Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Kelebek güzel, rahat alın ;)

• Beğen
Tepkiler: mtnbzbs
Scudo
Selam arkadaşlar carraro sportive 224 almıştım ben 1 ay kadar önce çok memnun olarak kullanıyorum sizlere sorum 224 modelini bilenler yahut tayt konusunda öneri verecek arkadaşlar bana 100 TLyi geçmeyecek şekilde tayt önerirler mi popoyu bir nebze rahatlatacak uzun sürüşlerde? Emirgan'dan selamlar herkese.

Arkadaşlar bana kızacaksınız belki ama acayip kararsız kaldım,kadro boyu konusunda.Affınıza sığınıyorum bu 3. yazışım oldu galiba.Bazı makalelerden ve sitelerden gördüğüm hesaplara göre bana 51 kadro uygun çıkıyor.fakat siz değerli üyeler 46 diye görüşünüzü sundunuz benim için.Herkes farklı söylüyor inanın kim olsa kafası allak bullak olur.Bizim buradaki bisikletçiyede sordum 51 uygun dedi.Bisikleti görerek,deneyerek alamayacağımdan çok endişeliyim,sonrasında kadro sıkıntısı yaşarım diye.(boyum 170,iç bacak 80.cm) (link)

Bende carraro 224 alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. 2015 model 51 kadro aldım boyum 1.60 iç bacak boyum 78 denemeden internetten aldım ve şuan çok rahat kullanıyorum bisikletin üst kadrosuna geçtiğim zaman bisiklet ile aramda 1-2 santim boşluk var. Yukarıda büyük gelir olarak denmiş ben bu konuyu merak ediyorum büyük gelip gelmediğini nasıl anlarım teşekkür ederim
NOT:seleme laf etmeyin :) şimdilik taktım en yakın zamanda orjinale veya daha iyi bir seleye geçeceğim :D
Not2: Büyüme dönemindeyim bu yüzden bana büyükse bile sorun teşkil etmeyeceğini düşünmüştüm alırken.

Dosyalar

• P_20160417_203124.jpg
    P_20160417_203124.jpg
    112,7 KB · Okunma: 103
arkadaşlar @yahya09 arkadaşımızla aynı sıkıntıyı paylaşıyorum...carraro 230 sportive almak üzereyim hatta öğleden sonra siparişini vereceğim..boyum 173 bacak boyum 76.5 forumda verilen hesaplama yöndemlerinde aşağı yukarı hep 50-51 kadro çıkıyor ancak şu an benzer bir bisiklet olan salcano city sport 20 hd kullanıyorum 18 inch 48 cm filan bir sıkıntım olmadı acaba carraroda yaşarmıyım?Acil Yardım ederseniz sevinirim

arkadaşlar @yahya09 arkadaşımızla aynı sıkıntıyı paylaşıyorum...carraro 230 sportive almak üzereyim hatta öğleden sonra siparişini vereceğim..boyum 173 bacak boyum 76.5 forumda verilen hesaplama yöndemlerinde aşağı yukarı hep 50-51 kadro çıkıyor ancak şu an benzer bir bisiklet olan salcano city sport 20 hd kullanıyorum 18 inch 48 cm filan bir sıkıntım olmadı acaba carraroda yaşarmıyım?Acil Yardım ederseniz sevinirim

@Peacess

@Peacess Uzun zamandan sonra ilk defa Carraro 230 alan birini buldum :) Öncelikle Hayırlı Olsun Bisikletiniz. Arada deneyimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: onur mutlu
@onur mutlu

Merhabalar,

bunun sıkıntı yapılacak bir tarafı yok aslında, ya hesaplamalara güveneceksiniz ya tecrübelere, iki seçenek var önünüzde, bizler deneyimlerimizi ve hesaplama yöntemlerini paylaşıyoruz, gerisi size kalmış. Boyum 1.74, iç bacak boyum 75, Sportive 227 kullanıyorum 46 kadro boyu, kadro üst borusuyla aramda 1-2 parmak ideal olan mesafe kalıyor, 51 kadro boyu size büyük gelir, bunun tartışılır bir tarafı yok net, Sportive serisini giysilerdeki geniş kesim gibi düşünün lütfen, ancak yine de son karar sizin, saygılar.

Not: Bisikletimi alırken 51 kadro boyunu da denedim, parmak uçlarımla zar zor yere dokunuyordum bilginize.

