Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cep telefonunu tam bir bisiklet bilgisayarına dönüştürmek. (ipbike)

Peki telefonu (bende asus zenfone2 var) gidona tutturmak için kullanışlı, güvenli ve uygun fiyatlı bir aparat önerebilir misiniz?

Scudo
@GoMMeS

Örnek vermek gerekirse nabiz sensörünü bluetooth üzerinden kullanırken aynı anda bluetooth kulaklığımı kullanıyorum. Eğer strava'da çalışmazsa başka bir uygulama kullanırsınız. Zaten strava uygulamasi pek başarılı değil. Ben wahoo fitness kullanıyorum. Strava ile de paylaşıyor, tavsiye ederim.

@Halil Barış Çaldıran

Ben tapoek drybag kullanıyorum. Gayet güzel ama pek uygun fiyatlı olduğunu söyleyemem l.

Harika bir inceleme ve bahsedilen fiyatlar çok uygun çok teşekkürler.Fotoğraf koyma imkanınız varmı ? bisiklet üzerindeki kadans sensörü ,nabız ve telefonda aldığınız verilerle ilgili ?

(link)
bu ürünü buldum. yorumlar vefiyat gayet iyi. belki işinize yarar.

Bugün ipbike uygulamasına ön arka dişli bilgilerini girdim. Uygulama kadans ve hız sendöründen gelen bilgileri kullanarak hangi viteste olduğumu göstermeye başladı. Sonra da istatistik olarak hangi viteste ne kadar gidildiği görülebiliyor. Ne işe yarar bilmem ama ilginç :)

Dosyalar

• tmp_8860-2016-03-20 16.02.24-643117097.png
    tmp_8860-2016-03-20 16.02.24-643117097.png
    34,9 KB · Okunma: 192
Selamlar
Bende uzun süredir bu programı kullanıyorum. Gayet başarılı sonuçlar alabiliorum. BT'win ANT+ özellikli count14 ile birlikte kullanıyorum.Telefonum Samsung S6. Verileri Strava ile senkronize ediyorum.

Bu programın en sevdiğim özelliği sürüş boyunca konuşarak kalp atışını söylemesi. Böylece ekrana bakma ve pil derdi bitiyor. Ayrıca telefondaki barometrik sensörü yükselti için kullandığından önceden strava ile kaydettiğim yerlerde misal 800 metre tırmanış yapıyormuşum gibi gösteriyordu, bu programla yaptığım kayıtlarda 350 metre yani gerçek değeri görebiliyorum. Bu sayede de gerçekte ne kadar tırmandığımı, ne kadar efor sarfettiğimi, antrenmanın vücudumu ne kadar zorladığını doğru olarak hesaplayabiliyorum. Ürettiğim watt değerleri de gerçeğe çok yakın hesaplanabiliyor. Daha ne olsun?

İpbike uygulamasını kadans ve nabız sensörü ile kullanan arkadaş varsa bizlerle geribildirimlerini paylaşırsa sevinirim..

Ben kullanıyorum. Nasıl bir geribildirim istiyorsunuz?

Runtastik Road Bike Pro kullanıyorum.Sensör uyumu açısından artı ve eksilerini görüp değerlendirmek için kıyaslama yapmak niyetindeyim.

@cazci Bu program kullanım özellikleri bakımından diğer egzersiz takip programlarından biraz farklı. Strava, Endomondo, Runtastic vs gibi uygulamalar daha çok egzersizi sensör bilgileriyle kayıt altına alıp analiz etmeye odaklanmışlar. Ipbike ise hem egzersiz ile ilgili her türlü bilgiyi canlı olarak ekrandan takip edebilmenizi hem de bunları kayıt altına alarak daha sonra detaylı analiz edebilmenizi ve tüm dataları AttackPoint, RunKeeper, TrainingPeaks, SportTracks.mobi, Trainingstagebuch, Strava, CyclingAnalytics, RunningAHEAD, VeloHero, GoogleFit ve TodaysPlan platformlarına gönderebilme kabiliyetine sahip.

Sensör uyumu konusunda ise tecrübelerimi şöyle anlatmaya çalışayım. Bu program Ant+ protokolünün resmi destekçilerinden olduğundan telefonunuz Ant+ desteğine sahipse sorunsuz bir şekilde her türlü cihazla eşleşiyor. Nabız, kadans, hız, adımsayar, termometre vs her türlü sensörden bilgi alabiliyor. Bende Ant+ ve Bluetooth 4.0 destekli bir nabız bandı var. İki protokolle de sorunsuz bağlanıyor. Ancak Bluetooth Low Energy (ya da 4.0) protokolünü ancak beta düzeyinde destekliyor. Elimdeki hız ve kadans sensörü de Bluetooth LE protokolünü destekliyor. İlk eşleştirme sırasında bazı sorunlar yaşadım ancak bağlantıyı gerçekleştirdikten sonra sorun olmadan kullanıyorum. Eğer yeni sensör alacaksanız bence hem Ant+ hem de Bluetooth LE destekli modellere yönelin. Böylece hem sadece BLE destekleyen Apple cihazlarınızda Apple uygulamalarıyla kullanma şansınız olur, hem de Android telefonlarda da sorun yaşamadan kullanırsınız.

Ben elimdeki sensörlerle bu programı sorunsuzca ve son derece efektif bir şekilde kullanabiliyorum. Ayrıca tek bir cihazla her işimi çözmüş oluyorum. Şu andaki ayarlarımla bana Garmin Edge 1000 verseler de dönüp bakmam :)

@ozgurgokalp öncelikle teşekkürler. peki kadans sensörü hem kadans hem de hız gösteren değil mi? powertap dual speed and cadence sensor... nabız bandı önerisinin linkini bulamadım...

@ozgurgokalp ilginiz ve doyurucu bilgiler içeren iletiniz için teşekkür ederim.Önerilerinizi dikkate alacağım...

Müthiş verimli bir konu başlığı olmuş, iphone'da bunu becerebilmek için biraz kurcalamak gerekecek sanırım, teşekkürler paylaşım için :harika:

@orthomike Benim kullandığım hız ve kadans sensörü tümleşik. Yani tek sensörde hem hız hem de kadans bilgisi alınabiliyor. İlk mesajlarımda sensörlerimin linkini vemiştim. Eğer link çalışmıyorsa nabız bandım coospo h6 diye bir model. Aliexpresste 22 dolar civarı olması lazım. Daha sonra 6 dolar civarına yedek kayışını da aldım. Gerçi ilk kayış pek eskiyecek gibi durmuyor.

@ÖmerMurat ipbike'ın iphone uygulaması yok sanırım. Benzer programlar için araştırmanız gerekecek. Ya da eski bir s3 gibi barometrik sensörlü bir telefon edinebilinir.

@ozgurgokalp teşekkürler yanıtınız için, benim aklımda da bu yönde bir şeyler vardı zaten, tavsiyenizi dikkate alacağım.:tskler:

Geri