Scudo Sports

Chain Reaction Cycles

@DOKTORBEY hocam ne kızması ben başlık düzeltilemiyor zannediyordum ondan sordum.Tesadüfen başlığın düzeltilebildiğini gördüm yoksa yanlış anlamayın.

Scudo
@hlksnrr decatlon un btwin marka küçük kale uygun olan yol ayakkabısı olan siyahı 43 olarak aldım kullanıyorum daha sonra sidi ni küçük kal ayakkabısını aldım 44 anca oldu. Bu işler karışık. Ama literatürde bildiğim kadarı ile velcro banlara tam tamina öpüşecek, birde ayağın üzerine ayakkabının iki yakasını bir araya sıkıca başladığınızda hafif bir bombeleşme pot olması normal.
Uzaktan denemeden almak için biraz riskli fakat fiyatlar avantajlı. Bir ara dolar fırladığında Türkiyedede fiyatlar yurtdışından avantajlı olmuştur 600 tl lik ayakkabıyı 350 ye almıştım.

Merhabalar,

Chainreaction'dan 3 hafta önce Diadora Trivex Plus siparişi vermiştim ve siparişten 1 hafta sonra elime ulaştı. Gönderdikleri faturada sitede ne ödediyseniz o yazıyor. Ben aldığımda 63€'yu fiyatı (şimdi 49'a düşmüş:( ), 8€'da kargo ücreti verdim. Ptt ile geldiğinde toplamda 75€'yu geçmediği için bir sorunla karşılaşmadım. Sadece damga vergisi olarak 60 kuruşluk bir ücret çıktı. Ayakkabıya gelince; beklediğimden çok daha güzeldi ve numara olarak da spor ayakkabıda ne giyiyorsanız o numarayı tercih edin. Kundurada markaya bağlı olarak 45-46-47 giyebiliyorken spor ayakkabıda belli başlı 3-4 markada 48 numara giyiyorum, bu yüzden 48 numara sipariş ettim ve tam oluyor ayağıma. Bir çok sitede Diadora kalıplarıyla ilgili araştırma yaptım ve bu marka genel olarak "true to size" yani belirtilen numara neyse o, hangi numara giyiyorsanız (muhtemelen spor ayakkabıda) onu alın mantığı var. Shimano ayakkabılardaki, kalıpları dar olduğu için bir numara büyük alın olayı yok bunda.

(link)

"Size Chart" bölümünde JP (japon) ölçü birimi cm. dir.Ayak baş parmağından topuğa kadar olan kısım cm cinsinden yazar.Sizde ayak baş parmağından topuğa kadar ayağınızı ölçün 1-1.5 cm büyük alın.Shimano ayakkabıları ben böyle alırım ve hepsi cuk olur..

http://1

• Beğen
Tepkiler: hlksnrr
ben alırken şuna dikkat ettim ayağınızın ölçüsünü alıp, alacağınız ayakkabının ölçü tablosundan uzunluk bilgisine göre eşleştirin ben mavic almıştım normalde spor ayakkabıda 45 ve mtb ayakkabım specialized comp mtb 45 numara (29cm) kış aylarında kalın çorapla ayağımı sıktığı için yarım cm büyük tercih ettim ve mavic 46 2/3 (29,5cm) aldım kalın çorapla da denediğimde tam olarak rahat yazlık çorapla da normalde ayakkabıyı sıktığımdan biraz daha fazla sıkıyorum.

• Beğen
Tepkiler: hlksnrr
@Melih Demir Hocam normal giydiğim numara 45.

Özellikle Nike air max ve diğer modellerinde 45 giyiyorum.

Denediğim birde B'Twin yol ayakkabısı var oda 45 dar oldu 46 ise tam gibi ve rahat oldu.Sizin kullandığınız Nike var mıdır?

Ben şuan 46 düşünüyorum kalıpları dar olduğunu düşündüğüm için 1 numara büyük olsun istedim.

