Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Chain-L zincir yağı uygulaması

@hamlet2006 hocam şu operasyonu sen video şeklinde yapıp bana atsana adam akıllı bir daha uygulayayım ne kadar gidecek kirlenmeden? bu konuda yardım edersen çok sevinirim.sanırım fazlasını alma konusunu eksik-yanlış yapıyorum bunu öğrensem iyi olacak

Scudo
@Desert Fox Ben de yapa yapa daha iyiye ulaşmaya başladım.Hâlâ çok çok iyi değil.İşin sırrı sabırlı olmaktan geçiyor galiba.

bende chain l kullandım sedona 300 tur bisikleti 60 km yaptım asfaltta baya bi rüzgar vardı zincirden ses gelmeye başladı zincirin geçişini felan ayağımla hissediyordum baya bir siyahlasma oldu. Burada genellikle toz rüzgarı esiyor chain l de yapışkan bir zincir

@Bissikklettciiğğ Aynen ben de bi süre kullandım ilk turda siyahlaştı zincir. Toz toprak topladı. Shimano Dry Lube yağa geri döndüm.

Bisikleti aldığımda bu yazıyı görüp almıştım ekim 2015 de . Büyük şişe daha bir cm eksildi eksilmedi ,küçük şişe anca yarım oldu. Ne zaman yağladım en son hatırlamıyorum . Zaten ne düzgün temizlik yapıyorum ne de düzgün yağlama . Zincirim hep siyah ama ses ve geçiş sorunu yok . Arada bakıyorum kir toz topaklanma var mı diye idare eder diye devam ediyorum .

• Beğen
Tepkiler: A.l.t...
@Desert Fox
Aynen bende son derece bir temizlikle zinciri temizledim, bahsettikleri yağlayıp 1 gün öyle beklettim.Sonra fazlalıkları silerek bisiklete taktım. Ama daha ilk sürüşte sizinkinden biraz daha temiz olmak üzere toz topladı. Arazide kullanmıyorum ama ara ara yollarda tozlar, ufak toprak serpintileri olabiliyor geçtiğim güzergahta. Bence bu fiyata yakışacak bir ürün değil.Aşağı yukarı 25tl 10ml gibi bir şey alıyorsun, her baklaya bir damla damlattım, neredeyse yarısı gitti. Bir sonrakinde zefal kuru hava yağını deneyeceğim bakalım..

Fazla yağı yeterince temizlemezseniz toz toplaması normaldir bastıra bastıra sileceksiniz ilk sürüşten sonra tekrar sileceksiniz. Baklaların içerisinde kalan yağ yetecektir.

@Pamuk
Hem yağladıktan sonra hemde ilk turdan sonra sildim ama bastırarak silmedim, yazıktır günahtır yağ boşa gidiyor. Bir dişli falan nasiplenir yavrucak.:D

Geçenlerde Shimano makanikerleri ile zincir konusunu derinlemesine konuştuk.
onlar Shimanonun zincir temizleme ve yağını tavsiye ettiler ancak zincir temizleme için şu aliexpress te satılan zincir temizleme aparatlarını (mavi içi makaralı ve fırçanı olanlardan) çok mettetiler içerisine sabunlu su koyarak temizleyin sonra kurutarak yağlayın dediler bu işlemi sürüşten en az 4 saat önce yapmak gerekli olduğunu da belirttiler.
Ben o günden bu yana zincir temizliğini bu şekilde yapıyorum ve son derece memnunum.
Yağ olayına gelirsek bu birazda kişisel olduğunu düşünüyorum bazısı ses yapmasın ister bazısı ise zincir kararmasın bazısı ise full koruma ancak bunların tamamını sağlayan bir yağ ne yazık ki yok.

@-Skynet-
Ben würth fren balata temizleyicisinden aldım. Bir tane de n11 den 10 tl civarına zincir temizleme fırçası aldım. (link) Zinciri çıkarmadan würth sıktım rubleye ve zinciri çevirdim. Arada sadece zincire sıkıp fırça ile yine zinciri çevirip temizledim. Sonra bir kaba su ve pril koyup bisikleti temizledim ve zinciri de pril ile yıkadım. Sonra ıslak yerleri kurutup zinciri bir de bez ile sildim. Ön vites çarkı ve arka vites parçalarını aynı şekilde temizledikten sonra kuruması için bıraktım. Ertesi güne yağı kabı ile sıcak suda bekletip iyice kıvama gelmesini sağladım. Sonra Saç kurutma makinesi ile zinciri ısıtıp ısıtılan baklavalara tek tek yağı damlattım. Sonra biraz bekleyip tek tek vites gezdim. Sonra sürüşe çıkıp iyice çarklarda gezdirdim. Bu işlemi kaç km ya da ne kadar sürede tekrarlamak lazım acaba? Bu yağ kullanımı ile ilgili bir çok yazı okudum ve video izledim. Açıkçası kimi zor işlem (zincir sökmek gibi), kimi kolay işlem uygulamış. Ben hepsini harmanlayıp kendime göre yaptım. Yağın yanına temizleyicisini de hediye koymuş satıcı, fakat ben geleceğini bilmediğimden würth almıştım. O yüzden ilkin würth uyguladım. Sizce uygulama doğru olmasa da, gideri var mıdır?

