Eolian
Üye
- Tepki
- 3
- İsim
- cumhur
- Başlangıç
- 1996—97
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
53 yol bisikletindeki ölçünüz. Sizin kadro işinizi görür. Endişe etmeyin.Carraro 220 modelini aldım. Boyum 177 ve iç bacak uzunluğum 79 cm. 220 modelinin kadro boyu 51 cm. Bana uygun olan kadro boyu biraz araştırınca 53 olduğunu öğrendim. Sele
aldığım bisiklet 51 de değilmiş 46 imiş :/ ( bisiklet bi anlık gazla alınacak bir bisiklet değilmiş53 yol bisikletindeki ölçünüz. Sizin kadro işinizi görür. Endişe etmeyin.
46 daha uygun olmuş güle güle kullanın 😊aldığım bisiklet 51 de değilmiş 46 imiş :/ ( bisiklet bi anlık gazla alınacak bir bisiklet değilmiş
Carraro 220 modelini aldım. Boyum 177 ve iç bacak uzunluğum 79 cm. 220 modelinin kadro boyu 51 cm. Bana uygun olan kadro boyu biraz araştırınca 53 olduğunu öğrendim. Sele
Arkadaşlar carraro sportive bisikletime yol gidonu takacağım,üzerindeki set tourney açıkçası işimi görüyor bisikletimi de seviyorum. Tourney vites+fren kolu stı olarak geçen modellerden takarsam olayı çözmüş olur muyum ? Sat yol bisikleti al demeyin lütfen bolca okudum😊 yol bisikleti sürüş yaptığım yerler için çokta uygun değil bilgi sahibi olan arkadaşların değerli yorumlarını bekliyorum.
hocam 48 veya 51 cm kadro olması gerekli trekking ise. 53 yol bisikleti ölçünüz.aldığım bisiklet 51 de değilmiş 46 imiş :/ ( bisiklet bi anlık gazla alınacak bir bisiklet değilmiş
arkadaslar 1 haftadir arastirmaktayim..yeni uye oldum..bu is zormus gercekten.. birkac bisikletci dolastim bana 28" 44 kadro uyumlu dediler.boyum 1.68. sizce dogru olan bu mudur?
birde garip gelecek ama ben bunu keyif icin kullanacagim.ulkemizde sozde kadin bisikleti diye gecen modelleri tum dunya unisex kullaniyor aslinda.duzgun renkli bir kadin bisikleri sizce uyumsuz mu olur erkek icin
carraronun 4-6 bin tl ye asfalt zeminde surulecek,hafifte rampada surecegim hangi modelini onerirsiniz acaba?
cevaplar icin simdiden tesekkurler
Satarken çoğu satıcı öyle ayırsa da kadro yapısını erkek/kadın diye düşünmeyin. Step-over ve low-step (bir de step-through var tabii) diye ayırınca ilk bisikletin kadrosu low-step. "Kadın" modeli diye satıyorlar ama özelliklerine baktığımda low-step ve küçük kadro olması dışında kadınlara özgü bir özelliğini göremedim. Zaten en fazla kadın anatomisine uygun seleyle satarlar, o da değiştirilir.
Şehir bisikletleri için
- Gideceğiniz ülke dahil birçok ülkede daha yaygın kullanılabilmesi açısından kiralık bisikletlerde low-step/step-through yapıları tercih ediliyor. Böylece yaş ve cinsiyet kapsamı çok genişliyor.
- Yaşlılar ya da fiziksel sorunu olan bir çok kişi inip binme kolaylığı nedeniyle low-step/step-through bisiklet tercih ediyor.
- Aynı bisikleti paylaşan çiftler low-step/step-through kadro yapısı tercih ediyor.
- Bazı ünlü modeller sadece low-step/step-through yapısında üretiliyor. Örneğin B'twin Original 520. Oğlumdan eşime kalan bu bisikleti ben de şehir içinde kullanıyorum. Bu bisikletle Avrupa turuna çıkan birini biliyorum, kadın değil.
Sonuçta şehir bisikletinde bu kadro yapısı hiç sorun değil, duruma göre avantajlı da olabilir.
...
@Spartiat
Cevap icin cok tesekkur ederim.alacagim model ufaktan sekilleniyor.acikcasi "kadin kadro" bisiklet dedigim ve sizinde dediginiz gibi eger kullaniminizi daha cok rahat ettirecekse umursanmamasi gereken bir durum.
Peki su paylasacagim modellerde en F/P sizce nedir?
Sportive 325 - 5700 tl
Elite 705 - 4500 tl
Modena - 3300 tl
Esim ve ben donusumlu - hatta cok memnun kalip bu spora kendimizi iyice verirsek 2 tane planliyorum..
Benim sectiklerimden veya sizin oneriniz direk model onerisi olursa cok sevinirim..
Veya bu paylastigim 3 modelde fiyatini hak eden en uygunu secmemi saglarsaniz cok guzel olacak.
@Spartiat
tesekkurler paylasiminiz icin.siz dedikten sonra baktim evet o elite ve diger modelin agirligi ozellikle yokuslu yerlerde ciddi sikintiymis..
325 veya 226 ya yogunlasacagim.226 yi bir yerde canli denedim harikaydi dlow step.ancak sadece pembesi vardi o yuzden almadim..
325 in gri low step modeli sizce bir erkek icin uygun olur mu ? kisa sure icinde almayi planliyorum.
Hocam aynı boydayız sizinle. Ben carraro sportive 220 aldım 51 kadro. Hiçbir sorun yaşamadım sanki tam benim için yapılmış gibi hissediyorum. Yol bisikletim de 52 kadro zaten. Ama yine de almadan önce deneyerek almak lazım ben öyle yaptım ve kafamda soru işareti kalmadı.@Spartiat
Cevap icin cok tesekkur ederim.alacagim model ufaktan sekilleniyor.acikcasi "kadin kadro" bisiklet dedigim ve sizinde dediginiz gibi eger kullaniminizi daha cok rahat ettirecekse umursanmamasi gereken bir durum.
Peki su paylasacagim modellerde en F/P sizce nedir?
Sportive 325 - 5700 tl
Elite 705 - 4500 tl
Modena - 3300 tl
Esim ve ben donusumlu - hatta cok memnun kalip bu spora kendimizi iyice verirsek 2 tane planliyorum..
Benim sectiklerimden veya sizin oneriniz direk model onerisi olursa cok sevinirim..
Veya bu paylastigim 3 modelde fiyatini hak eden en uygunu secmemi saglarsaniz cok guzel olacak.