Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çay mı? Kahve mi?

Hangisi ?

• Toplam katılım
    134
İşin esası çay, kahve içme alışkanlığım yok, yani hadi kendime çay kahve yapayım demedim bugüne kadar. Eğer türk kahvesi olursa hayır demem fakat yanında soğuk süt isterim... Ama dediğim gibi çay kahve alışkanlığım yok, İçtiğim çay,kahve ve sütü yüzdeye vuracak olursam %99 süt içiyorum diyebilirim. Bazıları entel görünmek için nesquick'li süt içip instragrama fotoğraf koyuyor falan, önemli olan sabah aç karınla o sütü sade içebilmek... Hatta son aldığım süt teksüt'tü yanlış hatırlamıyorsam...

Scudo
Kahvenin her türlüsünü severim ancak çay bambaşka bir şey. benim tercihim semaverde odun ateşiyle demlenmiş taze çay number one.
semaver çayı - kömürde türk kahvesi - diğer kahveler - normal çay

İşin esası çay, kahve içme alışkanlığım yok, yani hadi kendime çay kahve yapayım demedim bugüne kadar. Eğer türk kahvesi olursa hayır demem fakat yanında soğuk süt isterim... Ama dediğim gibi çay kahve alışkanlığım yok, İçtiğim çay,kahve ve sütü yüzdeye vuracak olursam %99 süt içiyorum diyebilirim. Bazıları entel görünmek için nesquick'li süt içip instragrama fotoğraf koyuyor falan, önemli olan sabah aç karınla o sütü sade içebilmek... Hatta son aldığım süt teksüt'tü yanlış hatırlamıyorsam...

çay içmek bi sanattır.
manzaraya karşı simit ile çay içilir
çay içen kişi zararsızdır bizdendir :D

14281_378937672288494_7754448769027976071_n.jpg

1148904_179742695541327_1662321522_n.jpg

1466063_211208512394745_422631108_n.jpg

10363341_266606293521633_679886497885815653_n.jpg

@chnkrmz Bak ya icen bizdendir diyor.Biz irlandalımıyız? :)

iş yerinde cok cay ictigimiz icin artık evde tüketmemeye gayret ediyorum

@Barış TURAN

:kptmya::kptmya::kptmya:
şuan ne diyeceğimi bilemedim :D

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
İkisini de içmek lazım. Birini çok içsem ötekini devreye sokuyorum. Çay ile kek iyi gidiyor. Kahve ile sütlü veya beyaz çikolata iyi gidiyor :)

Kesinlikle çay. Yanında da otlu, etli, peynirli hiç fark etmez her türlü hamur işi özenle yenir, içilir.:)

Valla şimdi fazlasıyla kiloluyum elimden pekde birşey gelmiyor . Bisikletle bir yerlere gezmeye gittiğimde yanıma termosda mutlaka çay alıyorum birde annemin yaptığı elmalı kurabiyelerden varsa o gün o pedallar bana öyle güzel geliyor ki 70 km banamısın demiyor . İkisi de mükemmel bence

çay açık ara önce akşama kadar farkı 4 e katlarız inşallah :D

Yerine gore, yapılışına-yapana gore :p
Eskiden ikisini eşit tuketirdim hatta agizlara "neskafe" olarak yerleşen çözünebilir kahveyi pek severdim.
Insan yas ilerledikce secici olmaya basliyor herhalde cunku durum degisti :)
Eskiden cay veya kahve tuketim miktari ne olursa olsun rahatsizlik vermezdi. Ancak ozellikle kahvede ibre degismeye basladi son zamanlarda. Yaslilik diyelim biz buna :p

Guzel bir demli cay ise elbette once cay!

Ancak yorgunluk veya kahvalti - yemek - mola tarzi bir anda tek bardaklik zamansa ve iyi demlenmis bir filtre kahve varsa once kokusu sonra koyu ve sert icimli tadi insani zımba gibi yapar!

Turk kahvesi de fal bakan varsa eglencelik olarak iyi gider. Ama herkes Turk kahvesini duzgun yapamaz. Aslinda Turk kahvesinin sanini son zamanlarda kurtaran ve yayginlastiraninda su birkac yildir moda olan ve ortalama lezzet yakalatan "Turk Kahvesi Makineleri" oldu itiraf etmek gerek.

Kahvenin en cezbedici yanı kokusudur. Cayin eksik kalan yani da kokusu maalesef. Cay yakından kokusu ile cezbedebilir ancak kahve bambaskadir:
Kavruldugunda, ogutuldugunde, pistiginde farkli ve cezbedici kokularla "gel ic beni" diye haykırır adeta :)

Rahmetli anneannem haftada bir aksam kahve kavurur, el degirmeni ile ceker, taze taze mangal atesinde pisirirdi :ssrtcbya:
Iste boylesine bir kahve deneyimi ile karsilasirsaniz hic dusunmez "KAHVE" dersiniz!

NOT: Ama son zamanlarda cay agirlikli gidiyor. Poset olani asla! Cozunebilir kahvede iyi kahvenin damak tadina alistiysaniz agziniza suremeyeceginiz bir urun oluyor.

Güzel bir çayın yanına güzel hurmalardan daha fazla yakışanı hatırlamıyorum...

Çay Trabzon'da yetişir Erzurum'da içilir :) Guppan olim dadaşa bu soru ayıp yav hele sordugunda sori :D

Güldürdün mübarek :D :D Yalnız trollük olsun diye yazmadım hakikaten durum böyle, kardeşimle hergün 1 litre süt bitiririz yani :) @Yusuf !!WOW!!

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Hangi turiste sorsan turkish coffee ama burada cay 10 kahve gucune esit

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
Geri