Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

İzmit'te olan var mı carrarolarla bir gezi yapalım hep beraber :):harika:

Scudo
Merhaba
Carraro 227 ye biraz daha arazi için uygun bi lastik takılabilir mi ve takılırsa ne önerirsiniz? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Bugun gittim bayiye.carraro 227 elinde yok.Neyse denedim elindeki 225 i felan sele bırusu kesilmeden ortadaki demir kısmı bana yüksek geldi biraz.Sonra arkadaş beni ghosta yönlendirdi.panoma x3 denedim S boyutunu idare eder.Sonra x5 denedim oda aynı sayılır seleyi keseriz felan dedi.Tesadüf stoğunda Xs boyuda varmış.Arada kaldım.227 olsa deneyip boyuma göre alacaktım.Kısa boyun verdiği dezavantajla ghostta Xs olması kafamı karıştırdı.Denerken kasık ağrısı bile çektim desem yeri var... Sizce ne yapmalıyım? İsteğim bir 227 gibi bisiklet ama nerdeyse hiç düşünmeden oturunca rahat ettiğim dağ bisikletini alıp çıkıcaktım yine de sizlerden görüş almak istedim.

@diazem kadro boyu uymuyorsa sakin alma,kullanma. 227 ye ya da ghosta butceniz yetiyorsa benzer fiyata alternatifleri arastirin,degisik markalara ve bisikletcilere bakin, carraro olmaz sedona olur, ghost olmaz trek olur

İşte gidince 227 yok gelmeyecek dedi.230 var ama boydan kaybediyorum.Ghost panoma lastikleri daha tırtırlı idi.Be nicezbeden Xs olması değilse bi araştırma yapmadım.Şimdi o nu araştırken önüme bir çok model de çıkıcak biliyorum ama Xs bulmak çok zor.Hoş aynı özellikleri salcanoda daha ucuza buluyorum ama onuda bu kadar yorumdan sonra almam.Biraz araştırıcaz.İlginize ayrıca teşekkür ederim. 1000 liralık bisiklet ararken 2000 bini geçicek hale geldik.İnşallah 300 liralık bişey alıpta çıkmayız bu işten :)

@diazem

Mosso Legarda 1521 MSM V modelini düşünebilirsiniz. S boyu 16" e denk geliyor ve size olacağını sanıyorum. 650-740 TL arası alınabiliyor. Forumdaki konu linki

• Beğen
Tepkiler: diazem
(link)

b'twin count 8 aldım gayet memnunum.

(link)

Burdan sedona kask aldım, fena değil

(link)

Sele kılıfı aldım, arkadaşların popo yorumlarından korktuğumdan :D

(link)

Gece sürüş yaptığım için yine tavsiye edeceğim bir ürün.

Bısıklet cok goz alıyor :D ve goze geldık takla attık bugun :D biside olmadı bısıklete saka gıbı :D benım omuz bıraz sızlıyor ama :)

Nihayet 225 ile aranıza katıldım.. sele altı çanta ve sayaç ilk alacağım aksesuarlar olacak.. samsundan sevgiler..

@drmstf hayırlı olsun, tavsiyem ilk alacağınız şeyler kask ve eldiven olsun km saatinden önce, güle güle kullanın.

@obezkirpi kask olmazsa olmaz zaten.. eldiven konusunda da tavsiyenizi dinleyecegim.. Haftasonu decathlon yolu görünüyor..

Arkadaşlar en sonunda bisikletim geldi 227 modelini aldım..Düşünen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum çok rahat ve akıcı parasının hakkını veren bir bisiklet..

Öncelikle bisikleti yeni alan arkadaşlara Hayırlı olsun demek istiyorum. Bende bisikleti 3 hafta önce aldım 225 :) Bi kaç sorum olacak uyumlu bagaj arıyorum daha önce takıp memnun olan varsa önerebilir mi ?

Merhaba arkadaşlar. Carraro Sportive 224 modelini alarak aranıza katıldım. Bisikleti internetten aldığım için, internetten almaya çekinenlere ya da daha önce internetten alışveriş yapmamış olanlara fikir vermesi açısından alma sürecimi ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.

Yaklaşık 1 aylık araştırmalarım sonucunda bana uygun bisikletin şehir bisikleti olduğuna karar verdim. Ve marka modelde de Carraro Sportive 224’te karar kıldım. Evet, artık bisikletimi seçmiştim ve sıra alma işlemine gelmişti. Peşin alma imkânım yoktu. Kıstaslarıma göre peşin fiyatına taksitle almalıydım. İnternetten araştırmalara başladım.

