Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@Mehmet Ap.

hayırlı olsun, tekerlek çıkarıp takma tecrübem olmadı onunla ilgili birşey söyleyemiycem ama benim aldığım bisikletçide bisikletler zaten hali hazırda önceden kurulu şekilde duruyordu, satın alınca ayarlarını yapıp verdiler biraz muhabbet aksesuar pazarlığı yaparken, hem vites ayarları hem lastik basıncı vs. yapıldı ben alırken. haziran sonuna doğru getir tekrar bakıp ayar yapıcaz dediler. 5-6 hafta sonra yani. çok erken getirmememi söylediler.

garanti kapsamına neler giriyor o kadar konuyu okudum ama ben mi kaçırdım kimse yazmadımı hatırlayamadım. ileri bisiklet bana servis kuponu falan vermedi hani ilk 2 servis ücretsiz falan diyordunuz. garanti sürecinde garanti kapsamında olabilecek arızalar nelerdir? hani bir problem olursa ona göre davranalım

@erphan

teşekkür ederim, siz foto isteyin yeterki :)

ya bu barendli velo elcik 225e mükemmel uyuyor ama 227ye gitmemiş, şimdilik rahatlık için kullanıcam ama öbür elcik gelsin değiştiricem. renk uyumuna acık dikkat ederim de :)

Scudo
ben bu elciği, özellikle benim bisikletime renk olarak çok uyduğu için almıştım, ki gerçekten de öyle, sanki velo, carraro spotive 225 için üretmiş gibi. kaldı ki barend, özellikle uzun sürüşlerde dinlendiriyor, yokuş çıkarken performans artırıyor ve yormuyor. yalnız, öyle çok da ergonomik bir elcik değil aslında. velonun daha ergonomik olan, avuç içine tam oturan, jel destekli, daha yumuşak dokusu olan elcikleri var ama onlarda barendsiz. benim bisikletim 227 olsa idi( hangi rengi olursa olsun), bu elcikten almazdım şahsen, zira renk hiç uyumlu değil birkere. keşke biraz daha araştırsaydınız ya, neyse...

Selam millet,

Bizler de Cuma günü Carraro ailesine katıldık. Daha şimdiden 150 km'ye yakın yol yaptık. Genelde Kartal - Kadıköy yapıyoruz. Bir kere de Yalova yaptık.

Bisikletlerimizi yukarıdaki arkadaş gibi kadıköy ileri bisikletten (accell) aldık. 3 bisiklet aldığımız için (2 tane Carraro 227, 1 tane Bianchi 705) cüzi miktar indirim yaptılar. Carraro'lar 1200 TL'ye (peşin, taksitli aynı fiyat), Bianchi ise 1000 TL'ye (taksitli, peşin 900 TL) geldi.

Bisiklet almaya karar verdikten sonra yaklaşık 3 hafta araştırma yaptık. Öncelikle ne tarz bir bisiklet almamız gerektiğine karar verdik, daha sonra ekipmanlara geçtik. Fiyat/kalite mukayesesinde en mantıklı cevabı Carraro Sportive 227'nin verdiğini tespit ettik.

Oldukça rahat bir bisiklet (selesi dışında:) ), gerçekten güzel kaçıyor. Selesini dilerseniz silikonlu bir seleyle ek ücret olmaksızın değiştirebiliyorsunuz. Resimlerde gördüğünüz zili ve jantlardaki reflektörleri de hediye ediyorlar.

Yaşadığımız problemlere değinecek olursak; arkadaşımın bisikletinde balatanın diske sürtmesi sonucu bir direnç oluşmakta. Sorunun çözülmesi için pazartesi günü (satın aldıktan 2 gün sonra) bisikletleri aldığımız mağazaya gittik. Fakat çalışanlar gerçekten çok ilgisizlerdi. Bisikleti satana kadar gördüğümüz ilginin 1/10'unu görebildik diyebilirim. Yoğunluk dolayısıyla bir saat kadar bekledikten sonra balataları gevşettiler ama yola çıktıktan sonra aynı sorun tekrar baş gösterdi. Bunun üzerine bisikletlerimizi daha detaylı inceledik ve tekerleklerin yalpaladığını gördük. Her ikimizin bisikletinin de ön ve arka tekerlekleri yalpalıyordu. Şans eseri benim balatalarda sürtme yok.

Bisiklet almayı planlayan arkadaşlara bu konuya dikkat etmelerini, gerekli ayarların yapıldığından emin olmadan bisikleti teslim almamalarını tavsiye ederim. Çalışanların tüm ayarların yapıldığını söylemesinden yalnızca 2 gün geçmesinin ardından bu tarz problemler yaşamak bisiklete ve satıcıya karşı ister istemez bir güven kaybına sebep oluyor. Tüm ayarların kontrolü için ancak 1 hafta sonraya randevu alabildik.

