Vallahi kaliteli çay hiçbir şeye değişilmez. O yüzden sürekli çay yapım teknikleri üzerine yazılar okudum belirli başlı bir iki hususu yerine getirmek lazım. Öncelikle bakır demlik, arkasından var ise kaynak suyu ve odun ateşi.
ama şekersiz cezve kahvesinin(türk kahvesi demek bence saçma, yunan da ermeni de arap da kürt de aynı kahveyi yapıyor çünkü) yeri de her zaman ayrıdır bende.
ikisini de severim ve içerim. kahvemi kendim çeker french presste kendim yapar içerim. öyle uyduruk kahve diye satılan nescafeymiş falan filan içmem.
çayımı da tomurcuk çayla harmanlar demlerim, içerken bardağıma bir tane karanfil atarım.
Filtre kahve içenlere güzel bir haberim var.
Ben bir tek starbuck'da ve kahvefabrikasi.com'da bulabiliyordum ve genelde kilosu 100-120 lira arası değişiyordu.
Yeni bulduğum yerde kilosu 25TL etiyopya sidamo kahvesinin!! İstediğiniz kavurma derecesinde ve kalınlıkta çekip yolluyorlar.
Daha da ucuz isterseniz brezilya kahvesi 15TL.
Ben french press ile az kavrulmuşunu denedim bugün. Gayet güzel, yumuşak içimliydi ama hafif geldi sanki. Kahvefabrikası'ndan aldığım etiyopya yirgacheffee'deki daha keskindi sanki. Alışık olduğumdan kalın çekilmişti belki ondandır, demleme süresini biraz uzatmayı deneyeceğim. Bir de ikisi de etiyopya olsa da sidamo ile yirgacheffee farklı kahveler sonuçta, kıyaslamak doğru olmayabilir.
Çay hacı, çay iyidir Kahve'nin adrenalin yaptığını ve bisiklet sürmeden önce iyi geldiğini okumuştum, birkaç kere denedim ama zorla güzellik olmuyor Türk kahvesini de bir tek ayılmak için içmiştim, onun dışında zevk için kahve tüketen biri değilim
Benim gözümde ikisinin yeri de ayrıdır.
Kahvenin yanında lokum veya fındıklı kurabiye iyi gider bu arada kahve derken turk kahvesi olmadığını varsayıyorum.