derecede arttığını fark ettim. 5 ay önce aynı paraya çok daha iyisini alabilirmişiz. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Biraz daha araştırıp bakayım. Bir bisikletçi bianchi modelini carraro ya göre daha çok övdü. Mosso da amortisör olması daha iyi gibi geldi. Fiyatta daha uygun 850 civarı. O sebeple onu da listeye almıştım. İnsan anlamadığı bir işe girince böyle oluyor.

@efe_20 hepimiz aynı şeyleri yaşadık, yaşıyoruz, hiç problem değil yani, bu tür platformlar bu yüzden var zaten. Bisiklet alırken fiyat/performans kriterini önemseyiniz lütfen, sadece fiyatı daha uygun diye bir bisiklete yönelmek ilerleyen zamanlarda sizi zarara uğratabilir, Bianchi ve Carraro aynı fabrikada tek üretim bandından çıkıyor zaten bilginize, kolay gelsin.

@ÖmerMurat Az önce gittiğim bir bisikletçide de kron vardı. Tx 300 e peşin 1100 istedi. Her döner parçası Rulmanlı ve çift kat geliştirilmiş jantlar var, shimeno altus vites, kilitli maşa vs. Birkaç ufak hediye de önerdi. Ben aslında carraro 224 bakayım diye gitmiştim. Kron a hiç bakmadım şimdiye kadar. Kalite olarak carraro ile nasıl bilmiyorum.

@Corazon685 Beğeniniz için teşekkürler :)

Fotoğrafa da ilgim var bisiklet dışında... DSLR kullandım daha önce ama hafif olması nedeniyle aynasız sisteme geçiş yaptım. Makinem Olympus OM-D E-M5, 45mm ve 14mm iki lensim var.

@efe_20 Bahsettiğiniz Kron modeli de hidrolik fren mesela, bütçe sınırlarınızı ne kadar zorlarsanız seçenekleriniz o kadar fazlalaşıyor gördüğünüz gibi. O zaman da Carraro'da 225 seçeneği listeye girer örneğin. Kron'un da kadro özellikleriyle ilgili bir araştırma yapın bence, sonrasında siz bizzat karşılaştırma yapıp bütçeniz sınırları içerisinde, sizin ölçülerinize en uygun olan ve sizi mutlu edebilecek bir bisiklete kavuşursunuz bence, sağlıcakla kalın.

Screenshot_2016-04-01-21-45-33.png Screenshot_2016-04-01-15-37-36.png Arkadaşlar hepinize merhaba.Aranızda yeni katıldım. Amasya'da ikamet ediyorum ama samsunluyum.Dün carraro bayisi gittim 225 ve 227 modeline baktım. 2015 modeli 227 ve 2016 modeli 225 ı aynı fiyata veriyor.1350 tl.N11 üzerinden de satış yapıyor. Kararsız kaldım. 227 fiyat şuanki piyasaya göre çok iyi ancak renk mavi mat siyah olan.225 modeli ise benim en beğendiğim renk mat gri mat siyah.Belki ikisini de 1300 é bırakır Birde aklımda Touring 730 modeli var.Kadro boyum 49 dün buna karar verdim ama bisiklet konusunda kararsız kaldım. İki modelinde rengini ekledim.730 modelinde kırmızı olanını almayi düşünüyorum. O da 1600 civarı. Yorumlarınızı yardimci olursanız memnun olurum

Merhabalar,

2015 model 227 ile 2016 model 225 arasındaki tercih tartışmasız 2015 model 227. (Donanım olarak 225'den daha üst donanıma sahip, farklılıkları bu konu başlığında geçmiş sayfalarda bulabilirsiniz, detaylı karşılaştırmalar mevcut. Ancak aynı fiyata hele de bu fiyata bence çok iyi, daha iyisini bulmak zor gibi şu an. 2016 model 227 ile 2015 model 227 arasında kadro ve donanım olarak fark yok, sadece 2016 modelde lastikler farklı ancak bu konuda da söylemem gereken şey; 2015 modeldeki lastiklerden kullanıcıların daha çok memnun olduğudur. Ayrıca 227 'nin mavi mat siyah olan rengi bence çok şık.)