@ÖmerMurat
cevap için çok teşekkür ederim sağolun...denizliden alıcam bisikletimi..satıcı elinde 50 kadro boyu olduğunu söyledi ve 46 kadro varmış...50 kadro boyu duymamıştım ama sizce varmı 50 kadro boyu bisiklet

• Beğen
Tepkiler: yahya09
@onur mutlu

Rica ederim, başka modellerin olabilir yani farklı markaların veya başka serilerin (mtb, yol vs.), ancak Carraro Sportive serisinde 46-51-56 dışında kadro boyunu duymadım ben ve olduğunu da sanmıyorum. (Lady kadrolar hakkında bir bilgim yok ancak onlar daha küçük oluyor sanırım). Ancak varsa bile yine de size büyük gelecektir, hem zaten satıcının elinde 46 kadro varsa bence diğerlerini hiç sorgulamadan bu kadro boyunu alın, ölçüleriniz benimkine çok yakın, kafanızı çok karıştırmayın bence.

Arkadaşlar bir noktayı tekrar etmekte ve bir bilgi yanlışlığını düzeltmekte yarar görüyorum.

@yahya09 @onur mutlu
1- Carraro Sportive 'in ölçülerini Yol/yarış bisikleti ile karıştırmayın. Öyle olsa idi 66 kadroya kadar ulaşan seçenekler olmalı idi. Ama maksimum 54'e kadar var.
2- Carraro Sportive 'in en küçük kadro boyu benim bildiğim ve yanlış isem düzeltin lütfen 48 cm dir. 46 olan acaba lady versiyonu olan 222 'nin boyu olma ihtimal olabilir mi. Her hali ile 46/48 cm 'de zaten hatırı sayılı bir kadrodur. Bir çok Web sistesinde farklı farklı belirtmişler, bilgi kirliliği var.
3- T-Shirt ölçülerinden yola çıkarsak: 46 = M, 48 = L, 51 = XL ve 54 = XXL gibi düşünebilirsiniz.
4- Boyu 160 cm olan bir insan, 54 kadroyu sürebilir. Ancak bu kadronun o kişi için doğru olduğu anlamına gelmez. Daha 2 gün önce boyu 190cm olan, bu siteden bir arkadaş gitti mağazaya ve 54 kadronun kendisi için büyük olduğunu gördü ve 51 satın aldı.
5- Bacak iç boy, 1-2 parmak mesafe gibi temel ölçüm metotları büyük oranda fikir verir. Ancak şunu unutmayın, anatominiz belki o marka/modele bile uygun olmayabilir. Bacak tam gelir bu sefer gidon çok ileride veya geride durabilir, kamburunuz çıkabilir. Özetle imkan var ise üzerine oturup denemekte fayda var.

Kolay gelsin...

@Scherwin

Merhabalar,

bilgi kirliliği konusunda çok haklısınız, biliyorsunuz; bisikletinizin sele kelepçesiyle (kelepçenin üst noktası) aynakolun göbeği (tam göbeği) arasındaki mesafeyi ölçtüğünüzde sahip olduğunuz bisikletin kadro boyunu bulabiliyorsunuz. Benim bisikletimin kadro boyu net 46cm, yani Sportive serisinin en küçük boyu 48 değil 46 cm oluyor, bunu hem alırken biliyordum hem de açıkçası satıcı bilmeyebilir diye ölçerek almıştım. Lady kadrolar 43 cm oluyor genelde (yine marka, model, seri farklılık gösterebilir ancak Carraro'da böyle diye biliyorum.), yani aslında ölçü şöyle oluyor S=43, M=46, L=51, XL=56. Bahsettiğiniz 54 kadroyu da hiç duymadım ben açıkçası, kullanan arkadaş varsa bizi aydınlatabilir, saygılar.

Not: Aslında Lady kadro boyu 41 cm'de olabilir, okuduğum yazıyı tam hatırlamıyorum şimdi yanlış bilgi vermemiş olayım, 41 cm olduğunda beden tablosu da daha mantıklı oluyor zaten sanırım; S=41, M=46, L=51, XL=56. Bu konuda bizi siz aydınlatabilirsiniz mesela, elinizin altında Lady kadro var diye hatırlıyorum, şayet hala sizdeyse müsait bir zamanda ölçüm yapıp bizimle paylaşırsanız bilgi kirliliğini bir nebze azaltmış olursunuz sanırım, saygılar @Scherwin

Merhaba arkadaşlar
Motosikletimi satıp bisiklete başlamak istiyorum. 2000 TL bütçem var ve genelde şehir içinde asfalt ve parke zeminde kullanacağım. Zaman zaman 100 km lik gezilere çıkarım.
Specialized Sirrus Sport düşünüyordum ancak son zamanlarda 2016 model Carraro sportive 330 modelini beğendim. Hem tasarım hem teknik özellikler olarak ilgimi çekti. Peşin fiyatta 1800 TL ye anlaştım. Kalan kısma olmazsa olmaz ekipmanlarımı alacağım. Siz ne dersiniz?
Başka tavsiyelere açığım.