Bunun dışında bisikletin hidrolik frenleri gerçekten ani yavaşlamalarda sizi destekliyor. Siz de bizler gibi daha çok Kartal - Kadıköy arası turlamayı planlıyorsanız bisiklet yolunu umursamayan yaya ve araçlar dolayısıyla frenlerin oldukça önemli olduğunu söyleyebilirim. Gidondan kilitlemeli maşanın oldukça yardımı oluyor. Zahmet çekmeden açıp kapatabiliyorsunuz. İkimizin de bisiklette en sevdiğimiz teknoloji bu oldu açıkçası. Son olarak oldukça hafif bir bisiklet olduğunu söyleyebilirim. Fabrika değerlerine göre 14.8 kg civarı sanırım. Bu rakamlar biz orta düzey bisikletçilere göre gerçekten.

(resim ekleyemedim daha sonra ekleyeceğim)

Sevgiler..

Selamlar,

Carraro 224'ümü biraz geliştirmek istiyorum;

Pedal
Dış Lastik (Marathon'lar çok iyi tabi ama çok pahalı bence)
Elcik (sanırım Velo Elcik alacağım)
Fren Pabucu

önerilerine ihtiyacım var, ayrıca şu donanımını değiştir diyeceğiniz bir öneriniz varsa önerilere açığım.. şimdiden teşekkür ederim..

Arkadaşlar mrblar bende foruma yeni üye oldum.Carraro 225 aldım bende 900/9 taksit bildiğiniz gibi yanında da kilit zil silikonlu sele kılıfı suluk aparatı vb. şeyleri verdiler Yiba çarsı ulustan aldım.Bisikletin ön kilitlenesbilir maşasıyla ilgili bi sıkıntım var sizlerdede aynımı sormak istedim maşayı kilitlediğimde çok az bi boşluk kalıyo oda girinti çıkıntılarda vuruyo benimkinde mi problem sizdekilerdede varmı yardımcı olursanız sevinirim.

Dağ bisikletimin yanına bir sportive 224 almayı düşünüyorum. Nakitte en fazla ne kadar indirtebilirim 2014 modeli ona göre pazarlık yapayım :)

@Hasan 5

Arkadaşlar 225 kullanan cevap verebilecek kimse yok mu acaba?

@çağatay atik
Ben bisikletimden gayet memnunum.Dediğim gibi önce v fren ve disk fren konusunda secim yapmalisiniz.ayrıca sadece asfaltta kullanmaya planliyorsaniz sabit masali bisikletlere de bakmanizi tavsiye ederim.ayrıca hizlanma konusunda bisikletimin iyi olduğunu düşünüyorum.gecikmeli mesaj için kusura bakmayin.

Arkadaşlar Topeak marka matara tutacağı sipariş ettim ancak gözüme bisiklet için şu daha uyumlu geldi. Bunun yanı açık gibi düşmez mi burdan matara yahu?

(link)

Velo barendli elciklerin vidaları yalama oldu.Artık kullanamıycam.Elcik olarak ne önerirsiniz?
Artı gidonu nasıl yükseltebilirim?Uygun yükseltme aparatı hangisidir?Bir tane almıştım denk gelmedi.

@TolgaK.

Ben de yalama yaptım :D ama niye kullanamıyorsunuz? yalama olan kısma biraz japon yapıştırıcı sürerek halledebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: TolgaK.
@ALTINBAŞAK

İki alyan da yalama oldu.Japon surersem çıkartırken sorun olur mu acaba?

LG-D682TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben de 227 kullanıcısıyım, sipariş ettim bir adet. Üstte tereddütte kaldığım mataralığı da sipariş ettim. :)

@TolgaK.
Benimki gidondayken yalama oldu.ve ayarlarını yapmıştım.bir daha çıkartmayı düşünmüyorum :D ama tek taraflı yalama olduğu için belki çıkartabilirim.İnternetten araştırdım ben de japon ile çıkıyormuş ama çıktıktan sonra vidayla japonu nasıl ayırırsınız bilemem :D

Bu arada bugün 227 için 1030 tl peşin fiyat aldığım yere bir arkadaş için bir daha gittim.Adam bir daha hesap yaptı.yok dedi biz sana yanlış rakam vermişiz felan dedi.hatta biraz tartıştık.1100 tl diyor bu sefer :evil:

@çağatay atik

beyler bu fıkırden vazgecer gıbı oldum

lacıvert ustu beyaz carrraro olan modelı gordunuz mu o daha bı guzel gıbı

hangısın alcagıma karar vermemstm ama
gosterdgm 3 arkadasda beyaz carraro olan modelı begendı

(link) beyler bunu mu almalıyım

yoksa tchıbo da daha once paylasılmıstı burda 69 tl ye kablozuz hız gostergesını mı almalıyım

kullananlar var mı

@çağatay atik

Zevkler ve renkler tartışılmazmis.Modele kesin kararliysaniz hangisi hosunuza giderse onu alın

LG-D682TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri