Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@namredips

Merhaba,

-"kronik" diye nitelendirilen ses sorununun bir çok sebebi olabilir (rotorun yamuk olması, kaliperin ortalanmış olup olmaması, rotora yağ bulaşması vs.) ve bunu kronik olarak nitelemek yanlış bence, bunların hepsinin çözümü var ve bir kısmı da kullanıcı hatasıyla ilgili sorunlar. Bende 1 adet CS 227 1 adet (kız arkadaşımın) CS 225 var, şu ana kadar bir ufak tefek sorunlar yaşamış olsak bile genel anlamda bir sıkıntı yaşamadık. CS 225'in arka rotorunda hafif bir eğrilik vardı -fren ayarını ne yaparsam yapayım- çok az ama çok çok az bir ses çıkarıyordu (önemsenmeyecek düzeyde bir ses aslında ancak ben biraz kıl olduğum için trenin üstünde yolculuk yapıyormuşum hissiyatı veriyordu bana), rotorun yamuk olduğunu anladım, bisikletçime geçerken uğradım söktü tekeri, 5-10 dakika uğraştı, yamukluğunu aldı rotorun, bozukluk varsa at 3-5 Lira yoksa da gerek yok dedi gönderdi. Yani demem o ki gözünüzde büyütmeyin böyle şeyleri.

-Yağ sorunuza gelince arabanız varsa bilirsiniz, aracınızın motor yağını veya hidrolik yağını neden değiştiriyorsunuz veya tamamlıyorsunuz. Bisiklete gelince neden bu kontrolleri,değişimleri veya bakımı sorguluyorsunuz. Fren dediğiniz şey parmaklarınızın ucunda ve yaşamınız ona bağlı bir şekilde. Aracınızın 3 yıl yağını değiştirmemeye çalışın bakalım ne olacak o motorun hali veya ne kadar dayandırabileceksiniz motoru.

-Performans sürücüsü olmayacağınız için aradaki ağırlık farkı sizin için önemsiz açıkçası, bu yüzden de (performans yapmadığımız için) şehir/tur bisikletlerinde ağırlık kriteri önem sıralamasında ilk başlarda değildir.

-Aldığınız kadronun ve ön maşanın hem v fren hem de hidrolik fren uyumlu olup olmadığına bakmak -sormak- gerekiyor. Hidrolik frenli alıp v fren uyumu olanlar olabiliyor ancak v fren olarak alıp sonradan hidrolik fren takamayacağınız kadrolar çoğunlukta. Ancak onlar içinde yine çözüm var o da hidrolik jant fren, montaj pimleri normal v fren ile tamamen aynı diye biliyorum.

-Benim için en büyük ve en önemli artısını söyleyerek noktalayayım; elimin altında taş gibi bir fren var, ne zaman istersem o zaman duracağını biliyorum. (V frenin ıslak zeminde frenleme kabiliyetinin düştüğü bariz bir gerçek ve açıkçası benim için bu önemli bir eksi.)

-Forumda yazdan yaza süren arkadaşlarda mevcut. Ancak yine aynı hatayı burada yapıyorsunuz bence ve ben de yine aynı örnek üzerinden yürüyeyim; 1 yıl arabanızı kullanmadığınızda ne yaparsınız, veya kullanmayacaksanız ne yaparsınız, yahutta 1 yıl boyunca hiç kullanmadığınız bir arabayla yola çıkar mıydınız?

Almayı düşündüğünüz şey bisiklet bisiklet, Unicorn değil! (Gerçi onun da arpa, saman nalbant sorunları olacaktır :))

Selamlar.

Scudo
Merhaba arkadaşlar Sedona 711 mtb'mi sattım, şimdi 224 alacağım kafaya koydum. 2016 model şu an 1090 tl'ye satılıyor n11.com'da. Daha uygun bulabilirsem hemen alıcam, (temiz 2015 de olur) satan varsa talibim. :)

@Scherwin

Merhaba,

fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla selenin altındaki suluk diğerinin üstüne geliyor. Biliyorsunuz benim kadro 46, ancak ben böyle bir sorun yaşamıyorum, sorun kafeslerin yapısıyla ilgili olabilir çünkü hepsinin vida yerleri -seviyeleri,yükseklikleri- farklı, bende durum tam tersi mesela, sele tarafındaki suluk altta kalıyor. Bir de şöyle bir şey yapmıştım ben, bu da fark yaratmış olabilir; logonun olduğu taraftaki matara kafesi yerine XLC'nin 1,5 litrelik kafesini takmıştım, dolayısıyla o daha şişko ve geniş olduğu için üstte kaldı, seviye olarak diğerinden yukarıda yani. Mesela orada Laken'in 1 litrelik çelik matarasını kullanıyorum sıkıntı olmuyor, diğer tarafa da 500 ml olanını alacağım ve sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Diğerinde de şimdilik 500 ml lik şişeler kullanıyorum (pet şişeden bahsetmiyorum) sıkıntı olmuyor. Sabah size 1-2 tane örnek fotoğraf atarım, daha iyi fikir verebilir, selamlar.

