Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Chain-L zincir yağı uygulaması

Würth tavsiye ederim

Scudo
Muc off Ceramic dry lube aldım şuan Dağ bisikletimde 580 km oldu kararma var çok az ama asla yapış yapış birşey olmadı

IMG_20190909_020849.jpg
Tozlu bir ortamda kullandım bisiklet pislik içinde şuan 580 KM olmasına rağmen hala sessiz çalışıyor.

Şuan Katlanır bisikletim de başka bir yağ karışımı yaptım hem kuru hem ıslak ortamda kullanmak için deniyorum çalışma başarılı olursa burada paylaşırım

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Upper Architect
zincir ve rublenin şu hali için az diyorsanız söyleyecek sözüm yok. ben o kadar pislikle kafayı yerim.

• Muhteşem
Tepkiler: utksn
20190923_173148.jpg
Decathlon da böyle bir ürün gördüm. Kullanan birisi var ise ,tecrübelerini aktarır ise çok mutlu olurum.

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
Milleti anlamıyorum arkadaş ya 100 ml'lik yağa x markalara 30 40 tl kadar para veriyor biride çıkıp demiyor bunu kullanıyorum. Şuan Bunu saf haliyle kullanıyorum 48 km oldu zincir ilk temizlediğim gün gibi tertemiz 500 km barajını aştığı taktirde bir karışım ekleyeceğim birde öyle deneyip göreceğiz daha önce bir varil yaptım fakat geçen gün baktığımda iki yağ birbirinden ayrıldığını gördüm yani belli bir süre sonra karışmadığı fark ettim o yüzden şuan Castrol Magna denemekteyim

Dosyalar

• IMG_20190927_154448.jpg
    IMG_20190927_154448.jpg
    804 KB · Okunma: 57
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: smtdgncy
Yeni bir ruble ve zincir aldım. Zinciri takmadan önce chain-l ile yağlamak istiyorum. Sorum şu ki Sıfır zinciri mazot vs ile temizlemem gerekiyor mu? Yoksa direkt yağlayayım mı ?
xcp gren one diye bir urun var temizleyip flim tabakasi olusturuyormus

Milleti anlamıyorum arkadaş ya 100 ml'lik yağa x markalara 30 40 tl kadar para veriyor biride çıkıp demiyor bunu kullanıyorum. Şuan Bunu saf haliyle kullanıyorum 48 km oldu zincir ilk temizlediğim gün gibi tertemiz 500 km barajını aştığı taktirde bir karışım ekleyeceğim birde öyle deneyip göreceğiz daha önce bir varil yaptım fakat geçen gün baktığımda iki yağ birbirinden ayrıldığını gördüm yani belli bir süre sonra karışmadığı fark ettim o yüzden şuan Castrol Magna denemekteyim
40 50 liradan kacip 500 dolarlik XT vites sistemini camur gibi yagla zimparamıyaptiralim kardo? birde turcusun sen senin bisikletinin vites sitemi belki 50 lira etmıyodur o ayrı konu

(link)

Muc-off ürünleri kaliteli ben de dry lube kullanıyordum çok memnun kaldığım için ceramic-lube ye geçtim.

ben bu ürünü ilk gördüğümde 10ml yağa 25tl verilir mi? 1 kere yağlasan biter diye düşündüm..
ve forumdaşların yazdıklarını okudum;
satıcı 3-4 kere yağlanır demiş açıklamasında , 2bin km gidiyorsa ve sessiz vites atışları demek, az yıpranma demek.
uygulayan arkadaşlar fazla kullanmış silmekte zorlanmış sanırım tahminimizden az kullanmak gerekiyor bal kıvamında olduğu için yavaş yavaş ilerliyor ve yere damlıyor herkes zinciri yanlamasına koymuş yağarken ve yağın litresi 2.400tl:) ziyan etmemek gerek

Şu Taktiği uygulayacağım;

duvardaki yukarıdan aşağı doğru buyuk bir saplamaya zinciri asıp, her baklaya değilde 3-4 baklada bir damla uygularsam, yere damlayarak ziyan olmaz, diğer baklalarla gider. 10ml yağ ile, en az 3 kez yağarım,

aynı markanın 100 ml yagı 25 tlyede var 10 kat daha ucuz onuda met ediyolar.

