Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Chain-L zincir yağı uygulaması

Scudo
@mehmet.ali

Ben geçen rampadan önce bir yudum aldım, bayağı işe yaradı. Muhtemelen burundan çekince daha da etkili olur diye düşünüyorum.

(Yasal uyarı: SAKIN!)

:D

Muc-off dry lube kullanıyorum köpük gibi bir yağ ilk başlarda iyiydi fakat ömrü kısa. Zefal'in de dry lube mevcut, hem kokusu hem yağlama kalitesi berbat bir yağ. Benim çekiş sistemi aşırı sesli, makaralardan ya da rubleden geldiğini düşündüğüm her pedalda kesintisiz "cırlama" diye tabir edebileceğim bir ses mevcut. 10ml chain l alıp denemeyi düşünüyorum. Amacım uzun ömürlü değil, ses kesen bir yağ. Chain l bu konuda da iddialı bildiğim kadarıyla. Çözüm bulamazsam grupset değişimine gideceğim artık.

@Edip Dinçer Deniycem bunu, burundan :D

@Onur YCL Sesten başka bir zararı var mı ki? Benim mtb'nin grup setide sram ve çok sesli çalışıyor ama sesinden başka bir zararını görmedim. Takır takır çalışıyor.

Edit: Takır takır derken aslında gümbür gümbür :D

@mehmet.ali :D sram setlerin klasik huyudur. Kütür kütür çalışıyor benimki de hatta teflon tellerden sonra performans ufak da olsa arttı. Sese tahammül edemiyorum sanki yağsız sürüyorum gibi. Bir de chail-l deneyelim.

@Onur YCL Bence ses için grup set değişmez. Sram çok kararlı çalışıyor yani yol ve mtb set illaki farklıdır ama yol serisindede farklı olacağını düşünmüyorum sramın.

Geçişler lokum gibi oldu vallahi :eek::eek::eek:

Önce formula x ekstreme ile tekrar bir temizlik yaptım sprey açayip etkili fren balatısından diskine maşadan zincire kasete krankdan kadroya cillop gibi oldu.. Sprey i sıkıp 2 dk sonra sulu sünger ile temizledim (sürekli sulu sünger kulladım yanınızda kova ile su gerek :D
) kuru bez ile temizleyip fön ile en yüksek ayarda kuruttum...

Veeeeeeee

Her baklanın üzerine minicik damlalar ile 8er bakla şeklinde damlatıp diş fırçası ile grup grup her yerine yedirdim zinciri öyle yağladım

Arka aktarıcı ayaklarını aynı şekilde tek tek damlatıp yağladım

Arka kaseti yağlarken diş fırçası üzerine döküp fırça ile iyice yedirdim ve tüm kaseti iyice yağladım

Ön aynanın büyük dişlisini tek tek diğer dişlileri fırça üzerine döküp

Ön aktarıcı iç kısmını
Maşa süspansiyon unu yine fırça ile döküp yedirdim
Sele borusu kısmına bir parça döktüm

Aktarıcı yaylarına döküp dökmemekte kararsız kaldım ve dökmedim :confused::confused::confused::confused:

...

İşlem bittikten sonra olabildiğine hızlı çevirip yağ atması var mı diye baktım işlem başarılı sıfır pislik :harika::harika::harika::harika::harika::harika:

Bu yağ bi harika dostum :cool:
Temizleme sıvıları da ayrı bi harika

10 ml bile fazlası ile yeterli benim aldığım sanırın 100 kere yağlar rahat ben gidip bir büyük boyunu aldım 50ml olanı :islik:

@Groims

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır.:komik:
Bence fırça ince yağı sağa sola sıçradır.
Damla damla çok zaman alır.
Ben eski pamuklu atletten parça kesip ..yağı üzerine damlatıp.
Zinciri "siler" gibi yapıp..yağlıyorum..
Çok kolay ve az yağla halloluyor.:):)

• Beğen
Tepkiler: Groims
@anti panik hocam benim amacım dışını yağlamak degilde baklada mili yağlamak olduğu için damla damlayı tercih ediyorum :D

• Beğen
Tepkiler: GrandHan
Üreticinin tavsiyesi zinciri söküp düz bi yere yatırın,her baklaya bir damla damlatıp 15 dk bekledikten sonra fazlasını temiz bezle temizleyin.

@Onur YCL

Aynen,bende ona şaşırdım o kadar yağlamak iyi bir şey olmasa gerek.

@Aykuttasdelen

Hocam benim bildiğim " sadece zincir " yağlanır ve ruble de gezdirilir. Bir dahaki sefere aklınızda bulunsun,boşa israf olmasın yağlar :)

Arkadaşlar; fırçalama, silme vs. ile zincir yağlanmaz maalesef. Yağ denilen şey sadece zincirin üzerindeyken bir işe yaramaz. Bu nedenle yağlarken aynen kılavuzunda yazdığı gibi, "pimin üzerine damlatıp 15 dakika beklemek" en doğrusudur. Bu şekilde yağ, pimlerin arasına, yani asıl olması gereken yere, sızabilecektir.
Fırçalama/silme gibi yöntemlerle yaptığınız yağlama sadece sistemin ruble-aynakol-zincir arası sürtünme sesinin kesilmesini sağlar. Bunun dışında zincir ömrünüzü uzatmaz.

Aklınızda bulunsun.

@Edip Dinçer Faydalı bilgi teşekkürler. İlk Zincir yağlama girişimini gelecek ay yapacağım. Bundan kullanan var mı?

(link)

bu ürünün raf ömrü veya son kullanma tarihi varmı ?
120 ml olandan bir kere alıp uzun yıllar kullanmak amacındayım bır kac yıl sonra durdugu yerde özelliğini kaybederse diye daha ufak olanını satın alabilirim.

• Beğen
@Edip Dinçer

İşte fırça ile o dişlerin arasına sızma olayını hızlandırdım :) ve ışıkla kontrol ettim, Kıvamı biraz yoğun ama çok hızlı dağılıyor ve iyi sarıyor zinciri güneşte bıraktım bisikletin zincir kısmına gelecek şekilde güzelce ısınıp iyice iliklerine işlesin :p

@Groims
Bunu bayadır düşünüyorum aliexpreste 10-15tl ama o zinciri temizlese de yağlayamaz bezle silmek daha kolay gibi :D

Ben dayıyorum wd40 ı mis gibi oluyor,1000km yi aştım sıfır gibi duruyor Maşallah :D

• Beğen
@selket böyle yapılabilinir.

@oguzhan39

Hocam ince yağ kullanırsak bez o işi görüyor.
Ama gres tipi kullanırsak dediğiniz gibi aralara da yedirmek gerekir.
Şahsen ben gres pislik ve toz tuttuğu için kullanmıyorum.
Dolayısıyla bezle yağlamak bu işi fazlasıyla görüyor.:)

Geri