Not: Matara kafeslerini alırken kadroya yerleştirerek almıştım takmadan, böyle bir sıkıntı olabileceği aklıma gelmişti, fikir versin diye linkleri ekliyorum.
(link)
(link)

@ÖmerMurat

@ÖmerMurat Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim..söylediklerinizin hepsine katılıyorum (unicorn dahil:))..artık gün içinde karar verip sipariş geçeceğim inşallah..

Arkadaşlar az önce eşimle gittik ve carraro 224 ünü aldık..orada 51 kadro olanı vardı eşim bunu sürerim dedi hatta seleyi kesip boyunu kısaltılar dışarıda biraz sürdü..sürerim ben bunu diyor hala ama yere ayak uçlarıyla zor basıyor..alışmış çocukken büyük dağ bisikletlerini kullanmaya:) ama ben izin vermedim boyu 1.60 zaten 46 kadro boyu olanı sipariş geçtik..lakin bizim çocuk için arka koltuk alacağız..46 lığa sığmayabilir dediler kadro küçülüp geriye kaydığı için..belki bagaj alıp üstüne takılanlardan olabilir ama direk bagajsız kadroya takılanlar olmayabilir dediler..ne diyorsunuz? Kullanan veya bir bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkürler

Carraro sportive 327 almaya niyetlendim ama İstanbul da Metin Bisiklet dışında hhiçbir yerde stokta yok. Metin Bisiklet hakkında yyazılan olumsuz yorumlar yüzünden de oraya gitmek istemiyorum. Bu nasıl is aanlayamadım... Atak Bisiklete bir hafta önce siparis verdim 48 kadro oradan da ssonuc cçıkmadı. 48 kadro oolmadığını ssöylediler bu modelin 7 gün sonra telefondan.

@Scherwin

Merhabalar,

içime kurt düşürdünüz diye sabahın köründe kalkıp matara kafeslerine baktım. Sonrasında uzunca bir sürüş yaptığım için, şimdi bu saatte fotoğrafları paylaşabiliyorum. Farklı farklı çaplarda, evde elime ne geçtiyse mug, şişe vs gibi şeylerle de çektim. İkinci matarayı henüz almadığım için net olarak sorun yaşayıp yaşamayacağıma emin değilim ancak alacağım mataranın çapıyla bugünkü denediğim nesnelerin çapını karşılaştırdığımda sorun yaşamayacakmışım gibi duruyor. Ancak yine de emin değilim çünkü bugün denediğimde birbirine engel olan çakışmalar da gördüm. Fakat yine de matara kafeslerinin farkını duruş ve pozisyonlarından anlayabilirsiniz. Fotoğrafları paylaşıyorum, selamlar.

67120 dosyayı görüntüle

67121 dosyayı görüntüle

,67122 dosyayı görüntüle

67123 dosyayı görüntüle

67124 dosyayı görüntüle

67125 dosyayı görüntüle

@ÖmerMurat Çok teşekkür ederim, çok zahmet olmuş... Herşeye rağmen sizin durum benimkinden iyi görünüyor. Şu an bir matara ve sizin yeşil Tupperware in aynısından kullanabiliyorum. Ama metal standart kalınlıkta iki suluk ile olmuyor. Ekstrem bir çözüme yönelmeden önce farklı bir kaç suluk kafesi deneyeceğim. Bakarsınız sorun çözülür. Selamlar...

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar az önce eşimle gittik ve carraro 224 ünü aldık..orada 51 kadro olanı vardı eşim bunu sürerim dedi hatta seleyi kesip boyunu kısaltılar dışarıda biraz sürdü..sürerim ben bunu diyor hala ama yere ayak uçlarıyla zor basıyor..alışmış çocukken büyük dağ bisikletlerini kullanmaya:)ama ben izin vermedim boyu 1.60 zaten 46 kadro boyu olanı sipariş geçtik..lakin bizim çocuk için arka koltuk alacağız..46 lığa sığmayabilir dediler kadro küçülüp geriye kaydığı için..belki bagaj alıp üstüne takılanlardan olabilir ama direk bagajsız kadroya takılanlar olmayabilir dediler..ne diyorsunuz? Kullanan veya bir bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkürler

Dostlarım bana , matara ve matara tutucu önerirmisiniz ...

@Corazon685
Hocam sele değiştirdiniz galiba marka ve ne ödediğiniz hakkında bilgi verebilir misiniz? Birde sele yüksekliğini doğru ayarladınız mı? Sanki biraz alçak gibi geldi. Sağlık problemleri yaşamanız muhtemel olur ayarsız sele ile.

Yarın bisikleti teslim alacağım yanında çocuk koltuğunuda..yardımcı olabilecek biri yok mu?