Toruing 730; Bianchi sanırım, bu model ise diğer bahsettiğiniz iki modelden de daha iyi bir donanıma sahip, Carraro'nun 225 ve 227'si ile kıyaslanacak bisiklet değil yani (belki Carraro 230'la kıyaslanır ancak onda da Carraro biraz önde olur), bu modelin fiyatı konusunda çok bir bilgim yok ancak ufak bir araştırmada gördüğüm şey bahsettiğiniz fiyatın çok uygun olduğu.

Hangisini seçerseniz seçin sizi mutlu edecek ve seveceğiniz bir bisiklete karar verin lütfen. Ayrıca doğru kadro ölçülerinde alacağınız bisiklet size konfor, rahatlık, hakimiyet ve sürüş kolaylığı sağlayacak ve ileride sağlık problemlerine yaşamınızın önüne geçecektir.

Saygılar.

Mavi siyah 227 nin 2015 modelini bulabilirsem direk alırım Michelin lastik farkı var eskisi daha kaliteli bence.benim baktığım 227 nin fiyat çok iyi fakat renk olarak tercih edilen bir renk değil o yüzden kararsız kaldım. Yorumunuz için tesekkurler

S.a arkadaşlar bu gün bisikletim için aksesuar fiyatları sormaya gittim matara 40 TL (sıcak soğuk geçirmemesi özelliği varmış ), matara tutucu 30 , km saati 45 tl 7 fonksiyonlu, eldiven 35, kask 125 TL ,sele borusuna bağlanan çanta 130 TL çoğunun markası xlc , sizce fiyatları nasıl ?(teşekkürler )

@EnDy05-55 Bende bugün denizlide alacaktım carraro sportive 224 ü. Adam 2016 fiyatına 2015 satacaktı bize az kalsın. Rengi beğenmedim, ölçüler bana uygun değil fiyat fazla. İyiki @ÖmerMurat kardeşim bana biraz yol gösterdi de tongaya düşmedik. 1100 e 5 taksit yapacaktı. Bende şimdi n11.com dan aldım 224 ü. 2015 modeli 1020 ye aldım 9 taksit. Sizin Amasya dan aldım. N11 birde bana hediye kuponları verdi iyi geldi. Pazartesi kargolanacak. Bizim buradaki serviste kurduracağım. 2015 model olması beni sıkmaz işin açığı. Bariz farklar olduğunu düşünmüyorum. Lastik meselesini de ilk defa duydum. Neyse artık bende aranızdayım bundan sonra. Aksesuarları da aliexpres den çinden ucuz alabilir miyim bakacağım. Neler lazım olur aksesuar olarak onu bilmiyorum ama araştırıp öğreniriz. Aksesuar konusunda yardımcı olmak isteyen varsa geri çevirmem tabi.
@ÖmerMurat tekrar teşekkür ederim sana.

• Beğen
Tepkiler: EnDy05-55
@efe_20 Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu, hayırlı olsun bisikletiniz, güzel günlerde kazasız belasız kullanırsınız umarım. Bisikletiniz geldiğinde de fotoğraflarını paylaşırsınız artık bizimle :)

Fark meselesine gelince kadro ve donanım olarak hiçbir fark yok, net. Sadece lastik farkı var onda da 2015 modeldeki Michelin daha kaliteli bir lastik çoğu kullanıcıya göre, yani doğru tercihi yapmışsınız bence de :harika:

Aksesuar meselesinde de forumda sayfaları karıştırın lütfen, birçok inceleme ve paylaşım mevcut, mutlaka içinize sinecek bütçenize uygun ekipmanlarla ilgili paylaşımlar bulursunuz.

Tekrar hayırlı olsun, keyifli sürüşler.

