Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Merhaba

Bir kaç model arasında kararsız kaldım. Açıkçası ilk defa bisiklete merak sardığım için ve daha çok hobi amaçlı (evden sahile veya 15 dakikalık spora giderken kullanmak için) alacağım için 1000 liralara çıkmalı mıyım onu da merak ediyorum. Öncelikle yakınımda bulunan bayide "carraro sportive 323" gördüm. Hoşuma gitti. Ama forumlarda denk gelemedim kullanıcı yorumlarına. Bir de 2016 modelmiş bu ve bu sene üretimde yokmuş sanırım. Bunun haricinde sportive 223 ve 224'e de baktım. Daha doğrusu fiziki olarak sadece 224'ü gördüm. Sizce bunlar arasındaki tam fark ne (fiyat hariç). Anlatan adam sportive 323 için baya iyi dedi. Yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Scudo
Carraro sportive 224 gidon çapı kaç mm ? 25,4mm mi 31.8mm mi? Bildiğim kadarıyla sportive 224 2016 modeli 25.4mm imiş. 2017 modelinde 31.8mm yapmışlar. Kelebek gidon alacam bir türlü 31.8mm çapında gidon bulamadım :) Bilenler varsa yardımcı olur mu?

@sensei90 carraro sportive 323'ün maşası çelikmiş..İşini görür sonuçta ama böyle farklar var işte..Kimisinin maşası çelik,kimisinin frenleri disk,kimisinin vitesleri düşük model..Fiyat farkları bundan oluyor..
Bende 224 var..Maşası alüminyum..Çelik maşa nasıl olur bilmiyorum..Belki biraz ağır olur..

@fthgzl79 Ağırlık olarak da mesela 1'er kilodan bahsediliyor. Çok mu fark ettiriyor böyle ufak ağırlıklar ? Bir de dediğim gibi yeni başlayacağım (çocukken kullandığım dağ bisikletlerini saymazsak), ilk başta böyle marka ve böyle özelliklerle almam doğru mu olur ? Bazen içime şüphe düşüyor, acaba bir kaç ay sonra sıkılır mıyım veya yağmur falan etkiler mi , ki yağmurda kullanmakta istiyorum güzel olur diye.

@sensei90 çelik maşalı alma bence..Disk frene ne diyorsun?Disk fren olanlar biraz pahalı..
224 de disk fren yok..Ben bisikletimden çok memnunum..Sana da 224 tavsiye ederim..

Disk fren ve daha üst donanım istersen,mesela 330 var..Fiyatı 2.547 TL..
Şuradan bakabilirsin;
(link)

Yağmurda kullanacaksan,o zaman çamurluklu olanlara bakmalısın..

İleride sıkılırsan satarsın:)

@fthgzl79 Disk frenle ilgili de şöyle kısıtlı bilgim var: Sorun olduğunda (eskiden başıma gelirdi, nadir de olsa fren tutmuyor veya bir şey oluyordu) o an çözüm bulmak sıkıntı, bir de pahalı. Çamurluk alacağım zaten. Ama üst donanımları beni aşar. Hani öyle devamlı kilometrelerce yol yapamam (malum iş, spor vs derken). O yüzden zaten sormuştum 224 323 gibilerinin yerine daha uygun bir şey mi alsam ?

Merhaba Arkadaşlar,

Carraro sportive 227, 50 kadroyu denedim. Üst boru ile bacak arasında neredeyse mesafe kalmadı. 46 kadroyu ise deneyemedim bisikletçide yoktu.

Anladığım kadarıyla iç bacak boyum, boyuma göre birazcık kısa. Sıkıntı şuki Carraro 50 den direk 46 ya düşüyor. 46 bedenin üst vücud için küçük olabileceğini düşünüyorum.

Boyum 1,79 ; iç bacak ölçüsü 75 geliyor 46 bana uygun olurmu yakın ölçülerde olup kullananlardan fikir verebilecek olan ?

@Meza Bende Carraro 327 var, 46 kadro. Boyum 1.69 m ve üst boru ile bacak aramda boşluk kalmıyor. Ama daha küçük kadro yoktu, bunu aldım mecburen. Buradan belki bir fikir edinebilirsiniz. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Meza
@Hiko Kullanımı rahat oluyor mu bu şekilde ? 50 Kadro bana aynı şekilde geliyor (yani bacak arası ile üst kadro arası boşluk yok)

carraro 224 kullanıyorum. 181 boy iç bacak 81 cm gidon boyu 50 . olağan üstü rahat bir bisiklet. v-fren lastiklerini değiştirdim sadece. Şahsi fikrim disk fren şehir bisikletleri için gereksiz. Zorlama bir pazarlama stratejisi olduğunu düşünüyorum .

Tekrardan merhabalar,

Şu an sanırım iki bisiklet arasında kaldım. İkisini kullanmış veya test etmiş birisi varsa şu iki bisiklette yardımcı olabilirler mi ? Carraro sportive 224 vs Salcano City Sport 40 . Fiyatlar yaklaşık olarak aynı. Salcano'nun bakabildiğim ve yarım yamalak bilgimle incelemeye çalıştığım kadarıyla malzemeleri daha iyi. Ama yine de sizin gibi tecrübeli arkadaşlardan yorum almak isterim.

@Meza Kesinlikle rahat. Bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. Kadro boyundan ötürü öyle bel ağrısı, kol ağrısı, bacak ağrısı falan çekmedim. 50 kadroyu gönül rahatlığıyla alabilirsiniz diye düşünüyorum.