Arkadaşlar öncelikle kusura bakmayın konu açamadığım için buraya yazıyorum Mosso legarda 1621 mdm v alınırmı? Pek bilgim olmadığım için size soruyorum özellikler aşağıda:

MAŞA
AYNAKOL
RUBLE
VİTES KOLU
ARKA ATIRICI
ÖN ATIRICI
ZİNCİR
FREN
ORTA GÖBEK
PEDAL
HAZNE
JANT
LASTİK
AĞIRLIK
6061 ALLOY FRAME
RIGIT
SHIMANO FC-M131
SHIMANO MF-TZ21
SHIMANO TS-EF51 7X3
SHIMANO ALTUS RD-M310L
SHIMANO FD-TX51
KMC-Z51
LOGAN V934AE
KASET KL-08A
HF866 ALLOY
SF-223A
STARRIMS J19DR
CHAOYANG 700X32C
12,10 k

image.png

@ÖmerMurat @ilberto
@ÖmerMurat

Fotoğraflarınızı tekrar gözden geçirdim. Sorunumuz 1:1 aynı olmakla birlikte sıkıntının büyük oranda suluğu çepeçevre saran etli ve kalın kenarlı suluk kafesi gövdesi!
Suluklar şöyle olsa sanki sorun çözülür gibime geliyor, ne dersiniz?

SulukKafesi.jpg SulukKafesi2.jpg

Suluk kafeslerinin birbirine bakan yüzeyleri tamamen açık! Suluklar gövdeleri ile karşı karşıya duracaklar gibime geliyor!

@ÖmerMurat Ya da işi bir adım daha ileriye götürüp, özellikle öndeki kafesi aşağıdaki gibi bir model ile değiştirmek! (tabii ki ikisini de ;)) Bir sürü ayar deliği var, öndeki kafesi bayağı ileri montajlamak mümkün görünüyor!

SulukKafesi3.jpg

Selamlar...

@Scherwin

Merhabalar,

sorunu büyük oranda tespit etmişsiniz anlaşılan, sadece et kalınlığı yok olsa bile benim de sorunum çözülmüş olacak sanırım. Ancak daha bir de yurtdışından gelecek bir pompam var, bakalım o geldiğinde yerleşim nasıl olacak merak ediyorum. Siz bir ilerleme kaydederseniz paylaşacağınıza eminim zaten,
selamlar.

Arkadaslar geçen hafta carraro 230 aldim uzerinde Michelin protec lastik var ancak iç lastik cts diye bisey...neyse 2 hafta olmadan on lastik asfalt yolda 2 kez patladı..ikiside jantin olduğu yüzden...yola temas eden yüzde bir patlak yok..sizce sebep ne olabilir?iç lastiği değiştirsem sorun cozulurmu?salcanomda continental country plus vardı ayni yollarda yaklaşık 1 yıl hic patlaksiz kullandım..ve tek patlak olmadan bisikleti sattım..bu lastiğin ayni yolda 10 gün içinde 2 kez jantin olduğu yüzden 80 psi hava ile patlamış olması neden olabilir?

@Ooqtay

Merhaba,

hayırlı olsun bisikletiniz, kazasız belasız keyifli sürüşler olsun. Bisikletinizle ilgili detayları (model yılı, nereden ve ne kadara aldığınız gibi bilgileri vs.) paylaşırsanız karar verme aşamasında olan arkadaşlar için fikir vermesi açısından faydalı olur, selamlar.

@onur mutlu

Merhaba,

-Jantın iç yüzeyinde koruyucu var mı?
-Aynı noktadan mı patladı ikisinde de?
-Maksimum psi'da kullanmanızın özel bir nedeni var mı?
-İç lastiği çıkardıktan sonra jantın iç yüzeyinde elinizle gezindiniz mi, elinize batan sizi rahatsız eden bir şey oldu mu baktınız mı?

Selamlar.

@ÖmerMurat

Ankara Yiba Carsisi diye bir yer var ordan aldm bisikleti.
Adamlarla daha once konusmustm zaten 1.080 tl kredi kartina taksit yaptirdim. İndirimli hali bu. Sagolsun yaninda celik sifrelo kilit verdiler celik pomba verdiler ve suluk yeri hediye ettiler mutlu oldum. Gidisi fln guzel ilk aldigm gun yol yaptm biraz guzel gidiyor. Yalniz tek sorunu sele si biraz sert gibi geldi bana acitti biraz zamanla alisirm yada degistiririm artk bakacagim. Alacak olan arkadaslar hic tereddut etmesnlerr saglam guzel bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
@Emin ak

Bu fotoğrafları şu (Aliexpress Yardım ve Tavsiye) konu başlığında paylaşırsanız daha kolay yanıt alabilirsiniz. Bu konu başlığı altında herkes Aliexpress'ten alışveriş yapmıyor olabilir. Ayrıca benim anladığım kadarıyla herhangi bir sorun görünmüyor şimdilik, sadece ürünler kargoya verilmemiş gibi, fakat siz yine de o konu başlığı altında sorunuza yanıt arayınız, selamlar.

Geri