Bu arada boyum 165 iç bacak boyu 73 cm. 46 kadro düşünüyorum siparişle geleceği için deneyemeyeceğim. Uygun mudur?

@Musa ATASEVEN tesekkur ederim sagolun. Ben de cok fazla kullanici bulanmamistim sportive 230 kullanan. Bir hafta oldu ve her gun surme firsati buldum ortalama 25 km. Su ana kadar olumsuz hic bir yanini gormedim. Aldigim satici da kadro boyu 46 idi. Aslinda kucuk gelebilir diye dusunmustum boyum 1.82. Ancak magazada denedigimde orta demirinin tam bacak arama denk geldigini hissetigimde bu ebatin rahat surusu saglayacagini hissettim. Seleyi de tam pedal ve bacak boyuna gore ayarladigimda keyifli ve rahat bir surus sagladigini gordum. Acaba bir beden buyuk mu alsaydim diye dusunmedim degil sadece karsilastirmak icin ama magazada yoktu. Onceki bisikletim ktm nin eski bir sehir bisikletiydi ve ebatini bilmesemde buyuk bir bisikletti hizlanmasi keyifli ama hakimiyeti zor bir bisikletti. Onla karsilastirinca ebattan yana bir problemim olmadi. Cunku int de buldugum ebat olcumlerinde yanlis bakmadiysam eger 1.80 e kadar 46 1.80 sonrasi 50 beden olarak belirtilmisti. O aradaki farki sele yuksekligiyle kapattimi dusunuyorum. Degerlendirmelerimde yanlisim olabailir ancak bu benim kendi tecrubelerimdir.
Lastik konusunda 2015 modelin lastiklerini bilmiyorum ama 2016 da sanirim lastikler degismis yagmurda deneme firsatim oldu ama asiri ekstrem manevralar denemedim ama su ana kadar guven veriyor diyebilirim. Vites sistemi fren sistemi bence gayet basarili.sorusu olan arkadaslara elimden geldigince yardimci olmaktan mutlu olurum.

• Beğen
Tepkiler: yahya09
@Peacess Bende bugün konuştum Boyum 1.80 bana 50 kadro önerdi bisikletçi. Bende arada kaldım açıkçası :( Bisiklette lastikten bahsetmişsiniz 2016 da lastik markası michelin yazıyor doğru değil mi? Birde bisikletin detay fotoğraflarını hiçbir yerde bulamadım. Bisikletçi sipariş verecek karar verince. Bana detay birkaç fotoğraf yollaya bilirseniz çok memnun olurum. Saygılar.

@ÖmerMurat

Elbette. Az önce indim depoya ve her iki bisikleti de ölçtüm :D. Bu bağlamda kesin bilgiler;

43 cm (Carraro Sportive 222 Lady : eşiminki)
46 cm (Carraro Sportive 227 : sizinki)
51 cm (Carraro Sportive 227 : benimki)

En büyük kadroya (54? 56?) sahip bir arkadaş yanıt verebilir ise bu iş tamam ;)

@Scherwin

Teşekkürler zahmet oldu size, umarım arkadaşların işine yarar bu bilgi, en azından sürekli tekrarlanan şu kaostan kurtulmuş oluruz böylece :harika: Bir düzeltme benimki de 227, sizin kırmızının aynısı:tskler: selamlar.

Not: İlk akla gelen her zaman doğrudur geleneği bozulmadı yani demek ki doğru hatırlamışım :)

@ÖmerMurat

Rica ederim, ne zahmeti. İlgili düzeltmeyi yaptım :D... Bu arada! siyah mat üzerinde kırmızı sticker en sevdiğim kombinasyon ;) Siyah üzerinde kırmızı motif giyim + aksesuar kombinasyonu da oldukça fazla ve kolay bulunuyor ;)

MyCS227.jpg

Selamlar :rolleyes:

@Scherwin

Ben de bisikletimin renklerinden oldukça memnunum, bir çok aksesuarda renk uyumu sorunu yaşamıyorsunuz, zaten temelde siyah olduğu için spor-şık karışımı bir hava hakim. Belki sadece ortadaki Carraro yazısı daha küçük bir puntoyla yazılmış olsa, çok daha şık bir bisiklet olurdu diye düşünüyorum. Tabii reklam sektörünün en büyük sorunu "Logoyu bir tık büyütelim!" mottosu burada da kendini göstermiş :D Belki bir süre sonra sadece o stickerı sökebilirim, bisikletin geneline siyah hakimken aradaki küçük kırmızı yazılar oldukça hoş görünebilir :tskler:

Geri