@hlksnrr Nike marka kullandığım 5-6 ayakkabının (Hyperdunk, ,KD6, Zoom Speed, Lebron12 vs) hepsi 48. (iki tanesi 48.5 ama birazcık büyük) Bunlardan ayrı olarak mtb ayakkabım Scott marka, o da 48 numara. Scott ile kıyaslayınca eni biraz daha dar. Geniş ayaklı biriyseniz rahatsız edebilir. Bahsettiklerinizden yola çıkınca 46 size daha iyi olacak gibi görünüyor.

@Melih Demir Hocam ilginize çok teşekkür ederim.

Şimdi ayağımı bir kağıda koyup kalıbını çıkardım ve ölçtüm tam olarak 29.5 cm çıktı.Diadora tablosunda 45.5 diyor 29.5 cm'ye 45.5 numara zaten yok.Bu sebeple 46 alacağım.Yaklaşık olarak 3-5 güne sipariş vereceğim.

Tekrar çok teşekkür ederim.

image.jpeg
Chainreactions tan son alıştığım alet. Park tool Spoke tension meter. Süper akort ayarları belki jant kurulumu için kullanacağım. Bir çok usta dandik olarak belirtiyor ama sitesinde yer alan program sayesinde 700-800 tl lik tansiyon metreden daha iyi iş çıkarıyor.

• Beğen
Tepkiler: Erdem C.
@Erdem C. İhtiyac dahili değişir ama 1000-3000 tl verdiğin cantları düzgün kullanmak için şart.
Türkiye'de hiç bir yerde parasıyla tansiyon metre kullanarak yapılan bir düzeltme yaptıracağına inanmıyorum. Vakit harcatan bir şey olduğundan el yordamı daha kolay oluyor.

Arkadaşlar araştırmadan 26" maşa almıştım ancak gel gör ki piyasada adam akıllı kadro kalmamış 26" uyumlu. Herkes 27,5" ve 29" peşinde koşuyor :)

Ben de ürünü geri yollayıp hediye çekine çevirmelerini istedim, daha pahalı bir alışveriş yapacağımı belirttim. Teslim aldığım tarihten bu yana 33 gün geçmiş, sizce iade alır mı bu şirket? Ürünü zaten 1 kere olsun takmadım ve kullanmadım, evde yatıyor 1 aydır.

Olur da iade almazlarsa, satmaya kalktığımda bana zararı ne kadar olur? Sıfır fiyatına yakın alıcı bulunur mu piyasada?

Firmaya mesaj atın hatta canlı görüşme sağlayın. Büyük ihtimalle kabul ederler. (link)ı bir inceleyin derim.

Maşanın marka modeli nedir hocam.

akilli bir turcu 26" maşa tercih edebilir . bence geri yollamayin , burada satmaya calisin

(link)
Takmamış ve kullanmamışsanız 1 yıl içerisinde iade edebiliyormuşsunuz.

Böyle bir başlık varken yazayım dedim.

Geçtiğimiz günlerde yeni sele ararken CR'da %73 indirimle güzel bir sele bulup aldım. Sele elime ulaştı ancak noktasal bir yırtık vardı ön bölümünde. CR'a bir mail atıp sürekli onlardan alışveriş yaptığımı, seleyi geri göndermeyip kullanmaya devam edeceğimi belirttim. "Bilginiz olsun" diye bunu yazıyorum herhangi bir talebim yok sizden dedim. Fotoğrafını da ek olarak gönderdim.

Ertesi gün gelen mailde durumdan dolayı çok üzgün olduklarını, eğer kabul edersem 15 Euro'luk bir hediye çeki vermek istediklerini söylediler.

Özet olarak normal fiyatı 80 Euro olan bir seleyi, indirimle 21 Euro'ya aldım. Üstüne bir de yakından bakılmadığı sürece görülmeyecek boyutta bir yırtık olduğu için 15 Euro'sunu iade ettiler.

CR hakkaten esnaflığın dibi :)

chainreaction indirim kodu olan yollayabilir mi ayakkabı kal pedal almak istiyorum da

Bir konuda yardım almak için mail attım bana devlet dairesi sitesini bile verdiler araştırmam için :D

Geri