Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@Zfr Aslında öğrenmek için sormuştum (net cevaplar verdiğiniz için avukat olduğunuzu tahmin ediyorum) 2016 model diye aldığımız bir bisiklet 2015 model ise "Ayıplı Mal" kabul edilebilir mi? (Satıcının 2016 model olarak sattığını farz ediyoruz, bu tür alışverişler çok sık yaşanıyor forumda)

Scudo
@ÖmerMurat

Merhaba, hayır avukat değilim, profesyonel tüketiciyim. Hayır ayıplı sayılmaz, bahsi geçmemiş ise alıcı ve satıcının keyfine kalır akıbeti, ama satıcı 2016 diyerek 2015 satmış ise tüketiciyi yanlış bilgilendirmekten ve yanlış ürün satmaktan dolayı hatasını telafi etmekle yükümlüdür. 2016 diyerek sattıysa fiyat farkı da varsa gerçekte 2016 ile o farkı da almaması gerekiyor.

Merhaba,

bahsi geçmemesini zaten tartışma dışında bırakıyorum mesajlarımda, ama avukat olmamanıza rağmen sizin bu kadar net cevap vermenizi hala yadırgıyorum açıkçası, yardımcı olma niyetinizi anlayabilirim, haklarınız konusundaki hassasiyetinize de sonsuz saygı duyarım ancak Yasal Haklarla ilgili yönlendirmede bulunurken bence işi alanında yetkin insanlara bırakmak gerekiyor, sizinle polemik başlatmak değil niyetim sadece forumda gördüğüm sıkça yapılan hatalardan biri, deneyimleri paylaşmaya tamam ama uzmanlık alanınız değilse akıl verirken tedbirli olmakta fayda var diye düşünüyorum. (Yanlış anlamayın lütfen kesinlikle polemik değil amacım, hatta hassasiyetleri olan avukat veya savcı da değilim, bu konu o kadar önemli olmasa bile bazen çok önemli tartışmalarda bile çok savruk düşünceler gezinebiliyor forumda, sadece yeri geldiği için yazayım istedim.) ve ayrıca "profesyonel tüketici" kavramını da kanunlarımızda görmemiz ümidiyle...

@Zfr

Ayıplı mal

MADDE 8 – (1) Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan maldır.

@ÖmerMurat Yine de ayıplı tanımına uymuyor, 2016 deyip 2015 satmak elma diyerek armut satmak anlamına geliyor, grup set hatta vites sayısı değişimi bile söz konusu bisikletlerin üretim yıllarında. Satıcı ve alıcının elma olduğuna kanaat getirdikleri malın eve gidince armut çıkması mümkün görünmüyor, olsa olsa içi çürüktür, aldığı malın bütünlüğüne uygun değildir. Hiçbir gerekçe sunmasına gerek yok tüketicinin, ürüne herhangi bir zarar vermediği sürece iki hafta içerisinde ben vaz geçtim deyip götürebilir iade için. Bunu bilmek için uzmanlığa ihtiyaç yok, kalp damar cerrahisi bir konu değil. Memnun kalmadığım bir ürünü iade etmek ya da değiştirmek için barolar birliğinden sertifika almaya da gerek yok. O kısımlar uzlaşmazlık durumu söz konusu olunca gelir, o yüzden hakkını alamadığın bir reaksiyon ile karşılaşırsan tüketici heyetine başvurmasını tavsiye ettim, o durumda uzmanlık gerekir, tarafların talepleri, uzlaşamama konusu, iki tarafın izlediği usül, bunların hiçbiri için uzaktan yorum yapılmaz.

• Beğen
Tepkiler: n500
@ÖmerMurat

Ayıplı Mal
Madde 4- (Değişik: 6/3/2003-4822/4 md.) Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle
yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız
misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına
sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.

@Zfr 2 konu başlığı daha fazla kirlenmesin bence, tartışmaya özelden devam edebilirsiniz ama kanun çok açık "taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması..."

" Hiçbir gerekçe sunmasına gerek yok tüketicinin, ürüne herhangi bir zarar vermediği sürece iki hafta içerisinde ben vazgeçtim deyip götürebilir iade için." Bu söylediğiniz zaten tartıştığımız bir şey değil, bunu biliyoruz, hatta bunu tartışmak için uzmanlık istemiyoruz, hatta ve hatta Barolar Birliği sertifikasyon programlarında falan vakit kaybetmenizi bile istemiyoruz.

