Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çay Kültürü

Scudo
Oo çay dediniz durun simdi pro geldi :D

Sabah aksam çay icen birisi olarak neredeyse tüm çayları denedim simdiye kadar. En çok hosuma giden ise lipton oldu.

Lipton early grey; Kafelerde bardagini 5 liraya satiyorlar :D bergamot aromasi sayesinde tadı baya lezzetli olsa da sürekli içimlerde güzel aroması siradanlasiyor ve bir süre baska bir çay içene kadar tadını alamiyorsunuz.

Lipton siyah inci; bu varya bu cok hoştur.bu :D ne acı ne tatli, ne koyu ne açık, çabuk demleniyor afiyetle iciliyor :D

Çaykurun paketini almistim bir ara tadı hosuma gitmedi çok acı geldi, şekersiz ictigim icin de baya icilmez bir sey oluyor. Sekerli de şerbet oluyor.

Onun disinda ben çayimi demlikle demlerim sadece, altinda su kullanmam. Demlige koyarim cayimi direk bardaga ordan. Ekstra su eklemem. Suyu bardaga koyduktan sonra kaynamis olarak demlige eklerim. Hatta uzunca bir suredir termosta demliyorum böyle hem hizli demleniyor hem de hic sogumuyor. Cay doldurdukca su eklemezseniz acı oluyor ama uyarayim :D

Not; Doğadan'ın 25 li sallama paketi de baya lezzetli. :kedicik:

Tomurcuk *early grey* cayi kimisi begenmiyor ama ben mutlaka harmana ekliyorum goz karari. Bence eger tomurcuk cayin aromasini her cayda az da olsa ariyorsaniz iflah olmaz bir tiryaki olmussunuz demektir :)

En güzel çay harman yapılan çaydır. Bir kaç farklı markanın çayını karıştırın bir de öyle deneyin.
Çay demleme muhabbetine girmeyeceğim. Yanında sucuk olduktan sonra sallama çay bile içerim:)
(link)

@H.T
hocam sucuk dedin canım ekmek arası ketçap, mayonez, sucuk, turşu çekti. Bunlar Voltronu oluşturur yeminle bir de çay oldu mu yanında :D Ben turşu almaya gidiyorum :D

@mfmayliba
Yokya bu değil. İlk defa böyle bişey gordum
bu arada.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çin'lilerin çayı var bir de flowerlichi adında. Tadı hoş ancak görseli muazzam güzel. Birkaç farklı çeşidi var ben birini denemiştim. Başta top top çiçek, bardağa atıp kaynar su dökünce açıyor ve baya güzel duruyor. Birisini etkilemek için yapılabilir çok iyi :D
86397 dosyayı görüntüle 86398 dosyayı görüntüle

Valla kahve olayina elbette saygimiz sevgimiz buyuk ama gune baslayip cay icmeyince adeta kafam bile calismiyor. Cay candir. Favorim dogus siyah paket..

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
Ailemdeki her birey çay tiryakisi, kocaman demliklerde defalarca çay demleyen insanlar ama ben niyeyse bir türlü alışamadım şu çaya :) Sabah içtiğim yarım bardak çayla senelerce durabilirim :) Bizimkilerin başlarına ağrı giriyor 2 saat çay içmeyince :)

Çayın tadı şekersiz alınır. Çaykurun her çayını denedim sanıyordum ta ki bir arkadaşım Çaykur Altınbaş'ı (siyah paket) tavsiye edene kadar. Aldım onu da denedim. Çayın nirvanasıymış gerçekten Altınbaş. Alın demleyin ve deneyin.

Arkadaşlar bu arada Almanya'da falan oturan akrabanız varsa çay isteyin bir paket. Bize toz içiriyorlar yabancıya yaprak gönderiyorlar. Tat farkı gerçekten çok farklı.

Bayramda yenen agir yemeklerin uzerine cay icin yanip tutusan kac kisi var :)

kusburnu-cayi_646x340.jpg kusburnu-nasil-yetistirilir_646x340.jpg Çay konusu açılmışken, konuyu dağıtmadan şu günler "kuşburnu" zamanı. Özellikle şehir dışına çıktığınız yol kenarlarında, köylerde ve açık alanlarda olgunlaşmış kuşburnu görmek mümkün. Şimdi toplarsanız kışın çok güzel oluyor.

• Beğen
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160912/76f0a2061cc35ac93a0072dd3e3205de.jpg

Henüz bunun üzerine çay içmedim.

#Tapatalk

Tirebolu 42 bana balonmuş gibi geliyor evde mevcut ama yüzüne bakmıyorum ya da benim damak tadıma uygun değil. Uzungöl'e giderken Çaykur fabrikasına uğradım ve görevliler orada bir poşet açıktan çay ikram ettiler. Bu çayın numarası varmış, yanlış hatırlamıyorsam 2 numara idi ve en kaliteli çay bu imiş. ( o çayı halen unutamam) Bunun dışında Lipton ilk hasat ve twinings marka ingiliz çayı tüketiyorum ikisi de efsanedir benim için.

Çay konusunda çok mutsuzum. Her yolu deniyorum yine istediğimi yakalayamıyorum. Sonra gidiyorum bir mekanda içiyorum yine o çayı yapmaya çalışıyorum yine olmuyor. Şöyle bir çay elde etmeye çalışıyorum, rengi kıpkırmızı, gövdesi orta, çay tadı sert olmayan ama dolgun lezzette, bol tomurcuk kokulu, içimi rahat bir çay. Türk çaylarını alıyorum fazla hafif kalıyor, kaçaktır, yabancıdır deniyorum fazla koyu sert oluyor. Tat ya hafif oluyor, ya buruk oluyor. O orta dolgunluktaki çay tadını yakalayamıyorum. Adam getiriyor mis gibi bergamut kokuyor, ben bir sürü bergamut deniyorum öyle mis gibi kokanı elde edemiyorum. Karışım yapıyorum olmuyor, demleme metodlarını değiştiriyorum olmuyor, demlik dğeiştiriyorum olmuyor da olmuyor. Bıktım vallaha denemekten.

• Beğen
abiler ben trabzonlu bir arkadasımın tarifini uyguluyorum gayet iyi oluyor ne cok acı ne cok hafif.. Caykur tiryaki kullanıyorum cay demlerken icine de varsa cok az tomurcuk cay atıyorum. Demlemede de kaynar suyu bos demliğe döküp cayı üzerine döküyorum. Ama hic karıstırmıyorum yaklasık 20 dk da cay cöküyor suyun yüzeyünde cay kalmadıgında demlemesi tamamdır. Afiyet olsun

• Beğen
Geri