@hardnrocker Ilk 2 3 sürüş sonrasi gözle bir bakin zincirin fazla yagini yani bir pecete veya bezi kivirip zinciri cevirin hafifce. Pimler arasindaki yag yetecektir . Eger silmesseniz cidden zincir fena kirlenior. Uygulama sonrasi daha onemli yani :)

Temizleme isine gelince icinize siniyorsa tammdir parlamasi icinse wurth veya o gonderilen formula x temizleme isleminde yeterli gelior.

Bu bilgileri de kafamdan soylemiyorum tabiki ben kullanan de abilere sordum temizleme yaglama sonrasi silme islemi önemli hem de çok .

Kazasiz sürüsler :harika:

• Beğen
Tepkiler: hardnrocker
@mmakif Hocam sürüşten sonra filan baktım. Sanki fazlalık yok gibi. Hatta parmak sürdüm, aşırı bulaşma yok gibi.
Fakat aldığım ilk günden beri akord tellerinde ve zincirde sanki siyah toz gibi yağ bulaşması var. Normali böyle mi? Yani Akord tellerine nasıl bulaşıyor anlamıyorum. Papuçlar sürttükçe oralara mı dökülüyor acaba? Papuçları çıkarırken onlar da simsiyah bulaşıyor ele. Bisikletin üstünde gelen papuçlar var.

Fotoğraftan anlarsanız yağın fazla olmasını çekip gönderebilirim.

@hardnrocker Ben akort telinpabuc felan hiç yasamadim :kötü: vala bu iste amatorum konuyu 1. Sayfaya donup @Edip Dinçer abi var ona ozelden mesj at uzun suredir kullanior bildigim kadariyla daha fazla yardimci olur

• Beğen
Tepkiler: hardnrocker
Finish Line seramik kuru zincir yağı kullanıyorum şuan 300 km yi geçti kararmaya başladı sanki Chain-L de aynısı oluyor mu kararma? Ben genelde Tozlu yolda patikada kullanıyorum kışın nemli olabilir ama çamur değmiyor bisiklete

Kararma yapmayan yağ diyorlar ne derece doğru (link)

Dosyalar

• IMG-20190813-WA0041.jpeg
    IMG-20190813-WA0041.jpeg
    733,1 KB · Okunma: 48
  • IMG-20190813-WA0039.jpeg
    IMG-20190813-WA0039.jpeg
    759,3 KB · Okunma: 46
Son düzenleme:
@Yoldakiyabani geziniyo Bisiklet kanalında yağ tanıtımını yapilmisti. You tube da bir bakistersen

Kararma yapmayan bir yağ var mı? Shimano kullanıyorum, tek bir sürüş sonrası zincir sanki hiç temizlenmemiş gibi oluyor. Önerebileceğiniz memnun kaldığınız yağ var mı?

yol bisikletimde aşağıdaki yağı kullanıyorum. temizlenmek bilmeyen bir zincirim var. eski sahibi sağolsun. bundan önce sıvı gres kullanıyordum. bu yağ baklaların arasına çok iyi nüfuz ediyor. bakla arasındaki pislikler de zamanla dışarı çıkmaya başladı. arada bir çıkan pislikleri siliyorum sadece. ilk kullanımdan bu yana 150 km oldu şuan. toz yapışmadı hiç. zincirden dönüş sesi zerre gelmiyor. fiyatına göre oldukça iyi bir ürün diyebilirim. toz toprak ortamında ne sonuç verir bilmiyorum. zincirin durumu ve eski yağa kıyasla oldukça memnunum. lastik alırken sırf ucuz diye denemek için almıştım.

(link)

kararma olayı toz yapışmasıyla alakalı bence. o konuda muc-off çok iyi diyorlar. ama pahalı biraz.

toz toplama,kararma sorunu bende de mevcut ama
Eylul 2017 de aldigim 50 ml lik chain l nin yarisi hala duruyor ? Sise bitmedigi icin de yenisini alamiyorum cok bereketli yag mubarek

(4 mevsim bisijlet kullaniyorum aylik 200-300 km ortalama yol yapiyorum genelde ayda 1-1.5 kere yaglama yapiyorum)

Geri