Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@Scherwin 51 kadroda karar kılıyorum ozaman tesekkür ederim. @Emin ak mavi olan 2016 modelmi ? kurulu olmadıgı için deneyemedim 54 kadroyu. evet sordum yesil olanını 51 kadrosunu getirtirmisiniz diye fabrika ne gönderirse o geliyor falan muhabbeti yaptı arkadaş sanırım ugrasmak istemedi. 51 kadro yesil rengini bulmalıyım hafta içine :) carraroyu sadece accell lerdemi bulabilirim peki ? hafta sonu arayayım. @Emin ak siz nerede oturuyorsunuz deneme sansım varmı sizdeki bisikleti ? saygılar

@Emin ak konyada biziklet denildiginde aziziye caminin orası gelir akla dediler birde orası nasıl biryer veya carraro bayisi varmı ?

• Beğen
Tepkiler: Scherwin
Scudo
Benimki mavi 2015 modeli ,denemek istersen başımın üstünde yerin var bu arada bende aziziye caminin orada baya gezdim ama carraro satan bulamadım geneli zaten kucuk bisiklet ama gözümden kaçan olabilir o ayrı sonuc olarak bulamadım .

@Emin ak ben bosnada oturuyorum siz ne taraftasınız. carraronun sitesinden konyadaki satış noktalarına baktım adreslerini aldım cumartesi pazar hepsini gezmeyi düşünüyorum

@Emin ak numaranızı atabilirmisiniz bana haftasonu haberleşelim müsait oldugunuz bir vakitte

@fenapaga
Değerli arkadaşlar, bu ve benzeri mesajları özelden birbirinize atabilirsiniz. Hele telefonunuzu ortaya yazmanızı da ayrıca tavsiye etmem.

Selamlar...

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Peacess
@Emin ak aldım tesekkürler @Scherwin sizede tesekkürler yeni üye oldugum için haberim yoktu

• Beğen
http://www.cyclingtr.com/wp-content/uploads/2011/10/5F01_ehir_2D00_tur_2D00_bisikleti_2D00_kadro_2D00_boyu1.jpg @fenapaga @Scherwin Bense üç gün önce carraro sportive 227 modeli 54 kadro boyu aldım. Boyum 1.82 m, iç bacak boyumsa 82 cm ve bugün yaklaşık 40 kilometrelik ilk turumu yaptım. Hiç sorun yaşamadım, idmansız olmama rağmen şu an herhangi bir kas ya da eklem ağrısı da hissetmiyorum. Ankara Sincan'daki emre bisiklet'ten önce telefon sonra yüzyüze pazarlikla 1500 lira peşin vererek aldım o yüzden çok çok 1600'e inerim diyen satıcıyı biraz daha uğraştırabilirsin diye düşünüyorum. 54 aldım çünkü elinde 54 kadro olmayan başka bir satıcı 1360 liraya 51 kadroyu verecekti. Ama açık sözlü biçimde benim icin ideal olanın 54 kadro oldugunu söyledi. Şehir bisikletinde üst sınırdan kadro boyu seçmenin daha iyi olduğunu göstermek üzere; arka göbeği kusurlu olduğu icin satamadığı 54 kadro bir sportive 330'u denetti ve gördük ki sadece ilk pedallamada dengeyi kurduğunda sorun yok ki bu da acemiliğin atlatılmasıyla aşılacak bir şey. Benimle aynı boyda olan bir arkadaşım birkac aydır aynı kadroda sedona 300 kullanıyor ve ergonomik ya da kinetik olarak 82cm ic bacak boyuna en uygun kadro 54 gibi duruyor. Sanırım fark uzun süreli kullanımla ve acemiligin atlatılmasıyla anlaşılacak bir şey. Açıkçası üç gün önce bisikleti alıp eve geldiğimde 'ulan resmen süvari atı gibi bu alışabilecek miyim ben bu deveye' demiştim ama bugün 40 km sorunsuz binip ağrısız sızisız eve dönünce iyice rahatladım.

@Cemil Dada

Elbet ki tercih sizin. Burada kesin olan bir şey var ise o da şu;
Büyük Kadro : Denetim zorlaşır, performans artar.
Küçük Kadro : Denetim artar, performans düşer.

Sizin tabiriniz ile "Deve gibi bir bisiklete ilk pedallamada dengeyi kurduğunuzda :D" sıkıntı bitiyorsa bir problem yok. Tur bisikletlerinde 1 boy büyük seçin diyen çokça kişi var.. ama onlar örneğin Tekirdağ'da o ilk dengeyi kurduracak pedali basıp, soluğu Şarköy'de alıyorlar (79 km). Şehir içi, kalabalıkta kullanımda ise onlar da güvenlik/konfor açısından olumsuz etkilendiklerini biliyorlardır.
Uygun olmayan kadro seçiminin (aşırı uçlarda) temel bazı güvenlik ve sağlık ile ilişkili noktaları da var elbet... Bisiklete binip 2 ayağınız ile yere basınca orta demirin mesafesi, pedal çevirince saat 21:00-15:00 konumunda diz kapağınızın ayak topunuza göre ileri-geride durması, Seleyi iyice indirmenize rağmen (neredeyse sele borusuna bir lamba bile takılamaz iken) saat 18:00-12:00 konumunda diz kapağının tam açık pozisyona göre 20 dereceden daha az açı yapması (160 dereceden fazla), tüm koşulları sele yukarı-aşağı / ileri-geri ayarı ile sağlayabilmiş olmanız ile birlikte bu sefer bisiklet sürerken aşırı ileri/geri uzanılması, kolların gergin bir şekilde 180 derece durması veya fazla bükük olması ... Geçenlerde bir yazı okudum, satılan kadro boyuna göre bir istatistik yapmışlar, insanımızın boyuna göre daha büyük kadrolar tercih ettiğinden (Avrupa'ya göre) söz ediyor idi. Kullandıktan sonra ağrı-sızı hissetmemiş olmak da bence bir kriter olmamalı. Belki çok esnek, dayanıklı ve tolere eden bir bünyeniz var, hissettirmiyor. 1:1 aynı ölçüde olursak belki ben belimi doğrultamayacağım! Elalem astronot oluyor uzaya gidiyor, ben araçta 2 satır yazı okuyayım midem/bünyem allak bullak oluyor!