Benim 227'nin 5 ay kullanım sonrası pedalı kırıldı. Darbe vs olmadan. Gerçi çok ğzülmedim. Spd ayakkabı ve pedal alacaktım, katalizör oldu...

@Emin ak hepsinin tek tek marka ve modellerini yazarsanız daha sağlıklı bir değerlendirme yapılabilir bence. En azından gördüğünüz/seçtiğiniz modellerin fotoğraflarını bulup bizimle paylaşabilirseniz daha kolay olacaktır yorumlamak. Zira çoğunun markası XLC demek sağlıklı bir değerlendirme için yeterli değil, çünkü diğer markalarda olduğu gibi XLC 'de de ürünler çeşitlilik gösterebiliyor. Örneğin; muhtemelen markanın 10-15 çeşit kaskı vardır herhalde (daha fazla değilse tabii) ancak sizin alacağınız hangisi bilmiyoruz, ya da matara veya matara kafesi içinde aynısı geçerli.

Daha sağlıklı bir değerlendirme yapabilmemiz için yardımcı olursanız, elimizden geldiği kadarıyla yardımcı oluruz, teşekkürler.

bana pahali gibi geldi.matara tutucu eldiven on arka isik canta vs gibi seyleri aliexpressten alin gecin bence.hem ucuz hem kaliteli.bakmayin oyle cinden geldigine.ona bakilirsa kullandigimiz cogu seyin uretim yeri cin.

• Beğen
Tepkiler: Emin ak
@yahya09 , @ÖmerMurat ilk önce saolun bu fiyatlara bisikletimi aldığım accel bisikletçiden bakdım resimlerini çekmedim maalesef ama model numaraları var ; doç bagaj çantalı sele boru bağlantılı 130 TL , bianchi eldiven siyah 30 TL , xlc kadro ara çanta ba-s45 40 TL , xlc pompa mini beta all pu-do2 40 TL , xlc matara tutucu 30 TL , xlc km saati kablolu 7 fonksiyonlu cy-307bw 45 TL , kask'a tam bakıp bir şey belirlemedim ama fiyat aralığı 110-150 TL (ali Express alışveriş için güvenli midir babam biraz pimpirikte ;))...

S.a arkadaşlar birde bisiklet için önereceğiniz bir sırt çantası varmı ?

@Emin ak

Bahsettiğiniz ürünlerin çoğu bırakın muadillerini, markanın kendisi için bile pahalı, yani başka bir bisikletçide aynı model ürünleri daha uygun fiyata bulabilirsiniz, internetten bulacağınız seçeneklerden bahsetmiyorum bile. Bu yüzden en azından kask ve eldiven dışındakilerde çok acele etmeyiniz bence, biraz araştırıp, indirimleri kollayıp, forumdan istediğiniz aksesuarlarla ilgili deneyimleri, tecrübeleri karşılaştırıp bütçenize uygun olanları, sırayla zaman içinde alabilirsiniz.

Kasklar için de belirli güvenlik sertifikaları vardır, alacağınız kaskın bu sertifikalara sahip olmasına dikkat ediniz.

Aliexpress'ten alışverişle ilgili forumda oldukça fazla paylaşım mevcut, arama yaparak çok rahat bilgi edinebilirsiniz, bir çok kullanıcı farklı yöntemlerle ödeme yapıyor, ürünlerle ilgili sorun yaşayanlar olabiliyor ama güvenlikle ilgili bir şikayete rastlamadım henüz, deneyimleri okuyunuz lütfen, bu deneyimler size fikir verebilir. Ben Aliexpress'ten hiç alışveriş yapmadım maalesef (yapmayı da düşünmüyorum) ancak internet üzerinden yapacağım yurtdışı alışverişlerimde ya paypal'la ödeme ya da sanal kartla ödeme seçeneğini kullanıyorum, en güvenlisinin de bu olduğunu düşünüyorum.

Geri