@MertEs
Hangi bisiklet daha iyiden ziyade hangi bisiklet işinizi görür buna karar vermek lazım öncelikle. Ben de mesela sizinle hemen hemen aynı kullanım alanlarına yönelik almıştım bisikletimi ve Carraro'nun amortisörlü modelini (Sportive 227) tercih etmiştim. Ben amortisörlü modeli tercih ettiğim için memnunum açıkçası, çoğunlukla şehiriçi kullanım için bile olsa (memlekette yolların hali ortada, bazen kaldırımda bile gitmeniz gerekebiliyor.). Ancak düz maşada o kadar çok mu farkediyor; bazılarına göre hayır ve zamanla alışıyorsunuz çukurlardan/yollardan kaynaklanan titreşimlere ve sarsıntılara. Ben mesela çoğunlukla amortisör açık kullanıyorum, gidondan kilitli olduğu için de dilediğim zaman kolaylıkla maşayı kilitleyip öyle de kullanabiliyorum. Her iki şekilde de kullanma imkanına sahip olduğum için açıkçası amortisörlü benim tercihim olurdu yine. Yani bu biraz sizin aradığınız konfor (-ki kim ne derse desin konfor farkı var bence arada, ama düz maşanın verdiği rahatsızlık gözardı edilebilir düzeyde mi, evet.) ve rahatlıkla ilgili. Lakin orjinal tur bisikletlerinin çoğu düz maşa, sadece tur bisikleti olarak düşünürseniz diye de bunu belirteyim.
Fakat öncelikle olarak seçtiğiniz iki bisiklet arasında donanım olarak Carraro bir tık önde görünüyor, sadece maşaya bakıp karar vermeyin yani. Aralarındaki fiyat farkı da donanım farkından kaynaklanıyor zaten, sadece maşa değil yani.
Aslında Ankara'da yaşadığınızı düşünürsek -yokuşlarından bahsediyorum- düz maşa ağırlık bakımından sizin için daha rahat olacaktır (çünkü arada yaklaşık 2 kg bir fark vardır muhtemelen, amortisörlü olan daha ağır yani), ve fakat yine Ankara'da yaşadığınızı düşünürsekı -yine yokuşlardan bahsediyorum- amortisörlü maşa sizin için daha rahat olacaktır, çünkü belirli konfor farkı yaratır yokuşlarda.
Ama her ikisinde de yaşayacağınız rahatsızlık gözardı düzeyde midir, evet.
Gördüğünüz gibi ilk mesajda bahsettiğim şey, önceliklerinizi belirleyip, gözardı edebileceğiniz şeylere karar vermeniz gerekiyor sadece. Öyle çok büyük farklılıklar değil yani. Fakat performans yapmayacaksanız, yani ağırlık gibi bir derdiniz yoksa Carraro'nun amortisörlü maşa seçeneği olan bir modelini listeye ekleyin derim ben.
Ne olursa olsun, ölçülerinize göre olan, içinize sinen ve sizi mutlu edecek bisiklete kavuşmanız ümidiyle, saygılar.