Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çay Kültürü

Böyle olur bu işler. Kilo vereyim diye kola içmeyi bırakttım, çaya başladım... Çaya zam geldi. @hamlet2006

305489 dosyayı görüntüle
Yine de siz çaya devam edin. Kola ve benzeri gazlı ve aşırı şekerli içeceklerin aşırı kilo probleminin yanı sıra vücuda çok zararı oluyor. Kahve de denenebilir. Kalp damar sistemine yararı bile varmış kahvenin tabii ki dozunda olmak şartıyla.

Scudo
Bundan 5 yıl önce 13 yaşındayken çayda şekeri bıraktım, farkettim çayın tadını almaya başlamıştım. Bi yıldır da ince belli bardakta içmeye başladım. Daha çok sardı.

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Yeşil çay içiyorum. Sosyetiksin diye dalga geçiyorlar.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Yeşil çay harika tansiyon yükseltiyor. Çaykur'un tam yapraklısı bu konuda özellikle iyi. Fazla içmesi oldukça kolay, 5 dakikadan fazla demlendi mi acılığından baş ağrıtacağını belli ediyor. Dikkate olumlu etkisi var mı bilemiyorum ama uzun tur yapıp halsizleşince tam da aranan içecek olabilir.

Çay hakkında bildiğim en sağlam literatür bilgisinden ilki; Türkçe'ye giren ilk yabancı kelime olduğu iddia edilmiştir. Dil ve kültür arasındaki ilişkiyi zaten burada yazsak forumun adını değiştirmeye kadar kastedebilir bir hale dönüşür.. Velhasıl, Çince'den girdiği ve eski Türklerin de bu konuda kültürlerine işlediği anlatılır... İkinci konu da şu; Türkiye, dünyada en fazla günlük çay tüketim ortalamasına sahip ülkelerden biri olmasına rağmen (günlük 240 milyon bardak) ÇAYKUR un 7 yıldır zarar ettiğidir.. Zarar etmeyen ne kaldı ki?​

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Ronnefeldt markasının 3-5 çeşit sallama çayını tesadüfen denedim.papatya çayı efsane guzel alayım bı kaç kutu derken 25 adetinin 280tl olduğunu gördüm.içmem 4 gün sürer o yüzden kendimi bu tarz rafine zevklere alistirmamak adına unutmaya kadar verdim.

Çay hakkında bildiğim en sağlam literatür bilgisinden ilki; Türkçe'ye giren ilk yabancı kelime olduğu iddia edilmiştir. Dil ve kültür arasındaki ilişkiyi zaten burada yazsak forumun adını değiştirmeye kadar kastedebilir bir hale dönüşür.. Velhasıl, Çince'den girdiği ve eski Türklerin de bu konuda kültürlerine işlediği anlatılır... İkinci konu da şu; Türkiye, dünyada en fazla günlük çay tüketim ortalamasına sahip ülkelerden biri olmasına rağmen (günlük 240 milyon bardak) ÇAYKUR un 7 yıldır zarar ettiğidir.. Zarar etmeyen ne kaldı ki?​
Kaliteli çaylarını Doğuş satıyor.

Şu hayatta en sevdigim seylerden birisidir cay. Nasil bir bagimliliksa artik, alkolden beter 😅 Cay parasi belimi bukuyor, beni hangi tanidik gorse onume cay getiriyor, demlik getiriyor. Hic icmedigim gun dersem abartmiyorum 10 bardak, gunluk ortalamamda 20 bardak civari kesin iciyorum. Şeker asla kullanmam çayda.

Asla buyuk bardak, kupada, fincanda falan icmem. Cam bardak olacak ve kucuk cam bardak olacak. Kahvehane tiryaki bardagi denir. Buyuk cay bardagida degil yani. Bir sigarayla tam geliyor bu bardaklar.

Diger bir huyum boşa asla cay icmem sigara kesinlikle olacak, sigarasiz icmiyorum. Siz sabahin 3 unde uykunuzdan uyanip cay demleyip iciyormusunuz? Malesef ben oyle yapiyorum. Cay sigara yapip yatiyorum yine. Sabah kahvaltisi asla yapmam 2 cay ve 2 sigarada gozumu acinca icerim kahvaltı niyetine.

Bu çay ve sigara ikilisini kim kilitlediyse bize fena kilitlemiş oncelikle sagliga sonra cebimize buyuk zarar veriyor. Ancak kesinlikle verimimi arttiriyor ozellikle analiz yaparken ofiste bilgisayar basinda, yanimda bir cay ve sigara oldumu performansim kesinlikle artiyor, daha iyi analiz edip daha hizli calisabiliyorum.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Çayı bildim bileli bir türlü sevemedim. İçmesine içiyorum fakat büyük bir haz alamıyorum. Ben oyumu kahveden yana kullanıyorum. Günde üç kez kahve içerim. Türk kahvesi, lavazza espresso ve latte olmazsa olmasım. Hayır starbucks vb gibi fahiş fiyatlara kahve satan yerlerden içmiyorum ancak arada çok nadir olsa da senede bir kere arkadaşlar ile gideriz starbucks a oda kahve bahane maksat sohbet muhabbet.. Latte hariç hepsini evde yapıp içiyorum.

