Valla her halti abartarak iciyorum, seckin olmayan damak tatlarinda bile ''yaa bu guzel degilmiş cok kotu yapmislar'' deyip yine iciyorum.
Cok caycıydım... Demlik ve ince belli olmazsa icmezdim. Simdi evde demlenirse keyifle iciyorum. Disarida kagit bardakta nefret edilesi poset cay bile gelse hayır demiyorum
Is yerinde kahve manyaklıgı basladi. Moccamaster bir makinebıraktı patron, kendisi daha iyisini almış, bizede eskisini verdi ama seckin bir sey diye biliyorum. Daha cok sahada oldugum icin paraya kıyıp bir tane stanley termos aldım 0,47'lik. Bu arada stanleyin bu modellerinde isi tutma performansı 1/3 fiyatina aldıgım Çin mali termoslardan cokta farklı degilmiş onu ogrendim. Ama havası var işte
Neyse, sadede gelirsek gelip gecerken ofisten dolduruyorum gunde 1 litre civari kahveye ciktim.
Alkol pahalanınca eskiden hediye gelen igrenc aromatik tatlar bırakan uzolari dipledim gectigimiz kış. Evde bira yapmaya calisiyorum. 5. tur kurdum her birisi birbirinden tuhafta olsa ''bu seferde olmadi galiba'' deyip onlarida bitiriyorum yavas yavas.
Marketten marka yerine deneysel uygun fiyat ve kampanya markalara donduk haliyle. Sonuc? ''Bu sekerli, bunun gazı az, bunun igrenc bir aroması var'' diye diye onlarida tuketiyorum.
%43?
Maas haric herseye ''%tutturabildigine zammı'' nedeniyle marka, damak tadı, estetik zevk, saglikli gida, saglikli giyim modu yok artık! En uygun ve iş gören neyse o. Cocuklardan çay seveni çin'e veya ingiltere'ye yerleşmeyi planlıyor. Digeri ise tiyatro merakı nedeniyle ingiltere veya amerika dusunuyor.
Ben ise 79 senesinde ilkokula baslayıp ulke ve siyaset hakkında bugune kadar olan birikimimle bilmem kacinci kemer sıkma politikasi, aci recete uygulamasını gecirip, bilmem kacinci secimlerde oy vererek bir seylerin degisecegi yalanına inancımla...
Yok! Gercek fikrimi soylersem ya haymasnost olurum ki ulkeden atılmış olmak artık iyi bir şey. Veya iceri girer tuberkuloz veya kanserden olmek uzereyken ferhan sensoy filmindeki karakter gibi ''ya pardon biz sizi gereksiz iceri atmısız aslında bir sucunuzda yokmus'' denilerek serbest kalırım.
Bu edebiyat uzerine bir cay soyleyeyim dedim, yandaki cafede kucuk cay 10 TL, bize 6 TL olmuş.
Dandik bir poset cay yapayım bari. 1 litre kahveyi patron hesabından tukettim demleye demleye. Elim ayagım titriyor
Aslında iyi cay hafif nemlendirilerek kaynar su uzerindeki demlikte biraz bekletildikten sonra tavlanınca demlenmeli bence. Harman olmalı, kaliteli filiz yaprak, tane yaprak ve tomurcuk karısımı olmalı. Rengi, kokusu, buruk tadi dengelensin diye. Demlerken su yuksekten dökülmeli ki demlikteki su oksijenlensin iyice.
Aslında hepimiz yasamayı ve yasama dair kucuk detayları seviyoruz. Ama bu zevki ve en basit zevklere ulasilacak parayı elimizden aldılar.
Mesela en son ne zaman bisikletinize icinizden gelip gonul rahatligi ile gereksiz ama keyifli bir aksesuar, yeni parca aldiniz? Ben mecbur olursam alıyorum ve en uygun olanına bakıyorum artık... Marka, renk, model onemini kaybetti.