Bu yağı bir senedir yol bisikletimde kullanıyorum. 1200 km yağlamadığım oldu zinciri. Genellikle 700-800 rahat bulunuyor. Bisikletin tozdan görünmediği ortamlarda bile toz tozlama problemim olmadı.
1. Her uygulamada zinciri söküp 5 lt plastik şişeye quicklink ile bağlayım atıyorum.
2. Üzerine 300 ml gazyağı (mazot da kullandığım oldu) döküp şişeyi iyice çalkalıyorum, zinciri şişenin içinde bir iki saat bekletiyorum. Bunu da gazyağını bir yere toplanıp zincirden akacak şekilde eğimli koyarak yapıyorum.
3. Gazyağını döküp zinciri siliyorum ve zinciri kurumaya bırakıyorum.
4. Gazeteyi serip, her baklaya bir damla gelecek şekilde damlatıyorum.
5. Bir saat beklettikten sonra zinciri takıp fazla yağı siliyorum.
6. Sonraki iki-üç (duruma göre) sürüşte zinciri ve arka dişlileri siliyorum ve zincir o noktadan sonra kesinlikle toz toplamıyor.
Bu kadar zahmete değiyor mu derseniz, bence kesinlikle değiyor. Zefal pro kullanıyordum ve zinciri 3800 kmde değiştirdim. Bu yağı kullanmaya başladıktan zincir 0.75 uzunluğuna tam gelmemesine rağmen 6000 km oldu. Yağdan memnunum, uygulaması zahmetli ama bir kere yaptığım zaman beni 700-800 km kesin idare ediyor. 1200 km falan geldiğinde ses bayağı artmış oluyor zaten.