Araştırmalarım sonunda peşin fiyatına 9 taksit ve kullandığım kredi kartına 50 / 75 tl worldpuan kampanyasından dolayı Hizlial.com’u takibe aldım. Bu süre içinde takip ettiğim bu sitedeki satış fiyatının 990 tl’den 940 tl’ye düşmesi ve bisiklet kilidi hediyesinin eklenmesi ise çok iyi denk geldi. Ama şu da var ki; sipariş esnasında kadro boyunu seçemiyorsun. Öyle bir seçenek koymamışlar. Sonra sitenin müşteri hizmetlerine mesaj göndererek hangi kadro boylarının satışta olduğunu sordum. Ürün yöneticisi Olgun Bey 46 ve 51 cm seçeneklerinin olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz 21 Mayıs Perşembe günü bisikletimi, kask, zil, patlak önleyici sıvı ve pas sökücüyle birlikte siparişimi verdim. Böylece alışverişim 1000 tl üzerine çıktığı için hem 50 tl yerine 75 tl worldpuan kazandım hem de bisikletle ilgili almam gereken araç gereçlerin bir kısmını almış oldum.

Bisikletin siparişini verdikten sonra müşteri hizmetlerine mesaj göndererek kadro boyunun 46 cm olacağını söyledim. Ürün yöneticisi Osman Bey bu isteğin üretici firmaya iletildiğini, ürünün buna göre gönderileceğini söyledi.

Ertesi gün üretici firma siparişi vermiş. (Burada şöyle bir olumsuzluk var: Bisikleti Hızlıal yerine üretici firma kargoya verdiği için kargonun nerede olduğunu takip edemiyorsun. Yani iki firma arasında iletişim eksikliği var.)

23 Mayıs Cumartesi günü öğleden sonra kargo geldi. (Kendim çalıştığım ve alışveriş süresince evde kimse olmadığından bir yakınımın adresini vermiştim.)
Uzaktan alışverişlerde servisin kuracağı ürünlerde alınan ürünün kutusunu yetkili servis açmalıdır. Ürünün taşıma esnasında kırılması ya da önemli bir hasar alması durumunda yetkili servisin durum tespiti yapması için bu önemli. Yoksa servisin insafına kalınabilir.

P_20150525_102328.jpg

P_20150525_102348.jpg

P_20150525_102359.jpg

Cumartesi servise gidemeyince pazartesi sabah ilk iş yaşadığım şehir Soma’daki yetkili servisi aradım ve internetten Carraro marka bisiklet aldığımı ve ücretsiz kurulum yaptırmak istediğimi, bunun için randevu almak gerekip gerekmediğini sordum. Gerek yok cevabını alınca bisikleti kutusuyla birlikte arabaya attığımız gibi eniştemle servise gittik.

Bir yandan bisiklet kurulurken bir yandan da kuran kişiyle sohbet ediyoruz. İnce lastiklere bakarak çoğu kişinin dağ bisikleti istediğini kastedip “işte biz kimseye bunu anlatamıyoruz” deyip sitem etti. Ama yine de son 2 yıldır Soma’da bisiklet kullanımının arttığını söyledi.

Soma’da bildiğiniz bisiklet grupları var mı dediğimde grup olarak olmasa da adını saydığı birkaç kurumda çalışan kişilerin işe bisikletle gidip geldiğini söyledi.
O sırada yan tarafta (bisiklet yetkili servisi aynı zamanda motosiklet yetkili servisi) motosikleti için bekleyen 40lı yaşlardaki bir abimiz “Karbon mu o?” diyerek yanımıza geldi. Yok abi, nerede, alüminyum:) dedim. Hıı evet bak, bir an karbon sandım dedi. Sonra kadrodaki kaynak noktalarını göstererek, “Bak argon kaynak kullanmışlar, kaynak izlerinden belli” minvalinde bir şeyler söyledi.

Bisikleti kuran kişi 1 ay sonra ücretsiz ilk bakımının olduğunu, 6 ay sonra da ücretli bakımının olduğunu söyledi. Bisikletin kurulumu bittikten sonra binerek evimin yolunu tuttum.

Bu da fotoğrafı. Kurulumun yapıldığı gün bir maden yolunda biraz rampa çıktıktan sonra geri dönüşten önce çektim.
P_20150525_135951.jpg

Biraz uzun oldu ama umarım sıkılmamışsınızdır ve internetten alışveriş yapmak isteyenler için bir fikir vermiştir. İyi pedallamalar… :)

@Semih Sezgin hayırlı olsun semih bey. Güle güle kullanın.. Ben de bayiye 227 almak amacıyla gitmiştim. Yanyana koydum ve karşılaştırdim. 225 alıp aradaki 300 tllik farkı aksesuara harcamaya karar verdim.. inşallah pişman olmam..

@turk.u.az. uzun ama faydalı. Iyi günlerde kullanın.

Geri