Scudo Sports

Chain Reaction Cycles

@OsmanYazıcı

12.10'da verdiğim sipariş 16.10'da kargoya verildi. Standart Delivery seçmiştim ama DHL express ile göndermişler. DHL olunca 1 günde İstanbula geldi tabiki. Şu anda gümrükte bekliyor. DHL yetkilendirdim gümrük çekimini yapacaklar. Bu arada DHL için konuşacak olursak siparişiniz gümrüğe girer girmez müşteri hizmetlerini arayıp yetkilendirme için gerekli belgeyi isteyin ve sonrasında belgeleri gönderdikten sonra belgeleri gönderdiğinizi belirtmek için tekrar arayın aksi durumda DHL'deki arkadaşların ''biz hala evrak bekliyoruz sizden'' gibi bir cümlesiyle karşılaşabilirsiniz. Kısacası işin peşinden koşun yoksa daha çok bekleyebilirsiniz.

Son olarak CRC'nin verdiği Tracking number ile DHL ile üzerinden gönderiyi takip edemiyorum. Neyseki DHL paket kendine geldiğinde cep telefonu üzerinden bana konsimento numarası verdi de rahatlıkla takip edebildim.

Ek: DHL müşteri hizmetleri ile görüşmeme istinaden, ticari olmayan bireysel gönderilerde bir problem çıkmadığı sürece gümrük vergisi dışında herhangi bir ücret talep etmedikleri bilgisini aldım. Süreç sonuçlanınca durum ile ilgili tekrar bilgi geçerim.

Scudo
@OsmanYazıcı Benim kargomun bir kısmını da DHL ye vermişler. İki günde geldi. Sağolsunlar çok makbule geçti. Geri kalan parçalar sanırım PTT ile gelecek. Bu arada yaklaşık 60 euro luk siparişi iki fatura halinde göndermişler. İlk gelen paket gümrüğe takılmadan geldi. İnşallah diğeri de öyle gelir :D

@mubeac

Çok güzel denk gelmiş evet muhtemelen dediğiniz gibi ikinci paketiniz de gümrüğe takılmayacaktır tam 30 euro - 30 euro iki parçaya bölündüyse. Bu iki parça halinde gönderi yapma seceneğini sanırım kargo ücreti aldıkları siparişlerde yapıyorlar. Kargo ücreti almadıkları siparişleri bölmek istemezler mantıken diye düşünüyorum. Ben 137$ lık bir alışveriş yapmıştım ve kargo ücretsizdi 3 gün boyunca kargoya vermeleri için bekledim, şimdi düşününce muhtemelen bir parça başka bir depodaysa onu da aynı yere götürüp bütün siparişi tek kargoda çıkarmış olabilirler ve beklemede bu yüzden kaynaklanmış olabilir.

Evet olabilir. Bekleyelim inş tez zamanda gelir.

Alışverişi hayırlı bir şekilde problem olmadan tamamladım. CRC ye parçaları iki parça halinde gönderdikleri için ne kadar teşekkür etsem az, beni vergiden kurtardılar :D

En güzel sitedir, şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım

8 Aralıkta verdiğim sipariş hala gelmedi. Kargoyu sorguladığımda:

11/12/2017 12:23:21TRAKPAK PROCESS CENTRE UK
Yazıyor. 8-10 iş gününde gelmesi gerekirdi. Belliki gelmeyecek.

Çok ucuza almıştım, boşuna bekletti.

@10urr

Orada bir "Local Tracking Number" gibi birşey var, 2 harf, 9 rakam, 2 haneli ülke kodu (örnek: EA123456789GB) şeklinde. O kodla (link) adresinden sorgularsanız kesin çözüm olur. Ama muhtemelen eli kulağındadır.

Screenshot_20171229-183743.png Screenshot_20171229-183608.png Screenshot_20171229-183608.png Screenshot_20171229-183743.png 08.12.2017 tarihinde chainreactioncycles sitesinden yaptığım alış veriş 29.12.2017 tarihinde elime ulaştı. Gümrüge takıldığı için 38.60 TL gümrük vergisi ödedim. Merak eden arkadaşlar için deneyimi mi paylaşmak istedim. Benim kargo biraz büyük biraz agırdı yaklasık 1,5 kg. İdi.

@ekranci Pek sanmıyorum geleceğini ama belli olmaz tabi.

crc.png

Bugün para iadesi yaptılar. 8 iş gününde gelmesi gereken kargo 20 iş günü oldu hiç hareket yok. 44€'ya aldığım jant cemberinin fiyatı 106€'ya çıkmış. Yenisini gönderin diyorum stokta yok diyor. Halbuki stokta var ekran görüntüsü atıyorum, ben yeni sipariş oluşturamıyorum diyor.

Bir ay jant gelecek diye bekledim, gelmedi. Üstüne kur farkından 16TL eksik iade yattı. Bir daha bulaşmam.

CRC'ye iade yaparken gönderim masraflarını biz ödüyoruz sanırsam. Acaba İngiltere'ye geri gönderimde PTT kargo ortalama ne kadar masraf çıkartır? Daha önce tecrübe eden illa olmuştur.

CRC'ye iade yaparken gönderim masraflarını biz ödüyoruz sanırsam. Acaba İngiltere'ye geri gönderimde PTT kargo ortalama ne kadar masraf çıkartır? Daha önce tecrübe eden illa olmuştur.

Merhaba chain reaction dan ilk defa sipariş vereceğim kadro alacağım 110 dolarlık sipariş etsem nasıl alabilirim vergiyi nereden ödeyebilirim kargonun geldiğini nereden anlayabilirim
Bana toplam kaç TL ye gelir

@Omerefecoskunca Ülkeye göre ya %18 yada %20 olur. Yanı 22 dolar civarı vergi vereceksiniz.

@Omerefecoskunca brand -x yol kadrosunu kastediyorsanız ben de singlespeed için alacaktım , neredeyse 1000 tl ye geliyor. 6000 alü. kadro için biraz yüksek geldi. pakette sanırım furç takımı bile yok. alırsanız yorumunuzu paylaşırsanız bilgi sahibi oluruz.

konuyu hortlatmak olacak ama yakın zamanda bu siteden 86 euro ve üzeri sipariş verecek olan var mı? 14.5 euroluk bir ürün istiyorum da, eğer öyle bir sipariş verecekseniz detayları konuşmak adına bir mesaj atarsanız çok sevinirim.

Bende chain reaktiondan kask alıcam enduro kargo ücreti ne kadar bide gümrükte takılsa bile %18 i ödesek sorun çıkmaz gelir demi

Merlin'den 470 TL'ye askılı tayt aldım ve 8 günde elime geçti. Çok memnum kaldım. Chain Reaction'dan da Park Tool markasından birkaç ürün almıştım, 10 günde gelmişti. Öneririm.

CRC'den 18 Euro tutarında bir alışverişim olacak, kargoyla birlikte 29 Euro tutuyor. Ürün gümrüğe girdiğinde kargo ücreti hesaba katılmıyor değil mi ? Yani bu alışveriş için 5.20 tl dışında vergi çıkmaz umarım.

Geri