Merhaba arkadaşlar, forumda yeniyim. Bundan 3-4 yıl önceye kadar Atala marka bir mtb sahibiydim, ağır, hantaldı ama o kadar güzel görünüyordu ki hala tek geçerim. İzmir içinde bütün işlerimi 1.5 yıl boyunca onunla halletmiştim. Beni mahvetmesine rağmen... O zamanlar biliyordum bir şehir bisikletine geçmem gerektiğini ama öğrenci olmamdan mütevellit bunu yapamıştım ve o ilk göz ağrım olan Atala da çalındı gitti bir gün... Şimdi ise geri dönüşümü Sportive 225 veya Mosso Legarda 1727 ile yapmayı düşünüyorum. Öncelikle CS 225 hakkında kafamı karıştıran bazı noktalar var. 2015'ten sonra modellerde maddiyat düşürmek amacıyla bazı değişiklikler yapılmış gibi. Örneğin lastikler artık Michelin değil vs. Geçenlerde İzmir'de gittiğim Sundu Bisiklette 2015 modeli de vardı, siyah ve fıstık yeşili çizgileri olan. Ama işin ilginç yanı 2017 ve 2015 modellerinin fiyatlarının aynı olmasıydı(Eski modelin mantıken daha ucuz olması gerek). Sizin bu konudaki görüşünüzü almak istiyorum. Bu konuyu araştırdım ancak tam bir kanıya varamadım, o yüzden net bir soruyla sizlere danışmak istedim..
Diğer sorum ise Mosso ile alakalı. Carraro başlığı altında olduğumuzu biliyorum ama bu bisiklet 2 kg kadar daha hafif. Donanımda da pek bir fark yok. Tercih ederken Mosso'yu ne kadar kale almalıyım sizce?
Şimdiden çok teşekkürler. Hem bisikleti aldığımda, hem de almaya giden süreçte bundan sonra beraber olacağımıza inanıyorum.