n11'de Chain-L yağını satan firmanın ithal ettiği Nano Protech yağlayıcı spreyden sipariş etmiştim. Geziniyo kanalında Fırat arkadaşımız bu ürünü incelemişti, benim de o incelemeyle haberim oldu.
Spreyi 15 gün kadar önce zincir ve rubleye uyguladım. Uygulama yapmadan önce parçaların iyice temizlenmesi ve eski yağdan arındırılması gerekiyor. Ve mümkünse zinciri bisikletten sökerek uygulama yapılmalı zira uygulama esnasında disk fren rotorlarına bulaştırırsanız, ürünün niteliğinden ötürü rotoru temizlemek bir hayli zor oluyormuş.
Zincir ve rubleyi temizlemek için Turmepa'nın, portakal özütünden imal edilen ağır yağ çözücü ürününü kullandım. Daha sonra spreyi zincirin her tarafına az miktarda püskürttüm ve parmaklarımla yağı zincire iyice yedirdim. Zinciri bisiklete tekrar taktım ve ertesi gün zincir üzerindeki fazladan yağı bir bez parçasıyla hafifçe sildim.
Uygulamadan sonra toplamda 120-130 km'lik iki tur sürüş yaptım. Bisiklet sürdüğüm güzergah taş toprak ve stablize yol karışımı, oldukça toz kaldıran bir etaptı. Her iki sürüşten sonra zincir ve rubleyi detaylıca inceledim ve her iki parçanın çok az toz, kir topladığını gördüm. Düşük basınçta su püskürterek rubleyi ve zinciri temizlediğimdeyse, üzerlerinde biriken toz-kir kolaylıkla aktı ve her iki parça ışıl ışıl oldu
Ürünün yağlayıcı özelliği de devam ediyor.
Üretici firma ürünün bu şekilde 2000 km. kadar kullanılabileceğini söylüyor. Şimdiden bir öngörüde bulunmak zor ama 130 km'lik kullanımdan sonra ürünün özelliğinde herhangi bir bozulma ve yağlama kabiliyetinde bir azalma olmadığını düşünüyorum. Nereye kadar dayanacak, kullanıp göreceğiz.