Valla her halti abartarak iciyorum, seckin olmayan damak tatlarinda bile ''yaa bu guzel degilmiş cok kotu yapmislar'' deyip yine iciyorum.

Cok caycıydım... Demlik ve ince belli olmazsa icmezdim. Simdi evde demlenirse keyifle iciyorum. Disarida kagit bardakta nefret edilesi poset cay bile gelse hayır demiyorum :acpsnr:

Is yerinde kahve manyaklıgı basladi. Moccamaster bir makinebıraktı patron, kendisi daha iyisini almış, bizede eskisini verdi ama seckin bir sey diye biliyorum. Daha cok sahada oldugum icin paraya kıyıp bir tane stanley termos aldım 0,47'lik. Bu arada stanleyin bu modellerinde isi tutma performansı 1/3 fiyatina aldıgım Çin mali termoslardan cokta farklı degilmiş onu ogrendim. Ama havası var işte :komik: Neyse, sadede gelirsek gelip gecerken ofisten dolduruyorum gunde 1 litre civari kahveye ciktim.

Alkol pahalanınca eskiden hediye gelen igrenc aromatik tatlar bırakan uzolari dipledim gectigimiz kış. Evde bira yapmaya calisiyorum. 5. tur kurdum her birisi birbirinden tuhafta olsa ''bu seferde olmadi galiba'' deyip onlarida bitiriyorum yavas yavas.

Marketten marka yerine deneysel uygun fiyat ve kampanya markalara donduk haliyle. Sonuc? ''Bu sekerli, bunun gazı az, bunun igrenc bir aroması var'' diye diye onlarida tuketiyorum.

%43?
Maas haric herseye ''%tutturabildigine zammı'' nedeniyle marka, damak tadı, estetik zevk, saglikli gida, saglikli giyim modu yok artık! En uygun ve iş gören neyse o. Cocuklardan çay seveni çin'e veya ingiltere'ye yerleşmeyi planlıyor. Digeri ise tiyatro merakı nedeniyle ingiltere veya amerika dusunuyor.

Ben ise 79 senesinde ilkokula baslayıp ulke ve siyaset hakkında bugune kadar olan birikimimle bilmem kacinci kemer sıkma politikasi, aci recete uygulamasını gecirip, bilmem kacinci secimlerde oy vererek bir seylerin degisecegi yalanına inancımla...

Yok! Gercek fikrimi soylersem ya haymasnost olurum ki ulkeden atılmış olmak artık iyi bir şey. Veya iceri girer tuberkuloz veya kanserden olmek uzereyken ferhan sensoy filmindeki karakter gibi ''ya pardon biz sizi gereksiz iceri atmısız aslında bir sucunuzda yokmus'' denilerek serbest kalırım.

Bu edebiyat uzerine bir cay soyleyeyim dedim, yandaki cafede kucuk cay 10 TL, bize 6 TL olmuş.
Dandik bir poset cay yapayım bari. 1 litre kahveyi patron hesabından tukettim demleye demleye. Elim ayagım titriyor :bsmagryr:

Aslında iyi cay hafif nemlendirilerek kaynar su uzerindeki demlikte biraz bekletildikten sonra tavlanınca demlenmeli bence. Harman olmalı, kaliteli filiz yaprak, tane yaprak ve tomurcuk karısımı olmalı. Rengi, kokusu, buruk tadi dengelensin diye. Demlerken su yuksekten dökülmeli ki demlikteki su oksijenlensin iyice.

Aslında hepimiz yasamayı ve yasama dair kucuk detayları seviyoruz. Ama bu zevki ve en basit zevklere ulasilacak parayı elimizden aldılar.

Mesela en son ne zaman bisikletinize icinizden gelip gonul rahatligi ile gereksiz ama keyifli bir aksesuar, yeni parca aldiniz? Ben mecbur olursam alıyorum ve en uygun olanına bakıyorum artık... Marka, renk, model onemini kaybetti.

Suyu kaynattıktan sonra üstüne mavi paket Tirebolu 42 10 dk sonra içiyorum

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
İçtiğim en ilginç çay karadenizde idi. Belkide en doğru çayda olabilir. Full fosası ile birlikte geliyordu.

Pazar günümüze anlamlı iletileriniz ile tarifsiz katkılar yaptığınız için teşekkür eder 50 ileti kotanız dolunca hangi konu başlıkları açacağınızı merakla beklemekteyiz @ozdmr.u ...

Pazar günümüze anlamlı iletileriniz ile tarifsiz katkılar yaptığınız için teşekkür eder 50 ileti kotanız dolunca hangi konu başlıkları açacağınızı merakla beklemekteyiz @ozdmr.u ...
Hocam size samimi bir itirafta bulunayım mı? Zaten tüm konular var forumda, gram umurumda değil başlık vs. Fakat şu tavrınızdan dolayı son mesajım.

Kalın sağlıcakla.

Buyurun sayın @cazci , beğendiniz mi yaptığınızı? 😅

Geri