Merhaba,
bahsi geçmemesini zaten tartışma dışında bırakıyorum mesajlarımda, ama avukat olmamanıza rağmen sizin bu kadar net cevap vermenizi hala yadırgıyorum açıkçası, yardımcı olma niyetinizi anlayabilirim, haklarınız konusundaki hassasiyetinize de sonsuz saygı duyarım ancak Yasal Haklarla ilgili yönlendirmede bulunurken bence işi alanında yetkin insanlara bırakmak gerekiyor, sizinle polemik başlatmak değil niyetim sadece forumda gördüğüm sıkça yapılan hatalardan biri, deneyimleri paylaşmaya tamam ama uzmanlık alanınız değilse akıl verirken tedbirli olmakta fayda var diye düşünüyorum. (Yanlış anlamayın lütfen kesinlikle polemik değil amacım, hatta hassasiyetleri olan avukat veya savcı da değilim, bu konu o kadar önemli olmasa bile bazen çok önemli tartışmalarda bile çok savruk düşünceler gezinebiliyor forumda, sadece yeri geldiği için yazayım istedim.) ve ayrıca "profesyonel tüketici" kavramını da kanunlarımızda görmemiz ümidiyle...
@Zfr
Ayıplı mal
MADDE 8 – (1) Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan maldır.