Ayıplı Mal olduğunu son mesajınızla detaylandırdınız galiba? Ancak bu eski kanun dikkatinizi çekerim!

İki hafta içerisinde koşulsuz iade uzaktan satışlarda oluyormus.

arkadaşlar max.bütçem 1000 tl,tur bisikleti almayı düşünüyorum,carraro 224 hakkında fikirleriniz nedir,birde sedona 410 un fiyatını 1000 tl ye çekersem sizce hangisini almalıyım?

@hakaleyte rubena flas STU dıs lastikleri cok iyi. 5mm zırh var. Ben yaklaşık 5 aydır kullanıyorum lastigim hic patlamadi. Tek sıkıntısı biraz ağır. Eğer patlamaz lastik istiyorsan fiyat ve kalite olarak gayet güzel.

Merhabalar
Dün itibariyle onca tavsiye ve aramalardan sonra Carraro sportive 224 ( 2015 ) zar zor bulabildim ve aldım.
Bir kaç soru sorayım boyum 1.73, bisiklete bindiğimde 2-3 cm bacak arası boşluğum var. ( ve şiddetle carraro 224 istediğimden ve 46 kadro bulamadığımdan 51 cm kadro aldım :((
Sıkıntı yaşar mıyım ?

Birde burdaki Carraro 224 resimlerine baktığımda dişli tekerler görüyorum benim teker daha ince daha az dişli acaba tekerleri mi değiştirdiniz ?
Kusura bakmayın bisiklet konusunda ilk deneyimim ve bilgim az.
Teşekkür ederim

@hakidagi Anlaşılmıyor, 46 kadroda mı 2-3cm boşluk kalıyor yoksa 51cm kadroda mı?

51 kadro da 2 cm kadar boşluk kalıyor ama boyum 1.73 bende anlamadım :) bisikletci salcono n60 önerdi ama dedi onu da versem sana yine bu boydan 18 kadro verirdim sana olur dedi bu. tabi sürerken bi sıkıntım yok ama ileride kalıcı sıkıntılar doğurur mu bilemem.

@hakidagi 224un tekerleri ince. Baktigin resimden sen farkli görmüş olabilirsin. Hayirli olsun bu arada kazası belasız pedallamalar:) kasksız kullanmıyoruz unutma ;)

@hakidagi

O kadar boşluk kalması gerekiyor zaten, ne kasıklarına yapışması lazım ne de 10-15 santim boşluk kalmalı. Tam bedenini bulmuşsun yani, bacak içi boyun kaç biliyor musun?

teşekkür ederim equles en kısa zamanda kask ve diğer ekipmanları da alacağım inş. :)

@hakidagi

Tamam aynıyız, 46 ile 52 arasında her şey olur bize, aşağı indikçe kontrolün kolaylaşır, yukarı çıktıkça performansın kolaylaşır. Hayırlı olsun.

iyi akşamlar arkadaşlar...sizlere danışmak istediğim bir konu var..yaklaşık geçen mayıstan beri salcano 20 hd kullanıcısıyım yaklaşık 1200 km yol yaptım aslına bakarsanız bir sıkıntım yok bisikletimden memnunum ancak carraro sprotive 230 30 v hd son 2 3 gündür ilgimi çekiyor...kullanan arkadaşlar tavsiye edermi? benim kullandığım salcano city sport 20 hd ile arasında çok fark varmı? 1000 tl gibi bir farkı ödemeye sizce değermi deneyimli olanların cevap yazmasını rica ederim..özlden msj gönderirseniz çok memnun olurum...ben vitesleri haricinde bir fark görmedim...vitesin deore olması kullanımda çok fark ediyormu? benim göremediğim başka farkları varmı ?birde ağırlık farkı varmı acaba? 20 hd yaklaşık 13.50 14 kg gibi söylediğim carraro modeli kaç kg dir?

Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katılıyorum.
1.95 boyunda ve 114 kiloyum.
Artık arabayı bırakıp bisiklet hayatına geçmek ve sağlıklı bir birey olmak istiyorum.
Bu konuda uzman arkadaşlardan özellikle yardımlarını rica ediyorum.
Max bütçem 900-1100 tl
Sağlam, işe ve eve gidip geleceğim boş zamanlarımda kullanabileceğim kaliteli sorun çıkarmayan bir bisiklet arıyorum.
İşin teknik kısmından malesef anlamıyorum carraro hangi modelini hangi boyunu hangi inç model olanı almalıyım ?

Teşekkürler,

Geri