Bir de teknik detayları bir kenara bıracak olursak ... fabrikalar neden farklı kadrolarda üretim yaparlar ki!? bir sürü teknik ve stok maliyeti! sonuçta bu forumda 170 cm boy ile 54 kadro kullananına ve memnun olana bile rastlamadık mı? Boyu 190cm olup 54cm kadroyu büyük bulup 51cm'i alana da rastlamadık mı? Eee boyu 195 cm olan bir vatandaş hangi kadroyu alsın. 25 cm daha kısa olanın bile memnunum diye oturabildiği 54cm'lik kadroda nasıl sığacak? Ki kullanıp memnun olanı da bu forumda gördük. Ben düşüncemi söyleyeyim, 51cm bana göre tam. Ama 46 mı 54 'mü diye bir seçime zorlansam büyük olasılıkla 46'ya yönelirim. Kışın çektiğim bir fotoğrafı ekleyeyim. Boyum 185 (ayakkabı ile 187-188), (bacak iç boyum 86-87cm / eşofman giydim), kilom o zaman 99 kg gibi idi. 51cm kadronun neye benzediğini ve 54'ün ne kadar büyük olabileceğini az çok tahmin edebilirsiniz.

20151203-EOS.M-IMG_1260.jpg

Kalın sağlıcakla...

@Scherwin

Bu geniş ve bilgilendirici paylaşımınıza öncelikle teşekkür ederek, ufak bir ek yapalım müsaadenizle; yanlış kadro seçiminin sonuçlarını daha çok uzun sürüşlerde ve belirli bir kilometre sonrasında hissetmeye başlarsınız, yani uzun vadede. Yani kimilerinde sonucu hemen görebiliyorken bazılarında -hatta çoğunlukta- bir kaç yıl sonunda ufak ufak rahatsızlıklar kendini göstermeye başlıyor. Bu nedenle sorunsuz ve uzun bir bisiklet hayatınız olsun istiyorsanız öncelikle doğru kadro boyu seçimi çok önemli. Belki bugün değil ancak ileride sorun yaşamamanız açısından inanın hayati derece de önemli.

Bir de konuyu takip eden arkadaşların başlığa katkı koyması açısından eklemek istediğim bir şey var; bir kaç günce sevgili @Scherwin ile kadro boyları hakkında yaptığımız bir konuşma vardı, önceki sayfalarda bulabilirsiniz. 48 ve 54 kadro gibi kadro boylarını ben duymadım açıkçası varsa da çok şaşıracağım. Bu konu başlığında böyle bir beden tablosu oluşturmak açısından farklı kadro boylarına sahip arkadaşların kendilerinin bizzat ölçüm yapmasını ve kadro boylarını bizlerle paylaşmalarını rica etmiştik. Sizler de ( özellikle @Zfr @Cemil Dada ) sele kelepçesinin üst noktasıyla aynakolun tam göbeğinden ölçüm yapıp bizlerle paylaşırsanız bizleri aydınlatmış olursunuz, şimdiden teşekkürler.

Şu ana kadar elimizde olan;

S = 43 cm (Lady Kadro)

M = 46 cm ( CS 227 )

L = 51 cm ( CS 227 )

@tahrefa Kuşadasındasınız galiba, turlarımız oluyor gelmek isterseniz haberleşelim :)

@Scherwin cok guzel bir aciklama olmus gercekten. Tesekkur ederim bu ayrintili paylasim icin. Kadro boyuna asiri uclarda olmadiktan sonra neden bu kader takilinir anlamis degilim. Mesela carraro da 180 ustu olan icin cizelge de 50 kadro tavsiye edilirken 1.82 olan birisinin 46 kadro almasi gercekten cok buyuk bir problem midir bence degildir. Hatta daha once de belirtilmis kucuk kadro bence problem degildir sele borusu, gidon bogazi gibi eklemelerle asilabilir. Bence esas sorun buyuk kadro alip vucudunuza kullanim olarak sikinti yaraticak, sonradan mudahalelerle duzeltilemeyecek hatalardan kacinmaktir.

• Beğen
@Cemil Dada Hayırlı Olsun Bisikletiniz. Arada Sincan'a geliyorum görüşelim inşallah.

Düz (flat) gidon tavsiyesi olan var mı acaba 224 üm için? Örnek olarak resimdeki triban 520 gibi bir gidon takmak istiyorum. Düz ve kısa. hd_689dea2f820d40c5a125f2bdf3ac5380.jpg

Geri