Dosyalar

• 20191114_135719.jpg
    20191114_135719.jpg
    336,3 KB · Okunma: 71
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Mur@t_Ok
@sadi imren Bende sarısını kullanıyorum da bana ince gibi geldi yağ. Siz hangi set üzerinde kullanıyorsunuz yağı?

Şimdiye dek birden fazla ürün denedim. Bilindik (Muc-off, XCP(uzak durunuz), Motul, Shimano...) bilinmedik (tüfek yağı, çeşitli motor ve makine yağları...Yaz, kış, yağmur, çamur tüm iklim şartlarında ve şehir içi, dağ, bayır zaman zaman uzun mesafe sürüşler yapmaktayım. Dry lube wet lube sürekli yağ değiştirmek bana göre mantıksız ve zahmetli ve mevsim geçişlerinde yağışlı zamanlarda benim için sinir bozucu yağlama yöntemleri ya jöleye dönüşüyor vasfını kaybedip ya toz topluyor çamur oluyor. İyi temizlenmiş zincire Chain L kullandım. Ben böyle sessiz aktarım böyle sessiz zincir görmedim. Uzun süre dayanıklı. Sudan etkilenmiyor. Kararma 0 diyemem ama diğer kullandığım yağlardan az. 500 de bir değiştirsen rahatça yeterli olur. Ben titizlikten ya da aşırı hava koşulu değişiminden 300km de bir değişim yaptım. Şimdiye dek kullandığım en iyi zincir yağıdır. Viskozite bal kıvamında. Hatta tadı kokusu da hoş(evet dayanamadım). Şiddetle tavsiye ederim. Chain L de kullandım daha iyisi bence budur diyenler için de mesaj kutumu şenlendimelerini bekliyorum tavsiye edeceği ürünü de zevkle denerim.

Not. Ürünün imalinden satımına kadar işin içerisindeki hiçbir insan ile alakam yoktur. Babamın oğlu değiller cidden memnun kaldım da övüyorum.

sipariş vermeyi düşünen var mı?

Ben squirt wax aldım ona geçeceğim ama yazılanları okuyunca ciddi merak ettim.

Bu arada squirt wax ile kullanım yönünden benzer bir uygulaması var; ikisinde de tamamen temizlenmiş, önceki uygulamalardan iz kalmamış zincir istiyor. Peki bunu yapmanın doğru yöntemi nedir? Hatta Squirt Wax, mümkünse paketten çıkan yağsız zincire uygula, yoksa da iyice temizle diyor. Hatta degreaser da kalmasın zincirde demiş. Aynısının Chain l için geçerli olduğunu da düşünebiliriz sanırım.

Ben yeni set kullanmaya başlayacağım. Üstünde üretimde uygulanan yağ var, Ultegra set. Önce Shimano degreaser kullanıp sonra sabunlu ılık suyla yıkayayım diyorum ama yeterli olur mu acaba? Ya da önce gaz yağı sonra shimano degreaser ve en son sabunlu yıkama mı yapsam acaba zinciri sıfırlamak için.

@Ceasar Bravo Gazyağı zincirin ulaşılamayan yerlerindeki yağları çözecektir. Zincirin yağını akıttıktan sonra kuru bezle gazyağını da kurularsınız. Kalan gazyağı kalıntısı için bulaşık deterjanı ile yıkarsınız. ( Bulaşık deterjanındaki yağ çözücüler gazyağını da çözer). Son olarak altın vuruşu yapmak için bir kavanozun içine ispirto veya alkol koyarsınız zinciri de içine yatırırsınız. Ne kadar yağ kalıntısı kaldıysa hepsini uçurursunuz böylece. Kolay gelsin...

Geri