Carraro sportive 350 bisiklet sparişi verdim. Arka dişlinin 1. Vites oranı yokuş çıkarken pek iyi performans vermeyecek gibi. Arka dişliyi değiştirebilirmiyim. Bu konuda tecrübe sahibi arkadaşlar yardımcı olabilirmi ?
Teşekkür ederim. Bana kalsa yokuş çıkmayacağım ama oturduğum yerde malesef birkaç tane yokuş var. TakılabiliyorsaHayirlisi olsun öncelikle. Sectiginiz model bisikletiniz oldukca kaliteli bilesenlere sahip, ancak siz yokuş cikacagim diye yazmistiniz ona istinaden yaziyorum.
Yokus icin; 34/32 Aynakol/Ruble oranı cok ciddi bir performans ister. Yokus cok dik degilse bile, biraz uzun olursa yeri geliyor 26/36 orani bile yetmiyor çok yoruluyor insan.
Arkaya 11-42 Ruble mevcut, ancak araba parası istiyorlar 😆 extradan cok fazla masraf olur size.
Ayrıyetten 34/42 oranıda çok iyi degil dik veya uzun yokuşlar için.
SRAM RIVAL22 WIFLITakılabiliyorsa
11-51 ruble taktırabilirsem işimi görür diye düşünüyorum.
Arka altarıcı ile değişebilirmiyim acaba ön aynaya uyumlu olurmu?SRAM RIVAL22 WIFLI
Max 32 gösteriyor. Kısa bacaklı.
Merhabalar!
Carraro Sportive 328 modelini almayı düşünüyorum ancak sitede belirtilen özelliklerde çok beğenilen deore serisi 2023 modellerde yok. Bu konuda fikir ve tavsiye verebilecek olan var mı?
Normal sayılır. Benim bısıkletlerde benzer. Sizde 1_2 derece fazladır belkiSelamün aleyküm arkadaşlar. Carraro sportive 328 ile aranıza katıldım. Lakin merak ettiğim bir konu var. Arka vites sorunsuz vites artışlarına sahip lakin bugün gözüme takıldı sanki biraz yamuk gibi duruyor. Belki olması gereken şekilde bilemiyorum. Bu yüzden size danışmak istedim.
Furş takımında sorun var gibi duruyor. Bilen biri baksa iyi olur. Ben o şekilde sürmem çünkü riskli bir durum.Sportive 224 modelini 1 yılı aşkındır sorunsuz kullanıyorum en son 2 gün önce binmeme kadar hiçbir sorun yoktu bugün bindiğimde ise sağ sollarda dönüşte anlamadığım bir problem var normal düz giderkende serbest gidiyormuş gibi değil sanki tekeri bir şey tutuyormuş gibi. Fren pabuçlarına baktım değmiyor boşta dururken sağa sola çevirdiğimde gıcırtı sesi geliyor yaşadığım şehirde bisikletten anlayan biri olmadığı için buraya yazıyorum bunun sebebi nedir binmeye devam etsem bir şey olur mu ne yapmalıyım
Carraro sportive 230 için hangi furş takımını kullanmamız lazım ????Muhtemelen furş takimindadır sorun, sökün temizleyin, gözle görülür bir problem yok ise gresleyip yerine takın, alet edavat var ise işlem basit. En kotu ihtimallede bir furş takimi alirsiniz fiyatlar afaki degil.
İyi akşamlar.
2015te Sportive 224 aldım . Aralıklarla yaptığım kısa turlarla beş bin kmye yakın kullandım. Altus arka attırıcısı hariç canımı sıkan bir yönü olmadı çok şükür.
Şimdilerde 230 almayı düşünüyorum ama 20 binden aşağı olmayan fiyatıyla biraz zorlayıcı. Ona verilecek parayla yine bir 224(v fren sebebiyle) alıp ruble ve aynakol değişikliğine gitmek aklımdan geçti ama emin olamadım.
230 muadili daha uygun seçenekler var mıdır? 224 alıp üzerinde değişiklikler yapmak mantıklı mıdır?
224'ün vites setini 230'unki seviyesine dönüştürmek için değişmesi gerekenler:
- arka attırıcı
- ön attırıcı
- ruble
- zincir
- aynakol
- orta göbek
- fren-vites kolları (224'te tümleşik fren+vites kolu var, 10 vites için tümleşik V frene uygun sağ kol satılmıyor, bu nedenle sağ grubun ayrı fren ve 10'lu vites koluyla değiştirilmesi lazım, sol taraf eskisi gibi kalabilir)
Bunların maliyetlerini hesaplayıp karar verilebilir. Çıkanlar satılarak maliyet düşürülebilir ama bunun için zaman gerekebilir.
Neredeyse her gün ve alınacağı yere göre çok fazla değiştiği için parçaların maliyetlerini hesaplama işine girişmedim ama önceki tecrübelerimden bu tür yükseltmelerin üst modeli almaktan daha pahalıya geldiğini biliyorum. Ancak her şey maliyet değil. Ben de daha üst modelini almak daha hesaplı olduğu halde benim için düz maşa ve V frenli olması şart olduğundan ve o dönemde başka düz maşalı modeli olmadığından Mosso Legarda 1921 alıp yükseltmiştim.
Keşke trekking/şehir için istediğimiz kadroyu alabilmek mümkün olsa da beğendiğimiz bir kadroya istediğimiz bileşenleri toplayabilsek. Güncel olarak hiç, arada bir en fazla iki çeşit kadro seçeneğine ulaşabiliyoruz, onlar da istediğimiz gibi olmayabiliyor. Yerli üreticiler birkaç kadroyu kendi serinin model numaraları olmadan satabilirlerdi ama satmıyorlar.
...
Alivio CS-HG400-9 11-36t (11-13-15-17-20-23-26-30-36T) 413 Gr. 700 lira civarları
Acera CS-HG201 9s 11-36t (11-13-15-17-20-23-26-30-36t) 850 lira civarları
Bunlar arasındaki farkı anlayamadım ama aceranın daha pahalı olduğunu gördüm. Tersi olması gerekmez mi?
...
...Shimano M371 48-36-26 9S 170 mm (carraro 227de bundan var) (daha pahalı)
Shimano Alivio FC-T4010 48-36-26 9S 170 mm
Yine aynı şekilde aralarındaki farkı araştırmama rağmen bulamadım...
...Acera RD-M3000 9s SGS arka aktarıcı (Max 36T)
Alivio RD-T400 9s SGS(en büyük dişli maksimum 34T) daha ucuz. 11-36 rublede çok sıkıntı çıkarır mı?
Kapasiteleri aynı:45 diş