@sensei90 Ben de zamanında ikisi arasında gidip geldim. Önce disk frenin, sonrasında da amortisörün şehir bisikletinde gereksiz olduğuna kanaat getirip sabit maşalı ve V frenli Carraro 327 aldım. Az biraz daha uygun gibiydi bazı modellere kıyasla ama 224'le aralarında şu an ne fiyat farkı vardır bilemiyorum.

@Hiko 327 kendi sitesinde dahil bi yerde gözükmüyor. Önde amortisör olmasını istememin sebebi, baya bir yerde okuduğum kadarıyla bazen kaldırım veya sıkıntı yola denk geldiğimde kilidi açayım, diğer durumlarda kapalı dursun. Kilitlendiğinde çok performans düşüşü olmayacağı söyleniyor. Fren içinde hem ağırlık hem de bakım maliyet açısından v frenli olmasını istiyorum. Sonuçta profesyonel bir binici olmadığım için (en azından başlangıçta) bu özellikler olsun istedim. Zaten bu iki model de(cs224 &scs 40v) bu hybrid ve özellik açısından salcano biraz daha önde araştırabildiğim kadarıyla. Sadece alım sonrası servislerin pek sallamadığı için (bu da eski model sahipleri oluyor genelde) şikayetçi olunmuş. Onun haricinde bir sorun yok. Ama dediğim gibi son olarak yine de görüş almak istiyorum.

Bunun haricinde şöyle bir sorunum var. Şimdi ağabeyime de alacağım bisiklet. Hatta ne alırsam aynısını ona da :) Onun boy 1.85. Bugün bisikletçiden bizzat deneme fırsatı oldu. 18" e bindiğinde bacağının iç kısmıyla kadro arasında 1.5-2cm pay kalıyor dedi. Benim boy da 173(bulduğum eczaneler ölçmediği için terzide ölçtürdüm :/) bacak boyu (belden :97cm, bacak arasından :77cm [sanırım bacaktan oluşuyormuşum ben]). Normalde 18" bana olması lazımken ağabeyime anca olmuş. Ama salcano'nun kadro düz değil de hafif eğik olduğundan abim sana da olur dedi. Ama kararsız kaldım. Benim almam gereken kadro boyu ne kadar olması gerekiyor ?

Çankırı-Kastamonu arası. Bisiklete başlayacaklara cesaret versin. :)

(link)

• Beğen
Tepkiler: zambakral18
@sensei90 Verdiğiniz ölçülerden ve ağabeyinizin tarifinden anladığım kadarıyla kendisinin denediği bisiklet size büyük gelecektir. Hani düşünüyorum çok fazla problem olur mu diye ama örneğin ilk aklıma gelen, ani bir frenleme ihtiyacında ayağınızı yere koymak isteyeceksiniz ve muhtemelen yetişmeyecektir veya ucu ucuna güven vermez şekilde değeceksiniz. İkinci mesele de uzun sürüşler düşünüyorsanız, kadronun büyük gelmesi belki kol, omuz, bacak, bel vs. ağrılarına neden olabilir.

Sizin de aynı bisikleti gidip deneyerek almanız muhakkak yararınıza olacaktır (sanırım bir boy küçüğü size uyacaktır).

@AYKNGKC İnternette bir çok ölçme metodu var. Siz de bunlardan birini kullanarak hesap yaptınız sanırım. Bence önemli olan denediğinizde ne hissettiğiniz. Deneyerek aldığınız için bir sorun olmaz bence.

bende kısmetse carraro sportive 224 alacağım fakat tek düşüncem bizim buralar biraz bayır acaba zorlanmadan çıkartabilecekmi beni :)

@Hiko Dün çok ilginç olaylar döndü. Salcano cs40v ile carraro224 arasında kaldığımı söylemiştim. Salcanoya karar vermiştim ki abim 224 alalım dedi. İyi dedim iki tane tam alıyodum. Bu arada yanımda kuzen de vardı ve 713 e bakmak istiyordu. Satıcı depoda şu an çıkartamam deyince dükkanda başka kimse yok dedi ve kuzene 727'yi önerdi 12 taksitle 1500tl'ye (adamın dediğine göre ve internetten baktığıma göre böyle bi fiyat göremedim, adam karsız vermiş). Tabi donanım olarak daha üst olduğu için tamam dedi kuzen. Ben de onu görünce dedim bari ben de 225 alayım. 225 e bindim. Sonra da nasıl olduysa kendimi 727'nin üzerinde buldum ve aldım. Akşam geliyor. Yalnız ayağımda babet ayakkabı olduğu için midir nedir 18" e bindiğimde (en ufak boy buymuş) kadro ile aramda boşluk kalmıyor. Zorlamıyor da ama. Dedim spor ayakkabıyla 1-2 cm'lik fark oluşur herhalde. Umarım doğru düşünmüşümdür.

Sonuç olarak aranıza bianchi touring 727 ile akşam itibariyle katılmış olacağım. Yardımlarınız için teşekkürler. Ek bilmem gereken bir şey varsa (elcik alırken şuna dikkat et, sele şu olsun, kilit bu olsun vs) söyleyebilirseniz çok sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
@sensei90 Valla çok iyi yapmışsınız. Bence diğer ihtimallerden daha iyi bir seçenek olmuş. Altus değiştiriciler iyidir; ben ilk aldığımda bir kere ayar yaptırdım, çok şükür hiç tekrar ayarlama ihtiyacım olmadı. Güle güle kullanın.

Geri